Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

Nigde nisam pronašao informaciju da li hdmi 2.1 koji rtx3xxx poseduje omogućava 8k 60Hz sa chroma 4:4:4?

Ima karti u Bg, samo imaju cenu i treba biti uporan.
Dobio danas prijatelj Asus TUF jer je neko narucio pa otkazao i cena je bila malo veca nego sto se ovde navodi...

Sent from my CPH1951 using Tapatalk
Gde je najbolje gledati to jest pratiti? Mislim na prodavnice. Ako moze preporuka.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Pa koji su onda modeli, osim FE, sigurna kupovina?

^ po meni asus

Gde je najbolje gledati to jest pratiti? Mislim na prodavnice. Ako moze preporuka.

Mislim da je uzeo u Gigatronu.

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

Bas pratim gde god je moguce, jedino sto je erik uzeo je relativno povoljna kupovina. Kod madjara ako naleti nema ispod 1300€ sto je daleko od normalne cene.

^ Nije bas povoljna kupovina ali je jedina relativno prihvatljiva kupovina. Ta karta bi trebalo da kosta oko 750e, dati 900 je ajde OK. sa obzirom na situaciju. Sve preko toga je šišanje ovaca. Meni je ona 1. na listi koju bih kupio zato sam popizdio što ovi iz monitora prihvataju poručbine a nemaju karte i još su drski i prepotentni i još dižu cenu a nemaju kartu. U fazonu ima ovaca šišaj.

Vision OC.PNG Vision OC 2.PNG
krecemo polako Klokos
Update Nikako ne kupujte Gigashit
Postojeci problem je i na Vision OC Modelu.

Poslednja izmena:
^ Nije bas povoljna kupovina ali je jedina relativno prihvatljiva kupovina. Ta karta bi trebalo da kosta oko 750e, dati 900 je ajde OK. sa obzirom na situaciju. Sve preko toga je šišanje ovaca. Meni je ona 1. na listi koju bih kupio zato sam popizdio što ovi iz monitora prihvataju poručbine a nemaju karte i još su drski i prepotentni i još dižu cenu a nemaju kartu. U fazonu ima ovaca šišaj.
Slazem se, mislim da bih u ovom trenutku dao za strix model 1000€, preko toga bih morao bas dobro razmisliti. A opet ako mnogo mislis brzo nestane sa lagera.

Ako je tacno sto kaze lik iz Moore's Law Is Dead posle 29. bi trebalo da bude mnogo bolja situacija. Do tada ce da skalpiraju svi redom, monitor, gigatron... Pa kog ošišaju ošišaju...

Ako je tacno sto kaze lik iz Moore's Law Is Dead posle 29. bi trebalo da bude mnogo bolja situacija. Do tada ce da skalpiraju svi redom, monitor, gigatron... Pa kog ošišaju ošišaju...

Može li neki konkretniji info, šta se dešava nakon 28og osim što izlazi Navi i 3070ica?

Veća količina 3080 dolazi u radnje.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

^ kad se ocekuju tacnije?

Kad urade reviziju i prelazak kod TSMC-a. Dotle mazanje očiju.

Pogledajte klip kacio je neko na predhodnoj strani.

Vidim monitor ima cijenu TUFa 200e iznad americkih, okej.
Ali nije raspolozivo, zna li se kad ce?

Kad urade reviziju i prelazak kod TSMC-a. Dotle mazanje očiju.
Ili dok ne izađe Big Navi, videćemo, nije daleko.
Što se tiče cena, od Maxwella na ovamo, nvidia nije ni prestajala sa mazanjem očiju.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Kakve veze Big Navi ima sa 3080 čija je prodaja navodno krenula?
Da mogu ispoštovali bi sve koji su se prijavili na liste čekanja ali cvrc...

Postoji špakulacija da nema stvarne nestašice čipova, već da nVidia dozira isporuke kako bi veštački izazvala nesrazneru između ponude i tražnje i uvećala stvarne prodajne cene svojih kartica. Kada jednom Big Navi bude lansiran, napuniće tržište novim karticama po cenama nižim nego sada a opet znatno višim od MSRP-a, koje će se opet prodavati jer će biti "razumno skupe".
Ako nVidia zna da Big Navi neće dostići performanse RTX 3080 ovo je legitimna i sigurna iako pomalo lažovska taktika.

Vidiš da im uspeva. Evo i u Srbiji kartice po ceni 950e se prodaju čim stignu jer su "razumno skupe", čak se i čestita uspešnim kupcima na kupovini.

Ako Apple može da ukida punjače uz novi iPhone da bi zaštitili životnu okolinu, zašto ne može i nVidia da nas vara na svoj način kad na to pristajemo.

Poslednja izmena:
+1, slažem se da posle izlaska AMD će tržište biti normalno sa nvidia lagerom kartica ali ipak po kojoj ceni?

Heh, ne bi me cudilo da je to istina, nV mnogo voli da zaebe svoje najvernije fanove i early adoptere. Al ce da posize oni koji su 3080 placali 900e za entry level modele i 1800e za 3090 kad za mesec dana cena padne 200-250e prvima i 500e drugima

Ali da se ogradim, mislim da nije do toga

+1, slažem se da posle izlaska AMD će tržište biti normalno sa nvidia lagerom kartica ali ipak po kojoj ceni?

Naravno da ce i dalje biti po vecoj marzi, jer kao sto rece Bogda gore stvoren je hajp koji ce se nastaviti i kada dostupnost bude veca jer ce cene izgledati "razumnije".
Yield im jeste losiji nego sa TSMC-em ali zato i oni planski doziraju kontigent isporuke...

Mislim da cemo opet videti cene kao i za 2080 super/2070 super seriju...600-700e za 3070 i 800-900+ evra za 3080...
Bice zeznuto jer ni AMD nece nesto puno ici ispod njih, jos i ako oni primeni taktiku Nvidie sa paper launch-om...

U ovoj generaciji Nvidia je GPU mnogo jači nego prošle što nije bilo godinama u nazad. Nvidia će jednostavno sačekati da vidi snagu GPU od AMD pa na osnovu toga može da digne ili će zadržati cene kao što je najavila na eventu.

Koji je skok veci, aktuelni ili sa 9xx na 1xxx?

Sent from my P10 lite using Tapatalk

Sa Maxwella na Pascal, mislim.
960 na 1060 i 980Ti na 1080Ti je bio neki ludački skok u performansama, ako se dobro sećam...

Poslednja izmena:
Uvek mogu da opravdaju skok cene sa trenutnom situacijom oko covid 19, nedostatak nekih komponenti.... kako god se okrene oni će svoj zamišljeni budžet napuniti. Jedino AMD može da spusti cenu Nvidia ako budu imali performanse.

Poslednja izmena:
Vrh Dno