Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

^hahahahahah, vrh :)

Ako mislis na 3000 seriju sto ih je njih 7-8 postavila na kp danas,vecina je obrisala jer su dobili od dobavljaca lose vesti da mora da se ceka 3-4 nedelje za info kad ce biti a ne za dostavu.
jok, neki lik iz nemacke, zaokruzio na 4 cifre... a videh i neki u google pretrazi koji je obrisan

Ocekivao neku recenziju i od Bencha, kad ono...

Ocekivano velika potraznja, pitanje je koliko ostali vendori imaju primeraka za prodaju.

Da se nisi javio mislim da bi crko, realno.

Цениш? :D цркох на пост, све после њега је лимунада ;)

Уопште не чуди оваква ситуација са доступношћу, још пре изласка је било гласова да је у питању paper launch. Можда и не буде, можда је потражња била толика да су се испразниле залихе, али пре бих се кладио на папир

Neko je napravio bot-a za ebay da biduje na skalpovane karte, jedna je dostigla 98000 [emoji38]

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Tu je i drajver :)

Prilozi

• driver.png
    driver.png
    310.8 KB · Pregleda: 161
Kako neće biti pomama kad je kod njih cena stvarno 699$, pogledajte šta su do juče mogli da kupe za te pare.

Уопште не чуди оваква ситуација са доступношћу, још пре изласка је било гласова да је у питању paper launch. Можда и не буде, можда је потражња била толика да су се испразниле залихе, али пре бих се кладио на папир

I meni smrducka na papir.
Uglavnom prodavci kod kojih si vec kupovao, pogotovo veliki i jos ako si "clan biblioteke" ( za mladje ne upucene neka pogledaju Radovana III) tipa Case, Mind, MM, Otto, Amazon sa prodavcima, Rakuten itd itd bombarduju sa obavestenjima da stize to i to, sad ce, oma ce... a sada bukvalno nista, tisina, silencio, ni jedno jedino obavestenje.
Obmana kupaca se smatra ozbiljnim prekrsajem u Nemackoj, Rakuten je pre par god pokusao da me prevesla sa odlozenom dostavom aka nisu imali na stanju iako je pisalo online da imaju, jedan poziv i za 15 min su mi bile vracene pare na racun.
Nadam se da nam AMD sprema nesto lepo, cim ovi ne znaju gde biju...

Covek objasnio. Neverovatno da poslednje 3 generacije ne moze covek normalno da kupi. 10 serija kad je bila bili majneri, 20 serija preskupa, 30 serija nema ni priblizno dovoljno kopija.

https://twitter.com/bobamandofett/status/1306827453923569671

Strix 1070 sam uzeo za 470 eura. Sada ce Strix 3070 biti 800 eura, a 3080 1100 eura.

Poslednja izmena:
EiHzkA1VoAAO669.png

Stiv o nestašici grafičlih karti...

Svratio do Monitor radnje kažu od ponedeljka 3080.

Ako mogu da kupim po normalnoj ceni kupiću. Ako ne, ništa manje neću uživati igrajući na svojoj staroj RTX 2060.
A domaće cene i Jensenov hype ću da odštampam i koristim "for masturbatory purposes".

Lele:d
Collection of power supply recommendations from Asus when using an Nvidia Ampere graphics card:

If you want to use an RTX 3080 or even an RTX 3090, Nvidia recommends at least a power supply with 750 watts. For example, Asus is increasing the requirements for the power source with the ROG Strix RTX 3080 10G Gaming.

Asus recommends a power supply with 850 watts if you combine a Geforce RTX 3080 or 3090 with an Intel Core i9 or an AMD Ryzen 9.

The Nvidia recommendation only applies when using an Intel Core i5 / i7 or AMD Ryzen 5/7, at least according to Asus' list.

If you combine a Geforce RTX 3090 with an AMD Threadripper or an Intel Core X, Asus recommends a power supply with 1,000 watts

Ispade sve sami masturbatori i voajeri na forumu, niko ne praktikuje hardverski egzibicionizam... :S:

Poslednja izmena:
Lele:d
Collection of power supply recommendations from Asus when using an Nvidia Ampere graphics card:

If you want to use an RTX 3080 or even an RTX 3090, Nvidia recommends at least a power supply with 750 watts. For example, Asus is increasing the requirements for the power source with the ROG Strix RTX 3080 10G Gaming.

Asus recommends a power supply with 850 watts if you combine a Geforce RTX 3080 or 3090 with an Intel Core i9 or an AMD Ryzen 9.

The Nvidia recommendation only applies when using an Intel Core i5 / i7 or AMD Ryzen 5/7, at least according to Asus' list.

If you combine a Geforce RTX 3090 with an AMD Threadripper or an Intel Core X, Asus recommends a power supply with 1,000 watts
Bas i nema smisla nesto,svi testovi na kitguru/tom.h itd svi su testirali 3080 i svi imaju najjaci HW i koliko se secam max je 500w za total system draw,znaci da je 850w psu i vise nego dovoljno,nek me neko ispravi

^ naravno da je dovoljno, kvalitetna napajanja od 850w imaju iskoriscenje 94% sto znaci da izbacuje 800w struje. Kao sto si naveo da kompletni sistemi imaju potrosnju od 500w, bukvalno napajanje radi na 60% snage.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

850W daje 850W, manja efikasnost znaci da ce mu trebati vise snage da da tih 850W.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

^ mozda gresim ali na primer od CM V850 ima efikasnost od 93%, znaci moze da izvuce 93% od 850w.

Heroj mudro zbori.

Bas se lepo ispomazu svi proizvodjaci i brendovi nema sta,sa jedne strane satro nema kartica vestacki se dize fama/cena/hype,a kao rezervna varijanta na sve to opet a sad ni napajanja nisu dovoljna pa ce panicari a bice ih.. menjati i napajanja,vec je frka i sa napajanjima nema ih ko prati i ko je skoro kupovao(ja sam jedan od njih),na KP od 100% ponudjenih napajanja mozda 10% stvarno moze da se naruci,u radnjama takodje.

^ mozda gresim ali na primer od CM V850 ima efikasnost od 93%, znaci moze da izvuce 93% od 850w.

Ne gleda se tako... Ono daje 850W iz njega, ali efikasnost se gleda kod toga koliko vati povuce iz mreze da izbaci tih 850W. Znaci u ovom konkretnom slucaju, da bi imao 850W iz napajanja, ono povlaci oko 914W iz mreze (kod efikasnosti od 93%). Mada i efikasnost nije linearna, kod male potrosnje i kod granicno visoko potrosnje efikasnost opada. Jedino u nekom srednjem segmetu odrzava tih 93%

Poslednja izmena:
^ hvala na informacijama.

Ma stranim forumima se vode zestoke polemike oko nekog power limita na 3080 konkretno kod svih msi modela na 350w max

Nazad
Vrh Dno