Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

2 smeska, tri mazenja po desnoj ruci, jedan namig i 1200e ,)

To je previse, ali uskoro ce postati realnost...
Cene idu gore takav je trend, novi uvoz je za 1~3% sa jacom cenom nego predhodni... Jos uvek je kod nas 3080 ~1000e sto je najbolja cena u EU, za onog ko ima para i spreman je da plati aktuelnu "realnu" cenu najveci je problem da dodje do karta zato sam se ukljucio da pomognem gamerima koji hoce da kupe kartice po cenama kakve su kod nas u maloprodaji da u opste mogu da dodju do karte a ne da odu u rudnike i na KP 3080 za 1300e... Na cenu od 800e za 3080 moze svako da zaboravi ko je zamislio da je kupi za te pare, to se nece desiti ne sad nego nikad, u to budite sigurni. Kod nas je 3090 preskupa, u EU krece od 1650e kod nas nema ispod 2000e.
Tako je kako je ne samo kod nas nego svuda, kod nas je jos i dobro, jedino nevalja sto nema karti nigde pa ni kod nas.

Poslednja izmena:
119k 3080 Tuf OC - Atom aka Lemaja.

3080 strix OC, Gigatron 129.999

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Ovde je erik najbolje prošao, ali niste ni vi loši sa 120k. Planiram da uzmem neku 3080 jer mogu da prodam svoju 5700xt i da doplatim. Cene su otišle dođavola...

Sent from my GM1900 using Tapatalk

Cene idu gore takav je trend, novi uvoz je za 1~3% sa jacom cenom nego predhodni... Jos uvek je kod nas 3080 ~1000e sto je najbolja cena u EU, za onog ko ima para i spreman je da plati aktuelnu "realnu" cenu najveci je problem da dodje do karta zato sam se ukljucio da pomognem gamerima koji hoce da kupe kartice po cenama kakve su kod nas u maloprodaji da u opste mogu da dodju do karte a ne da odu u rudnike i na KP 3080 za 1300e... Na cenu od 800e za 3080 moze svako da zaboravi ko je zamislio da je kupi za te pare, to se nece desiti ne sad nego nikad, u to budite sigurni. Kod nas je 3090 preskupa, u EU krece od 1650e kod nas nema ispod 2000e.
Tako je kako je ne samo kod nas nego svuda, kod nas je jos i dobro, jedino nevalja sto nema karti nigde pa ni kod nas.

Ne budi toliko siguran u svoje pretpostavke. Videćemo koliko će da se svima isplati tolika cena, ako ne budu mogli da prodaju odgovorajuću količinu karata da pokriju sve troškove. Gledaš površno. Nikada se toliko skupe karte nisu kupovale u masovnim količinama. Srednji segment ne postoji bez razloga. Tu se zarađuje.

Ostaće realnost ako mineri nastave da kupuju kartice šakom i kapom. Ako cene novičića oped krenu dole, trend će se okrenuti. Nema toliko PC gamera koji su voljni da plate preko 1000e za grafičke ili više od 2.000e za gamerski comp kada se konzole mogu kupiti za 500-600e.

Ne budi toliko siguran u svoje pretpostavke. Videćemo koliko će da se svima isplati tolika cena, ako ne budu mogli da prodaju odgovorajuću količinu karata da pokriju sve troškove. Gledaš površno. Nikada se toliko skupe karte nisu kupovale u masovnim količinama. Srednji segment ne postoji bez razloga. Tu se zarađuje.

Koji crni srednji segment?
xx60 i xx70 su vazile za neki srednji segment, pogledas sada cene za te modele i shvatis da ga nema. Cist bezobrazluk sta rade i prolazi im dok se ljudi ne opamete i bojkotuju... Yeah right.

Sa druge strane mene interesuje da li postoji neka zvanicna statistika koliko je tacno modela isporuceno retailerima i pusteno u slobodnu prodaju od promocije prosle godine?

Jer koliko vidim i crveni i zeleni tabor cute i gledaju da maksimalno iskoriste mining boom dok valjaju ispod zita i sisaju sa cenama kao da smo ovce.
Koliko procitah juce "Dr.Su" je dala intervju za odabrane medije na tu temu uz NDA da se ne objavi u celosti... (anandtech je izbacio deo)

Šta ako krene da se kopa i sa konzolama :d

Može sa ps4 preko linuxa, al' normalno da nije isplativo. E videćemo kad probiju ps5, možda će se situacija promeniti ^^

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Ma mene je bas briga za cene nego samo o tome se prica a imam neke informacije pa reko da podelim mozda nekom bude od koristi posto se isto tak pricalo da ce cena da idu dole a nabavka da se popravi, da ne cekaju uzaludno 3080 za 800e... Za ovu nabavku se javilo gomila ljudi, od toga 80% njih hoce 3080, za 3600ti, 3070 gotovo da niko i ne pita... Covek bi pomislio da zivimo negde na zapadu :p
Znam iz maloprodaje i veleprodaje da je potraznja slucana i na vecem uzorku... Mislim da je to tako zato sto cirkulise dosta polovnih karti koje pokrivaju sve sto je ispod 3080, ali ne znam zasigurno da je zbog toga, nije to nesto sto me zanima samo kazem kakve je okvirno situacija sto se tice maloprodaje i veleprodaje kod nas.

@Bogda
Mineri nalaze kanale da dodju do karti nezavisno do maloprodaja... Kroz maloprodaje gotovo da nista ne zavrsi u ruke ozbiljnih minera jer njihova potraznja je velika a maloprodja dobijaju na kasicicu...Corava je to rabota da ti takvi zivkaju svaki dana maloprodaje... To je siva zona u kojoj AMD i Nvidia zaradjuju najlepse pare.

Ma mene je bas briga za cene nego samo o tome se prica a imam neke informacije pa reko da podelim mozda nekom bude od koristi posto se isto tak pricalo da ce cena da idu dole a nabavka da se popravi, da ne cekaju uzaludno 3080 za 800e... Za ovu nabavku se javilo gomila ljudi, od toga 80% njih hoce 3080, za 3600ti, 3070 gotovo da niko i ne pita... Covek bi pomislio da zivimo negde na zapadu :p
Znam iz maloprodaje i veleprodaje da je potraznja slucana i na vecem uzorku... Mislim da je to tako zato sto cirkulise dosta polovnih karti koje pokrivaju sve sto je ispod 3080, ali ne znam zasigurno da je zbog toga, nije to nesto sto me zanima samo kazem kakve je okvirno situacija sto se tice maloprodaje i veleprodaje kod nas.

@Bogda
Mineri nalaze kanale da dodju do karti nezavisno do maloprodaja... Kroz maloprodaje gotovo da nista ne zavrsi u ruke ozbiljnih minera jer njihova potraznja je velika a maloprodja dobijaju na kasicicu...Corava je to rabota da ti takvi zivkaju svaki dana maloprodaje... To je siva zona u kojoj AMD i Nvidia zaradjuju najlepse pare.

Verovatno ih tako prodaju i bez garancije i boli ih :D....

@Bogda
Nisam se bavio time gde kupuju već kad oni ne bi uzimali kartice, bilo kojim kanalima, bilo bi više za gamere.

Lele što rek'o Šurda!

@Bogda

Ček ok, hajde sada realno kad kažeš "gomila". Kolika je ta gomila? 10.000, 100.000 ili 20?

Sunce ti, daj da zavaljam grafu dok je jos 'mlada' i skup(lj)a nego sto je bila kao nova. :) Ja sam se nesto nadao 3080ici sa vise od 10GB rama ili cak 3070Ti uz nekih 16GB, ali avaj... nista od toga skoro. :(

Ček ok, hajde sada realno kad kažeš "gomila". Kolika je ta gomila? 10.000, 100.000 ili 20?
Kada stignu cene i kada javim ljudima napisacu ovde koliko njih se odlucilo za kupovinu, a najverovatnije i koji clanovi, kao i sta kupuju pa kome je do analize neka anlizira :p Cimaju me stalno za hardver i ako nista ne prodajem, al uputim ljude koji ne mastaju o tome da mogu da kupe 3080 za 800e gde bi mogli da se jave i gde ce najverovatnije nabaviti to sto im treba od nasih dobavljaca tamo gde znam da su cene sa normalnom marzom, da ne kazem najnizom jer sve je ovo preskupo...

Poslednja izmena:
bilo je i 10 komada MSI 3080, ali su mi izmakle bukvalno za 5 minuta, cena im je bila 91720din
3060Ti 57600din

^
U maloprodaji ??? Nema logike druze 3080 za 780e... MSI uvozi eve znam koje su im ulazne cene, ovo mi nije jasno na koju foru.

Vrh Dno