Sve je to lepo ali uvek negde u malom mozgu stoji i pecka cinjenica da je chip nedovrsen i da ima te mane uprkos smanjenoj temperaturi zbog vodenog sistema.
Realno sto je mnogo mnogo je..Dzabe i entuzijazam.Bacene pare,po meni bar.
A koje su te mane chipa sa snizenom temperaturom i bukom?
Mislim dal ce tog sto pukne 700e da pece 25% veca potrosnja u odnosu na 5870...
Pa i AMD posluje sa minusom godinama pa vidim da ga neki dizu do nebesa i ne plase se da ce sutra nestati![]()
ali ja u arhitekturi Fermia nevidim nista lose osim debakla sa proizvodnim procesom koji je od karte ucunio vecinu negativnih stvari (zagrevanje, buku kulera, potrosnu, niske frekvencije rada) jer NV je definitivno precenila 40nm proces i TSMC-ove mogucnosti... klok je trebao biti bar ~20% veci + 512 cuda jezgara sto bi itekako imalo uticaja na performanse... i tu je NV podbacila ali velikim delom krivica je na TSMC-u
Dosta je samo pogledati testove teselacije, gpgpu-a gde fermi arhitektura dolazi do izrazaja i rastura 5xxx, jest da ce vecina kazati to nas ne interesuje ali u tome je buducnost ili gresim?
Da mozda nije cilj gurat konzolne portove na 300fps-a ili ici na DX11 , teselaciju i sve ono sto PC omogucava...
Jedan mali dodatak na temu decibela (dB), pošto vidim da se neki ovde "frljaju" i time dovode ljude u zabludu:
1. Kada izvor zvuka (u našem slučaju) duplo poveća snagu to "daje" 3 dB više. Ako nam ,na primer, treba 100W snage za 90dB, trebaće nam 200W za 93dB. Ali su iz ovoga neki izvukli potpuno pogrešan zaključak, jer...
2. Percepcija ljudskog uha i mozga približno odgovara dB skali, t.j. da bismo osetili da je zvuk "duplo jači" on mora postići duplo više dB-a (na primer, skok sa 40 na 80dB)
Hint: Sledeći put pre postovanja pogledati udžbenike iz srednje škole ili Wikipediju
Jedan mali dodatak na temu decibela (dB), pošto vidim da se neki ovde "frljaju" i time dovode ljude u zabludu:
1. Kada izvor zvuka (u našem slučaju) duplo poveća snagu to "daje" 3 dB više. Ako nam ,na primer, treba 100W snage za 90dB, trebaće nam 200W za 93dB. Ali su iz ovoga neki izvukli potpuno pogrešan zaključak, jer...
2. Percepcija ljudskog uha i mozga približno odgovara dB skali, t.j. da bismo osetili da je zvuk "duplo jači" on mora postići duplo više dB-a (na primer, skok sa 40 na 80dB)
Hint: Sledeći put pre postovanja pogledati udžbenike iz srednje škole ili Wikipediju
znaci vise od 10-ak danameer dan 10 werkdagen
Da parafraziram nekoliko "nepristrasnih i objektivnih članova foruma":Sto se dostupnosti tice, danas sam dobio informaciju od jednog od nasih vecih uvoznika da ih ne treba ocekivati pre maja, a mozda to sklizne cak i u jun.
Da parafraziram nekoliko "nepristrasnih i objektivnih članova foruma":
"Ne interesuje me kakav je odnos nVidie prema našem tržištu, samo me intresuju performanse kartica"
Nisam suguran da li smo se razumeli. Mea culpa, trebao sam dodati tag za sarkazam.
Temperaturu i buku mogu da srede... potrosnja kod 470 tako tako, ko nema 650w+ napajanje neka i to uracuna u cenu karte, ali cena same karte ako ostane na tih 350e:zgran:... ko ce ovde da je kup:trust:i? neka se javi..
Stvarno mi nisu jasni ovi iz NVidie.. ko da nemaju konkurenciju...jedino ako shuruju sa ati pa se dogovorili da dignu cenu atiju...Sve ovo me podsetilo na pricu o motornim uljima.. davno sam to cuo.....kao pet, sest glavnih proizvodjaca.. sve u fulu konkurencija ,kvalitet, cene , ovo, ono svi otprilike isto skupi , a ono provalili ih ,sve to jedna te ista firma bila...
Znaci pod izgovorom vid ono nje-sra isto ko i ovo a jeftinije...kupuj...a ono nema veze...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari