Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

Da li ti, ili bilo ko vidi neki prostor pored ove fabricke gromade od kulera sa 4-5 heatpipe-ova za "custom" hladjenje Fermi grafickih???
..na koju gromadu od kulera si mislio? na 470? Izgleda jeftinije od kulera na 5870...

2670601256.jpg

^gtx470
Radeon-HD5870-Card-07.jpg

^5870

Poslednja izmena:
Menij je ovo blago zalosno.. Gledajuci nvidija fanove ovde kako se koprcaju i pokazuju da je u stvari fermi extra.. Ali nije, ovo je ISTA prica kao 2900 nekada.. Cekali su ga i cekali, crveni su pricali kako ce biti boom, kako ce biti, ovo ono, dobili smo TA pec, koja je radila slicno kao konkurencija, kostala boga oca. I opet su je ati fanovi hvalili i kupovali, kao sto nvidiasi hvale fermi.

Sad dalje, fermi je dobra arhitektura, ali ce biti potrebno jedno godinu dana sigurno da dodje na svoje, isto kao sto je bilo sa 3850/3870 koji su nastali od 2900 i doneli boom na trziste, i prvi put omogucili ljudima da sa skromnim budzetom igraju vecinu igara sa svim efektima ukljucenim u pristojnim rezolucijama..

Jos zalosnije je to sto ljudi koji nikad nisu kupovali hig-end pricaju o GTX 480 i kako je neisplativ. To je vec postala praksa. Takve karte se prave za ljude koje ne zanima potrosnja niti cijena. Ovo treba staviti kao sticky u ovakvim temama.

3850/3870/2900 se ne mogu nikako porediti sa Fermi arhitekturom. O performansama da ne govorim.

Fermi je brzi od konkurencije u svim igrama, negdje manje, negdje vise, a negdje drasticno. To je za pocetak odlicno.

Nex je okacio Guru3d noise test koji je puno profesionalnije odradjen nego li HOCP, koji je inace kao kompletan test promasaj. No i to je vec postala praksa.

Jos zalosnije je to sto ljudi koji nikad nisu kupovali hig-end pricaju o GTX 480 i kako je neisplativ. To je vec postala praksa. Takve karte se prave za ljude koje ne zanima potrosnja niti cijena. Ovo treba staviti kao sticky u ovakvim temama.

3850/3870/2900 se ne mogu nikako porediti sa Fermi arhitekturom. O performansama da ne govorim.

Fermi je brzi od konkurencije u svim igrama, negdje manje, negdje vise, a negdje drasticno. To je za pocetak odlicno.

Nex je okacio Guru3d noise test koji je puno profesionalnije odradjen nego li HOCP, koji je inace kao kompletan test promasaj. No i to je vec postala praksa.
Interesantne te nVidia naočare kroz koje gledaš...

Fermi je brzi od konkurencije u svim igrama

Uh uh uh. Uz svo duzno postovanje prema rezultatima Fermija, koji su prilicno dobri, necemo ih sada prenaduvati na neistinu...
Koliko sam ja video rezultate, ne da nije brzi nego je sporiji u svim igrama.
Da ne kazem bas svim, mozda ima negde da je brzi...

..poceli ste da se prepucavate.. nije mi jasno zasto al ae...

Uh uh uh. Uz svo duzno postovanje prema rezultatima Fermija, koji su prilicno dobri, necemo ih sada prenaduvati na neistinu...
Koliko sam ja video rezultate, ne da nije brzi nego je sporiji u svim igrama.
Da ne kazem bas svim, mozda ima negde da je brzi...

Ajde ponovo pregledaj te testove. Imas i domaci test, te izjave ljudi koji imaju karte.

+1

Siguran sam da te nece iznenaditi sto se ne slazem sa tobom ;)

Fermi jeste brzi od konkurentovog cipa, ali nemojte sada svi da imate kolektivnu amneziju i zaboravljate da Cypress nije ni projektovan da bude konkurencija Fermiju, vec da bude Performance cip. AMD je uvek planirao da Fermiju suprotstavi Hemlock, tj X2 kartu. Ona je uvek brza, hladnija, i cak manje trosi.

To sto je NVidia na silu naterala GF100 (potrosnjom koja je off the charts) da bude brzi u gamingu nema same veze sa efikasnoscu arhitekture u tome - trenutno jednostavno nije dovoljno dobra za ove namene. Da, brza je, ali u to niko ozbiljan nije ni sumnjao.

Ajde ponovo pregledaj te testove. Imas i domaci test, te izjave ljudi koji imaju karte.

Evo nisam bio lenj i pogledao sam malo ponovo (istina ne u svim mogucim rezolucijama i setapima da mi ne bi prosao ceo dan) i nasao sam da je GTX480 brzi od 5970 samo u COD-u. Sto se uklapa u moju prvobitnu tvrdnju (srecom pa sam se ogradio).

Ako ti imas neke testove u kojima GTX480 pobedjuje 5970 u svakoj igri, daj link pa cu pogledati i njih, nema frke :wave:

Pogledao i poslusao onaj video na HOCP, da je buka jeste nema sta i zagrijevanje i potrosnja. U svakom slucaju meni nece da smeta, i ova gtx 285 je bucna i 4870 mi je bila bucna, a bogami od vecine ljudi procitah da je 5870 necujna :zgran:, ako je ono necujno, onda stvarno ne znam... nisam imao priliku da cujem uzivo 5870, ali po ovom videu ni ona nije necujna kako ljudi ovde govore. jesu nove nvidie bucnije, ali bucna je 5870 i fino se zagrijala. I to je manje u odnosu na fermi, ali isla je na 86C, a gtx 470 na 95C. U svakom slucaju meni buka ne bi smetala ni od jedne od ovih kartica , mislim i nvidie i atija, ali provlaciti pricu kako je 5870 necujna meni vise ne stoji kako pogledah ovaj video. Za potrosnju svaka cast, to je definitivno na strani ATi-ja.
Jedini licni razlog zasto izbjegavam ATi-ja su mi negativna iskustva koja sam imao, GSOD-ovi su jedan od razloga recimo, problemi sa drajverima tu i tamo. Mada i to sam znao rjesiti, nadjem neki drajver koji radi kako treba i koristio bih taj. Ali GSOD-ovi.... :wall:
Opet, ja cu sacekati krajnje cjene za gtx 470 i neke nove revizije drajvera pa da vidimo kakvo ce biti stanje. Ne zuri mi se trenutno, i ova gtx 285 dere sve igre u 1680x1050.

Poslednja izmena:

Jel to znači da ćeš verovatno biti jedini član ovog foruma koji će kupiti GTX480? Ako si spreman na takav poduhvat želim ti svu sreću sa tom karticom :)

Ja isto mislim da preterujete sa bukom u poredjenju sa 5870... iskreno nikad ne bi kupio ni GTX480 ni 5870 ali neki tesko vuku na ATI i opravdavaju 1db manje buke sa kao dostaaa tisom karticom??

Ono sto reviewima fali je RPM obe kartice pri radnim temperaturama...

Cek bre, nisam gledao nigde test, ali zar je stvarno 1db?:trust: Razliku od 1db cak je gotovo i nemoguce primetiti na malim jacinama...:D stvarno je smesno ako to neko poredi kao razliku.:S:

Pa, to se desi kad odgledas YT snimak i odvrnes zvuk do daske, a niti odgledas druge, niti procitas sta kaze u tekstu...Zato se poleti na forum i kaze "usisivac"...da bi bio cool u drustvu, sta li.

@nex999

Tebi logika očigledno nije jača strana kada si spreman da izjaviš da se kartica koja troši 100W više čuje za decibel glasnije. Nije kuler na 5870 baš tako smešan i mali niti je kuler GTX480 čudesno efikasan i nečujan. Ako Max kaže da se ne može ohladiti na pristojnu tempreraturu i sa 100% podešenim ventom ja njemu verujem. Da neću da verujem tebi, starcu ili nekom youtube snimku. Pa vi ste toliko biased da je to postalo nepodnošljivo. Sad će ti verovatno da izjaviš kao što si juče, da je to byMax izjavio jer su ga zvali na "AMD roštiljadu"...

Kao što je peja fino primetio, karta je dobra za GPU computing i nije za gejming, bar ne u ovom trenutku. Vreme je da prihvatite realnost takvu kakva jeste.

@nex999

Tebi logika očigledno nije jača strana kada si spreman da izjaviš da se kartica koja troši 100W više čuje za decibel glasnije. Nije kuler na 5870 baš tako smešan i mali niti je kuler GTX480 čudesno efikasan i nečujan. Ako Max kaže da se ne može ohladiti na pristojnu tempreraturu i sa 100% podešenim ventom ja njemu verujem. Da neću da verujem tebi, starcu ili nekom youtube snimku. Pa vi ste toliko biased da je to postalo nepodnošljivo. Sad će ti verovatno da izjaviš kao što si juče, da je to byMax izjavio jer su ga zvali na "AMD roštiljadu"...

Kao što je peja fino primetio, karta je dobra za GPU computing i nije za gejming, bar ne u ovom trenutku. Vreme je da prihvatite realnost takvu kakva jeste.

Lepo kaze

The 5850 was the "quietest" card at 54dB. The rest of the cards sort of lumped together in the 56dB to 57dB range. The SLI and CrossFire setups were of course the loudest with the CF cards coming in at 59dB and the SLI cards coming in at 60dB at its loudest.

U tekstu za koji su se svi uhvatili da vicu "turbina" "usisivac" i sl. A to sto max kaze za temperaturu, to nije daleko od onoga sto svi testovi po netu govore, da karta zna da dostigne 95+C. Sto jeste mnogo. Ali za onoga koji je recimo vec izgustirao dual-chip egzibicije i SLi/Cross kombinacije verovatno nije neki problem. 500$ iskesirati, dobro hladjenje, dobro napajanje.

Veruj ti kome hoces.
Ti meni sada lepo objasni sta je toliko "biased" u mojim postovima? Sto tvrdim da ljudsko uvo ne moze da razlikuje 1db izmedju izvora buke A i B? Sto tvrdim da ako je 57db bucno, da je i 56? Sto kontriram kojekakvim glupostima koje se iznose, onako tek da se zapljune u temi?
Argumentuj svoje tvrdnje i onda mozemo da diskutujemo. A ne "fanboj", "biased" i sl.

Sad će ti verovatno da izjaviš kao što si juče, da je to byMax izjavio jer su ga zvali na "AMD roštiljadu"...

?? Ti si opasno poceo da prosipas neistine o mojim postovima. Prvo sam mislio da je zezanje u pitanju, sad vise nisam siguran.

Poslednja izmena:
The 5850 was the "quietest" card at 54dB. The rest of the cards sort of lumped together in the 56dB to 57dB range. The SLI and CrossFire setups were of course the loudest with the CF cards coming in at 59dB and the SLI cards coming in at 60dB at its loudest.

Gotovo neprimetna razlika u cujnosti, samo neko ko bas kontrira i nema pojma o cemu prica ili ima hiper osetljive usi ce da lupa o tome kako je to velika razlika.

Prvi LN2 rez GTX480 :)rastura 900 bez dizanja napona:)

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    349.2 KB · Pregleda: 91
@Uruk i Nex, dobro videcemo, do sada su kod Nvidije uvek najbolji bili ti fabricki hladnjaci, da li ce doci do obrnute situacije, moramo da vidimo u praksi, kako trenutno stvari stoje, da bi neko mogao da koristi 480 mora da uperuje ventilatore u nju direktno, za tu 470 ne znam, ali i to ce se kroz praksu videti.

Gotovo neprimetna razlika u cujnosti, samo neko ko bas kontrira i nema pojma o cemu prica ili ima hiper osetljive usi ce da lupa o tome kako je to velika razlika.
Mislim da je samo Kyle pronašao da je razlika u buci svega 1dB. Ti si se naravno uhvatio za onaj koji ti najviše srcu godi.

Pa ja samo pitam jel ima negde snimak da vidim gde to pokazuju kad mere. U svakom slucaju i razlika od 5db js skoro jedva primetna.

5dB jedva primetna razlika???:p
Možda ako si nagluv ili imaš tampone/slušalice u ušima.

Pa za vecinu pored ostalih sumova koji se proizvode u kucistu, sobi i jeste. Inace 1,2,3db uz prisustvo ostalih sumova je neprimetno.

Otkud ti to da su kod nV uvek bili najbolji fabricki hladnjaci?? Mislim, radili su oni posao (uglavnom), ali daleko od toga da su bili najbolji. I to bas kad pomenusmo 8800GT...

Evo jos jednog misljenja...

http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=4311374&postcount=2678

Mislio sam na ove novije serije GTX260, GTX280, GTX275 i GTX295. Pa cak i 8800GTS od starijih.

Mislim mozemo da se prepoucavamo do sutra, i da neki od vas brane-nebranjivo, ali ovo definitivno nije uspeh Nvidije niti nesto sto ce uspeti da se proda u nekoj vecoj meri, sto je najbitnije koliko vi braniili poprilicno vidljive nedostatke Fermi kartica, cenu ne mozete da odbranite cak ni vi, a verovatno ni da je iskesirate, sve je popravljivo sve je doradivo, ali po koju cenu to ce se takodje videti. Dok Nvidija popravlja neko ce da ode jos dalje i poprilicno ispred.

Poslednja izmena:
Mnogo veci problem za NVidiju je to sto se uz istu ili cak nesto vecu buku, sa ozbiljnijim sistemom hladjenja, cip opet greje na 20 stepeni vise. Buka nece svakome smetati, ovu temperaturu ce svako primetiti.

:trust: fanovi velicaju, :S: fanovi preteruju i nasladjuju se...
Nema 3 coveka/posta normalna u ovoj temi...

ja mislio da moderator foruma treba da bude neutralan ako je moguce.

da se ne lazemo vise ATI je za sad bolja kupovina u ovom trenutku videcemo sta ce se desiti kasnije...

verujem da smo svi ocekivali mnogo vise od 480 jer je cekamo ....

Nazad
Vrh Dno