Šta je novo?

GeForce GTX 980 Thread

I obavezno proveri sa zadnje strane ploce da nije kalaj provukao struju na lemove, da nema nista spaljeno ili neke garezi, ista sto bi vuklo na spaljivanje. Ako treba proveri i miris. Jes' da je kalaj los provodnik ali tanki su to pinovi za ~20A pa bolje proveri. I super sto imas garanciju, kao sto kaze DeRadicci, nosi i pravi se lud.

Biće vrlo dobrih ne referentih dizajna za 980 ti. 2 i čak 3 ventilatora na nekim modelima.

http://wccftech.com/nvidia-aib-part...ence-lineup-hybrid-triple-fan-cards-unveiled/

"ZOTAC has four cards in their lineup, the reference one has the specifications we listed above but the AMP! and AMP! Extreme are just a class apart in looks, design and overall overclocking. The AMP! is clocked at 1050 MHz base and 1140 MHz boost while the AMP! Extreme is clocked at an extensive 1253 MHz base, 1355 MHz boost and 7210 MHz memory clock. This card will actually be faster than a Titan X but will come with a hefty price
"

"The official price for GeForce GTX 980 Ti is 649 USD. Also, GTX 980 is now cheaper at 499 USD"
http://videocardz.com/55786/nvidia-launches-geforce-gtx-980-ti-for-649-usd

Poslednja izmena:
Ha, ha, svugde se pise o 980Ti, samo ne tamo gde i treba u Maxvell temi.:beat:

Dobra zena za 980Ti i jos bolja za 980 a nadam se da ce pasti i cena 970.

Poslednja izmena:
I naši uvoznici su smanjili cene. EWE je za modele MSI i ASUS (non referent), smanjio cene još prošli petak sa 115k i 105k na 95k i 91k(to su neke cene pre umanjenja za prodaju radnjama ili brokerima, računa se 80% te cene) tako da 76k i 72k.

ASUS je 2 dana posle toga nestao iz prodaje, kako i ne bi za 72k koliko plate brokeri i radnje. Ali zato naravno ovi poslednji u lancu neće ništa smanjivati jer bi morali da "pojedu" razliku.

'bem ti 'lebac,kad bi ovde i referentne bilo za pe'sto jura ne bih casa casio,kamoli kifla sa tri venta. :)

edit: envidija referentne,ne onih plasticnih msi i gigabajt igrackica,kome oni misle to da uvale da mi je znati...

Poslednja izmena:
Offtopic prebacen u tu temu.

Gledam kako se muce:D ovi crvendaci, te pokusavaju da napumpaju Furisu kroz otkljucavanje napona:exploder:, te neko otkljucavanje shader-a, te ocekivanje nekih vanzemaljskih drajvera, te ocekivanje Windowsa 10 i DX12 kao nekih mesija:), a samo je jedno dovoljno, preci na NV i resiti se svih problema.:eyebrows:
Flashujes neki modovan bios, otkljucas voltazu, povecas TDP i od 980 napravis i dobijes neku 980Ti ili Titana, cela filosofija.:smoke:;)

Ovi Poljaci su skroz odvrnuti:cigar:.
neki test procesora http://pclab.pl/art65154.html.
Meni je najzanimljiviji test ovog I5 3570K proca, jer sam resio da predjem na I7 4790K, pa posto imam dosta testova uradjenih za I5 i gtx980, bas cu da uradim te iste testove i sa I7, pa ce da vidimo da li ce biti nekih pomaka i koliko moze da se dobije u performansama sa promenom ova dva proca.
Ocekujem odredjeni dobitak, narocito u minimalnom fps-u i u nekim CPU zahtevnim igrama, bas me interesuje da li ce bas biti tolika razlika kao sto imaju ovi poljaci.

EDIT: Najbolje je gledati uporedjenje klokovanih proceva http://pclab.pl/art65154-26.html,

Poslednja izmena:
Da li je neko probao EVGA GTX 980 Superclocked ACX 2.0 kartu?

Pozdrav,

Nova GTX 980 G1 crashuje Win 8.1 startnu liniju, potpuno se izgubi. (samo restart pomaze). Ovo se desava pri minimiziranju ili gasenju igara.

Ima li neko ideju?

Uzmes Gigabyte G1 ili neki najjeftiniji nereferentni model.

Ako ti nije problem da das oko 30E vise, onda obavezno Gigabyte G1, jednostavno ima najbolje odradjeno hladjenje, a i ima dobre chipove za overklok.

Dakle, evo kako ide malo tweakovanje biosa i flashovanje istog http://cryptomining-blog.com/3757-how-to-raise-the-power-target-limit-on-geforce-gtx-970-and-gtx-980/.
Dakle samo treba procitati uputstvo sa ovog sajta.
Snimite vas bios pomocu najnovijeg GPU-Z
b4.png
Zatim pomocu MaxvellBios Tweakera otvorite vas bios, pa pod Power Table, odozdole na gore, cetvrta tablica je TDP od kartice.
b2.png
E, sad, na referentnim karticama je situacija ovakva, TDP limit je na default 180W, a maximalni je 225W ( moze da nesto varira od kartice do kartice).
Likovi sa ovog sajta su, sada, povecali maximalni TDP kartice na za 50W i sada iznosi 275W, dok je osnovni TDP ostao na 180W.
b1.jpg
Kod mene su malo drugaciji bios i postavke, moja kartica ima default TDP na 196W i maximalni TDP od 241W.
Ja sam povecao moj maximalni TDP na 299W, s obzirom da imam 2x8 pin napajanje i da je NV ogranicila TDP od ovih 980 kartica na nekih 300W.
Osnovni TDP je ostao 196W.
b3.png
Power za PCI-E nisam dirao jer je kod mene i po defaultu nesto veci nego kod referentnih kartica.
Sa ovim povecanjem TDP-a za karticu, moze da se dobije malo visi overklok i da se spreci trottlovanje kartice.
Evo link za flashovanje biosa, http://www.overclock.net/t/1523391/easy-nvflash-guide-with-pictures-for-gtx-970-980
Znaci, po meni, nemojte ici na vise od 300W za TDP i ako niste sigurni nemojte menjati PCI-E power i da se ogradim, svako radi flashovanje modovanih biosa na svoju sopstvenu odggovornost.

Poslednja izmena:
Odlican stos! Ja sam moju GTX 970 Strix ovim putem odvrnuo jos malo, taman da bude okrugla cifra od 1550MHz na jezgru (def napon) :)
Kod mene je 1x8pin i dozvoljava maximalnih 225W TDP, karta ima def 163W tdp, a max 196W, ja sam pomerio do 224W i sad mogu da teram boost do 1550MHz, bez trottlovanja karte.
Performanse malo iznad GTX 980 na def.

Odlicna ta "sovica":D.
znas da imas mogucnost i da tweakujes u biosu i voltage na oko 1.275v, mozda bi sa voltazom mogao da poteras kartu i blizu 1.600nhz,
i ova moja 980 je na default napon isla na oko 1.550mhz, a sa voltazom od 1.262v, radi na oko 1.580|7.900mhz u igrama.

Zapala odlicna sovica :D
Ne bih da diram voltazu na ovoj karti iz razloga sto ce se vise grejati, pa ce cesce paliti ventilatore, ovako sa auto fan profilom dolazi do 67-70C u dosta zahtevnim igrama, a kako je sad zahladnelo cesto i gasi ventilatore :) Svakako napredak necu videti u daljem OC-u jer je i ovako overkill par igara sto igram u 1080p :) Radi sova na 1550/8120MHz u benchmark-u i igrama sa ovim tweak-om.
Jos kad bi i na nju stavio CLP, gde bi kraj bio :)

Mislim da nije preporucljivo "lepiti" bilo sta od Coollaboratory-ja na GPU cip, samo na procesore.

Znam da ne sme da se lepi na aluminijumske hladnjake, a za gpu cip nisam znao :)

Da li cu imati problema sa G1 Gaming kartom sto se ovog mog napajanja tice? Vidim ova G1 vuce prilicno vise od referentne 980ke...

EDIT: nasao sam odgovore i valjda nema problema...

Poslednja izmena:
Vrh Dno