Šta je novo?

GeForce GTX 980 Thread

Ja se stvarno ne razumem u napajanja, ja sam uvek uzimao Chieftec napajanja i uvek sa dosta vecom snagom od potrebne za ceo komp.
Sada imam neko od 850W.
Mislim da bi i neko napajanje od Chieftec 650W bilo dovoljno, a kamoli to Seasonic G Series 650W, koje je verovatno malo kvalitetnije.
https://www.google.hr/search?q=gigabyte+980+g1+which+power+supply&hl=hr&biw=&bih=&gbv=2&sa=X&as_q=&nfpr=&spell=1&ved=0CA8QvwVqFQoTCOzjg_vj-McCFWKecgodKmAEGw
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2627096/gtx-980-power-supply-question.html

Poslednja izmena:
Koja bi sad bila najbolja opcija? Vidim hvale ovu G1 ali sam isto tako vidjao da se masa njih zali na zujanje zavojnica... Kakve su alternative? MSI Gaming, EVGA Superclocked, Asus Strix?

Ja sam imamo 980 G1, sto se tice zujanja zavojnica nisam imao problem. Takodje moj kolega ima istu i takodje nema problema. Moja preporuka da uzmes gigabyte verziju. Na tebi je da odlucis.

Pa, u principu zavisi od karte do karte, kako se zalomi,
ali, koliko sam ja vido,), coil whine je bio izrazeniji kod 970 serije, manje kod 980, i ta neka G1 je imala najmanje problema sa zavojnicama, i kod 970 i 980, tako da ....
Ova moja 980 nema problema, cak i kad je u "menu settings game" sa 1.000fps, cuje se malo zavijanje, ali u granicama normale.

gtx970 1.1 revizija nema problema sa zavojnicama.

Slazem se sa @DeRadicci da je sigurno najbolja na nasem trzistu. Naravno ima boljih izvedbi ali su za nase finansijsko stanje ipak je skupa i G1.

Koje su bolje ? Ostaje jedino EVGA K|NGP|N, Asus Matrix Platinum ili mozda onaj ludacni Zotac model? A za te pare se moze kupiti GTX980Ti ladno...

Nema tu neke velike filosofije, ;)
ta G1 980 je na KP bila skuplja od MSI 980 za 30E, pa ako bas nije frka za lovu, apsolutno se isplati uzeti tu G1.

Ali za dve Gigabyte GTX980 4GB GDDR5 Gaming G1 kartice ....Hocu jos jednu da kupim i da ih povezem... imam trenutno THERMALTAKE Smart SE 630W

Da, dve GTX980 i i7 trose ispod 650W. Tako da jeste dovoljno kvalitetno 650-750W napajanje. ;)

To tvoje TT je slabo (49A na 12V granama je malo), a i nije preterano kvalitetno.

Poslednja izmena:
Napajanje nikada ne treba terati da radi blizu ivice deklarisane snage jer su tada sve njegove komponente izložene velikom stresu, a pogotovo kondenzatori (najslabija karika). Napajanje treba da bude opterećeno 40-50% pri maksimalnoj snazi celog računara, tada će efikasnost biti najveća a temperature u optimalnom opsegu. Sve u svemu ko daje hrpu eura za dve GTX 980, 200e za kvalitetno 1000W napajanje ne bi trebalo da predstavlja problem.

A dobro,sad i ti :) 40-50% realne snage. Znaci da za quad sli + 6core treba 2200W da se uzme?
20% viska i to je to. Dakle, neko od 850W ce biti optimum.

Napajanje nikada ne treba terati da radi blizu ivice deklarisane snage jer su tada sve njegove komponente izložene velikom stresu, a pogotovo kondenzatori (najslabija karika). Napajanje treba da bude opterećeno 40-50% pri maksimalnoj snazi celog računara, tada će efikasnost biti najveća a temperature u optimalnom opsegu. Sve u svemu ko daje hrpu eura za dve GTX 980, 200e za kvalitetno 1000W napajanje ne bi trebalo da predstavlja problem.

Takva masina na defaultu trosi oko 550W. Zato sam rekao da ce 650-750W napajanje biti dovoljno. A onaj Antec za 125 evra je odlican.

Naravno, ako je 200 evra na raspolaganju onda samo napred.

Jel si overklokovao taj I7 proc.,
za gtx 980 u SLI treba dosta procesorske snage i svaki GHz znaci.:eyebrows:

E, sad,
koliko ce znaciti taj neki DX12 i full podrska, koju nece imati 980 kartica, jer za 1-2 godine ce biti dobrih i vrhunskih igara u DX 12, ce da vidimo, kolika ce biti razlika u odnosu na DX 11.

Pa realno kod Gigabyte GTX980 4GB GDDR5 Gaming G1 je naj brza frekfencija...u odnosu na ostale 980.

Sad one Titan imaju vise memorije,ali nije im veca frekfencija.

Sto se tice Nvidia grafickih karti.Tako da je ovo naj bolja kombinacija..povezana sa SLI po pitanju trajanja.Dzaba mnogo DRAM-a ,ako je GPU spor.

Poslednja izmena:
Koji je spor GPU, Titan?

Iskustva ljudi koji su koristili CF/SLI su uglavnom takva da su na kraju shvatili da im više odgovara jedna jača karta.
U tvom slučaju 980Ti + OC ako ti nije dovoljna ta 980.

Poslednja izmena:
Pa gdedao sam kod Titan MSI ,Gigabyte,ASUS i jos neke aktuelne modele koje imaju u sebi titan oznaku kao i one bez titan oznake i ni jedna nema vecu frekfenciju od Gigabyte GTX980 4GB GDDR5 Gaming G1.

I jos jedana stvar kada se spaja SLI sa dve graficke da li je dovoljno spojiti samo dva kontakta ili treba sva cetri?

Poslednja izmena:
Po ovom testu TI ipak je bolja.Da sam stavio dve TI graficke dao bi vise novca i u reku 5-6 god nadolazece tehnologuje grafickuh karti bi verovatno bile zveri u odnosu na gigabyte titan.Tako da sam u svakom slucaju ustedio.

I castio maticnu sa jos 16 GB rama.Kao i napajanje 1000W koje ce to sve da "nahrani"

I kao sto sam vec rekao dodao sam jos jedan 27" 144 hz i to sa g-syncom monitor Acer XB270H nema smisla da samo jedan monitor imam i to bez g-synca.

Mislim da sam racionalno postupio i da ce mi trajati 5-6 godina. (performance)

Poslednja izmena:
Stigla zvijer :)

IMG_6469.jpg

Za sada je sve odlicno, karta nije bucna, sve radi kako treba samo sam primjetio da i ova pati od zujanja zavojnica. Pokrenuo GTA V i sa otvorenim kucistem se osjetno cuje, kad zatvorim stranicu dosta manje... Zaista ne znam sta to uzrokuje i da li se moze zamjeniti karta (pretpostavljam da moze) ako bude trebalo. Takodje sam primjetio da u GTA V dosta stutteringa imam, ne znam zbog cega jer to ovoj grafickoj uopste ne bi trebao biti problem... Driveri su ovi zadnji WHQL 355.82.

Nazad
Vrh Dno