Šta je novo?

GeForce GTX 980 Thread

Ne razumem, svi cete pokupovati LG 4K OLED televizore od 65" - to je logican apgrejd meni sa LG LED 47"-ce? To sra*je kosta sada 12k $-a tako da ja necu jos bar 3 godine da prelazim na 4k. Naravno da vecina ljudi u Srbiji a i u svetu nece tako neko vreme da prelazi na 4k. Takodje pitanje dostupnosti 4k video sadrzaja, da ne kazem u 2015-oj godini - ZANOSENJE :) . I da, naravno da cu da koristim GTX 980Ti za 1080p i naravno da gledam razliku u performansama u toj rezoluciji i apsolutno mislim da nije overkill za 1080p(imamo supersampling koji je nenormalno zahtevan) i licno ne verujem da je razlika veca od 30% i to plafon sad to sto je chip povrsinski veci 50% ne mozemo da bukvalno ocekujemo i 50% vece performanse, pitanje arhitekture cega sve ne, nemam pojma ali ako bude od 20 do 30% ubrzanja u 1080p to je EXTRA!!!

Jos jedna stvar, potencijalni kupci GTX 980Ti kartice budite spremni da platite 90 000 do 100 000 RSD-a tu karticu jer ovaj GTX 980 obican kosta na akciji 80 000 ali posto cete da furate LG 4K OLED panele to Vam nece biti nikakav problem jelte :)

Malo sam preterao sa cenama, to jeste za G1 cena ali ima i za 67k Windforce GTX 980(mora da se pozove i da se pita da nije greska na sajtu kao sto imaju obicaj da stave pogresnu cenu, ne bi im bio prvi put ali recimo da je ta cena :) ).

Recimo:

G1

obican Windforce

MSI referentna

Ali svejedno, ocekujem napucanu cenu u septembru za GTX 980Ti, mislim nece biti ni malo jeftina to je 100% pogotovo na lanču... :)

Poslednja izmena:
Cemu pominjanje 4K Curved Oled tehnologije koja nije jos nigde zazivela pored klasicnog 4K monitora/TV-a?

Ti preko imas vec za ~400-450E 40" 4K TV ili za manje novca neki 27-28" UDH monitor. Zasto i pominjes TV od 12k$?

Tako da se 4K polako i tiho spusta u mainstream, dok graficke odavno kaskaju i ne mogu da isprate tu rezoluciju. Cene za GeForce modele koje pominjes su takve sa razlogom jer nema konkurencije. Ajde da vidim 980TI za 800$-$900 kad izadje neka pandan radeonka za $400-500.

A drugo, pominjes i cene u Srbiji koje su nerealne na vec nerealne cene. Mozes se vrlo lako snaci i za ~400E imati GTX980 da biras model (HU ili AU).

Tako da pominjati 4K OLED & CURVED TV i 980TI sa cenom od preko 90-100k je bas smesno. :)

A drugo, pominjes i cene u Srbiji koje su nerealne na vec nerealne cene. Mozes se vrlo lako snaci i za ~400E imati GTX980 da biras model (HU ili AU).

Tako da pominjati 4K OLED & CURVED TV i 980TI sa cenom od preko 90-100k je bas smesno. :)

A cemu sve ovo, sta tebi znaci da dajes netacne informacije - svo postovanje? I kazes "mozes se vrlo lako snaci i za ~400E"(tvoje reci od A do Š) - evo kako je to u realnosti lako:

Madjarska - kupujem/prodajem GTX 980 pa klikni na pretrazi(Subotica ili NS = momci koji diluju robu iz Madjraske pa vidi cene 650e pa na vise) - http://www.kupujemprodajem.com/search.php?action=list&data%5Bcategory_id%5D=&data%5Bgroup_id%5D=&data%5Blocation_id%5D=&data%5Bad_kind_type%5D=all&data%5Bkeywords%5D=gtx+980&submit%5Bsearch%5D=Tra%C5%BEi&data%5Bprice_from%5D=&data%5Bprice_to%5D=

Dalje, Neweggg - najjaci diler u Americi i sire, dakle isto kao i na kupujem/prodajem, kuckas gtx 980 pa pretrazi - cena od 540$ pa nagore - http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEPA=0&Order=BESTMATCH&Description=gtx+980&N=-1&isNodeId=1

Isao sam dotle da licitiram na ebayu americkom, UK, France, Germany, gde god ali cena je svuda od prilike manje vise ista- karte 100% dostizu cenu od 480$-600$ i to nema garanciju, mozda i ima ali tamo, evo jedne karte koju sam licno ja hteo da kupim i da zaista platim do 450$ bez garancije pre samo 19 dana ali je karta dostigla cenu 580$!!! - http://www.ebay.com/itm/ASUS-STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5-/171729435020?ssPageName=ADME:B:WNA:US:3160

Evo je kao moja ista na Nemackom ebayu ima jos 3 dana aukcija u trenutku kuckanja ovog posta a vec je na 472e :hair: , videcemo na koliko ce da izadje cena ;) da ne zaboravim, placas i postarinu ako imas nekoga da stigne tamo na adresu 5e. Sto su Nemci ludi pa kupuju tu kada ima u Austriji za 400e - citiram ponovo "Mozes se vrlo lako snaci i za ~400E imati GTX980 da biras model (HU ili AU)."

Daj link gde mogu da kupim kartu za 400e pa makar bila i u Austriji ili Madjarskoj, jos i NOVU pa jos i sa GARANCIJOM pretpostavljam i to SVE za 400e? A ceo svet lud na ebayu kupuju polovne za 480e/$ pa na gore?

Evo i najjeftinijeg mesta u Nemackoj(koja by the way ima najludje cene za komponente koliko ja znam u Evropskoj Uniji) gde mozes da kupis komponente(izuzetno cenim ovu firmu) - http://www.mindfactory.de/search_result.php/search_query/gtx+980/page/1

Ispod 540e nema nikakva, dobra je 600e +

Mali podsetnik kursne liste, $ se toliko priblizio euru da je razlika aman zanemarljiva.

1 US$ = 112.410072 RSD-a
1 Euro = 120.059577 RSD-a

Cene su te koje jesu i kod nas i svuda u svetu. Ja bih najvise voleo da GTX 980Ti kosta 400e na lanču ali mislim da se to nece desiti ma sta god AMD bude izbacio, tuzno ali istinito...

A za ovo podsmevanje na prognozu kolege - ponovo te citiram " Tako da pominjati 4K OLED & CURVED TV i 980TI sa cenom od preko 90-100k je bas smesno. :) " - uopste nemam komentar. Zahvaljujem kolega.

Poslednja izmena:
Dosta bi ti bilo jednostavnije i korisnije da si lepo pitao gde ima(kad vec pojma nemas), i ja bih ti poslao link i objasnio da postoji i povrat poreza za strane drzavljanine. ;)

Ako ti nije tesko posalji meni na PP, zainteresovan sam za tu opciju, ovde kod nas nema leba, mogu da zamislim samo cenu nekog 980Ti. Pretpostavljam da si ove tvoje grafike tamo kupio, i proc i ovaj TV.:p
Sto se tice 4K rezolucije, za nas u Srbiji je realno to trenutno previse skup sport. Sva sreca pa ima ovaj DSR, sljaka bas super, evo posle tri-cetiri godine od izlaska Crysis 2, probo sam u DSR 2K rezoluciji, sve na maximum plus DX11, zakjlucano na 60fps-a, izgleda bolesno dobro. Mogu samo da zamislim kako bi izgledala na pravom TV od 4K.
Za ove sto mi procenjuju koliko sam procenata procenio neku grafiku:beat:, evo nisam pomenuo nijedan procenat. Nadam se da ste zadovoljni.

Dosta bi ti bilo jednostavnije i korisnije da si lepo pitao gde ima(kad vec pojma nemas), i ja bih ti poslao link i objasnio da postoji i povrat poreza za strane drzavljanine. ;)

Moze uz povrat pdv-a ;) slazem se s tobom ali stvarno na domacem trzistu se ne isplati uzimati GTX980 cjene su uzasne isplati se povuci sve veze i vani uzet kartu uz povrat pdv-a ostane stvarno dosta love u dzepu. :wave:

Jesmo!
A evo ga konacno i full review Titana na HardOcp-u:

http://www.hardocp.com/article/2015..._gtx_titan_x_video_card_review/1#.VS-KMOE7IsI

Zakljucak:

The new NVIDIA GeForce GTX TITAN X at $999 is not an inexpensive video card. However, the performance advantage we experienced over the already fast GeForce GTX 980 for gaming has proven its worth. It is about 33% faster than a GTX 980, but when it comes to the real-world highest playable advantages, these are a plenty.

Overclock:

Simply by raising the Power Limit and GPU offset we were able to take the actual in-game frequency from averaging 1150 MHz up to a consistent 1410 MHz! That is a 260 MHz increase. We were also able to take the memory up from 7GHz to 7.8GHz giving us even more bandwidth No voltage modification required. NVIDIA was right, 1.4GHz is possible on the GTX TITAN X.
What's more is that this overclock resulted in a large performance increase. It seems there is room left in gaming performance even with GTX TITAN X overclocked. We saw performance go up by as much as 20% in many games. That is a large and noticeable difference that allows us to raise in-game settings even more at 1440p.

Throttling:

We found that the GeForce GTX TITAN X is not clock throttling. There was concern at launch that this video card was doing that. In all of our testing it never dropped below the base clock of 1000 MHz. It did come close, the lowest it got was 1050 MHz, but that is still above the base clock. After an hour of gaming and recording the clock speed we showed that the average clock speed was 1150 MHz operating well above the boost clock of 1075 MHz for an hour.

Ja nemam pojma? Hvala opet kolega...

PS
Pored svih onih linkova i dalje se drzis svoje price za malu decu. Prosto neverovatno...

Moze uz povrat pdv-a ;) slazem se s tobom ali stvarno na domacem trzistu se ne isplati uzimati GTX980 cjene su uzasne isplati se povuci sve veze i vani uzet kartu uz povrat pdv-a ostane stvarno dosta love u dzepu. :wave:

Goldi to je sve zanosenje, PDV je 20% i oduzmi 20% od 600e? To nije ni blizu 400e kao sto kaze La.Prestige . Dalje, moras da odes licno u prodavnicu i da je kupis zatim izadjes iz zemlje overis racun sa svojim pasosem na granici, zatim opet udjes u Madjarsku, vratis se u tu istu prodavnicu i oni ti zaista vrate tih 20%. Medjutim cela stvar izadje mnogo skuplje od originalne cene, tako da se to nikako ne isplati za jednu kartu i ostaje stvar Madjarske garancije ali to sad nije bitno. Ljudi se profesionalno bave tim, uzimaju taj porez za sebe ili deo poreza a ti dobijes kartu jeftinije nego ovde. Da li je moguce da neko ocekuje da ce ljudi koji to rade da vam vrate ceo porez? Za sta onda oni rade? :) Imate te cene na kupujem prodajem(oglasi Novi Sad i Subotica recimo) i nisu ni blizu 480e (600e - 20%).

Kao da slusam malu decu kako mastaju...

Poslednja izmena:
Ajd, nisam neki expert, ali moram da primetim jednu stvar, ovako na brzinu koliko sam pogledao, a u vezi review na Hardocp sajtu.
Za igre Watch Dogs i Daying Light potrosnja VRM-a ide na skoro 4.5GB i tu je mali problem validnosti rezultata za ove igre, jer se zna da kada zafali memorije na kartici dodje do odredjenog pada u performansama i sigurno 980 ima probleme da se izbori sa ovim nedostatkom memorije.
Drugo, dal ja dobro vidim, ali kako dodjose do 33%, kada je nahveca razlika koju su dobili oko 31%.

Jesmo!
A evo ga konacno i full review Titana na HardOcp-u:

http://www.hardocp.com/article/2015..._gtx_titan_x_video_card_review/1#.VS-KMOE7IsI

Zakljucak:

Overclock:

Throttling:

To je to. Konacno jedna krstena karta za 2k rezoluciju.
Ne znam da li je ta razlika u performansama dobijena na osnovu onakvog setupa u igri obzirom da je Titan X imao sve maksimalno
dok su se u slucaju GTX980 detalji smanjivali. Ako se tako posmatra razlika bi bila jos veca. Ma karta stvarno za pohvalu. Pitam se kakva bi bila da je zaziveo
nizi proces proizvodnje ako su u istom postigli ovoliko? Overkok skaliranje takodje besprekorno. Steta sto cena kvari konacan utisak i dostupnost takvog proizvoda.

Pozdrav.

Samo ako cena za neku buducu 980Ti bude nekako normalna, bice dobra za 2K, iako ima igara gde se tesko bori i overklokovani TitanX kada se postavi na maximum.
@Ljanmi, sta znam, ja pokusavam preko prijatelja da uhvatim neku vezu za preko, mozda imam vec vezu za Austriju, pa mi samo trebaju malo vise informacija u vezi nacina kupovine i mesta gde ima najjeftinije da se nabavi kartica, jer ja za neki 980Ti ne zelim da dam vise od 700E, a kod nas ko zna koliko ce da bude cena.

Da, ako bude imao veci boost klok i veci overklok.
Samo je pitanje koliko ce biti jeftiniji, koliko moze da utice na cenu ovih 6GB manje memorije, ali ako budu ne-referentni modeli onda opet malo se podigne cena, tako da racunam da ispod 800 USD nece biti, pa u Evropi malo vise, pa kod nas jos malo vise, tako da ispod 100.000din. mislim da nece biti.

[YOUTUBE]9IkKMc0jVdo[/YOUTUBE]

Ne znam gde da pisem, a ne znam i temu da otvorim, a i bas sam se iznerviro:mad:, je.....ga hoces nekom da pomognes koji nema neku lovu, uzeo drugar gtx 450, al sam ga razumeo da je ispravna grafa,( ali ono bila krs), tako mi je predstavio, pa kao da nema gde da proba, pa ajd kod mene i grafa mi izgleda spali PCIE 16 slot, nece ni na integrisanoj da radi, jedan dugi i dva kratka bipa, samo radi sada na PCIE 8 slotu ova 750Ti.
Da li moze da se desi jos neki strujni udar, mozda je jos nesto otislo, ne smem ni da postavim 980na plocu.
Da le se uopste isplati i nesto raditi i popravljati na ploci?

Uh, prvo mu udari samar onaj vaspitni spoljni delom sake i iz lakta a onda ga nateraj da ti kupi novu plocu. Ipak je to osnova celog sistema i ne bih se sa tim zezao da popravljam i krpim.

Da, tako mi kazu i neki drugari serviseri, da se ne igram, moze da se desi da strada i nesto drugo.
Ma, veruj mi, ljut sam na prvo na sebe maximalno:mad::smash::wall:, ovde kao dajem neke savete, ajd i nesto znam o kompu. i onda dozvolim da mi taj lik soli pamet o kompovima i ispadnem vrhunski slepac, da sam mu bar rekao ako se nesto desi ti placas i gotovo, dobijem novu plocu, ovako.:crash:
Ne kupuje mi se nova ploca, pre cu da prodam i grafu i diskove i proc,:crash: a mislio sam da cekam Skylake.

Poslednja izmena:
Meni ce jos malo rodjendan pa... :D ispod gtx 980 ne prihvatam nista :p

Veruj mi, ne znam sta da radim, sad gledam malo cene proceva i ploca, pa ovi nasi prodavci nisu normalni, kakve su ovo cene, da li je moguce da ovoliko kostaju komponente?:hair:
Malo mi fali da sve batalim. Da li se isplati ici na Broadwell, verovatno bacanje para.

Ja bih uzeo polovnu plocu od nekoga sa visokim rejtingom. Greota da 980ica skuplja prasinu.

Okey, hvala puno na podrsci, imas popust za ovu grafu ako mi slucajno pukne film.:wall:

menjas je za moju 970 ;D

Ha, ha, ma ne, menjao bi je za nista, imam ovu 750Ti, ce potera sve na high.:)

Mislio sam da je garancija istekla, imam jos dva meseca, da li cu imati problema sa reklamacijom?

Ako nema vidljivih fizickih ostecenja, moguce. Samo se malo napravis blesav i ne objasnjavas da si stavljao drugu kartu. :d

Hvala,
pa nema nista vidljivo, ploca radi na PCIE 8 bez problema, a na PCIE 16 pisti "1 long beep and 2 short beep:Graphic card error", i to je to.

Jednog jutra kada si upalio komp, uocio si problem. Onda si zvao drugara koji je dosao da pogleda i ustanovili ste da gornji slot ne radi, a donji skroz normalno.
Ne spominjes da koristis dve karte, vec samo GTX750Ti. Ne razumes se, dosao si samo da reklamiras.

Taj neki rad. :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno