Šta je novo?

GeForce GTX 660 Ti Thread

Xenon :D

Xenon_GTX660Ti_Card.jpg

http://videocardz.com/34496/emtek-launches-xenon-and-hv-geforce-gtx660-ti-graphics-cards

HD7950 je bolja karta od ove gtx660ti zato ce biti i skuplja, nista cudno svaka karta ima svoju cjenu.
Ako je gledat ovde http://geizhals.de/?cat=gra16_512&xf=132_1024~1439_GTX+660+Ti&sort=p najeftinija gtx660ti 280e najeftinija HD7950 289e.
Velika razlika stvarno... onaj ko voli nvidiu uzece gtx660ti, a ko voli amd-e uzece HD7950
Gledam cjenu gigabyt gtx660ti 309=gigabyt HD7950 306e, nereferentne, sve ce to biti jako blizu
Kartice su blizu po performansama tako da ce i cjena od modela do modela varirati ali bice jako blizu.

Cekaj bre prijatelju.Koja sad referentna,non referentna?
I ta verzija je non referentna,tu i lezi najveca tuga sto su kartu u tom segmentu odradili tako.

Ovo je prava referentna karta..

card1.jpg
Prva karta o kojoj sam govorio je referentna, uz vrlo male modifikacije Sapphirea - prvenstveno kuler. Mislim da je to pregrevanje propust u samom dizajnu AMDa - verovatno sve referentne karte imaju taj problem. Na ovu kartu može da ide i novi BIOS sa boostom - inače je to dobar potez za kartice koje već dolaze s njim i na njih sam i mislio. Dodatno je dostupan svima, pa ga možeš flešovati i sam.
@Goldi: da je situacija kod nas takva i da mogu za 10€više uzeti kartu sa Dual-X coolingom, situacija bi bila jasna. Ili recimo novi Vapor-X sa boostom... Ovako, referentna karta je stvarno jadan izbor.
A što se tiče novog BIOSa par dane pre izlaska GTX660Ti, AMD je svestan da je nVidia uspela da izbalansira kartu i da je vrlo konkurentna u 1080p, što predstavlja bar 85% tržišta. Dodatnih 1GB rama i puno širi memorijski bus na 7950 predstavljaju nešto što nije zanemarivo, ali trenutno ne igra ulogu toliko. A podiže troškove proizvodnje...

Poslednja izmena:
@High slazem se sa tobom u svemu cjene ovde nisu realne na zapadu su cjenovno blizu kartice, da i ovo sto kazes gtx660ti je izbalansirana karta za 1080p, pravi rival HD7950, ali ruku na srce imali su dosta vremena i da je dotegnu bas kako su hteli.

Goldi,nema to veze koliko je vremena proslo ako ti marketinski pokrijes sve kako treba.
Kolicina kartica moze da se proda za kratko vreme proporcionalno onoliko koliko bi prodali na duze vreme da su izbacili ranije .
U ovom slucaju kampanja je ta koja ce proizvod izgurati u prvi plan i uciniti ga popularnim a ono sto nudi GTX 660 Ti po ceni kojoj nudi kao
takvim ga vec cini,znaci sam po sebi je reklama ;)

Inace GTX580/570 je izasao pre Cymana koga smo svi cekali kao silazak Mesije sa neba.
I oni su imali vremena da dotezu karte do besvesti pa sta se desilo ?:smoke::d

Cayman je bio dotegnut do maksimuma nije mogao vise Gtx580 je bolja kartica u svakom pogledu, sada nije taj slucaj HD7950 je kartica koja ima najveci oc potencijal od svi kartica na trzistu. Gtx 660ti kao i ostatak 6xx serije ide neki 200mhz gore, HD7950 ide prosjecno 350mhz, ja mislim da nema nijedna kartica ovakav oc- potencijal sa svoji 384bita 3gb rama velikim oc potencijalom, mozda je trenutno i najpovoljnija kartica na trzistu za ono sto daje i koliko kosta.
Moje misljenje da se gtx660ti mora pozicionirat neki 20e ispod HD7950. Sa druge strane HD7870 neopravdano najskuplja karta, vjerovatno ce tako i ostat dok nvidia ne izbaci kartu koja ce joj parirati po slicnoj cjeni (gtx660 non ti)

GTX 660 Ti NVIDIA GeForce Graphics Card Surround Gaming

Kako su mocne ove Galaxy izvedbe.Steta sto toga nema u Srbiji.

2:08 - > Butter Smooth :D :D :D

Poslednja izmena:
^^^^stvarno extra performanse!

bas je kratez :)

Ajao.....6600GT....davno to bese kada sam je posedovao....:)

Bila odlicna karta u svakom pogledu. Isto kratka a azdaja. Lepe me uspomene vezu za nju.

Brutalna je stvarno... vjerovatno ce da kosta puno, ali ovaj komad hardvera zaista i vrijedi. Nego kod nas inace nema Zotaca zar ne?

Ne vredi, ni jedan nabudzeni GTX660Ti nemoze stici ni referentni GTX670 u 1920x1080 sa 4xAA. Gusi sve njih tih 192 bita i to jako!

Pa nije bas tako..
Evo ovde su priblizno isti klokovi kao kod tog Zotac-a a cenim da ce Zotac da baci i vise..

2d7wjyq.jpg

Karta je stvarno brutalna..

ele0k.jpg
svp7w9.jpg

Poslednja izmena:
Naručih ovu MSI 660Ti OC, kažu stižu u utorak-sredu... Ne znam još samo da li će uz nju ići BL2 kupon kao uz većinu drugih GTX660ti ili ne...

Javi utiske, isto sam zainteresovan za tu kartu...

Pa neko je upravo kupuje zbog bf3. I pre ce njega igrati nego metro koji sluzi uglavnom samo za testiranje karti.

Vec sam ranije rekao da ostavite battlefield 3 po strani jer ta igra jednostavno ne trazi memorijski protok. Igre koje ga traze su:
Metro
Crysis 2 i Crysis Warhead
AvP

Who cares za te igre realno? Ako ocemo da gledamo sintetiku (memorijski protok), onda bolje gledati 3DMark2011 jer ima mnogo vise featuresa za buduce igre nego li raspali i neoptimizovani Metro i AVP koje niko vise nece ni da upali. I stara Kriza vise nije nikakav test jer je CE pretrpeo gomilu izmena, optimizacija i gadja u nekom drugom smeru od nje. Treba gledati igre koje ce da se igraju, engine-i i featuresi koji ce da se upotrebljavaju i s`toga je BF3 the test, kao i naravno Kriza 2.

Who cares za te igre realno? Ako ocemo da gledamo sintetiku (memorijski protok), onda bolje gledati 3DMark2011 jer ima mnogo vise featuresa za buduce igre nego li raspali i neoptimizovani Metro i AVP koje niko vise nece ni da upali. I stara Kriza vise nije nikakav test jer je CE pretrpeo gomilu izmena, optimizacija i gadja u nekom drugom smeru od nje. Treba gledati igre koje ce da se igraju, engine-i i featuresi koji ce da se upotrebljavaju i s`toga je BF3 the test, kao i naravno Kriza 2.
A sta onda moze dati odgovor na to kako ce raditi Crysis 3 (koliko se secam ocekuje se u februaru 2013)? Sigurno to nije battlefield 3. Pre ce biti da odgovor na to daju igre koje koriste teselaciju:
AvP
Metro 2033
Crysis 2 sa "zakrpom"
Unigine (nije igra ali ima teselaciju)

BF3 nikako nije u ovoj grupi. Onaj demo sto smo svi videli "vrti" se na GTX680 u 720p rezoluciji, sta ce trebati za 1080p?

Metro nece da ti da odgovor za teselaciju jer ga ne koristi obilato, vec cisto u promilima ;) a takodje i nova verzija 4engine-a (Metro Last Light) imace optimizacije za razliku od ove stare gde je jedini feature koji je unistavao performanse bio DOF, koji nikakve veze sa teselacijom nema, vec svedoci o klasicnoj neoptmizaciji i zahtevanju next generation hardwera zarad lenjosti programera. O onom raspadu od AVP-a necu ni da govorim jer treba gledati lupom da bi se uocilo gde se koristi teselacija. Zato ti i kazem da te igre nemaju nikakve "featurse" buducnosti (Metro ima neke ali ne toliko) kao sto je recimo teselacija i bolje je koristiti sinteticke testove tipa 3dMark 2011 koji em sto koristi teselaciju takodje koristi i gomilu dinamcnog svetla i sencenja, a takodje i Unigine je koristan eto zbog teselacije i oba unistavaju memorijski protok. Dakle, Metro nije nikakav merodavan test, AvP je ocajan test itd.

Sto se tice BF3 i Frostbite, kao sto rekoh taj engine EA koristi i koristice za gomilu buducih naslova i on treba da bude the test, kao sto je i BF3 1000 puta igraniji nego Metro i tako neki sada stari testovi, koji se vuku na vecini sajtova eto cisto da bi imali sta da vrte. A sto se tice Krize 3 ne mozemo znati kako ce da radi, ali donekle moze da se nasluti iz Krize 2 i njenih dx11 dodataka tako da je i to mandatory test buducnosti.

I u krajnjem slucaju gomila ljudi kupuje karte zbog igara koje zele da igraju i rezultata u njima, a ne sta test iz 2007-me i igra koju niko ne igra imaju da kazu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno