Šta je novo?

GeForce GTX 660 Ti Thread

Odavno je poznato da taj feature nije ekskluzivnost i radi na vecini serija, a ne znam sto si mene citirao kad sam ja govorio o bf3 i njegovom tb vsync-u i koliko je defaultno bolji nego adaptive? :)

Inace, isto tako je poznato da adaptive vsync kao feature nije nista specijalno i da oni koji stvarno ne zele cepanje slike treba da ga izbegavaju. Jedino ako je neko siguran da ce igra da mu 95% vremena radi iznad 60 frejmova ili koliki je vec refresh njegovog monitora, onda moze da se zrtvuje. Za sve ostalo tu je klasicno forsiranje triple bufferinga uz vsync iz control panel-a. Adaptive vsync vise sluzi kao fps cap limiter nego sto ima funkciju vsync-a, a to je moglo i ranije da se radi preko drugih programa, tako da nema tu nekih 15 godina kasnjenja kad je ovo polu-feature, kao osnovna funkcija vsync-a ne radi kako treba jer proizvodi tearing, a kao fps limiter moglo je i ranije. Doduse nije da je neupotrebljiv, ali kao feature nista specijalno.

Definitivno mislim da nas deru i da se treba strpeti sad sam pogledo cene i jednih i drugih tako da posteno bez skoro 400e nemate sta da kupite a to je previse i za ovakvo vreme a i za modele koji nisu vise ni bas neka ekskluziva, sad AMD nesto spusta a to je po meni trebao da uradi jos pre dva meseca i da se ne lazemo s**u i jedni i drugi kako im ide prodaja ide, malo sutra da im ide, obarali bi cene plus im je veliki skart od TMSC pa muljaju. Mislim da je sve stalo od kad je izasla kombinacija SB+570 ili 6950, a nema ni softvera koji ova komb. ne zadovoljava. Intel us** 3770K sta sad treba da koljem proc da bi se on korektno hladio i kupovao LQ pastu a cena i dalje stoji na 280e popravio je GPU al opet ne toliko da mozete da igrate BF3 pa da vam ne bude zao, mozda ce Haswel al kad.

Sto bi obarali cene ako im ide?

Pa za nas u Srbiji gde ne ide nikako :)

Ne javlja se Mega:type:

Meni je karta stigla, instalirana za deset minuta. Probao The Witcher II sa svim na max osim ubersamplinga, Batman AC sa svim na max i 4xMSAA - sve radi kako treba. Karta nije išla preko 70 i nije se čula, iako je napolju oko 40...

Nista se ne priznaje bez (evidence please :) ) Slike karte,benchmark shoot-evi itd..
Mislim ja ti verujem na rec ali od skoro je uvedeno pravilo :p

P.S.Koja je karta u pitanju?MSI Power Edition?

Ma pusti coveka da uziva u karti kakvi shotovi pun ih je net ako te zanima :p

Stigla karta. Sutra utisci. :)
Moram da radim Win, menjam ventove na proc cooleru i nova zvucna. Slatke muke.

Poslednja izmena:
Kad stignem, staviću par snimaka i poneki bench. Hteo sam da odvrtim Warhead i Crysis 2, ali nijedan program za benčmark ne radi...

Sto ne rade ?

Ne znam... Čini mi se da podrazumevaju postojanje određenih direktorijuma, i kad ih nema, pucaju sa porukama koje nemaju puno smisla. Crysis 2 Tool ne radi ako instalaciona putanja ima space u sebi... itd. Pošto nisam imao vremena da istražujem šta mi tačno treba, odustao sam.

Ne znam... Čini mi se da podrazumevaju postojanje određenih direktorijuma, i kad ih nema, pucaju sa porukama koje nemaju puno smisla. Crysis 2 Tool ne radi ako instalaciona putanja ima space u sebi... itd. Pošto nisam imao vremena da istražujem šta mi tačno treba, odustao sam.

Ako koristis onu instalacionu verziju Warhead benchmarka on trazi odredjenu putanju ka direktorijumu gde se nalazi exe file.
E sad i ako ga usmeris nece ga naci tj nece raditi benchmark.
Fazon je u tome da pokrenes igru i da podesis setovanja,posle toga ce benchmark da radi..

Stigao GTX660Ti, MSI PE OC verzija, fabrički na 1020MHz.

Za sada ispitujem domete na default naponu i relativno visokoj sobnoj temperaturi od 30C i prezadovoljan sam, vidite sličicu. :)

Stigao GTX660Ti, MSI PE OC verzija, fabrički na 1020MHz.

Za sada ispitujem domete na default naponu i relativno visokoj sobnoj temperaturi od 30C i prezadovoljan sam, vidite sličicu. :)

Au brate ,brutalno..
Ajde provrti Warhead pri tim klokovima ,nativna rezolucija monitora + AA ,pusti bar 10 loop-ova,cisto zbog stabilnosti i ukljuci live
monitoring ,prati max boost klok ;)

Uh, nemam sad WH pri sebi, ali evo 3dMark 11... Ipak sam morao da smanjim klok, zbog boost-a. Ali i dalje sve na default naponu.

Namestio sam da GPU-z pokaže maksimum, i vidim da boost kod 3dMark-a diže GPU core do celih 1311MHz. :)

Rasturi ovaj HD7950 ovu gtx660ti bas pravo osjeti se razlika kad se karte zategnu do max.
Gledajuci ovo zakljucujem da su GTX670 i 7950 "tu negde" kad su overklokovani (nije mi jasno kako su samo 85Mhz uspeli da dodaju za memoriju kod GTX670-veliki hendikep), a da 660Ti zaostaje 10-15% (opet neobicno dobar OC za memoriju?!?! - slucajno ili namerno pitanje ej sad).

Zakljucak testa je koliko vidim da prave i realne razlike u igranju skoro i da nema, sto radi na 750/GTX670 slicno radi i na GTX660Ti.

Poslednja izmena:
Gledajuci ovo zakljucujem da su GTX670 i 7950 "tu negde" kad su overklokovani (nije mi jasno kako su samo 85Mhz uspeli da dodaju za memoriju kod GTX670-veliki hendikep), a da 660Ti zaostaje 10-15% (opet neobicno dobar OC za memoriju?!?! - slucajno ili namerno pitanje ej sad).

Zakljucak testa je koliko vidim da prave i realne razlike u igranju skoro i da nema, sto radi na 750/GTX670 slicno radi i na GTX660Ti.

I ti si primetio da je nesto smrdi u drzavi Danskoj ;)
Ja sam ranije govorio da njihovi testovi dosta puta nemaju neke logike i da naginju amd-u.
Drugar iz Svabije mi je rekao da se daje "donacija" da se odrade odredjeni testovi u vidu reklama ili ti neke kampanje da bi ostavili
sto bolji utisak a inace lik radi za ... !
Hardocp testove kacim samo kad se podudaraju sa ostalim testovima sa neta..

A sto se tice GTX670 ,odlicno se OC-uju .Neki prosek je 1200 Mhz
http://www.gpureview.com/gpureviews-gtx-670-overclocking-roundup-article-947.html
Koliko god da nategnes 7950 ne moze ni ona preko potencijala koje ostvaruje chip a opet i sa 1200 Mhz isto zaostaje
za 7970 na istoj frekvenciji koliko i na def vs def.
Znaci nema nikakve logike pogotovu one vrednosti prilikom oc-a koje su dobili sa GTX-om.
Evo odmah cu to da prevedem u fizicke mogucnosti..

Ako je jedan DCUII koji je na def (1058 mhz) egal sa GTX680 ako ne i brzi kako je onda moguce da na taktu od recimo 1200 Mhz bude sporiji od 7950?!

perfrel_2560.gif

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_670_Direct_Cu_II/31.html

Po njihovoj logici 7950 preskace i overklokovanu 7970 :S:

Ako 10-30% nije razlika, onda ne znam :d Moze se reci da slicno radi na overlokovanim GTX 670 i HD 7950, GTX 660 Ti zna poprilicno da zaostaje za njima (jos je ovaj Galaxy model poprilicno overklokovan a rezultati su takvi kakvi jesu)...

Poslednja izmena:
Može to i dosta bolje... Evo malopre odvrteh i ja 3dm11 u xtreme setovanju i još uvek na default naponu:

http://www.3dmark.com/3dm11/4200529

Mislim da su retki primerci sposobni za ovako nešto - moj MSI PE već ide u boostu na 1200, i pada do mininalnih 1189. Dakle, to je već poprilično visoko za GK104. Core clock ne ide puno više bez napona - s naponom i power targetom , nije problem izvući ni 150. Memorija može da ide dosta visoko, nije problem dodati ni +500 u afterburneru. Kad nađem nešto optimalno, daću slike.

auuu nemogu da se nacudim nivou fanboyisma u ovom threadu! samo cu vas pitati jedno, kad je ova kartica 30% slabija od 7950 zasto amd posle njenog izlaska flat out spusta cene svojih modela? zato sto su 30% bolji? right, right...

"u redu da malo kraduckate, al vi ga preteraste!" - prominentni srpski politicar

auuu nemogu da se nacudim nivou fanboyisma u ovom threadu! samo cu vas pitati jedno, kad je ova kartica 30% slabija od 7950 zasto amd posle njenog izlaska flat out spusta cene svojih modela? zato sto su 30% bolji? right, right...

"u redu da malo kraduckate, al vi ga preteraste!" - prominentni srpski politicar

^ Spusta cene zato sto je pustio kartice na niskim klokovima pa su na def. sporije od gtx660ti. A tek klokom i jedne i druge karte pravi se ta razlika od 10-30%.

edit:
ovako vani cene izgledaju: gtx660ti i 7950

Poslednja izmena:

Jednostavno nekad memorija podbaci sto je hendikep za keplera sa druge strane za amd-kartice nije toliki hendikep ta memorija jer ionako je ogroman mem. protok kod HD79xx kartica.
Istina je da je gtx670 jaca krtica od HD7950, a sa druge strane gtx660ti slabija od HD7950, medjutim ovde je bitno poredit kartice iz istog cjenovnog ranga i segmenta, a to su HD7950 i gtx660ti, kao sto se vidi po testu ovde bez ikakvog pogovora HD7950 odnosi pobjedu.
Bez obzira sta pojednici pisu po forumu test je realan i ovakvo je u stvarnosti stanje kad se gtx660ti i HD7950 zategnu do kraja.

Nazad
Vrh Dno