Šta je novo?

GeForce GTX 660 Ti Thread

Upravo se ponovio sa jednom MSI 660 ti PE varijantom,utisci su stvarno i izuzetno pozitivni!Karta na deff boostuje do 1200 mhz,e sad bih malo probao OC ;) skinuo sam AB 2.2.3,onaj koji podrzava podizanje voltaze,koliko smem da nagruvam voltazu? Dali smem da "gurnem" slajder do kraja (+100mv) pa da trazim stabilne klokove?

Smes, ali mislim da nema potrebe posto ce temperatura porasti i onda ce karta sama da spusti boost klok kad se zagreje. Moj primerak je stabilan na 1150mhz (1333 boost) i 3400mhz za memoriju. Kad se malo duze igram (npr. kriza 3) karta se zagreje i boost varira izmedju 1280 i 1320. Dakle nema potrebe toliko da mucis kartu zarad sitnih dobitaka.

Instalirao sam AB,tu verziju koja podrzava podizanje voltaze,medjutim svako pomeranje voltaze izaziva obaranje klokova,predpostavljam da treba da se edituje cfg fajl? Ako neko vec ima editovan cfg,nek okaci ovde,a moze i na pm,hocu da vidim koji su krajnji dometi ove zverkice ;)

To sto ti nisi primetio ne mora da znaci da nije ni ostatak sveta. :p
Uostalom EVGA je pojam za MSI kada je Nv u pitanju.

E nek si mi reko :) koji moj onda stavljaju "triple overvoltage" bla bla bla reklame....znam da je neko rekao da sa nekom starijom ab-a moze da se dodaje voltaza (cini mi se 223 verzija) pa zato pitam...skinuo sam bas tu verziju,ali dizanje voltaze ne reaguje na klokove...kontam da treba da se edituje cfg fajl,pa ko velim ako neko ima vec editovan nek postavi. A sto se EVGA kartica tice,dzaba svega kad nam nisu dostupne :(

Mislim da je taj post zapravo bio upućen meni. :)
Nikako da shvatim kako i zašto neko namerno izvrće poentu tuđih izjava i umesto srži ističe banalnosti. Ako je gospodinu/drugu ''delegatu ostatka sveta'' bitnije da mene proba da ponižava umesto činjenice da se kod nas pojavila 3GB karta za neznatno više para od standardnog modela onda neka tako bude, ali bih molio bilo kakav dokaz da sam stvarno ''prespavao'' neko vreme i da su pomenute karte već duži period na srpskom tržištu.
Post sam stavio jer sam video da ih niko ne pominje, a 3GB je i logičniji izbor za 192-bitnu memorijsku magistralu (3X64-bit kontroler i na svaki je vezano po 1GB VRAM-a za razliku od ovog standardnog gde je 512MB+512MB+1GB) i cena je dosta pristupačna.

Mene zanima po cemu je to pojam ? Sta je to sto evga karte cini pojmom za MSI ?
Evga kao proizvodjac nije nista drugo do izvikano ime jos iz vremna kada su proizvodili odlicne maticen ploce za extremni overklok pa se ime brenda provlacilo na svim forumima i tako se stvorila neka fama oko toga kako je evga najbolji proizvodjac. Jedno je sigurno, ono sto nude zaista je kavalitetno, ali ne i kvalitetnje od MSI proizvoda u istom cenovnom rangu. Ono sto mi se ne dopada kod te firme je uvaljivanje referentnih modela kao OC mega giga dobrih karti, a jedina razlika je ustvari u biosu putem kog su podigli klok za 30-40mhz i nalepili svoju etiketu, a te takve karte cesto prodaju po neprimereno visim cenama od referentnih modela. Msi ne referentni modeli su vrhunske karte sa odlicnim hladjenjem a najcesce nisu nista skuplje od referentnih modela ili su nesto malo skuplje. Imao sam prilke da posedujem nekoliko razicitih karti i bio sam prezadovoljan performansam i overklok potencijalom koji je zbog dobrog hladjenja uglavnom bio veci nego kod konkurencije...

Evo samo da se javim malo sam cackao cfg fajl,i mislim da sad dizanje voltaze radi,za sada :

+ 100 mhz za core
+500 mhz za memoriju
+50mv voltaza

3d mark 11:

attachment.php

ok skor?
Na ovim klokovima karta mi boostuje na 1290-1300 mhz,testira u C3,C2....probacu jos naravno,cisto da vidim dokle ide ;)

Prilozi

• oc voltage.PNG
    oc voltage.PNG
    449.4 KB · Pregleda: 370
@sinda
Svakako bolji nego sa onom 670 :p

@sinda

Nema potrebe da naezes toliko karticu radi mizernih dobitaka, jedino radi sporta :d.
Evo sto to kazem. Nategao si memoriju toliko,a dobici u odnosu na moj klok su mizerni. Stavio sam +100 za core (+50mv), +300 za mem (+20mv), aux +10mv.

Prilozi

• 660ti pe oc.PNG
    660ti pe oc.PNG
    360 KB · Pregleda: 106
A gde si dodavao te posebne voltaze za memoriju i taj "aux" ??

U afterburneru imas podesavanja.

Prilozi

• ab223.PNG
    ab223.PNG
    180.8 KB · Pregleda: 114
Nemam,imam samo za core voltazu.....koji AB koristis?

Klikni na to crno polje sa strelicom na gore sto je uokvireno crvenim.

Verzija je 2.2.3. Sto se tice podizanja napona, maximalni je 1,175 i ne mozes nista ucini povodom toga dok ne ubacis modovani bios.

Prilozi

• ab1.PNG
    ab1.PNG
    126.8 KB · Pregleda: 114
  • ab2.PNG
    ab2.PNG
    125.2 KB · Pregleda: 108
E hvala,kakav sam seljak,sve mi pred nosom a nisam skontao :)

ASUS GeForce GTX 660 Ti Dragon Graphics Card Pictured

http://www.techpowerup.com/182329/ASUS-GeForce-GTX-660-Ti-Dragon-Graphics-Card-Pictured.html

ASUS readied its second "Dragon" branded performance graphics card, the first being last year's Radeon HD 7850 Dragon. These cards are typically a notch above DirectCU II OC models, in featuring a backplate, and slightly improved VRM.

The company's new GeForce GTX 660 Ti Dragon, pictured below, features out of the box clock speeds of up to 1150 MHz core, and 6.10 GHz memory. It features 2 GB of GDDR5 memory across a 192-bit wide memory interface. The card's cooling assembly is nearly identical to the company's DirectCU II, with the exception of blue accents, and a back-plate. From the looks of it, the card could feature a GPU electrical noise filter, similar in function to MSI GPU Reactor module. ASUS tells us that the card is specific to the Greater China region, it's unlikely to make it to western markets.

29a.jpg 29b.jpg

Poslednja izmena:
Malo sam izcitavao temu posto sam došao do zaključka da mi je ova kartica nekako taman po mom ukusu, ali cini mi se da je doslo do neke nestasice na našem tržištu pa ako mi neko moze na pm preporuciti gde bi mogao da je nabavim? :)

Poslednja izmena:
Pa hteo sam to ali mi je propala ideja da mi je donesu i usa, a da cekam ovu 750ti dok ona izadje pa dok se pojavi kod naas... Nije da mi gori pod nogama ali dosta mi je vise AMD-a...

Ako mozes da zamenis 7850 za 660Ti uz doplatu, mozda. Inace ne.

Nazad
Vrh Dno