Šta je novo?

GeForce GTX 660 Ti Thread

ASUS GTX660 Ti Series 2GB Video Graphics Cards GTX660 TI-DC2-2GD5

Koliko vidim, TI-DC2OG-2GD5 i TI-DC2TG-2GD5 ("G" u nazivu) dolaze sa B2, ali pitanje je hoce li se pojaviti kod nas... i po kojoj ceni.
Bilo bi lepo da TI-DC2-2GD5 (non-OC) ne bude preko 33/34k (ako ne po pojavljivanju, onda malo kasnije kad se stabilizuju cene).

Poslednja izmena:
Ima kod nas MSI i Gainward modeli za oko 35-38k... Za 40k ima HD 7950 koja se bolje OC i ima vise vram-a, bez dileme bolja karta, tako da po meni ova karta nije bas primamljiva kupovina...

Poslednja izmena:
Pa nije po toj ceni polako pasce cena polako nemoze odma da bude bestbuy ;)

^^IMO 7950 je bolja koliko je i skuplja, tako da trenutno po meni nije bas sjajna situacija. Nadam se da ce biti pojeftinjenja iz oba tabora, NV mozda ima vise lufta za smanjivanje cena (i.e njihovog profita) jer imaju jednostavniju karticu (manji PCB, uza magistrala, a i manje memorije). No, videcemo kako ce se stvari odvijati u toku narednih meseci... pa da konacno odlucim na sta cu da "potrosim" moje imaginarne novcane jedinice. :D

Poslednja izmena:
@Ozuk: VGA GeForce GTX660-Ti Gainward 2GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/192bit/....cena 310e. Negde si krivo gledao, iako je i ovo mnogo za tu kartu.

@Ozuk: VGA GeForce GTX660-Ti Gainward 2GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/192bit/....cena 310e. Negde si krivo gledao, iako je i ovo mnogo za tu kartu.

ne znam..ja sam pogledao na itsvet ..
1zc1zpc.png

Ima kod nas MSI i Gainward modeli za oko 35-38k... Za 40k ima HD 7950 koja se bolje OC i ima vise vram-a, bez dileme bolja karta, tako da po meni ova karta nije bas primamljiva kupovina...

Za te novce, a i nešto jeftinije se može naći Sapphire referentna karta - ona baš i nije za neki overclock, a i verovatno je glasna...

GeForce GTX660-Ti MSI PE OC 2GB, cena 296e. Ovo je ok cena.

Хаха, која спрдња. Скупља од 670. Неко од увозника баш не влада математиком код нас.
Исправка : Цене су из Пина. Знају они да одвале. :D

Gledam cene kod uvoznika i najjeftinija GTX670 je za 10000 dinara skuplaj u nabavci od najjeftinjeg GTX660.
Ne znam odakle tebi da je skuplji od 670-ce?!

Taj IT Svet odavno niko ozbiljan ne uzmima u razmatranje. Daj mi linkove od nasih maloprodaja gde je GTX670 jeftiniji od GTX660.

Ma daj bre, ova karta ne sme da kosta vise od 250 evra, kakve su ovo cene kod nas od 34K+ ?!?

Btw, dobri Physx efekti u Borderlands 2, mada mislim da ce ovo da radi bez problema na mom debeljku :)

Taj IT Svet odavno niko ozbiljan ne uzmima u razmatranje. Daj mi linkove od nasih maloprodaja gde je GTX670 jeftiniji od GTX660.

Cene GTX670 na ITsvetu su obicno tacne, osim kada same maloprodaje ne azuriraju svoje online cenovnike/lager. Sto se GTX660 tice, cena koja je trenutno na ITsvetu (PIN) nema veze sa mozgom, tako da ostaje da se vidi koliko ce biti u maloprodajama.

EDIT: Evo u EMMI-ju, oko 37k 660ti. Atom slicno.

Poslednja izmena:
Ma daj bre, ova karta ne sme da kosta vise od 250 evra, kakve su ovo cene kod nas od 34K+ ?!?

Btw, dobri Physx efekti u Borderlands 2, mada mislim da ce ovo da radi bez problema na mom debeljku :)

tek je lansirana, pasce cena... a najjeftinija gtx570 je oko 250eur. tako da, ako 660ti kosta 250, ova bi trebala da bude oko 200, ako ne i manje. a veruj mi, i ja bih to najvise voleo:D

Ne vidim da su cene 7870 i 7950 niže... Iako su napolju pale. Tako da je svejedno 660 ti u MSI varijanti povoljniji od 7870 - mada ga nema...

Ne vidim da su cene 7870 i 7950 niže... Iako su napolju pale. Tako da je svejedno 660 ti u MSI varijanti povoljniji od 7870 - mada ga nema...

Pasce valjda :)

Uz malo nizu cenu, onaj nereferentni Sapphire 7950 moze da postane jako dobra kupovina, uz OC.

Evo vidim pojavile se kod nasih prodavaca, za sad samo gainward varijante i msi... Cena 320e za gainward phantom dok je msi oko 300e, mislim da je to previsoko.

Ko dobija u fps-u izmedju 7870, 7950, i gtx660 ?

Poslednja izmena:
kakve su cene napolju?

Pasce valjda :)

Uz malo nizu cenu, onaj nereferentni Sapphire 7950 moze da postane jako dobra kupovina, uz OC.

Najjeftiniji nereferentni 7950 je Gigabyte sa 41000. Mislim da je to još uvek previše. Najjeftiniji nereferentni Sapphire je Dual-X Flex - 42300. Mislim da je u tom slučaju MSI 660Ti bolja kupovina sa 34600 - a možda se tu pojavi i neki BL2 Steam kupon i kod nas...

Poslednja izmena:
Ne znam da li ste na to obratili paznju ali GTX660 Ti je plasirana kao non referento izdanje.
I dalje u ponudi nema GTX660 Ti referentnih ,mislim ima ali je tesko naci.
Prema tome zasto posmatrate to na takav nacin?
Pa nema sanse da non referentne karte budu 250 eur.
Totalno je nerealno.Koliko su 7950?Ova karta je u rangu sa 7950 a opet je jeftinija + je non referentna.
Samo je po koji 7950 po nekoj nizoj ceni i to taj Sapphire o kojoj se prica.
Takodje nevidoh da 3 GB i sira memorijska magistrala nesto posebno igraju ulogu.
Videli smo i rezolucije od 2560x1600 pa sta se desilo..
A da se ne lazemo,niko ovakve karte,mislim ovog ranga nece uzimati za takav monitor jer ko ima kesh da da za monitor
600-1500 eur taj ima i za karticu iz hi end klase koja je i namenjena za takve rezolucije.

Za mene je ovo recimo odlican dil.

Gainward GeForce GTX 660 Ti Phantom (310 eur) + Borderlands 2
Gigabyte GeForce GTX 660 Ti Windforce OC (315 eur) + Borderlans 2
Asus DCUII GeForce GTX 660 Ti (320 Eur) + Borderlans 2
Gainward GeForce GTX 660 Ti (290 Eur) *Referentni* + Borderlands 2
Zotac GeForce GTX 660 Ti AMP (320 Eur) + Borderlands 2

Sve su non referentne karte osim jedne a opet su u odnosu na GTX670 (referentne) jeftinije od 50 Eur pa na dalje.
Ovo su cene na zapadu.Ne verujem da ce se nesto specijalno menjati bar za dva meseca..
Kod nas su cene malo jace,to predpostavljam da ce morati da se koriguje ..

Bila juce u emi cenovniku, danas je nema...

edit: u stvari ima je i danas

Poslednja izmena:
a u kako su ovi promasili sustinu testa. koriste Galaxy 660ti 3gb koja je ocigledno fabricki OC na 1000, a onda spustaju drugu 660ti 2gb na def. 912mhz. Zasto?? Bas sam hteo da vidim 2GB vs. 3GB, ali jok.
Šta očekuješ od sajta koji je za GTX690 rekao da je lepo videti dual GPU kartu koja za promenu nema previsoku cenu.

Ima ali za 36.500. Ok, cene kod nas su nenormalne i ovo se apsolutno ne isplati kupovati. Lepo su im naduvali cenu, taman malkice ispod 7950 kojoj je takodje cena naduvana. Vidim da ja necu menjati grafiku u skorije vreme :D

Koliko vidim i dalje je MSI PE 34600. Enivej, da je naduvano jeste, ovo bi sve trebalo ispod 30k dinara, a sto se tice igara, pa uglavnom su raspad optimizacije i budzevine, tipa Showdown koji ima experimentisanje starog engine-a sa novim dinamicnim svetlom i difuzijama svetlosti aka global ilumination i ne radi kako treba (tj. marketinski radi na ATI-ju), a opet se trpa u testove. O Metro DOF raspadu i neoptimizaciji tek ne treba da se prica, a i dalje je jedan od glavnih testova. Po meni relevantni testovi "buducnosti" bi trebao definitivno biti BF3, upravo zbog Frostbite-a 2 koji je uglavnom osnovni EA endzin, Crysis 2, pre svega zbog gomile teselacije koja ce izgleda biti i u trojci (CE3 melting PC), kao i UE3 modifikacije koji je ubedljivo najrasprotranjeniji endzin. Naravno ovo je sve do kraja iduce godine kada ce navodno next generation i novi endzini i "featuresi" i tada ce tek biti jasno na sta se na dalje treba obracati paznja...

Nazad
Vrh Dno