Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Mozda izbace 6930 da kontriraju ovoj kartici.

Sta mislite onda jel se isplati da ovde uzmem za 15 500 din. gtx 460 hawk ili da u Nemacku uzmem za 175 eura gtx 560 ti twin frozr 2/oc? Jel vredi dati 20 eura vise za ovaj model gtx 560 ti u odnosu na gtx 460 hawk?

Mozda izbace 6930 da kontriraju ovoj kartici.

Nece, jer ona ne bi imala gde da se smesti, jedin oda bude 5-7% brza od 6870 i 5-7% sporija od 6950 :) Takva karta je skroz nepotrebna, ponuda je odlicna ovakva kakva je, razliak izmedju 6870 i 6950 je oko 10-15%.

----

OC margina 6870 nije toliko ogranicena, pogotovo memorija moze lepo da se klokuje, ja sam skoro imao jedan nereferentni Sapphire model na testu, isao je na 1000/1250 MHz bez problema pri nekom malom podizanju napona, mogao je GPU i jos sto je donelo oko 10-15% ubrzanja izjednacilo kartu sa 650 default ! Ne bih rekao da je to ograniceni OC, rekao bih "da ne moze toliko da se OC" kada ne bi moglo ni 5% performansi da se dobije, ovako nikako ne stoji da se 6870 lose overklokuje pogotovo ovi noviji nereferentni modeli.

Za GTX 560 bez ti, ako 6870 ne moze da se klokuje onda moze i za nju da se kaze isto, i ona ide negde do 1000 MHz u proseku. Sem sto kod nVidije memorija nema toliki uticaj kao kod AMD/Ati, tako da kada se klokuju su manje vise izjednacene s tim da je u nekim igrama 6870 i brza malo.

Poslednja izmena:
Pa znam al cini mi se da umpha ovako napisa "Ljudi, ja bih rekao da pokupujete ovog zmaja i zmijche dok jos ima...ne treba vam ni gtx 560 Ti ni gtx 560, jer ovo dostize obe karte"

Mozda je pogresio??

Priznajem, gresan sam...;-)

Mislio sam da kazem da dostize i prestize referentne klokove GTX560Ti (822/1644/4008 MHz), ali samu kartu nece moci, jer "Ti" ima 384 shader cores (384 vs. 336 kod gtx460) i ima 64 texture units (64 vs. 56 kod gtx460)

Dok referentnu GTX 560 "non-Ti" dostize lagano...osim u potrosnji, verovatno, vidim da je razlika 10W deklarisana na default klokovima

Evo ovde fine tabele uporedne :

http://www.hardwarecanucks.com/foru.../43366-nvidia-geforce-gtx-560-1gb-review.html

Ljudi, ja bih rekao da pokupujete ovog zmaja i zmijche dok jos ima...ne treba vam ni gtx 560 Ti ni gtx 560, jer ovo dostize obe karte...kultura rada venta na auto je fina, temperatura nije presla 75 na extreme vantage presetu (kod mene je to 1680x1050 rezolucija, "jaci" ekran nemam), na Core/Shader/Memory 850/1700/4002...ventilator je na auto, ide do 2400-2500 rpm-a, i uopste nije preglasan...

Povrh svega MSI je setovao default napon GPU na 1V, ako je verovati Afterburner-u (a trebalo bi, njihova je alatka;-)) tako da nikakvog dodavanja ne treba za ove klokove...doduse, izvrteo sam samo par testova vantage-a zaredom, pa ne znam da li je na 24/7 stabilnost, ali bih rekao da jeste

Pored toga nemam dovoljno jak CPU da isprati ovo, pa ne vidim svrhu da natezem kartu previse...napravicu profil za GTX560Ti u AB-u, pa po potrebi ga pozivati u igrama, ako negde "zapne" frejmaza

cekaj ,cekaj ti si sa defauntim naponom izvukao 850?
pa to je sjajno
do koliko mozes da pomeras voltazu sa tih 1v?

O da, da, sa MSI-jevim default CoreVoltage naponom stize na 850MHz (Afterburner 2.1.0 ocitava da je 1V iliti 1000mV tacno setovana default vrednost za ovu kartu)

Kad prevucem slajder skroz udesno, ocitava mi 1.087V (1087mV)-toliko mi dozvoljava Afterburner...koliko je inace "bezbedno" za vazduh za 460, cini mi se da se govorilo 1.1V?

Da probam na 1GHz ? ;-)...zaje*avam se, meni je i 850MHz previse

Eh, da i jos jedna vazna napomena za kartu ko razmislja o ovom MSI-ju- u garanciji mi pise da vazi 36 meseci, sto je odlicno.

Ma nema potrebe, ja recimo vise volim kad je takt malo nizi, a kultura rada bolja, jer mi malo znaci 30MHz, ako moram da ubrzavam ventilator, dizem napon itd. naravno govorim o svakodnevnom radu :)

umpah,ae ako ti nije frka da se izcimas pa je izvrtis da vidis koji je max clock za tih 1087v jer gledajuci da si na 1000v izvukao 850mhz bice da si ubo pravi primerak

...uskoro ce Bulldoza da izadje...bar se nadam, cenim da ce najjeftinij quad BD ili cak i dual biti dovoljan za nju...ako ne izadje uskoro, tu su x3 4xx, x4 955 da se premosti ;-)

Ma najvise je uzeh zbog dobre cene, a ispalo je da dobih skoro GTX560...me happy.

Nisu ni X3 dovoljni, ovaj moj gusi kartu. ... :/

Upravo sam i ja stekao ovakav utisak kao sto The Bear kaze. GTX 560 tesko ide preko 1000mhz ja nisam pronalazio testove preko 1000mhz a realno dosta sam procitao testova gde HD6870 ide i preko 1000nhz a mislim da su klok za klok tu negde izuzev neki igri gde i onako gtx560 i na def taktovima ce biti bolja od HD6870. Kad se sve uzme u obzir mislim da na 1000mhz karte ce biti manje-vise jednake ;)

Za koliko procenta otprilike je gtx 460 hawk slabija od gtx 560 ti referentne?

Arhitektura je brža u proseku 13%, na istom kloku. Što bi za tvoj primer iznosilo oko 18%.

Poslednja izmena:
Pa onda bas i nema neke razlike kad se igraju igre na rezoluciji 1680x1050 izmedju msi gtx 460 hawk i gtx 560 ti? S obzirom da je za oko 5000 dinara skuplji modeli 560 ti.

A za koliko procenta se nekim bezbednim klokom (24/7) mogu poboljsati 460 hawkove performanse?

Poslednja izmena:
Za 1680x1050 GTX 460 je sasvim dovoljan. Za 1920x1080 ima smisla ici na GTX 560 Ti. Što sa hawk-a tiče, možeš da računaš na 850Mhz.

pozdrav ljudi :)

masina koju imam sadrzi plocu gigabyte ma770tud3, athlon II x3 450, 4gbddr3, powercolor radeon 5750, napajanje http://www.atom.rs/?sid=2516.
razmisljao sam da iskoristim trenutnu akciju u winwin-u i predjem na gtx460 se.

namena racunara su mi mahom igre (trenutno na rezoluciji 1280x1024) pa me interesuje neki vas stav u vezi sledecih stvari:
1) koliko mi je ovakva akcija trenutno isplativa u smislu performansi?
2) da li je procesor koji imam sposoban da iskoristi kapacitet gtx460?
3) da li je za tu svrhu podobnije mozda uzeti gtx460 na 768 @192bit, ali s brzim gpu?
4) moze li moje napajanje da podrzi gtx460 u punom kapacitetu?

hvala unapred. :)

Poslednja izmena:
1) ne isplati ti se jer je GTX460 SE osiromasen GF104, da ti bude jasnije ta karta je beda, slabija je dosta i od GTX 460 768Mb, tek je nesto malo brza od GTS450, znaci to nije PRAVA GTX460
2) Dovoljan je, jos ako je klocnut...
3) Ako nemas dovoljno novca za punokrvnu GTX460 1GB, onda bolje na 768 verziju nego na SE...
4) Napajanje ti nije reprezentativno ali izdrzace opusteno, na tom napajanju jedan drugar drzi GTX470

Pozdrav

Poslednja izmena:
pozdrav ljudi :)

masina koju imam sadrzi plocu gigabyte ma770tud3, athlon II x3 450, 4gbddr3, powercolor radeon 5750, napajanje http://www.atom.rs/?sid=2516.
razmisljao sam da iskoristim trenutnu akciju u winwin-u i predjem na gtx460 se.

namena racunara su mi mahom igre (trenutno na rezoluciji 1280x1024) pa me interesuje neki vas stav u vezi sledecih stvari:
1) koliko mi je ovakva akcija trenutno isplativa u smislu performansi?
2) da li je procesor koji imam sposoban da iskoristi kapacitet gtx460?
3) da li je za tu svrhu podobnije mozda uzeti gtx460 na 768 @192bit, ali s brzim gpu?
4) moze li moje napajanje da podrzi gtx460 u punom kapacitetu?

hvala unapred. :)

Za tu rezoluciju ti je 5750 dovoljna po meni. A ako bas hoces da menjas uzmi GTX 460 768MB slobodno, nemoj SE.

ma iskreno, hteo sam u to da se upustam jedino zbog povoljnosti ponude (izasla bi me doplata 4k).
hvala na brzim odgovorima, ostajem ja na 5750 jos neko vreme. :)

O da, da, sa MSI-jevim default CoreVoltage naponom stize na 850MHz (Afterburner 2.1.0 ocitava da je 1V iliti 1000mV tacno setovana default vrednost za ovu kartu)

Kad prevucem slajder skroz udesno, ocitava mi 1.087V (1087mV)-toliko mi dozvoljava Afterburner...koliko je inace "bezbedno" za vazduh za 460, cini mi se da se govorilo 1.1V?

Da probam na 1GHz ? ;-)...zaje*avam se, meni je i 850MHz previse

Eh, da i jos jedna vazna napomena za kartu ko razmislja o ovom MSI-ju- u garanciji mi pise da vazi 36 meseci, sto je odlicno.

Nabavio sam jedan MSI kao i ti cisto da vidim kakva je i da podelim sa svima ovde, meni je recimo default napon 1037mV, sto je malo vise nego tebi. Kartica je takodje stabilna na 850MHz bez promene napona :D

Evo i jedan 720p snimak 3DMark11-ice (performance preset) na 850MHz / 1700MHz / 4,2GHz (GPU / SP / Mem) sa default naponom :)

Poslednja izmena:
Pplz ,imam GW-u 460 od 768 i nisam drivere update-ovao od Februara,a uvek cujem neke price oko nekih losih drajvera,pa koji je poslednji izasao a dobar??? :)

Prodao sam Gigabyte HD4850 1GB sa Zalmanom i uzeo sam MSI GTX 460 1GB OC, ovaj sa crno-crvenim hladnjakom. Pa ovo je strasno kako je bucan fan. :(
Ima li nekog nacina da se utisa? Probao sam u MSI Afterburner, ali ako stavim na 60%, karta se zagreje preko 83'C.

Pa sta hoces za 13 000. Treba da cuješ palitovu. Duplo je bucnija. Ako ti smeta doplati pa zameni za neku sa nekim boljim ventilatorima al to ti je skuplje nekih 2000. Ja sam je dobio ko zamenu za palitovu i neznam, meni nije bucna.

OK, ali naspram Zalmana na Gigabyte-u, jeste bucna. :) No, sve je stvar navike.

Nego koji je neki preporuceni minimum sto se procesora tice? AMD ili Intel, nebitno.

Isto tako bih pitao vlasnike MSI GTX 460 1GB OC na koliko % drze kuler, i koje su jos bezbedne temperature GPU-a?

Poslednja izmena od urednika:
Broj obrtaja nije konstatan, zavisi od temperature. Preporučujem ti da ostaviš na fabričkim podešavanjima. Ako baš insistiraš podešavanje trigera i broja obrtaja možeš uraditi iz afterburner-a (Settings->Fan->Enable user defined software automatic fan control). "Bezbedna" temperatura je širok pojam ali u praksi uobičajene temperature za GTX 460 pri opterećenju u realnim aplikacijama su između 60-70°C, na sintetičkim testovima to ide i do 80°C.

OK, ali naspram Zalmana na Gigabyte-u, jeste bucna. :) No, sve je stvar navike.

Nego koji je neki preporuceni minimum sto se procesora tice? AMD ili Intel, nebitno.

Isto tako bih pitao vlasnike MSI GTX 460 1GB OC na koliko % drze kuler, i koje su jos bezbedne temperature GPU-a?

Meni je podesavanje bilo na auto i nisam konstatovao kuler kao bucan, doduse nakon Zalmana i tisina je bucna :D
Ukoliko ti je tisina bila prioritet, mogao si da ides na Hawk ili Cyclone :)

Poslednja izmena:
Prodao sam Gigabyte HD4850 1GB sa Zalmanom i uzeo sam MSI GTX 460 1GB OC, ovaj sa crno-crvenim hladnjakom. Pa ovo je strasno kako je bucan fan. :(
Ima li nekog nacina da se utisa? Probao sam u MSI Afterburner, ali ako stavim na 60%, karta se zagreje preko 83'C.

83'C je sasvim ok temperatura, ne moraš da se brineš. Do nekih 87-88'C je sve ok, a trpe one i 90-95'C, koliko je išla prva generacija fermija...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno