- Učlanjen(a)
- 20.05.2008
- Poena
- 555
Mozda izbace 6930 da kontriraju ovoj kartici.
Pa znam al cini mi se da umpha ovako napisa "Ljudi, ja bih rekao da pokupujete ovog zmaja i zmijche dok jos ima...ne treba vam ni gtx 560 Ti ni gtx 560, jer ovo dostize obe karte"
Mozda je pogresio??
Ljudi, ja bih rekao da pokupujete ovog zmaja i zmijche dok jos ima...ne treba vam ni gtx 560 Ti ni gtx 560, jer ovo dostize obe karte...kultura rada venta na auto je fina, temperatura nije presla 75 na extreme vantage presetu (kod mene je to 1680x1050 rezolucija, "jaci" ekran nemam), na Core/Shader/Memory 850/1700/4002...ventilator je na auto, ide do 2400-2500 rpm-a, i uopste nije preglasan...
Povrh svega MSI je setovao default napon GPU na 1V, ako je verovati Afterburner-u (a trebalo bi, njihova je alatka;-)) tako da nikakvog dodavanja ne treba za ove klokove...doduse, izvrteo sam samo par testova vantage-a zaredom, pa ne znam da li je na 24/7 stabilnost, ali bih rekao da jeste
Pored toga nemam dovoljno jak CPU da isprati ovo, pa ne vidim svrhu da natezem kartu previse...napravicu profil za GTX560Ti u AB-u, pa po potrebi ga pozivati u igrama, ako negde "zapne" frejmaza
...uskoro ce Bulldoza da izadje...bar se nadam, cenim da ce najjeftinij quad BD ili cak i dual biti dovoljan za nju...ako ne izadje uskoro, tu su x3 4xx, x4 955 da se premosti ;-)
Ma najvise je uzeh zbog dobre cene, a ispalo je da dobih skoro GTX560...me happy.
pozdrav ljudi
masina koju imam sadrzi plocu gigabyte ma770tud3, athlon II x3 450, 4gbddr3, powercolor radeon 5750, napajanje http://www.atom.rs/?sid=2516.
razmisljao sam da iskoristim trenutnu akciju u winwin-u i predjem na gtx460 se.
namena racunara su mi mahom igre (trenutno na rezoluciji 1280x1024) pa me interesuje neki vas stav u vezi sledecih stvari:
1) koliko mi je ovakva akcija trenutno isplativa u smislu performansi?
2) da li je procesor koji imam sposoban da iskoristi kapacitet gtx460?
3) da li je za tu svrhu podobnije mozda uzeti gtx460 na 768 @192bit, ali s brzim gpu?
4) moze li moje napajanje da podrzi gtx460 u punom kapacitetu?
hvala unapred.![]()
O da, da, sa MSI-jevim default CoreVoltage naponom stize na 850MHz (Afterburner 2.1.0 ocitava da je 1V iliti 1000mV tacno setovana default vrednost za ovu kartu)
Kad prevucem slajder skroz udesno, ocitava mi 1.087V (1087mV)-toliko mi dozvoljava Afterburner...koliko je inace "bezbedno" za vazduh za 460, cini mi se da se govorilo 1.1V?
Da probam na 1GHz ? ;-)...zaje*avam se, meni je i 850MHz previse
Eh, da i jos jedna vazna napomena za kartu ko razmislja o ovom MSI-ju- u garanciji mi pise da vazi 36 meseci, sto je odlicno.
OK, ali naspram Zalmana na Gigabyte-u, jeste bucna.No, sve je stvar navike.
Nego koji je neki preporuceni minimum sto se procesora tice? AMD ili Intel, nebitno.
Isto tako bih pitao vlasnike MSI GTX 460 1GB OC na koliko % drze kuler, i koje su jos bezbedne temperature GPU-a?
Prodao sam Gigabyte HD4850 1GB sa Zalmanom i uzeo sam MSI GTX 460 1GB OC, ovaj sa crno-crvenim hladnjakom. Pa ovo je strasno kako je bucan fan.
Ima li nekog nacina da se utisa? Probao sam u MSI Afterburner, ali ako stavim na 60%, karta se zagreje preko 83'C.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari