Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

prema ovom testu sa linka http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GTX_480_PCI-Express_Scaling/24.html razlika izmedju x4 i x16 je 8% na 1680*1050.
Mada bi trebalo uskoro da promjenim tj doplatim za 6870.

Mala je to rezolucija da bi pci-e bandwith dosao do izrazaja, ali opet iako je mala razlika nesto tu nije kompatibilno izmedju graficke i ploce. Da nemas slucajno neku pci karticu ubodenu u plocu ? (tv tjuner, zvucna i sl.)

EDIT : sad vidim da imas tv kartu u 'masini'. Probaj da je izvadis pa vidi da li pci-e radi na [email protected].

Poslednja izmena:
Imam tv tuner? AL nije htjelo ni bez njega da radi u prvom slotu (koliko se sjecam).
Nije ova moja ploca kompatibilna sa nVidia 4xxx i 5xxx serijom, nasao sam dosta zalbi. Al me buni to sto kad uporedim rezultate u krizi i u 3dmark 11, ispostavi se da gaficka nista slabije ne radi.
GPU Z mi pokaze da radi u x4 1.1 PCIEx, medjutim pokaze mi da je bandwith 86 GB/s, Texture fil 37 G Tex/s , Pixel fill 17 G Pixel/s, sto se slaze sa drugim kartama koje rade u x16 2.0
Cysis 2 mi ne pada ispod 29fps-a, prosjecna je negdje oko 38-40 (hardcore), sto se opet slaze sa rezultatima koje nadjem po netu. Svi taktovi su mi na def, i od poc i od grafe. Igram na 1680*1050.

Poslednja izmena:
Pre doplate i bilo kakvog dil-a probaj na toj masini neku drugu grafiku, da ne ispadne posle nije ispravan slot.

Imam tv tuner? AL nije htjelo ni bez njega da radi u prvom slotu (koliko se sjecam).
Nije ova moja ploca kompatibilna sa nVidia 4xxx i 5xxx serijom, nasao sam dosta zalbi. Al me buni to sto kad uporedim rezultate u krizi i u 3dmark 11, ispostavi se da gaficka nista slabije ne radi.
GPU Z mi pokaze da radi u x4 1.1 PCIEx, medjutim pokaze mi da je bandwith 86 GB/s, Texture fil 37 G Tex/s , Pixel fill 17 G Pixel/s, sto se slaze sa drugim kartama koje rade u x16 2.0
Cysis 2 mi ne pada ispod 29fps-a, prosjecna je negdje oko 38-40 (hardcore), sto se opet slaze sa rezultatima koje nadjem po netu. Svi taktovi su mi na def, i od poc i od grafe. Igram na 1680*1050.

Znaci isto se desava i kad izvadis tv karticu ? Odradio si apdejt biosa i opet nista ? Rezultati na netu i po forumima potvrdjuju da nema neke razlike u igrama izmedju x16/x8/x4 pci-e linka plus sto igras na relativno maloj rezoluciji za danasnje pojmove (kao i ja), ali opet.. sta znam, platis nesto a ne dobijes ono sto je po specifikaciji. ^^. Ili gpu-z mozda baguje s obzirom da si napisao da radi na x4 1.1 PCIEx a trebalo bi ovako

pcie20.jpg

..posto tvoja ploca asus P7P55 LX podrzava pci-e 2.0 link.

Naravno, tu 6870 ako uzmem prvo cu da probam.
Nasao sam na stotine ljudi sa istim problemom. Ploca radi ok samo sa Ati grafikom. Uradio sam update biosa ploce i grafe. Ati 5770 radi bez problema ali GTX460 nece.
Ne moze mi pisati x16 2.0 kad je grafa u drugom slotu, tj x4. Plus smo mi GPU Z vidi da je to 1.1, a ne 2.0.

Poslednja izmena:
Naravno, tu 6870 ako uzmem prvo cu da probam.
Nasao sam na stotine ljudi sa istim problemom. Ploca radi ok samo sa Ati grafikom. Uradio sam update biosa ploce i grafe. Ati 5770 radi bez problema ali GTX460 nece.
Ne moze mi pisati x16 2.0 kad je grafa u drugom slotu, tj x4. Plus smo mi GPU Z vidi da je to 1.1, a ne 2.0.

Nisam te razumeo posto sam mislio na prvi gornji slot, ali posto kazes da graficka uopste ne radi ni posle apdejta biosa a cenim da si menjao i drajvere nista ti ne preostaje nego da menjas plocu ili graficku.

Srecno sa zamenom.

U prvom PCI Express X16 2.0 nece da se upali graficka nikako. Cujem po radu kompa da on digne win, ali ekran je crn. Radi na drugom PCI Express x16 2.0 slotu (koji je u stvari x4), stim sto mi u njemu radi kao x4 1.1, bar tako vidi GPUZ. Al me malo buni sto mi Crysis radi jako dobro.
Graficku cu mijenjati za 6870, jer je 5770 proban na ploci i radi u prvom slotu. Inace citava Nvidia 4 i 5 serija ima jako velikih problema sa P55 cipom.
Hvala

Poslednja izmena:
na koji fazond a proverim da li je gtx460 full fullova ispravna na daljinu?
cuo sam da ima problema sa gpu usage i sl pa sa kojim testom i kojim screenshotovima bi bio 100% siguran da je ispravana
ne mogu da probm kartu licno :S

ako ces je stavljati na konfu iz potpisa neces imati nikakvih problema sa gpu usage...nije to do kartice ako je low gpu usage...

Imao sam 5 razlicitih GTX460 kartice pricam iz iskustva...

nije tacno, ima i gainward i palit modela oko 14.000
procunjaj po itsvetu

^^
Potvrdjujem, u subotu je kupih u Luz-luz-u, odlicna kartica zasad, ima full 336 shader-a ako se neko plasi da nije ona SE sa 288, pa da je zato jeftinija ;-)

Jedino sto je sam kuler u bojama "ot Vardarot" (crveno-crne, malko ruznjikavog oblika je plastika oklopa i boje-subjektivno, ali je telo kulera sa hitpajpicima sasvim solidno)

Plus ima nereferentne/vise klokove (725/1450/3600 Core/Shaders/Memory), otud ono OC u nazivu...way to go, MSI

Za te pare odlična kupovina.

upravo to sam hteo da pitam
kako se ponasao pri oc,do kog kloka si uspeo doci za 24/7 i kakve su temperature/buka kartice?

Sto se mene tice dovoljno da stigne do 810-830MHz za Core pri nekim normalnim temperaturama i da ne mora da ubrzava vent da bi ostala tiha i nista vise ne treba... Dobijes GTX560 za 13.500din, stvarno lepo :)

Ljudi, ja bih rekao da pokupujete ovog zmaja i zmijche dok jos ima...ne treba vam ni gtx 560 Ti ni gtx 560, jer ovo dostize obe karte...kultura rada venta na auto je fina, temperatura nije presla 75 na extreme vantage presetu (kod mene je to 1680x1050 rezolucija, "jaci" ekran nemam), na Core/Shader/Memory 850/1700/4002...ventilator je na auto, ide do 2400-2500 rpm-a, i uopste nije preglasan...

Povrh svega MSI je setovao default napon GPU na 1V, ako je verovati Afterburner-u (a trebalo bi, njihova je alatka;-)) tako da nikakvog dodavanja ne treba za ove klokove...doduse, izvrteo sam samo par testova vantage-a zaredom, pa ne znam da li je na 24/7 stabilnost, ali bih rekao da jeste

Pored toga nemam dovoljno jak CPU da isprati ovo, pa ne vidim svrhu da natezem kartu previse...napravicu profil za GTX560Ti u AB-u, pa po potrebi ga pozivati u igrama, ako negde "zapne" frejmaza

sta znam ja bih pre isao na 6870 za 15.500 pogotovo kad se zna da 460 trazi jaci cpu da pokaze sta zna...

Ljudi, ja bih rekao da pokupujete ovog zmaja i zmijche dok jos ima...ne treba vam ni gtx 560 Ti ni gtx 560, jer ovo dostize obe karte...kultura rada venta na auto je fina, temperatura nije presla 75 na extreme vantage presetu (kod mene je to 1680x1050 rezolucija, "jaci" ekran nemam), na Core/Shader/Memory 850/1700/4002...ventilator je na auto, ide do 2400-2500 rpm-a, i uopste nije preglasan...

Povrh svega MSI je setovao default napon GPU na 1V, ako je verovati Afterburner-u (a trebalo bi, njihova je alatka;-)) tako da nikakvog dodavanja ne treba za ove klokove...doduse, izvrteo sam samo par testova vantage-a zaredom, pa ne znam da li je na 24/7 stabilnost, ali bih rekao da jeste

Pored toga nemam dovoljno jak CPU da isprati ovo, pa ne vidim svrhu da natezem kartu previse...napravicu profil za GTX560Ti u AB-u, pa po potrebi ga pozivati u igrama, ako negde "zapne" frejmaza

Svaka cast na kupovini, odlicna karta stvarno, pogotovo za tih 135e je definitivno Best Buy :)

...uskoro ce Bulldoza da izadje...bar se nadam, cenim da ce najjeftinij quad BD ili cak i dual biti dovoljan za nju...ako ne izadje uskoro, tu su x3 4xx, x4 955 da se premosti ;-)

Ma najvise je uzeh zbog dobre cene, a ispalo je da dobih skoro GTX560...me happy.

Jel ste vi sigurni da gtx 460 moze da dostigne gtx 560 ti. Ja gledao neke reviewe raznih modela gtx 460 i retko koja stize 6850 a kamoli gtx 560 ti, ni da je vide.

Misli se na obichnu GTX 560 bez Ti, koja je jedva brza od 6870.

gde je to 560 (obicna, bez Ti brza od 6870) ? Ja nisam video takve testove :)

Pa znam al cini mi se da umpha ovako napisa "Ljudi, ja bih rekao da pokupujete ovog zmaja i zmijche dok jos ima...ne treba vam ni gtx 560 Ti ni gtx 560, jer ovo dostize obe karte"

Mozda je pogresio??

GTX 560 referentni (ređi slučaj, većina modela je OC) je po performansama ravan kloknutoj GTX 460 npr. gainward GTX460 GLH, a to je opet sporije oko 20-25% od recimo gainward GTX 560Ti GS modela. 6870 je na nivou kloknutog GTX 560, a sporiji od GTX 560 Ti. Razlike u performansama doduše nisu velike.

Poslednja izmena:
Zavisi od igre do igre.I sad je na defaultu GTX560 (bez Ti) negde brzi,negde equal a negde mizerno sporiji tipa 1-2 FPS-a.Obzirom da ce OC nadoknaditi imace vecu prednost od 6870 koja ne moze
toliko da se OC-uje i sl..Inace Paradigma je u pravu,mahom su OC verzije ovog GTX 560 (bez Ti) !
Evo na brzinu jedan od review-a za poredjenje :

http://www.hardwarecanucks.com/foru.../43366-nvidia-geforce-gtx-560-1gb-review.html

Tu su negde, mahom su rezultati slicni, u par igara se ozbiljnije razlikuje s tim sto je OC margina 6870ice vrlo ogranicena zbog veoma visokih pocetnih taktova :)

Nazad
Vrh Dno