Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Aj malo da promenimo tok teme sto se tice 460ice, jer smo apsolvirali sta je i kakva je SE.

Dakle jedno pitanje-konstatacija:
Moja karta Gainward GS ima sledecu default secifikaciju:

0.975V 700/1400/1800MHz

Primetio sam da kod drugih GTX460 kartica konkretno ovog modela default naponi variraju.

nekima je npr:
1.018V 700/1400/1800MHz

meni na tom naponu radi na 865MHz za gpu.

A pitanje je da li je to stvarno tako posto nisam mogao licno da se uverim u to, imam samo jednu GS kartu - moju, a necu da googlam.

Kapiram da je to mozda usled toga sto u sustini nije svaki GPU isti i da u zavisnosti od toga variraju naponi, nesto kao sa Phenom II procesorima - nisu im isti default naponi.

E sad ako je ovo zaista tako, da li i kod drugih GTX460 karti default naponi variraju, ali ne da poredimo OC modele sa "obicnim" nego kad poredimo npr hawk sa hawk, asus top sa asus top itd, da li su svim kartama isti def naponi.

Nisam imao nVidia kartu od 9600/9800GT preskocio sam GTX2xx, a kod ATi karti su isti def naponi.

Poslednja izmena:
Aj malo da promenimo tok teme sto se tice 460ice, jer smo apsolvirali sta je i kakva je SE.

0.975V 700/1400/1800MHz

Primetio sam da kod drugih GTX460 kartica konkretno ovog modela default naponi variraju.

nekima je npr:
1.018V 700/1400/1800MHz

A pitanje je da li je to stvarno tako posto nisam mogao licno da se uverim u to, imam samo jednu GS kartu - moju, a necu da googlam.

Kapiram da je to mozda usled toga sto u sustini nije svaki GPU isti i da u zavisnosti od toga variraju naponi, nesto kao sa Phenom II procesorima - nisu im isti default naponi.

E sad ako je ovo zaista tako, da li i kod drugih GTX460 karti default naponi variraju, ali ne da poredimo OC modele sa "obicnim" nego kad poredimo npr hawk sa hawk, asus top sa asus top itd, da li su svim kartama isti def naponi.

Nisam imao nVidia kartu od 9600/9800GT preskocio sam GTX2xx, a kod ATi karti su isti def naponi.
Kod mene i @*******og su isti naponi na asus top modelima koliko se secam

jes a zamisli onda auto industriju onda za svaku kubikazu drugo ime pa ne ide to tako
neg bude 460 GTX GTS SE njihovo kako ce da oznacavaju a kupci nek paze ;)
pa i 7300 je nekad bila 7300 LE; GT; GT extreme pa se niko nije zalio

ni slucajno nije isto uporedjivati auto i graficke...na autima ti cesto pise kubikaza i oprema uz koju ide dok ne pise na 460-ki broj sejdera,rang kartice i ostalo

Poslednja izmena:

0.975V 700/1400/1800MHz

nekima je npr:
1.018V 700/1400/1800MHz

Kod mene je 1.025 napon za 700/1400/1800

Gainward GTX460 GS GLH

Kod mene je napon 1.000 za (800/1600/4000).

@Gdin_M, uh mnogo "kume" :)

@nesha_70, isto, mozda moze i vise da ide na tom naponu ali nisam probao.

@Paradigma, nemoj me pogresno shvatiti ali kud si uzimao tu kartu? pa mogao si obicnoj da flesuejs taj bios od GLH. znam da je kostala 22k, za te pare si mogao mnogo bolju GTX460. ta je idetnicna kao GS samo fabricki OC-ovana, ni hladjenje nije bolje

Poslednja izmena:
Jedina prednost takvog napona kod mene je sto karta moze da se zvizne na 870 na "default" naponu. :D Nisam smeo vise zbog napajanja, kad zamenim onda cu malo da experimentisem.

@Paradigma, nemoj me pogresno shvatiti ali kud si uzimao tu kartu? pa mogao si obicnoj da flesuejs taj bios od GLH. znam da je kostala 22k, za te pare si mogao mnogo bolju GTX460. ta je idetnicna kao GS samo fabricki OC-ovana, ni hladjenje nije bolje

Joj... što bi reko moj zubar (prim. aut. kad krenem da mu komentarišem posao) "našlo pile da uči koku" ;). Već sam dao komentar na tu temu u tredu koji je posvećen ovoj kartici. U kratkim crtama da ne opterećujemo ovu temu, karticu sam platio manje nego što misliš ali mogao sam i GS da platim manje pa komentar u odnosu na cenu stoji, no više će vredeti kao polovna kad se bude prodavala pa se stvar relativizuje kao što vidiš. 800/1600/4000 out-of-the-box je za ovu arhitekturu realan maksimum sve preko toga je ceđenje suve drenovine. Kao esteta volim i okrugle cifre na ovom modelu kao i tip i broj konektora koje poseduje na breketu. Dakle kriterijumi koji dolaze u obzir pri izboru su toliko različiti da ih ne treba komentarisati pogotovo kada se obraćaš nekome ko je dovoljno iskusan i podrazumeva se da osnovne stvari zna. Moja sledeća karta je Gainward GTX570 GLH opet zbog toga što najbolje pogađa moj senzibilitet. Jasno je valjda da ja hardver doživljavam šire od osnovnog konteksta. Ne bi sve ove godine bio tu da je drugačije.

Joj... što bi reko moj zubar (prim. aut. kad krenem da mu komentarišem posao) "našlo pile da uči koku" ;). Već sam dao komentar na tu temu u tredu koji je posvećen ovoj kartici. U kratkim crtama da ne opterećujemo ovu temu, karticu sam platio manje nego što misliš ali mogao sam i GS da platim manje pa komentar u odnosu na cenu stoji, no više će vredeti kao polovna kad se bude prodavala pa se stvar relativizuje kao što vidiš. 800/1600/4000 out-of-the-box je za ovu arhitekturu realan maksimum sve preko toga je ceđenje suve drenovine. Kao esteta volim i okrugle cifre na ovom modelu kao i tip i broj konektora koje poseduje na breketu. Dakle kriterijumi koji dolaze u obzir pri izboru su toliko različiti da ih ne treba komentarisati pogotovo kada se obraćaš nekome ko je dovoljno iskusan i podrazumeva se da osnovne stvari zna. Moja sledeća karta je Gainward GTX570 GLH opet zbog toga što najbolje pogađa moj senzibilitet. Jasno je valjda da ja hardver doživljavam šire od osnovnog konteksta. Ne bi sve ove godine bio tu da je drugačije.

Nisam te razumeo za pile i koku uopste, al sam razumeo sta si hteo da kazes za kartu - mogao si to i u 2-3 recenice :)
Ali mi i dalje nije jasna poenta tog GLH kod gainward ne samo u kontekstu GTX460...ako si napredniji korisnik kao sto kazes zasto ti je bitan out-of-the-box ?razumem te sta pises ali ne razumem zasto se lozis na GLH.

Aj uzdravlje.

Galaxy Launches Single-Slot GTX 460...ali zato ide metar u duzinu. :D

S02123303.jpg

1.025
Toliko je na svim kartama kolko znam . Pada na 0.9120 pa na 0.8750. I ko sto rece gdin m bez problema ide sa tim difoltnim naponom na 870.

Narode, da li su performasne (OC potencijal) MSI Talonca vredne 21.5k dinara. Ono military class components, buka, temperature i sl. svakako jesu plus, ali nisu presudne stavke, ako cu iste performasne dobiti sa nekim drugim GTX 460 modelom za 3 ili 4 hiljada manje?

Koji (jeftiniji) model je najbolja alternativa ovom?

Poslednja izmena:
imho, dobija se isto i cyclone modelom, a asus cu ima hladnjak na naponskoj. Jednu od te tri i ja bih gledao... mislim da bi asus pobedio.
I na asus su sve zavojnice zalivene...
NVIDIA-GeForce-GTX-460-GF104-GPU.jpg

Poslednja izmena:
Narode, da li su performasne (OC potencijal) MSI Talonca vredne 21.5k dinara. Ono military class components, buka, temperature i sl. svakako jesu plus, ali nisu presudne stavke, ako cu iste performasne dobiti sa nekim drugim GTX 460 modelom za 3 ili 4 hiljada manje?

Koji (jeftiniji) model je najbolja alternativa ovom?

Pa sta znam, talonac mi nekako deluje najbolji. Hladjenje je vrh, pojacana naponska i relativno mala buka pri loadu. I cenim takodje da bi (skoro) svaki isao na jakih 900 mhz za gpu.

Sto se tice alternative mozda cyclone model ?

Hvala momci!

Sada vagam izmedju vanila Hawk-a i Talonca...razlika je 1500 dinara. :)

Pa ide i moj Gigabyte na 915MHz za GPU i 2100 za memoriju a osetno manje košta, plus dva venta, hladna
u load-u, ma skroz ok karta.
Sorry za hvaljenje sopstvene karte, al činjenice su činjenice:D

a niko ti ne garantuje da ce tvoj primerak da ide preko 900 sta god da uzmes ;)

Ok momci, jos jednom hvala svima!

Moracu da razbistrim glavu do sutra, pa da narucim neku. :)

ima brze mem. cipove od kojih doduse nema neke vajde zbog smrdljivog nvidia mem. kontrolera. da uzimam za sebe uzeo bih obicnog Hawk-a.

Ima hynix mem chipove.Ne znam da li obican Hawk ima isto?!
Ako ganja klok i solidne temperature prvo mesto bi dao MSI mada cenim da ce mozda Asus malo i bolje da se klokuje ali svakako ce i na jednoj i drugoj dosegnuti 900 Mhz potpisujem.Sve preko toga je do primerka.
@Chinaski
Lepo si opisao mem kontroler..:d Inace Talon Atack ima bolji odziv ,mem kontroler dolazi do izrazaja kad se mem OC-uje!

Ima hynix mem chipove.Ne znam da li obican Hawk ima isto?!
Ako ganja klok i solidne temperature prvo mesto bi dao MSI mada cenim da ce mozda Asus malo i bolje da se klokuje ali svakako ce i na jednoj i drugoj dosegnuti 900 Mhz potpisujem.Sve preko toga je do primerka.
@Chinaski
Lepo si opisao mem kontroler..:d Inace Talon Atack ima bolji odziv ,mem kontroler dolazi do izrazaja kad se mem OC-uje!

Moja Asus oc top je isla do 925 za gpu

Cisto sumnjam da ces naci Platinum ispod 20-21k dinara, obicnu PALIT Sonic zaobidji jer ima hladjenje ispod proseka.
Verovatno nisi "pratio na jednom od mnogoborojnih casova" kad je receno da se cene na i*svetu ne uzimaju zdravo za gotovo, pre neki dan su imali GTX460 asus top za 115e :)

Poslednja izmena:
...
Verovatno nisi "pratio na jednom od mnogoborojnih casova" kad je receno da se cene na i*svetu ne uzimaju zdravo za gotovo, pre neki dan su imali GTX460 asus top za 115e :)

Jesi u pravu da ih ne treba uzimati zdravo za gotovo, ali znaju nekad i da potrefe.
Meni su dan pre kupovine ovog mog talonca nudili asus gtx 460 cu top za 22.800 (po 106rsd=1€ je oko 215€)...
Nisam ga uzeo samo zato sto je 1 cm duzi od talonca (poslaje tesno u kucistu) i jer bih u tom slucaju morao vaditi kablove naponske za graficku i provlaciti ih na drugu stranu jer su tom asusu naponski konektori na drugom mestu i kablovi (vec postavjeni tako kao su bili) nisu mogli da dosegu, a meni je to prekabliranje bio MNOGO mrzak posao...

Lepo izgleda, samo nisam nista video o klokovima?
Pretpostavljam da je ovo samo neki prototip?

Vrh Dno