Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Vlasnici GTX 460 molio bih vas za paznju..
Pojavio se novi driver 260.89 i dobija se odredjeni boost u igrama :

Up to 10% in StarCraft II (2560x1600 4xAA/16xAF Ultra)
Up to 14% in S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (1920x1200 4xAA/16xAF)
Up to 16% in S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (SLI – 2560x1600 4xAA/16xAF)
Up to 6% in Aliens vs. Predator (SLI – 1920x1200 noAA – Tessellation on)
GeForce GTX 460:

Up to 19% in StarCraft II (SLI – 1920x1200 4xAA/16xAF Ultra)
Up to 15% in Battlefield Bad Company 2 (SLI – 2560x1600 4xAA/16xAF)
Up to 12% in S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (2560x1600 noAA)
Up to 9% in Aliens vs. Predator (1680x1050 4xAA/16xAF – Tessellation on)
Up to 7% in Metro 2033 (1680x1050 noAA – Tessellation on)
Up to 11% in Dirt 2 (SLI – 2560x1600 4xAA/16xAF)
Up to 12% in Crysis:Warhead (SLI – 1920x1200 4xAA/16xAF Gamer)
Up to 13% in Far Cry 2 (2560x1600 4xAA/16xAF)
Up to 12% in H.A.W.X (SLI – 1920x1200 4xAA/16xAF SSAO Very High)
Up to 5% in Just Cause 2 (1920x1200 4xAA/16xAF)
Up to 22% in Riddick: Assault on Dark Athena (1920x1200 noAA)
Up to 5% in 3DMark Vantage (Extreme Preset)

Ako vam nije problem uporedite prethodni sa ovim i iznesite koji bench da vidimo razlike.Da li se GTX 460 i dalje penje na gore i koliko je ovaj driver zaista dobar?

Još ih nema na zvaničnom sajtu? kako i zašto?
ne bih da džabe skidam neku betu verziju samo proverenu zvaničnu verziju

@lammasu
pa ako iz ostvarenog profita izdvajaju R&D, onda to nije profit. Profit je: profit kakvim ga ti definises minus R@D. Tako da nisam siguran da uopste znas sta je profit.

Clash of the GeForce GTX 460 !

Kako se kartica pojavila tako i brendovi vode borbu oko non referetnih modela.
Likovi sa expreview-a su odradili uporedni test tri najzanimljivije i verovatno trenutno i najpopularnije non referetne GTX 460 kartice.
1.Asus CU TOP GTX 460
2.MSI Hawk GTX 460
3.Gigabyte OC 1GB GTX 460

Zanimljivo je da je Asus dobio najnizu ocenu sto se tice look-a.
Mada ne rekose da cvrce zavojnice kao kod naseg kolege Proday-e:p

Link ka testu :

http://en.expreview.com/2010/10/12/...eference-asusmsigigabyte-gtx-460-2/10692.html

Odlican test. Asus je bio moj prvi izbor ali me ovaj MSI iznenadio. MSI u zadnje vreme radi odlican posao, a i cene im nisu naduvane.

Poslednja izmena:
pa ... taj Asus jeste nakako najruznija karta koju sam u skorije vreme video .... mislim .... plavo na crno ????? postoji ista takva (ne Cu verzija) sa crnim oklopom i 1000 puta je lepsa :)

A btw oklop izgleda kao stit iz srednjeg veka .....

ah well ukusi se razlikuju.

HAWK je best buy definitivno za te 22-23000.... Vrhunska karta.

sa novim drajverima
povecava se oc margina
evo meni ranije bilo 820 za gpu sad sam malo cas probao 835 i prolazi bez problema mozda je jos vise
nem sd vremena za igranje :D

@lammasu
pa ako iz ostvarenog profita izdvajaju R&D, onda to nije profit. Profit je: profit kakvim ga ti definises minus R@D. Tako da nisam siguran da uopste znas sta je profit.

Ti si nesto izgleda istraumiran s' mene, kakav ti se sad R&D prividja ovde:p Doso prvi put do ove teme u zadnjih deset dana i imam sta da vidim:p

PS: Ovo mi je prvi post u ovoj temi;)

PS2: Za moje znanje iz ekonomije nemoj ti da se brines molim te.

Drugar uzeo GTX 460 768MB Gainward referentni model pa me zanima dal svaka radi na 750 za core i na kolko memoriju podici. Ne mogu ceo dan sedeti i testirati pa me zanima neki labaviji OC koji radi na svakom modelu za koji ste culi :)

Drugar uzeo GTX 460 768MB Gainward referentni model pa me zanima dal svaka radi na 750 za core i na kolko memoriju podici. Ne mogu ceo dan sedeti i testirati pa me zanima neki labaviji OC koji radi na svakom modelu za koji ste culi :)

Do nekih 800Mhz mislim da ce svaka izvuci....

U proseku idu i vise, neke i 900Mhz i vise ali to nije vec sigurno dal ce biti stabilno...

Hvala na savetima, ipak stavicu ja njemu 750 za core i 1900 za mem bez menjanja napona i nek vozi :)

Od prilike svaka ide na 850 Mhz pa preko..Sada vec ni 900 Mhz+ nije nedostupno jer se margina pomerila sa novim driverima..
GTX 460 se zaista mnogo dobro klokuju..
Digni mu bar za 100 Mhz za Core slobodno bez napona..Moze to i preko..Samo mu nadji zicu;)

Poslednja izmena:
Terao bih ja to do limita da imam vremena za testiranje. Ovako idem na siguricu da me ne zove posle kako ima kolaz po monitoru :)
Inace kartica je hladna i necujna, verovatno ce uskoro jedna i u moje kuciste.

Ja uzeh danas MSI GTX 460 768MB, prvo cu reci da sam fan atija ali moram da priznam da sve tecnije radi na ovoj karti u odnosu na konkurenta, da li je caka u drajverima ili necem drugom nemam pojma ali kad su igre u pitanju pa sve do gledanja filmova iz MPCHC sve radi glatko i bez greske. Imam nekako utisak da su drajveri doterani i ispeglani do maximuma u odnosu na konkurenta. Temperature sam okacio na skrinu ispod, iz tri reci kazano ladna kao spricer.
11ll7ya.jpg

Nije lose i to da radi na chieftec-u od 450W, sa 720 phenomom II sa sve otkljucanim cetvrtim jezgrom, sa 5 hard diskova , 4 ventilatora unutar kucista koji rade na 5V, jednim dvd rezacem........sve radi a nista se ne greje(posto je moje misljenje bilo da ce puci ovaj chieftec cim prikopcam ovu karticu :d)

Poslednja izmena:
Bila mi je u masini 5830 power color 1GB, sa chieftec 750W napajanjem. Od sporijeg fps u odnosu na ovu ka cudnom ponasanju pri pustanju HD sadrzaja uz brdo bug-ova koji su pretpostavljam zbog driver-a, a temperatura i potrosnja su posebne stavke , u idle mi je ova karta od 37-42, prilikom loada oko 50, ovo je sve bez overclock-a. Powercolor mi je isla na 55 idle pa na 75-85 load.

Ne bih da pretvaram temu u nv vs ati jer kao sto rekoh ovakva je situacija kod mene kao i utisak koji se stvorio, poslednjih par karti su mi bile sve ATI, kupovao sam jer su mi uvek jeftinije delovale u momentu kupovine za ono sto nude ali sad imam drugo misljenje.

Ono sto me je iznenadilo je to da se u paketu dobijaju svi potrebni adapteri i kablici, posto kartica pored 2 dvi ima i mini hdmi , postoji mali adapter mini hdmi to hdmi, zatim standardni vga-dvi i hdmi - dvi te ju je lako povezati sa svom multimedijom po kuci.

Aha, pa da brza je 460, po vecini tesova ne nesto mnogo doduse, cudi me da se taj 5830 toliko grejao, pogotovo ako je ona Powercolor PCS verzija one bi trebale da budu hladne...

I mene je cudilo, nije galamio mnogo ali se cuo kad se bas primaknem kucistu , mada je njemu kuler nekako tunelski resen, nije ref. dizajn ali nije dalje mnogo od toga. Jos ga ja platio papreno , i sad kad se setim zlo mi pripadne.

ala sam ja srecan covek(moracu da igram i loto) jer mi ni ati 5850,5750 i ova zadnja 5770 nije bas nikakve probleme pravila i samo sam je izvadio i ubacio 460-ku(nisam cak brisao ati drivere) i radi super

Kuju da uzmem gainward gtx460 GLH ili MSI gtx460 hawk?
I koju bi mi preporucili pored ovih ?

Ja bih pre uzeo Gainward-a GLH jer mi od njegovog defaulta više ne treba. Palite se na OC kao da ste K|ngp|n-i ili FUGGER-i. Nije bre ta karta za svakog!

Poslednja izmena:
Ja da sad uzimam uzeo bi 2 kom MSI Cyclone 768mb i imao strasnu zver!

768 SLI je loša kombinacija zbog malo memorije, dakle Cyclone 1GB SLI apsolutna preporuka!

Vrh Dno