Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

gtx460

Da li bi se GTX460 1gb uklapala sa mojom maticnom cipset Intel P45 odnosno ima li ko ovakvu kombinaciju maticna P5Q-e + GTX460 ?

Nadam se da je karta testirana na ~500w kvalitetnom PSU-u...........

Meni gtx 460 1gb radi na 500w chiftek napajnju bez problema a treba da radi i na 450w po fabričkoj specifikaciji tako da nije do npajanja najverovatnije je problem do SAME GRAFIKE tj. memorije

Meni gtx 460 1gb radi na 500w chiftek napajnju bez problema a treba da radi i na 450w po fabričkoj specifikaciji tako da nije do npajanja najverovatnije je problem do SAME GRAFIKE tj. memorije

Na mom napajanju nije radila od 460w,isto se restartovala prilikom igara.Zamenio sam napajanje i sve radi.
Pogledaj 6-7 prethodnih strana,pisao sam.

nije bitna snaga napajanja vec realno koliko daje ampera na single 12v

nije bitna snaga napajanja vec realno koliko daje ampera na single 12v

Moj OCZ 500W StealthXStream daje, koliko vidim po spec, 18A maximum load na single 12v.
http://www.ocztechnology.com/resources/drivers/OCZ500SXS.pdf

Moje pitanje je da li je moguce da samo zbog toga kartica 'flesira' u igrama. dakle, ne restartuje se komp, sve normalno radi, samo se nekad u toku igre (GTA) javljaju neki crni poligoni. Malo malo, pa se pojave..
Po testovima sam video da ceo sistem u proseku sa ovom karticom u loadu trosi oko 300w.

E da, inace su mi priznali reklamaciju u VipHouse i malopre mi je stigla nowa Gainward 1gb GS.

Sad cu instalirati Crysis WH, pa cemo da vidimo da li ce da radi.

Jedno noob pitanje. Da li zbog nedostatka prostora na sistemskom hardu moze da se desi da krahira igra? Npr. 300-400mb ostalo..

Zavisi koliko imas Virtual memory namesten i koliko RAM-a imas. Meni su igre zabadale kad sam to ugasio.
Ako je VM namesten ne bi smelo da zabada zbog HDD-a, to nema onda direktne veze, pre ce uvek biti da je do neki drivera, najverovatnije graficke.

Moj OCZ 500W StealthXStream daje, koliko vidim po spec, 18A maximum load na single 12v.
http://www.ocztechnology.com/resources/drivers/OCZ500SXS.pdf

Moje pitanje je da li je moguce da samo zbog toga kartica 'flesira' u igrama. dakle, ne restartuje se komp, sve normalno radi, samo se nekad u toku igre (GTA) javljaju neki crni poligoni. Malo malo, pa se pojave..
Po testovima sam video da ceo sistem u proseku sa ovom karticom u loadu trosi oko 300w.

Gleda se ukupno znaci ima 36A i to napajanje je i vise nego dovoljno za GTX460.

nije tako
nego se gleda snaga na 12V pa se to podeli sa 12 i dobije se tacna amperaza
znaci njemu ostane 348W na 12V posto 3i 5 potrose 152W
e to mu dodje oko 29A na 12V
opet treba da je ok ;) mada pitanje da li ima i tih 29A :S

nije tako
nego se gleda snaga na 12V pa se to podeli sa 12 i dobije se tacna amperaza
znaci njemu ostane 348W na 12V posto 3i 5 potrose 152W
e to mu dodje oko 29A na 12V
opet treba da je ok ;) mada pitanje da li ima i tih 29A :S

Na drugom forumu je covek terao s njim GTX470 (koja trosi osetno vise od GTX460) i Phenom II X4 tako da ima snage sigurno, jedino ako nije falicno napajanje...

pa na to sam mislio damu nes nije u redu sa napajanjem :p

Kad se očekuje full GF104?
Mislim da su male šanse da se pojavi u oktobru, dok bi u novembru već trebao da bude u prodaji..

Poslednja izmena:
Nvidija da ne bi ugrozila prodaju GTX460 i zastarelog lagera 470/480 sigurno nece objavljivati do zadnjeg trenutka izlazak full gf104... ja mislim da ce izaci koju nedelju pre izlaska ATI 6xxx serije

E da, inace su mi priznali reklamaciju u VipHouse i malopre mi je stigla nowa Gainward 1gb GS.

Jedno noob pitanje. Da li zbog nedostatka prostora na sistemskom hardu moze da se desi da krahira igra? Npr. 300-400mb ostalo..

pa dobro nisi rekao jel radi il neradi:crash:

Nebi ni sad ugrozila prodaju..Cene GTX 460 su veoma pristupacne.Sa dolaskom GTX468 full GF104 mogu da ga pozicioniraju sa cenom nesto iznad GTX 460 i oped bi obe karte bile pristupacne= odnos cena/performanse.Pitanje je koliko ce se samo to isplatiti nVidia-i ali videcemo..Jos malo..

...i sta bi ? Karta ili napajanje?

nemoj tako, vidis da je oskudacija... ostalo mu samo 300MB na C:\ ;)
umesto da obrise taj p0rn, sada mu "krahiraju igrice" :D

...i sta bi ? Karta ili napajanje?

Karta:)

Stigla druga, odradio update biosa kartice i o-la, sve fercera kako treba.
Pustio sam i 3d mark, a i Crysis bench jedno 20x nocas i sve radi kao podmazano.
Doduse, ***, trenutno sam limitiran cpu-om (x2 5200+), tako da na enthuisast u 1920x1080 sa 2AA imam average 30 fps. Dok u gamer podesavanjima sa 4AA avg 37fps.

Jedino me hebe GTAIV, ponekad na onom njegovom benchmarku mi puca sa greskom resc10: run out of video memory. Ako mu je 1gb malo, onda da ga... Mozda se kad skinem 1.0.7. update problem i sredi..

Inace, udahnucu mu zivot sa jednim 955BE u narednih 20-ak dana, jer nece Punto da tera V6 3l turbo diesel kako valja:).

poz svima i hvala na pomoci

da li ce to biti kod nas i koja ce cena da bude za tako nesto
a cinimi se da ispod ce da bude zauzeto jedno 4 slota :(

Izvinjenje unapred ako je vec bilo reci o ovome - postoji li pasivno hladjena 460-ica?

Vlasnici GTX 460 molio bih vas za paznju..
Pojavio se novi driver 260.89 i dobija se odredjeni boost u igrama :

Up to 10% in StarCraft II (2560x1600 4xAA/16xAF Ultra)
Up to 14% in S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (1920x1200 4xAA/16xAF)
Up to 16% in S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (SLI – 2560x1600 4xAA/16xAF)
Up to 6% in Aliens vs. Predator (SLI – 1920x1200 noAA – Tessellation on)
GeForce GTX 460:

Up to 19% in StarCraft II (SLI – 1920x1200 4xAA/16xAF Ultra)
Up to 15% in Battlefield Bad Company 2 (SLI – 2560x1600 4xAA/16xAF)
Up to 12% in S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (2560x1600 noAA)
Up to 9% in Aliens vs. Predator (1680x1050 4xAA/16xAF – Tessellation on)
Up to 7% in Metro 2033 (1680x1050 noAA – Tessellation on)
Up to 11% in Dirt 2 (SLI – 2560x1600 4xAA/16xAF)
Up to 12% in Crysis:Warhead (SLI – 1920x1200 4xAA/16xAF Gamer)
Up to 13% in Far Cry 2 (2560x1600 4xAA/16xAF)
Up to 12% in H.A.W.X (SLI – 1920x1200 4xAA/16xAF SSAO Very High)
Up to 5% in Just Cause 2 (1920x1200 4xAA/16xAF)
Up to 22% in Riddick: Assault on Dark Athena (1920x1200 noAA)
Up to 5% in 3DMark Vantage (Extreme Preset)

Ako vam nije problem uporedite prethodni sa ovim i iznesite koji bench da vidimo razlike.Da li se GTX 460 i dalje penje na gore i koliko je ovaj driver zaista dobar?

Mislim da su ti istovetni dobici bili sa 260.63 beta driverom i da ovi u odnosu na taj donose samo poboljsan SLI i verovatno ispravku bagova...

Mene i dalje interesuju kad ce da se pojave oni ozbiljni driveri?Izgleda da se ipak ceka serija 6xxx a ja se ponadao da ce 5850 da spadne kruna za tih par fps-a.Bio bi to tezak dusevni bol crvenom klanu:-devil-: tj vlasnicima iste karte:D
P.S.Malo sale nije na odmet,nebi da se osetljivi ljudi uvrede;)

Poslednja izmena:
Bio bi :d ali nije :d jedino mi se ne svidja sto je UP TO a ne AVERAGE, i sto je vecina poboljsanja vezana za sli...ipak, solidan pomak, a i lepo bi bilo da pomenes ili bacis link da li je SLI dobitak samo za 460, ili ima nekog pomaka i za druge karte

Nvidia je prilicno spustila cene, posebno GTX460 modela za nekih 10-15% i jos je i $ u padu :) Sad da vidimo jos sta ce ATI da uradi...

Zanimljivo :-devil-: Pogotovo mi se svidja cena ove MicroStar GTX 460 Cyclone OC 768MB ~160e. Dodje mu best buy ko nekad gtx 260 :) Ionako preferiram 16:10 i 1680x1050 za sta je ova karta i vise nego dovoljna.

Eh kad se setim koji je flejm i pljuvanje bilo kad su se pojavile GTX 460 kako su preskupe,nerealne cene,ne gleda se zapadno trziste,nase je najbitnije, ATI je bolji bla..bla..bla.. i te price..
Naravno cene su u padu jer je borba za segment zarad trzista.
Videcemo sta ce konkurencija da uradi i koliko ce GTX da ide na dole.Za sad cini mi se da jeftinija karta u odnosu na performanse nije postojala a to krajnjim korisnicima ide u prilog!

nV je zapravo spustila cene za 10$, ostalo je posledica drasticnog pada $ u poslednjih nekoliko meseci. 104 - 85 je bio odnos evro-$ pre samo 3 meseca, dok je sada taj odnos 106-76. Pogledajte u USA, gtx460 1Gb je 219$, sto je 10$ manje od pocetnih 229$.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno