Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Davno smo u temi utvrdili da je ta kombinacija bet buy. Za sta treba vise od 1500bm memorije ?

Samo pokazuješ da ne pratiš na času. Apsolvirana je ta tema, to je tačno, ali je naravoučenije da se kod SLI režima memorija ne sabira već svaka karta ima svoj frame buffer sa nažalost istim podacima pa je u visokim rezolucijama (kakve su uobičajene za SLI sistem) 768MB malo za procesorske potencijale dve kartice u paru! tudom?

Poslednja izmena:
Hmmm, onda svi oni testovi lazu ? Ili ja nisam doboro obratio paznju na velike rezolucije ?

evo ja se ponovio uzeo HAWK-a za sad veoma zadovoljan na default-u
radi na 810/1622/1950 3 godine garancija ekstra tiha i hladna malo cu je testrati na vantage

ajde daj neki oc da vidimo koliko moze preko 900 :p

...

bas, pa da pregori HAWK :d , i ovako cova kaze pustice malo vantage pa HAWK u kutiju :d

hawk
780/3600

hawk TA
810/3900

Talon Attack

evo mali rez na defoltu
nije mi jasno sa ovim novim msi afterburner-om moze da se pomera core,memory,aux voltage sve je na +0 moze da se pomera do+100

Prilozi

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    259.6 KB · Pregleda: 71
Stvarno i meni se nekad tripuje OC preko Afterbutnera 2.0
Nekad radi normalno na 900Mhz i 2150 za memoriju, a nekad zabadaju drajveri kad igram nesto. Nije da me nesto posebno zanima, samo malo testiram granice.
Koju voltazu drzite za 900Mhz ? Ja sam stavljao oko 1004 mV.

zaboravio sam da napisem da se uz jastreba dobija poklon sifra za starcraft II to sam dobio kao nagradu

a nije soko :p

Uz gainwarda daju onaj trial code, ne znam za kolko je dana nisam se cimao da probam.

Fail! To je za 7h igranja SP ili MP. To je Guest code onda, to sam ja dobio uz full igru.
EVGA je davao full igru uz GTX460 neko vreme.

Jel zna neko koji su max clockovi otprilike na gainwardu gtx 460 768mb i koja je max voltaza?? MSI afterburner daje maximum 1087mV,a default je 1037mV.

Poslednja izmena:
Jel zna neko koji su max clockovi otprilike na gainwardu gtx 460 768mb i koja je max voltaza?? MSI afterburner daje maximum 1087mV,a default je 1037mV.

Ja sam na mojoj od 1gb max mogao 870/2200mhz mislim na voltazi od 1.13V i to samo za 3D mark testiranje... Moja je imala def voltazu 1.087V. Moj utisak je da vecinu Gainward gtx460 modela treba izbegavati, barem u srbiji, jer vecina ima dosta velike def voltaze. Cista prevara ako mene neko pita...

Ako oces preko 1.087V moras flashovati modovan BIOS koji omogucuje max voltazu do 1.213V. Sve preko 1.1V zahteva ili extra dobar air cooler sa nadrkanim fanovima ili watercooling. Naravno mislim da neko duze koristenje. Pogotovo na "repariranim" modelima kao sto su Gainward...

Da sam ti nazvao bih firmu u kojoj sam kupio karticu i pitao da li je kartica reparirana ili nova... tj nekako ih naterao da kazu istinu. Moj utisak je da vecina Gainwarda GTX460 na nasem trzistu reparirane kartice.

Vredi proveriti u svakom slucaju...

Ja sam na mojoj od 1gb max mogao 870/2200mhz mislim na voltazi od 1.13V i to samo za 3D mark testiranje... Moja je imala def voltazu 1.087V. Moj utisak je da vecinu Gainward gtx460 modela treba izbegavati, barem u srbiji, jer vecina ima dosta velike def voltaze. Cista prevara ako mene neko pita...

Ako oces preko 1.087V moras flashovati modovan BIOS koji omogucuje max voltazu do 1.213V. Sve preko 1.1V zahteva ili extra dobar air cooler sa nadrkanim fanovima ili watercooling. Naravno mislim da neko duze koristenje. Pogotovo na "repariranim" modelima kao sto su Gainward...

Da sam ti nazvao bih firmu u kojoj sam kupio karticu i pitao da li je kartica reparirana ili nova... tj nekako ih naterao da kazu istinu. Moj utisak je da vecina Gainwarda GTX460 na nasem trzistu reparirane kartice.

Vredi proveriti u svakom slucaju...

Miloše čemu srdžba? Kartice koje su reparirane se jasno tako prodaju. Takođe nije tačno da su hendikepirane za OC. Imao sam gainward karticu koja je bila izuzetni overkloker, a sada imam gigabyte koji se loše klokuje. Sve karte koje imaju 3 godine garancije nisu reparirane niti će ih biti skoro jer je GTX460 relativno nov proizvod. Reparirane kartice su karakteristične za EOL period nekog modela.

Srdzba jer sam dobio karticu po "akcijskoj" ceni, pri cemu mi niko nije rekao da je reparirana i radila je ko ni za kur**, temperature u loadu 15-20oC vece nego sto je normalno. Nazalost nisam mogao da vratim jer sam joj stavio aftermarket cooler cim sam je dobio...

A kuler sam repozicionirao barem 20x, menjao koje kakve paste i bog zna sta... 2400rpm fan na aftermarketu pa opet grejanje... mislim sta reci.

Ja bi je na tvom mestu softverski sprzio ako bude moglo i onda ce morati da ti zamene.
Da si citao ovu temu bilo bi ti vise nego jasno da ne uzimas Gainward. Ortaku se isto greje ko furuna.
Moj MSI GTX460 Cyclone ne prelazi 60C ni na 900Mhz ! ;)

Srdzba jer sam dobio karticu po "akcijskoj" ceni, pri cemu mi niko nije rekao da je reparirana i radila je ko ni za kur**, temperature u loadu 15-20oC vece nego sto je normalno. Nazalost nisam mogao da vratim jer sam joj stavio aftermarket cooler cim sam je dobio...

A kuler sam repozicionirao barem 20x, menjao koje kakve paste i bog zna sta... 2400rpm fan na aftermarketu pa opet grejanje... mislim sta reci.

Ko zna sta si ti tu "pokvario". karta ili je ispravna ili je neipsravna... vece temprerature su jedino moguce zbog lose montaze kulera ili loseg kuler-a

Ja bi je na tvom mestu softverski sprzio ako bude moglo i onda ce morati da ti zamene.
Da si citao ovu temu bilo bi ti vise nego jasno da ne uzimas Gainward. Ortaku se isto greje ko furuna.
Moj MSI GTX460 Cyclone ne prelazi 60C ni na 900Mhz ! ;)

Pa sve zavisi kako ko meri i kako se ko frlja sa temperaturama i u kom okruzenju... ja nisam cuo da je i jedan GTX 460 furana, to moze samo da izjavi neko ko nema tri ciste o cemu prica

Poslednja izmena od urednika:
Pa pazi ako Cyclone radi obicno na 55C, a Gainward na 75 u loadu zar to nije primetna razlika ?

Valjda znas i sam da sve sto se mnogo greje od tehnike je kraceg veka...

Valjda znas i sam da sve sto se mnogo greje od tehnike je kraceg veka...

Znam ali da li ce nesto zbog grejanja na 75C da traje 35 godina ili 105 godina na 55C je smesno... inace meni je jedino vazna buka i to treba da se tice korisnika jer im smeta a jel temperatura 35 ili 80C tice se onih koji vole sami sebi da stvaraju probleme i kasnije da ih resavaju

Vrh Dno