Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

...u pravu je Apple.Kad se kaci ovde rez trebalo bi to da se okaci sa klokovima i temperaturama... da se lepo vidi kakva je karta.
@bugi, kad je naklokovana onako zverski, u idle ti je 50c?
..u idle ne bi smela blizu 40C da dodje...

Poslednja izmena:
...u pravu je Apple. Treba to lepo da se okaci sa klokovima i temperaturama i rezom... da se lepo vidi kakva je karta.

;) naravno da sam u pravu 100x je lakse kad se postave srceen shoot kako valja a ovako razmisljanja da te glava zaboli :D

ako ja postavim screenshot kompletan vi cete odmah kod sebe isto tako da probate
to nije poenta svako treba da testra karticu kod sebe pa polako da je nespali uostalom imate screenshot kod *******og u postu pa sad treba svi da stavimo karticu na 1100 voltage ili da je flesujemo da bi stigli negov rezultat ja ovo postavljam cisto da vidim koliko kartica moze i na kraju rekao sam da cu postaviti kompletan rezultat sa max oc kad vec trazite

ako ja postavim screenshot kompletan vi cete odmah kod sebe isto tako da probate
to nije poenta svako treba da testra karticu kod sebe pa polako da je nespali uostalom imate screenshot kod *******og u postu pa sad treba svi da stavimo karticu na 1100 voltage ili da je flesujemo da bi stigli negov rezultat ja ovo postavljam cisto da vidim koliko kartica moze i na kraju rekao sam da cu postaviti kompletan rezultat sa max oc kad vec trazite

Niko od tebe ne trazi da flash kartice radis vec da postavis SS postojecih clockova koje si postigao sa kojim OS i ostalim clockovima cpu-z gpu-z ;)

jastreb

evo za neverne tome
nemam sad vise vremena znaci to nije kraj:mad:

Prilozi

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    506.4 KB · Pregleda: 116
Ono sto mogu da zakljucim iz Bugijevog setup-a jeste da karta poprilicno dobro renderuje i da se vidi ocigledan napredak i driverima.
Ja sam sa WHQL poslednjim driverima na 900 Mhz jedva dotakao 17k.Secam se kad je bila prica kako su to velike cifre za GTX 460 a sada vec pricamo o 18k.Kako se sve to za cas obrne..
Bugi,opasna karta.Vidim ja da tu ima prostora za poprilicno visok klok za svaki dan.

Probaj memoriju jos da dignes,na toj karti su Hynix chipovi,nisu Samsung!

Da sam ti nazvao bih firmu u kojoj sam kupio karticu i pitao da li je kartica reparirana ili nova... tj nekako ih naterao da kazu istinu. Moj utisak je da vecina Gainwarda GTX460 na nasem trzistu reparirane kartice.
Nema šanse da se toliko nove kartice prodaju kao reparirane.
Njih je bar lako prepoznati, garancija im je godinu dana i pakovane su u kesi bez kutije.
Spomenuo si da si je kupio čim se pojavila, moguće da su prvi primerci bili malo lošiji..
Sem toga još par ljudi ovde ima Ganiward 768MB i niko se od njih nije žalio.

@Urku, o cemu ti pricas? Kako naklokovane ne bi smela u idle 40c? A ne, najbolje da je u loadu naklokovana 50c?
Pa meni je idle na 5750 40c i jos spusta klokove...

@Urku, o cemu ti pricas? Kako naklokovane ne bi smela u idle 40c? A ne, najbolje da je u loadu naklokovana 50c?
Pa meni je idle na 5750 40c i jos spusta klokove...

GTX 460 isto spusta klokove u idle.
...stvarno ne znam na kojih je 50C on mislio... verovatno load ,ali na defaultu.... posto mu naklokovana na 940 ide do 59C u loadu!.

Poslednja izmena:
Nemoguce je da ne prelazi 60c? I to jos naklokovana.
Pa to je ledena karta onda.

Svasta.Kako hladna kartica.Ovo jos nisam video na vazduhu.
Inace FurMark je nepouzdan za testiranje stabilnosti karte a o tome smo vec pricali u ovom thread-u..

Nemocna je GTX460 protiv Crysis-a, zadnji level i nekim trenutcima radi ko slide show, na 15 FPS-a na trenutke. Ja ne verujem koliko je system hog uspeo da napravi Crytek, kako je onda ovo radilo na 8800GT ? :D

a ko zna koja je spoljan temp i tako to
mada sto da nije moguce
pa moja je na idle 30stepeni load oko 65 a nema nesto veliki cooler
a ovaj od MSI je bas povelik tako da

Sad vidim da je valjda MSI-eva ladno ko spricer.
A gainward se greje vise...

Ako je u idle oko 30c (koji stepen manje) kako je neko napisao, bruka je ladna kartica.
Pa kad se klokne do daske da ne predje 60c, to je vrhcina.

Svaka cast za karticu kakva je.
@bobe, koja su ti podesavanja? ;)

Sad vidim da je valjda MSI-eva ladno ko spricer.
A gainward se greje vise...

Ako je u idle oko 30c (koji stepen manje) kako je neko napisao, bruka je ladna kartica.
Pa kad se klokne do daske da ne predje 60c, to je vrhcina.

Svaka cast za karticu kakva je.
@bobe, koja su ti podesavanja? ;)

Pa Very High bez AA, na 1680x1050. Pogledaj masinu u potpisu.

A jel znas koliko bi ti lepse izgledalo medium i max aa ili high i srednji aa
barem je takvo moje misljenje :)

Ali, bruka je kartica... to sam barem 5x danas napisao :D

Mene sramota da je hvalim jos, oterace me ljudi u pm :). Ne znam da li je lepse ovu kartu gledati kako radi u idle-u na 35C ili u full loadu klokovanu na 60C :d kud cete bolje.
Ja i napisah u jednom postu da sam poklonik AMD-ATI-ja ali posle ove karte misljenje se iz korena menja. Mislim da oba tima rade na inovacijama te ne mozemo zaboraviti kad je uveo ati dx10, dx11, eyefinnity(vise displeja koji rade kao da su jedan),40nm proces, onda audio u okviru samog grafickog cipa, znaci sve tehnicke inovacije su na strani atija, ali, danas imamo nvidiju i sve ove tehnike koje sam pomenuo je implementirala sa malim zakasnjenjem u odnosu na ati. Samo je naziv nekih tehnika drugaciji. Sto se tice drajvera tu je sve jasno, nvidija je jednostavno nedostizna.
Posto ja gledam dosta i filmove u 1080p rezoluciji napomenucu da mpchc plejer radi sa zauzecem od 1-3% prilikom reprodukcije mkv full hd fajlova, takodje seek-ovanje po skali plejera kad se pomera tajming filma je trenutno kako se klikne na slajder (kao kod km plejera kad je setovan seek po key frame-u a ne time-u). Kod moje poslednje karte 5830 se uvek javljalo malo zadrzavanje pre nego film nastavi da se repodukuje sto cesto bude iritantno.
Sve u svemu ja sam zadovoljan vrlo sa frame rate-om jer tecno sve najnovije igre rade na full hd rezoluciji sa sve setovanim detaljima koji postoje do maximuma, toliko tecno da je pravo uzivanje igrati se.

Ono sto bih ja licno prepisao kao minus firmama koje uvoze MSI (ewe(list) i pakom, mozda jos neko) a to je da su smanjili garantni rok sa 3 godine na 2 godine, ovo vazi za sve ulaze od 15og ovog meseca na ovamo koliko sam ja upucen, ako sam pogresio ispravice me vec neko.

Poslednja izmena:
puno je tih 35 i idle nes tu ne valja

@Bob Marli
Kraj Crysis-a jeste jako zahtevan ali generalno ti negde sa tom tvojom kartom gubis potencijal.Vec odavno se zalis i na score u Vantage jer vidim da ti je render karte manji nego ostalim userima ,vlasnicima GTX 460.Na rez 1680x1050 sa 900 Mhz OC nema sanse da imas 15 FPS.Nesto ne stima kod tebe druze.Ja u 1920x1200 sa 2xAA nisam nigde imao toliko nizak FPS!
Probaj Warhead na Enthusiast 2xAA.Nesto mi je tu jako cudno!

http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2271623&postcount=4

Jos su bili ti driveri trenutno dostupni.

Poslednja izmena:
@Bob Marli
Kraj Crysis-a jeste jako zahtevan ali generalno ti negde sa tom tvojom kartom gubis potencijal.Vec odavno se zalis i na score u Vantage jer vidim da ti je render karte manji nego ostalim userima ,vlasnicima GTX 460.Na rez 1680x1050 sa 900 Mhz OC nema sanse da imas 15 FPS.Nesto ne stima kod tebe druze.Ja u 1920x1200 sa 2xAA nisam nigde imao toliko nizak FPS!
Probaj Warhead na Enthusiast 2xAA.Nesto mi je tu jako cudno!

Mozda mu fali napona jos malo na cpu ako mu je clockovan na 4,0Ghz kao iz potpisa ;)

Mozda mu fali napona jos malo na cpu ako mu je clockovan na 4,0Ghz kao iz potpisa ;)

Da ali 4 Ghz je 4 Ghz i karta koristi snagu CPU-a da bi razvila svoj potencijal.I da mu je nedovoljno napona ipak je to visok klok a nedovoljno napona za CPU moze samo da utice na nestabilnost sistema a malo teze na trotlovanje karte.Njemu oscilacije nisu ni tako male.Ono sto mogu da tipujem jeste nepravilnost napona u toku rada ili nedovoljno isporucivanje snage.Ima on i dosta uposlenih komponenti mada bi taj Chief trebalo da odradi posao muski.Za 1680x1050 ova karta brije svaku igru,extra se snalazi i sa 1080p,1920x1200 a kamo li 16x10 ..

Da ali 4 Ghz je 4 Ghz i karta koristi snagu CPU-a da bi razvila svoj potencijal.I da mu je nedovoljno napona ipak je to visok klok a nedovoljno napona za CPU moze samo da utice na nestabilnost sistema a malo teze na trotlovanje karte.Njemu oscilacije nisu ni tako male.Ono sto mogu da tipujem jeste nepravilnost napona u toku rada ili nedovoljno isporucivanje snage.Ima on i dosta uposlenih komponenti mada bi taj Chief trebalo da odradi posao muski.Za 1680x1050 ova karta brije svaku igru,extra se snalazi i sa 1080p,1920x1200 a kamo li 16x10 ..

I meni je tako bio stablian sistem dok nisam pokrenuo game i stalno je pucala ;)

I meni je tako bio stablian sistem dok nisam pokrenuo game i stalno je pucala ;)

Nisi me razumeo.Ako je testirao sistem sa Prime/LinX teorije nema da mu je nestabilno.Ako je odokativno stavio voltaze smatrajuci da je sistem stabilan sistem ce da se rusi zbog nedovoljnog napona na CPU.Inace trotlovanje ne zavisi od stabilnosti CPU-a.Karta ce da odradi svoje .Ovde podbacuje u snazi GPU.Negde nesto fali a to ne mogu tek tako da procenim jer nisam ja kraj njegove masine.
Znam da bi sve solucije ukljucio i testirao detaljno masinu dok nebi nasao razlog.
P.S.On ne rece da mu je pucalo u igrama..Crysis bi ga oborio samo tako da je nesto nestabilno.

Pucao mi je Crysis par puta, kad klokujem graficku, mozda nisam dobar napon podesio. Ili nesto u BIOSU oko RAM memorije, koja je tad radila na 1820mhz.

Zalio sam se na Vatage skor sa CPU ispod 3,5 Ghz, sad sam dobio zadnji put preko 16 000.
Puca mi igra na 900Mhz, sa 1004mV naponom. Na 850 uglavnom radi OK.
Nisam siguran dal je sve ok ili ne, jedino mi Crysis tripuje, zabada. Sc2 peglam stalno i nemam problema.
Prime sam odradio i nije preslo 75 C, a kaze mi JBL da uglavnom ne sme preko 85 za i5, i7.

Dajte mi koje napone da stavim za Cyclone ? Sad je na 1000mV i 850Mhz/2100Mhz.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno