Mene sramota da je hvalim jos, oterace me ljudi u pm 🙂. Ne znam da li je lepse ovu kartu gledati kako radi u idle-u na 35C ili u full loadu klokovanu na 60C :d kud cete bolje.
Ja i napisah u jednom postu da sam poklonik AMD-ATI-ja ali posle ove karte misljenje se iz korena menja. Mislim da oba tima rade na inovacijama te ne mozemo zaboraviti kad je uveo ati dx10, dx11, eyefinnity(vise displeja koji rade kao da su jedan),40nm proces, onda audio u okviru samog grafickog cipa, znaci sve tehnicke inovacije su na strani atija, ali, danas imamo nvidiju i sve ove tehnike koje sam pomenuo je implementirala sa malim zakasnjenjem u odnosu na ati. Samo je naziv nekih tehnika drugaciji. Sto se tice drajvera tu je sve jasno, nvidija je jednostavno nedostizna.
Posto ja gledam dosta i filmove u 1080p rezoluciji napomenucu da mpchc plejer radi sa zauzecem od 1-3% prilikom reprodukcije mkv full hd fajlova, takodje seek-ovanje po skali plejera kad se pomera tajming filma je trenutno kako se klikne na slajder (kao kod km plejera kad je setovan seek po key frame-u a ne time-u). Kod moje poslednje karte 5830 se uvek javljalo malo zadrzavanje pre nego film nastavi da se repodukuje sto cesto bude iritantno.
Sve u svemu ja sam zadovoljan vrlo sa frame rate-om jer tecno sve najnovije igre rade na full hd rezoluciji sa sve setovanim detaljima koji postoje do maximuma, toliko tecno da je pravo uzivanje igrati se.
Ono sto bih ja licno prepisao kao minus firmama koje uvoze MSI (ewe(list) i pakom, mozda jos neko) a to je da su smanjili garantni rok sa 3 godine na 2 godine, ovo vazi za sve ulaze od 15og ovog meseca na ovamo koliko sam ja upucen, ako sam pogresio ispravice me vec neko.