Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Evo i ja uzeo Leadtek gtx460 1GB OC.. maximum 24h stabilne klokove koje sam postigao su 914 Mhz za GPU i 2090 za memoriju, full screen FUR test dogura do 82C pri ovim klokovima
Inace u pitanju je referentni kuler sa 2 heat pipe cevi i bakarnim jezgrom sa tim sto i tu izgleda ima vise verzija kulera jer je isti kao i inno GTX460 dok je sa anad testa referentni kuler drugaciji
Ono sto mi smeta je to sto ventilator "zuji" i na 20% (nije huk vazduha vec se kao cuju zavojnice u kuleru) e sad ja sam na to jako osetljiv meni i cooler master 9ka na procesoru pri 900rpm-a isti proizvodi neki zvuk???

Inace izvukao sam 14614 u 3d mark vantagu sa celeronom na 4.3Ghz

Sad jos dokupis neki i5 i masina da gori:smoke:

Nego dali dolazi sa tom kartom konvertor miniHDMI u normalni HDMI:)

@zeljko
Svaka cast za novu karticu..neka te dobro sluzi i neka sila bude sa njom...
da li si probao neku igru da nam kazes koja je razlika?

Evo i ja uzeo Leadtek gtx460 1GB OC.. maximum 24h stabilne klokove koje sam postigao su 914 Mhz za GPU i 2090 za memoriju, full screen FUR test dogura do 82C pri ovim klokovima
Inace u pitanju je referentni kuler sa 2 heat pipe cevi i bakarnim jezgrom sa tim sto i tu izgleda ima vise verzija kulera jer je isti kao i inno GTX460 dok je sa anad testa referentni kuler drugaciji
Ono sto mi smeta je to sto ventilator "zuji" i na 20% (nije huk vazduha vec se kao cuju zavojnice u kuleru) e sad ja sam na to jako osetljiv meni i cooler master 9ka na procesoru pri 900rpm-a isti proizvodi neki zvuk???

Inace izvukao sam 14614 u 3d mark vantagu sa celeronom na 4.3Ghz

Cestitam na kupovini. Po meni je taj Leadtek trenutno best-buy, ne moze bolje za te pare.
Odlican oc za referentni model.

nema konvertora, samo 2x molex -> pci-e i DVI -> RGB

takodje kartica ima hladnjak na naponskoj jedinici

Stvarno ekstra cena cak 20e jeftinija od gigabyta:)

Jedino sto meni treba Normalan HDMI da prikacim na LCD TV:S:

sta fali palitu ?
pa palit vam je gainward po 10000000000 put
a sad nek neko kaze da G ne valja

Gainward je nekad bio zakon!
Danas su skroz bezveze. Izbjegavati u sirokom luku!

... negde sam procitao kad su pocele da izlaze fermi kartice da gainward dobija najbolje primerke cipova od nvidie...e sad kolko je to istina.
Jedino sto meni treba Normalan HDMI da prikacim na LCD TV:S:
mislim da na gainwardu i palitu imas normalan hdmi. Ne znam samo dal se vise greje karta, kao sto je slucaj sa 470/480, kad se prikaci jos jedan monitor...
Ono sto mi smeta je to sto ventilator "zuji" i na 20% (nije huk vazduha vec se kao cuju zavojnice u kuleru)
mozda malo da podmazes vent? ..ima uputstvo kako na you tube

Poslednja izmena:
dada potvrdjujem za gainward prikljucke
2 DVI
VGA
I normalan HDMI

... negde sam procitao kad su pocele da izlaze fermi kartice da gainward dobija najbolje primerke cipova od nvidie...e sad kolko je to istina.

mislim da na gainwardu i palitu imas normalan hdmi. Ne znam samo dal se vise greje karta, kao sto je slucaj sa 470/480, kad se prikaci jos jedan monitor...
Ovo prvo je cista nebuloza da neko posebno odvaja cipove za gainward:trust:

Drugo dobro je da ima normalan HDMI ali je nesto skuplja od Leadtek koji mi se cini ima bolji kuler:)

Meni na kutiji pise
Premium Brand of #1 NVIDIA Board Pertner
Valjda nesto to znaci :D

Meni na kutiji pise
Premium Brand of #1 NVIDIA Board Pertner
Valjda nesto to znaci :D

Da je Gainward prvi Nvidijin parner ne bi nikada poceli da prave ATI kartice, sto im se i obilo o glavu:)

hehe
ma svaka 460 je dobra da se razumemo
e sad da li ce ici na 800 850 ili 900+mhz nije tako bitno kad i na 700 sve jako lepo radi :)

@zeljko
Svaka cast za novu karticu..neka te dobro sluzi i neka sila bude sa njom...
da li si probao neku igru da nam kazes koja je razlika?

Pa zavisno od igre, neke igre su hendikepirane procesorom na primer far cry 2 bench mi je podosta los, mada igra radi ok na max podesavanjima i sa max AA/AF, dok crysis na primer ne oseca "los" CPU i po testu na primer od i7 na 4Ghz zaostaje za nekih 10%

Izvinjavam se za onu glupost nije 17902 nego 16682 za 460 na 920 u Vantageu sam slucajno iskljucio GPU simulation pa je zato stvar poletela, i meni je bio sumnjiv toliki skok za 70MHz veci klok ali nisam imao vremena da bolje prekontrolisem setovanje (ubi me krstenica). Kopka me jos da promenim bios i da je sibnem na napon preko 1.1 volt da vidim gde joj je wall ali nesto nisam siguran u biose.
@Zeljko
To je odlican rez za vazduh meni je zao sto nisam nasao Palit Sonic Platinum on ima slicno hladjenje kao Lidtek dok obican Sonic ima obican Al hladnja. Ja sam dodao hladjenje za napajanje (4fazno) na Palitu i na volt reg. Jel Lidtek stavlja hladjenje na njegovo (3fazno) napajanje

^ ako nisi siguran od koga (ili odakle) uzimas modovan BIOS onda bolje batali tu pricu. Btw ako nemas karticu sa custom PCB-om i jacom naponskom ne savetujem ti pomenuti napon...

^ covek hladi vodom karticu i zasto nebi mogo ici 1.1v?

@gaca Ako nadjes modovani bios za svoju karticu slobodno idi na 1.1v nece joj nista biti:)

^ covek hladi vodom karticu i zasto nebi mogo ici 1.1v?

@gaca Ako nadjes modovani bios za svoju karticu slobodno idi na 1.1v nece joj nista biti:)

Ne znam da li vidis da spominje preko 1.1V.. Drugo sto ne znam koji univerzalni GPU WB ima (a samim tim i koje su njegove performanse),trece sto mislim da ta kartica i dalje ima Palitovo hladjenje.. Sve zavisi koliko preko 1.1V hoce da ide...

Poslednja izmena:
^ da,vodeno hladjenje za GPU ima (nisam mu gledao temperature). Da li ce imati problema sa tim naponom moze dosta da varira i do samog primerka cipa. Iskreno ja licno ne bih drzao napon od 1.15V na tom Palitu sa 3+1 naponskom za 24/7. Ako samo hoce da benchuje onda neka baci pogled na XS forum,verovatno je neko okacio modovani BIOS (posto je dosta popularan taj Palit zbog mogucnosti montiranja G92 GPU WB)

Izvinjavam se za onu glupost nije 17902 nego 16682 za 460 na 920 u Vantageu sam slucajno iskljucio GPU simulation pa je zato stvar poletela, i meni je bio sumnjiv toliki skok za 70MHz veci klok ali nisam imao vremena da bolje prekontrolisem setovanje (ubi me krstenica). Kopka me jos da promenim bios i da je sibnem na napon preko 1.1 volt da vidim gde joj je wall ali nesto nisam siguran u biose.
@Zeljko
To je odlican rez za vazduh meni je zao sto nisam nasao Palit Sonic Platinum on ima slicno hladjenje kao Lidtek dok obican Sonic ima obican Al hladnja. Ja sam dodao hladjenje za napajanje (4fazno) na Palitu i na volt reg. Jel Lidtek stavlja hladjenje na njegovo (3fazno) napajanje

Sa kojim waterblokom ladis tog Palita 460 1gb? Jer on bese ima g92 mounting, tj samo 4 rupe oko gpu? posto ja imam blok za 8800gts hteo bih kod nekoga da proverim dal moze da se kaci na 460 (palit/gainward) tj koliko (ne)stima da znam dal moze da se moduje :)

@Zeljko

Ima hladnjak poseban na naponskoj sekciji....
koliko ti je bucan kuler u leru na 20% meni se otpor vazduha ne cuje vec kuler "bruji" (tiho ali ga ja ipak na mom skoro 95% silent PCu cujem)?

WB je iz moje proizvodnje tzv. XcooL univerzalni.GPU X C OOLER.jpg

Raster rupa kod palita je isti kao kod ATI kartica tako da se gadja bilo koji hladnjak sa tim rasterom

Jos malo sam se zezao sa OC leadtek-a i izgleda da sam malo preterao sa GPU-em jer je 100% stabilan na 903Mhz dok sam memoriju debelo podcenio 100% stabilnost joj je na cak 2250Mhz

Skidao sam kuler i nisam ga uspeo otvoriti ispod nalepnice ima neka zalepljena/nabijena plastika, mada neverujem da bi pomoglo jer je takav kakav je, inace na netu ima ljudi koji se zale da im je kuler jos bucniji i koliko sam video njima bar prejako zuje, dok je kod mene to sasvim podnosljivo

Fenomenalne cene, 460 u obe varijante sada prestavlja jedini izbor.

Poslednja izmena:
Ja vise stvarno ne shvatam gde nameravaju da smeste GF106 i u kom segmentu nameravaju da zaradjuju.

Vrh Dno