Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Cena Asusa koliko mi se cini je 26370din, sto je ne cini bas povoljnom 460icom jer ima da se za 130din vise nabavi Asus 5850 takodje directCU iz koje moze jos vise konja da se izvuce nego iz gtx-a.
Nisam pripadnik ni jednog ni drugog tabora samo iznosim svoje licno misljenje.

Asus ATI 5850 CU kosta 315 Eur najjeftiniji dok je isti referentni oko 270 Eur!
Pitanje je da li je tacna cena tu gde si gledao a znam gde jesi ;)
Polako,tek je poceo prvi uvoz i uvek su cene malo vece..Bice to jos povoljnije.

Jeste tacna pozvao sam ih glasom da se uverim. Kad se stvari slegnu Asus GTX 460 Cu ce sigurno biti jeftiniji to nema sumnje. Mislim da je cena pre napumpana jer ASUS TOP seriju isto kao i Gigabyte SOC gledaju kao egzotiku koja ce sigurno naci put da kupaca.

Poslednja izmena:
@Dusan K
SBBKBB, zaista nemam vise nameru da raspravljam na tom nivou. Kao kad je G@W rekao nesto u stilu: Ako kod sledece generacije ATI kartica bude sve idealno i po planu, a nV zakaze i ne izbaci nesto mnogo dobro, ATI ce zesce da shebe nVidijiu:)

Jeste tacna pozvao sam ih glasom da se uverim. Kad se stvari slegnu Asus GTX 460 Cu ce sigurno biti jeftiniji to nema sumnje. Mislim da je cena pre napumpana jer ASUS TOP seriju isto kao i Gigabyte SOC gledaju kao egzotiku koja ce sigurno naci put da kupaca.

Jeste cena jaca malo kod nas ali zaboravljas da je ovo Asus karta.Non referentna.Sve je po propisima Asus kvaliteta.Plus sto je pojacana naponska sekcija,drugaciji cooler,ogromni heat pipe-ovi itd....Da ne duzim.Kad uradim review opisacu kartu u najboljem svetlu.

U fazi sam testiranja klokova za svaki dan.Ono sto ide za memoriju su tih 1100 Mhz.Nisam siguran da ce da predje 1150 Mhz a GTX4xx nije bas slavna po pitanju OC-memorije dal zbog memorijskog kontrolera dal zbog Samsung chipova koji su se kod mene na testovima uvek lose pokazali za OC potencijal dok je Hynix razbijao..Bice jos informacija..

Kada u jednoj firmi Asus ENGTX460 DirectCu TOP/2DI/1GD5 kosta 26370 dinara a Sapphire ATI 5850, 1GB DDR5 27790 dinara....ostaju samo oni cije srce kuca u green ritmu da veruju da je GTX460,pa ma koji bio bolja kupovina od 5850...
jer isti taj 5850 na defaultu daje iste rezove kao GTX460 na 875/2100 i verujte da je tako jer sam prvo imao 5850,te onda GTX460 768 i na kraju MSI GTX460 1GB OC zaista vrhunsku karticu i veoma slicnu ovoj Asus karti.Znachi jednostavno GTX460 realno ispade proizvod koj je svesno i osetno slabiji od 5850,ali igra na kartu prvrzhenosti Nvidi-ji i nista drugo.
P.S.
Evo vratih se na 5850....dosta je bilo...probah sve i za razliku od xy korisnika na ovom forumu imam lichno iskustvo...i ne pricham da je po ovim ili onim testovima i na onim ili ovim forumima GTX460 brzhi,bolji,jachi itd.

Te klokove teram na vazduhu, jesi probao pod vodom?

Isto je i ovde vazduh.Temperatura sasvim ok.Nemam universal GPU block,na zalost nisam ga nabavio a hteo sam a za clock od 1000 Mhz bi morao da modujem bios.1.1v je max kod ove karte.Slider vraca preko.Karta se nece kod mene zadrzati tako da necu ni da se trudim.
@abacus
Nije samo stvar u brzini,to je jedan od bitnih stavki ali ima tu mnogo drugih faktora.Dzaba i sirova snaga kad si uskracen u nekim drugim sferama.
Ako cena padne a pasce a ATI ostane na ovom nivou ne da je bolja kupovina nego o tome ne treba ni pricati.
P.S.Inace meni su sve karte dostupne,nije mi ni najmanje problem da imam na testu bilo koju.

Poslednja izmena:
Da, razmak izmedju rupa za montazu kulera je pravouganog tipa, nisam video takav dosad.
Novinar si, ili serviser (IT radnik)? :)

^ zaludjenik :d *** ima nas :p

Da, razmak izmedju rupa za montazu kulera je pravouganog tipa, nisam video takav dosad.
Novinar si, ili serviser (IT radnik)? :)

Stace standardni Universal GPU block.Ja sam hteo da uzmem bas taj Swiftech nevezano za GTX 460.Razmak rupica je kao kod G92 tako da bi trebalo da bude kompatibilno..

Hmm, dobar skor.
Sto je moj skor manji, a isti setup graficke ?
Jel tebi CPU stalno an 4,3Ghz ? :d

Prilozi

• 3dmark .jpg
    3dmark .jpg
    476.8 KB · Pregleda: 80
Cena Asusa koliko mi se cini je 26370din, sto je ne cini bas povoljnom 460icom jer ima da se za 130din vise nabavi Asus 5850 takodje directCU iz koje moze jos vise konja da se izvuce nego iz gtx-a.
Nisam pripadnik ni jednog ni drugog tabora samo iznosim svoje licno misljenje.

U potpunosti se slažem. Bez obzira što je Asusova varijanta trenutno vrh ponude GTX460 cena je previsoka. Imajući u vidu da za istu cenu ima Asus 5850 directCU, a da za oko 3k manje ima GTX 460 Msi Cyclone i Gigabytova verzija koje mogu isto da se klokuju kao i Asusova.
Mada i dalje tvrdim da je best buy verzija od 768MB, koja je ispod 20k.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:

Prilozi

• 870.jpg
    870.jpg
    359.4 KB · Pregleda: 96
Koliko je meni poznato na GPU skor procsor ne utice skoro uopste...

ako neko pogleda temperature kod FXGT primetice toplih 84C i fan na 80 i nesto %. Da li je Gainward tooliko topliji od drugih ?

Zavisi i od GPU-a,provetrenosti u kucistu etc etc,a pritom obrati paznju i koji napon koristi

Kad se fabricka pasta skine i stavi recimo OCZ Freeze dobice se jos par c manje.Tipujem 3-4c nize.Na ovako gladnu kartu to je vrhunski potez.Svako bi trebao o tome da razmislja.Pisao sam dosta o tim fabrickim zvakama i sta se desava posle odredjenog vremena sa njima.Skidajte te gov*o sa svog GPU-a i stavite prave paste!
@mipko jesi ti video Xtreme Vantage score?Trazio si da ti postavim,Ja jos onda to uradi a ti ne pricas nista.

nisam video :)

edit: ok je rez, 25% slabije od 5870 i mog setupa (premda je moj setup out dated skroz).

Poslednja izmena:
Da ali kad se ubode jos jedna ode 5870 u p.m. a i tvoj setup i moj nema sta da trazi..
Karte su ubice za pare koje mozes da ih uzmes.Za te pare ne mozes da imas bolji setup osim naravno GTX470 SLI (i to da kupis karte na zapadu) mada te karte jos uvek nisu "podesene" za gaming,mislim da je prvobitna namena i bila najvise za GPGPU a da su nekako na silu izbacili tu prvu seriju.Zato ovaj GF104 odradjuje do j@j@.
Cekam taj GTX475,bas me interesuje koju ce on pesmu da peva a po svemu sudeci trebao bi da bude brzi od sadasnjeg GTX470..

Ja ocekujem da mozda i gtx485 bude baziran na GF104 jer u takvom setapu i sa 512 cc-a bez problema bi parirao ATIju 6xxx

Drugar je kupio (od čoveka staru 10 dana) 768MBitnu verziju, iako sam ga nagovarao da kad već kupuje 460 uzme 1GB. Dečko ima sledeći problem sa grafikom. Kada god pokrene Crysis, ili L4D2, igra se upali, radi par minuta i ugasi se. Kada sam stavi o patch za l4d, onaj reg patach, igra i dalje NE radi normalno, a kriza i dalje zeza. KOd mene radi, kod njega neće, a isti instalacioni CD wina, isti disk sa igrom. Šta se na kraju ispostavilo. Grafika je radila na oko 0.937V povećanjem napona na 0.98V sve radi stabilno. Eto čisto možda nekome pomogne. Inače u pitanju je bio ovaj model; http://www.leadtek.com/eng/3d_graphic/overview.asp?lineid=1&pronameid=565&check=f . E sad smeta li ovo grafici? Nisam se usudio da mu je klokujem, računam da prvo razrešimo ovaj problem, pa onda ide oc...

Imam slican problem sa evga gtx460. Desilo mi se 2 puta do sada (nisam mnogo igrao jos) da se igra zamrzne posle oko 15min igranja. I tako stoji jedno pola minuta, ne reaguje na alt+tab, ni na druge tastere, pa izadje na desktop.
Pored ovoga postoji jos jedan problem za koji nisam ni slutio da je zbog graficke, tj. zbog drajvera, a to je povremeno pucketanje zvuka u winampu i seckanje/usporavanje HD videa. Posle traganja od nekoliko sati naisao sam na jednom stranom forumu da i drugi imaju isti problem, a to se desava zbog prevelike DPC latencije koje je prouzrokovano od nvidia drivera. Ovo se desava samo na nekim gigabajtovim plocama. I jeste tako, posto kada uninstaliram drajvere, nema vise pucketanja.

Sa drajverom:

Bez drajvera:

Da ali kad se ubode jos jedna ode 5870 u p.m. a i tvoj setup i moj nema sta da trazi..

potpuno se slazem samo uzeti 2xAsus direct Cu je po meni preskupo. A uzeti neku drugu - osim mozda Cyclone, to ne bih nikada radio. Ovo sto sam uzeo mi je sweet spot.

Kod mene zvucna deli IRQ sa GPU-em mislim da pre svega treba kriviti bios/plocu/chipset iako ja imam G31 i ja imam veliku DPC letenciju sa 8800GT ali nemam problem sa ikakvim seckanjem ili zamrzavanjem

Vrh Dno