Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

eve moj 5850 kako se drzi :D

nazalost, ne dozvoljava mi 16AA :S:

kriza.jpg

moze jos, al' zao mi da ga mucim :D

pa dobro ja sam rekao da nije imala volteru a max klok 920/1200
sad sam video screen moracu da instaliram taj cuveni crysis pa da vidim sta kaze i ne razumem se sta znaci to 16AA
a da li neko moze da kaze dali je jaci test furmark-a ili ovaj srysis-a

Poslednja izmena:
@FantomX
U jeeee,'al ti radi grafulja.Pa ja ni u ludilu ne mogu da dohvatim tvoj minimalni FPS sa GTX 295 za Average.Evo i test sa ATI 5870 koji je inace dosta slabiji od GTX 295 u Warheadu :

P.S.Tvoja graficka radi bolje nego ATI 5970 a koliko vidim i ovaj GTX 460 SLI je mala beba:d
Naravucenije,kupite ATI 5850 i resili ste sve gamerske nedoumice:D:D:D

Poslednja izmena:
Da nije do Nehalema :D

Dobro radi, ja zadovoljan. :)

Jel' treba jos neki test?

edit: LOL, ladno mi je 2003. godina na kompu :D, vidim ja trazi pidgin neke sertifikate :d

Poslednja izmena:
Da na to sam mislio... mislish na razliku u setapu bencha igre ili neki drugi setup? ...tj. o kojoj razlici govoris ? Zasto je losiji rez na gtx470 sli kod Kulla? ..kull je dobio 39fpsa na 4xAA-1920*1200, a cikanovo 57fpsa na 8xAA-1920*1080... Da li je moguce da je tolka razlika zbog reze?

Pa da, na to sam mislio.

Da malo uporedimo :

- cikanovo je uradio testove na 1920x1080 / kull na 1920x1200
- kod cikanova karte su debelo OC / kod kull-a na def
- cikanovo koristi (predpostavljam) nove whql drajvere koji odlicno rade na SLI / kull je koristio neke starije (257.15)
- cikanovo ima SLI most, dok kull je napomenuo da nije imao kod njegovog setapa
- nisu isti chipsetovi/klokovi procesora, al' mozda ovo nije toliko ni bitno
- razlika izmedju 4/8xAA verovatno nije prevelika koliko kad se poveca rezolucija

Pa kad sve saberes, razlika je ocigledna.

@FantomX

A u cemu je poenta onog laznog rezultata gore? Neka vrsta neshvacenog humora ili...?

Lazan rezultat?

Evo ja ne mogu vise.I sa ovim sam zadovoljan.Ja imam minimum koliko u testu sa 5870 average mada sve vise razmisljam da uzmem ovu vanserijsku 5850:d

Od mene dosta.
Cekam ciku da se javi pa da napravimo jos koji uporedni test u jos nekih par igara..
Do tad to je to..

Evo cela slika, ako monitor laze mene i ja lazem Vas. :)

Prilozi

• kriza.jpg
    kriza.jpg
    310 KB · Pregleda: 91
Pa da, na to sam mislio.

Da malo uporedimo :

- cikanovo je uradio testove na 1920x1080 / kull na 1920x1200
- kod cikanova karte su debelo OC / kod kull-a na def
- cikanovo koristi (predpostavljam) nove whql drajvere koji odlicno rade na SLI / kull je koristio neke starije (257.15)
- cikanovo ima SLI most, dok kull je napomenuo da nije imao kod njegovog setapa
- nisu isti chipsetovi/klokovi procesora, al' mozda ovo nije toliko ni bitno
- razlika izmedju 4/8xAA verovatno nije prevelika koliko kad se poveca rezolucija

Pa kad sve saberes, razlika je ocigledna.
...sve to sto kazes , al izdje oko 200evra skuplje, a ono tu negde...ili ja gresim?

Poslednja izmena:
@fantomx
Ja ne znam sta da ti kazem, ne da nema sanse da imas taj rez nego je gotovo nemoguce ako nije greska sa benchom ili sa drajverima. http://www.overclock.net/benchmarki...724254-hd5850-vs-gtx480-crysis-benchmark.html

Pogledaj npr. system 6, test 2.;) pa kazi da je moguce taj skor

Ja sad ne znam zasto ti uopste kacis taj scor u gtx 460 temi, ako se pravis pametan neka ti je, nadam se da ce modovi to da sankcinisu na svoj nacin.

GTX460 default sve:

Prilozi

• crysis.jpg
    crysis.jpg
    340.9 KB · Pregleda: 79
@FantomX nesto debelo nije u redu sa tvojim rezultatom. Znam da recimo 5850 na 1000MHz, u cak malo nizoj rezoluciji (1920x1080), sa nizim AA (4x) i u DX9 modu baca negde oko 39 FPS. Sa tim podesavanjima bi trebao da imas maksimalno 35 FPS uprkos preklokovanom kartici i i7-ici.

..nije napisao da je jedna:d

Nece biti!Citat : "eve moj 5850 kako se drzi " i stavio je shoot!

Taj score koji je postavio tesko ce postici i sa 5850 u CF a kamo li sa jednom kartom!
Pravi malo sprdnju sa nama ali nema veze.Ako zeli da bude pajac njegova stvar.

Poslednja izmena:
Bas me zanima kakav mu je odgovor, dal je modifikovao cfg crysisa ili drajvere pa mu prikazuje takav skor.

@PCBeast

Pa zbog takvih stvari drugi su bili banovani i opominjani... znas i sam.:D:p

Poslednja izmena:
Koji profi los lazov!!!

crysis.png

Koji profi los lazov!!!
crysis.png

bob marli svetsko u fudbalu odavno zavrseno nemamo pojma sta se palis bez veze:banana::type:;)

e da i ovo gore od ovog rezultati ma dajjjjj mene si naso aj da je nvidia nego ati lol:banana:

Poslednja izmena od urednika:
Sto je najcrnje pod rezolucijom 1920x1200 DX10/8xAA na tim klokovima ni ATI 5870 CF nije ni blizu onolikog average a kamo li da ima 44 min.Ono samo moze realno da napravi triple CF i nista vise!
@Gdin_M
Ne zezaj me,ja sam ni kriv ni duzan ispastao:S:

Poslednja izmena:
Normalno da baguje benchmark tool, ali bile je jace od mene da okacim rez, smorili ste se u temi pa ne bi li malo zivnuli. :)

Naravno da je nemoguc rezultat sa jednom kartom na onim podesavajima, to i vrapci znaju.

:wave:

Nemoj sad da se izvlacis,ja jos nisam nikad naleteo na takav bug.Priznaj sta si radio ili cemo da te spalimo na lomaci ili u bezbolnijoj varijanti moderatori da te banuju:p
Nije lepo da zezas nas postene ljude:smackbum:
Van je lepo vreme,ako ti je dosadno igraj kosarku,pusti nas da se smaramo sa GTX-ima;)

Sta je ovo novi Baltazar ? :)

P Cela maska decka koji obecava sa overklokom je maska na
koju ste naseli i koja je bila valjana tacno onoliko kolko treba.Tacno ste se ponasali onako kako sam ja hteo i kako sam predvideo i sada mislite da ste
me kao provalili! HA! HA! HA!

Poslednja izmena:
Nemoj da ste na kraj srca, baguje benchmark, iz kog razloga ne znam, nista nisam cackao, skinuo sam ga, instalirao, pokrenuo i izbacio mi je taj rez... I meni je bilo cudno kad sam gledao FPS u desnom cosku. :D

Verovatno moze da se nadje na netu jos slicnih situacija, nista nije nemoguce, pa da i software baguje. ***....

Ko me kazni nek' mu crkne CPU. :p

@BaltazarX:D

Pa mozes da kazes, malo sale nije na odmet, stavi neki smajli kad kazes da je lazan i tako to.:)

@pcbeast

Ma zezo sam se malo za ono, secam se te odbrane casti,:D moze i njemu tako 7 dana bez malog ekrana...:D

@ Bugi Bugisa: Hoce li biti sta od tog scrennshota?
nisam bio tu malo sam igrao scII odlicna igrica
evo scrennshota temperatura u sobi 25 stepeni setovanja se vide msi afterburner sam ukljucio 2 minuta pred kraj
link
http://img706.imageshack.us/img706/3323/capturenoh.png
a sto se tice vantage to sam postavio u temi pre ako su neki propustili evo opet
link
http://img265.imageshack.us/img265/4207/capturepp.png
toliko od mene ;)
ps. nisam video kako si postavio fan speed kod mene je na auto kod tebe vidim 91% e sad ne znam da li je custom namesteno ili????

Brzina venta od 91% je za GPU1, dakle za gornju kartu koja je na 80 stepeni C.
Donja karta ima temperaturu od 73C i ventilator je vjerovatno na istoj brzini kao i kod tebe. Obzirom da na hardware monitor ne moze odjednom da stane sve, izmedju ostalog nedostaje i brzina venta na GPU2.
Sve u svemu, vidim da je temperature moje donje karte u SLI ista kao i temperatura tvoje karte koja je sama u kucistu. (sta se desilo sa onih tvojih 65C maximalno u Furmarku ;))
Mislim da je to i sasvim ocekivano; iste karte, sa istim setovanjima u slicnim kucistima.
Ti isto rece da je ovih mojih 1,087V previse i da ne treba toliko. Vidim da i tebi treba 1,075 za takt od 875 mhz ili si stavio toliko samo radi poredjenja?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno