High definition worlds crackle and hum with cinema-quality clarity in games including Unreal Tournament® 3, Assassin’s Creed™, Call of Duty® 4: Modern Warfare™ and S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky. Lifelike characters behave with such realistic intensity that your palms sweat and your heart races. Objects react to the forces of nature exactly as nature intended.
And beyond games, GeForce GTX 200 GPUs shift everyday processing tasks from the CPU to the GPU - Blu-ray movies, 3D Internet browsing with PicLens, Folding@home protein-folding, and video transcoding. With a 50% perf boost over the previous generations, both performance and immersion are absolute.
Mislim da te ovaj post svrstava na celo sledece liste:
1. Yooyo
2. starac
3. DAS
4. gx-x
5. genuine
![]()
:wave:
P.S
otvaranje fronta ka Intelu vam je rezultovalo dezerterstvom Audia :d
Pa hajde ti mi reci sta ima novo u odnosu na G92 koji je inace samo shrink/tweak G80 + noviji video procesor (VP2)?
- Da li podrzava DX10.1?
- Da li ima double precision?
- Da li moze vise od 2GB RAM-a da adresira?
- Da li trosi manje nego prethodna generacija?
- Da li radi na vecem taktu?
Jednom recju ima li ista novo u odnosu na G92?
@DeanXP:
- Da li podrzava DX10.1?
- Da li ima double precision?
- Da li moze vise od 2GB RAM-a da adresira?
- Da li trosi manje nego prethodna generacija?
- Da li radi na vecem taktu?
Pazi kad ni jedna od ovih stavki ne predstavlja unapredjenje arhitekture.
Ok, zovi to kako hoces ali unapredjenja nema osim u broju SP-ova po cenu abnormalnog TDP-a i potrosnje.
Ja ne znam,kada je bio slucaj sa nekim GPU-om da iskljucuju delove zbog loseg yield-a.Znam da postoje neke vrste zamena kola,ono sto je DeanXP pomenuo.Ja sumnjam i dalje da je 240 SP konacna cifra. Videcemo za koji mesec (ili ranije, zavisi od ATI-jeve ponude i NVIDIJINOG yielda) kada izadje Ultra da li ce imati 256 SP.
Jedno je sigurno, sa tolikim jezgrom i takvim yieldom sigurno nece imati margine da dizu takt kako bi na taj nacin diferencirali Ultra od obicnog 280 GTX, nego ce morati da naprave GPU sa vise SP-ova.
Kako ovo znas kada nije procurela ni jedna informacija vezana za efikasnost GPU-a,osim one gde se tvrdi da su shaderi 50% efikasniji?
Ja ne znam,kada je bio slucaj sa nekim GPU-om da iskljucuju delove zbog loseg yield-a.
Drugo,ko kaze da se po svaku cenu mora izbaciti ULTRA varijanta?
I trece,prica se vec o GT200b koji je u 55nm,zar to nije dobra sansa za podizanje frekvencija?
pa ne bih se slozio. DX10.1 i DP zahtevaju promenu arhitekture!Pazi kad ni jedna od ovih stavki ne predstavlja unapredjenje arhitekture.
Da je NVIDIJA izbacila 8800GTX sa 240 SP, vise ROP-ova, vise TMU-ova i 512-bitnom memorijskom magistralom, on bi verovatno imao slicne performanse kao GTX 280.
Dalje, poboljsanje efikasnosti SP-ova se vec desilo pri prelasku sa G80 na G92 tako da se novo poboljsanje (pogotovo ne 50%) realno ne moze ocekivati u tako kratkom vremenskom roku.
Dalje, poboljsanje efikasnosti SP-ova se vec desilo pri prelasku sa G80 na G92 tako da se novo poboljsanje (pogotovo ne 50%) realno ne moze ocekivati u tako kratkom vremenskom roku. Zbirno to poboljsanje koje se desilo i promene koje sam naveo daju performanse koje se ocekuju za GTX 280. Dakle, nema tu niceg revolucionarnog.
Zar hoces da kazes da je yield od starta 100% i da se SP-ovi gase samo da bi se dobio novi proizvod koji pokriva odredjen segment trzista? To mozda kad se proces (proizvodnje konkretnog GPU-a) uhoda, ali pri lansiranju novog cipa razlog moze biti samo los yield.
Trziste.
Ako ATI bude imao konkurentan proizvod, NVIDIJA ce kao i dosada da se potrudi svim silama da bas oni imaju titulu najbrze karte.
Cak i ako ATI ne bude imao takav proizvod, izaci ce neka igra koja ce stvoriti "potrebu" za brzom kartom.
Ja mislim da nije.
Prvo, 55nm je jos manje razradjen od 65nm.
Drugo, tapeout nije isto sto i finalni proizvod -- moze biti problema, gresaka, revizija, itd. Prema tome, GT200b je jos uvek u domenu ŠBBKBB.
Trece, sa prelaskom sa vise na manje nm, potrosnja ne opada magicno nego samo ako se primeni neki power-saving metod bilo u samom chipu, bilo u procesu proizvodnje.
Cetvrto, povecanje performansi se moze izvesti povecanjem takta ili povecanjem broja SP-ova. Dodavanje SP-ova znacajno manje utice na potrosnju i TDP nego dizanje takta celom cipu.
I na kraju 933 GFLOPS je ono sto me navelo da posumnjam u broj SP-ova i u sliku.
NVIDIJA je najavljivala 1 TFLOPS. Odnos izmedju 1,000 / 933 ~= 256 / 240.
pa ne bih se slozio. DX10.1 i DP zahtevaju promenu arhitekture!
posto uzasno mrzim generalizovanje, ajd molim te nabroj ko su to svi?***-e,sad odjednom svi misle da ce GTX 280 biti sran*e samo zato sto je chip ogroman.
***-e,sad odjednom svi misle da ce GTX 280 biti sran*e samo zato sto je chip ogroman.
posto uzasno mrzim generalizovanje, ajd molim te nabroj ko su to svi?
Naravno da se varas. A iskreno mislim da nemas uvid u to kako nvidia razvija GPU-ove.NVidia ima izuzetno slozen princip razvoja GPU-a koji im omogucava da dobiju finalni proizvod iz svega par pokusaja. Retko koji NV GPU ima reviziju vecu od 4. R600 je stigao do revizije 14 (ako se ne varam).
Mislim sta reci na ovakvu izjavu sem da si zbog nje i slicnih im na prvom mestu one listeATI nikada vise nece izbaciti konkurentan GPU (po snazi).
LOL, pa imas gomilu primera koji pokazuju da TWIMTBP naslovi bolje rade na ATI-ju...Sve sto sada mogu je da izbacuju chipove za srednji segment koji ce vrlo verovatno uskoro postati low end. Pitate se zasto? Pa zbog TWIMTBP programa gde ce veeelika vecina igara biti zahtevnija i puni gaming dozivljaj cete moci da osetite samo sa high end NV GPU.
evo pozeleneh:Sad ce Nedjo da pozeleni, ali bitno je da prihvati realnost da je ATI drugorazredna kompanija. Genuine je sada nas idol jer radi u najboljoj kompaniji.
Po snazi, RV770 je jaci od GT200, jer ovaj potonji u svojoj jacoj varijanti - GTX280 ima snagu od 933 GFLOPS-a, a jaca verzija RV770 ima nesto preko 1000 GFLOPS-a!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari