Šta je novo?

GeForce GTX 280

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ponasajte se :)

vr-zone GTX 280 review - http://www.vr-zone.com/articles/NVIDIA_GeForce_GTX_280_Preview/5872-3.html

crysis.jpg

wic.jpg

jel se sutra skida nda?

aha evo za 16 minuta... pocni da pises :p

Poslednja izmena:
Ja mislim da je u 6 ujutru.

@Genuine: valjda ti to treba dobro da znas :)

Poslednja izmena:
ma de znam, ovde samo sedim po ceo dam i kucam neki kod

Poslednja izmena:
Uuuuu, ala su ih razguzili na LN2 :d 1024mhz najveci Core clock koliko vidim po shotovima :p

mislim da ce Audio sad da napise: "A sta sam vam rekao" :D

Neka, napisace oni sami to umesto mene... "lepo nam je Audio govorio" :d

Pa audio nije bio u pravu shto se zagrevanja i potroshnje tice.:)

Mozda nisam pogodio potrosnju u W i temperaturu u C, ali sam generalno bio u pravu kad sam rekao da su potrosnja i grejanje preveliki za ono sto karta nudi u smislu performansi, a pogotovo kad se uzme u obzir previsoka cena.

Svo vreme sam pokusavao da vam objasnim da su potrosnja, grejanje i cena 8800GTX bili opravdani u potpunosti jer je ta karta narednih godinu dana bila neprikosnovena na trzistu.

Sa druge strane sada imamo situaciju gde ovaj GTX 280 nece potrajati ni 3 meseca, a vec ce biti prevazidjen i to proizvodom koji sprema sama NVIDIJA (da ne ispadne da hvalim konkurenciju).

Znaci drugi put kad vam cika Charlie Demerjian nesto kaze, bolje da mu verujete. ;)

Moj zakljucak(tm) : GTX 280 = totalno isforsiran proizvod.

Poslednja izmena:
A zasto tebe kao gamera uopste zanima velicina GPU, proces i broj tranzistora?
Ja cu tebi da postavim isto pitanje.Zasto te interesuje potrosnja i zagrevanje ako sve radi?:)
Vidim da je smajli na kraju pa cu shvatiti to kao salu -- Anandov test sistem sa 8800GT trosi 156W u idle i 200W u load. Dok je idle potrosnja GTX 280 zaista smanjena (159W), load je 313W sto je meni totalno neprihvatljivo jer je citavih 57W vise od 8800GTX koji je vec imao potrosnju na granici podnosljivosti. I dok je 8800 GTX razbijao za sve pare, ova karta ce za 3 meseca biti smenjena 55nm verzijom, i onaj ko je kupio osecace se kao poslednja budala ako mu do tada od silne toplote ista mozga u glavi preostane.
313W? Stvarno mnogo, u vreme napajanja od 500 i vishe vati.:)

Neka, napisace oni sami to umesto mene... "lepo nam je Audio govorio" :d

Mozda nisam pogodio potrosnju u W i temperaturu u C, ali sam generalno bio u pravu kad sam rekao da su potrosnja i grejanje preveliki za ono sto karta nudi u smislu performansi, a pogotovo kad se uzme u obzir previsoka cena.

Svo vreme sam pokusavao da vam objasnim da su potrosnja, grejanje i cena 8800GTX bili opravdani u potpunosti jer je ta karta narednih godinu dana bila neprikosnovena na trzistu.

Sa druge strane sada imamo situaciju gde ovaj GTX 280 nece potrajati ni 3 meseca, a vec ce biti prevazidjen i to proizvodom koji sprema sama NVIDIJA (da ne ispadne da hvalim konkurenciju).

Znaci drugi put kad vam cika Charlie Demerjian nesto kaze, bolje da mu verujete. ;)

Moj zakljucak(tm) : GTX 280 = totalno isforsiran proizvod.

Prosvetli nas, šta to izlazi za tri meseca što će nVIDIA izbaciti, a biće brže i/ili ladnije i/ili jeftinije od GTX 280? Jedini problem te kartice je što je GPU glomazan, PCB preskup, pa je i sama kartica preskupa. Tako je bilo i sa 8800GTX-om i ne znam u čemu je problem. Ne valja kada stave dva manja GPU-a na jednu kartu u SLI, ne valja kada stave veliki moćan GPU na jednu kartu... Ti bi bio zadovoljan kada bi NVIDIA sama osvojila 20-nm proces i napravila GPU ovih karakteristika koji je 3x manji i vuče 4x manje struje, a radi 2x brže jer bi radio na višim klokovima i koštao bi 200 evra... E pa za to lezi i odspavaj nekoliko godina...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno