Šta je novo?

GeForce GTX 280

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Monster.. malo uvecan...
gt200cjzo7.jpg

mislim da je ovo ipak maaalo bolja i ilustrativnija slika ;)

gt200so8.jpg

monster, nema sta :)

Mozda bude bio malo manji. TheINQ je objavio tekst da je odradjena i verzija u 55nm (GT200b).
A i poredjenje nije na mestu. CPU vs GPU.. Nedjo.. mesas frogs & grandmothers.

Mozda bude bio malo manji. TheINQ je objavio tekst da je odradjena i verzija u 55nm (GT200b).
A i poredjenje nije na mestu. CPU vs GPU.. Nedjo.. mesas frogs & grandmothers.
au bre mnogo ste touchy vi NVIDIASHI :D ;)

pa nisam bre nista poredio, samo sm pokazao razliku u dimenzijama. Naravno da ovde nema mesta ni jednom drugom poredjenju sem ovom... geometrijskom.

Moze da bude veliki k'o autobus, ali ako rado k'o zmaj i neka je.

Moze da bude veliki k'o autobus, ali ako rado k'o zmaj i neka je.
Mislim da te ovaj post svrstava na celo sledece liste:

1. Yooyo
2. starac
3. DAS
4. gx-x
5. genuine

:D ;)
:wave:

P.S
otvaranje fronta ka Intelu vam je rezultovalo dezerterstvom Audia :d

Ma jok... ti ne shvatas Audia. Mozda je malo mrzovoljan zbog ovog sukoba NV vs Intel, ali prava istina je da on nikad ne bi kupio AMD & ATI. Cak da mu poklonis jednu takvu spravu, verovao bi izletela kroz prozor brze nego sto je usla na vrata.

Ma jok... ti ne shvatas Audia. Mozda je malo mrzovoljan zbog ovog sukoba NV vs Intel, ali prava istina je da on nikad ne bi kupio AMD & ATI. Cak da mu poklonis jednu takvu spravu, verovao bi izletela kroz prozor brze nego sto je usla na vrata.

Ma jok... ni ti ne shvatas Audia. Evo, ako mi Nedjo sredi da dobijem ATI next-gen high-end kartu na poklon, ako bude brza ~2x od mog 8800GT, i ako ima <150W TDP rado cu je uzeti :D

Sto se tice naziva, ono jeste bas glup. 50x15=750, trebalo je da stave 50x40.3 :d

Dao bi ti on da tako nesto postoji... mozda dogodine...

Poslednja izmena:
Mislim da te ovaj post svrstava na celo sledece liste:

1. Yooyo
2. starac
3. DAS
4. gx-x
5. genuine

:D ;)
:wave:

P.S
otvaranje fronta ka Intelu vam je rezultovalo dezerterstvom Audia :d

ah, ovo samo odrazava novnirasku slobodu ovde :d :)

Pa zaboga, dok sam imao ATI to se nije brojalo (iako sam ga hvalio, do duse samo tu 19xxx seriju) ali sad kad imam nvidiu spadam u urotnike, iako si i sam pre svog trenutnog radnog mesta bio nVidia korisnik, a to sad krijes a, A !? :) :smash:

E bre, kad ati napravi 9600gt kupujem odma, a ako zaradis 50e od mene preporucujem ti da doplatis za gts 512 da vidis sta je graficka karta :p

PS. Pa audio nam je skenirao svoje majce nvidia | intel - "ko se svadja taj se voli" (onaj nastavak je malo problemtaican : "takva ljubav ne postoji" heheheh :D )

Poslednja izmena:
Sto bre mene na peto mesto, pa ja najvise volim nvidiju ovde :)

ako hoces na 4-to moraces da me izazoves :D Ne dajem ja svoje mesto tako lako :p

ma bre, ajd da budem skroman.... ne smeta mi ni 5. mesto al ako me neko pretekne odozdo onda cu da se naljutim

Poslednja izmena:
Ako verujes inquireru i ako su ti realne ove njegove pretpostavke onda ne znam sta da ti kazem.
Pa procitaj ispod komentare kako su ljudi reagovali.I ja sam nesto napisao samo ne znam zasto ga nema.

EDIT:Zapravo ima me,samo sam negde na sredini :)

Poslednja izmena:
Koji je to lik :) :) :) :) :)

Charlie obožava Nvidiju :D. Pretpostavljam da bi početak mogao biti točan, ono sa yieldom, troškovima po waferu ...

Poslednja izmena:
Почетак је скоро сигурно тачан али што се перформанси тиче, чисто сумњам да би Нвидија избацила неконкурентан производ.

A kako znas da je tacan?

GT200b 55nm has taped out, navodno je sada površina čipa nešto preko 400mm^2 ;)

Kasnis, vec sam ja to okacio par postova pre tebe :p

Charlie jako dobro zna sta se desava u industriji. NVIDIJA nije jedina koja narucuje od TSMC tako da je verovatno sve sto je napisao u vezi yield-a tacno.

To bi ionako i mali Perica mogao da pretpostavi na osnovu poznatih cinjenica. Evo na primer:

Q: Zasto 240 shader procesora?
A: Zato sto 16 od 256 koliko ih ima ne radi

Q: Zasto ne radi svih 256?
A1: Zato sto je los yield
A2: Zato sto NVIDIJA planira da izbaci GTX 280 Ultra kad uradi shrink na 55nm

Q: Zasto odmah ne izbace Ultra?
A1: Zato sto bi probili 250W TDP
A2: Zato sto cekaju da ATI izadje sa svojim pa da poklope sa Ultrom kao i do sada

Znaci potpuno su providni i predvidljivi. Pri tom, arhitekturalno gledano, GTX 280 ne donosi nikakve novitete i tesko da moze opravdati naziv "novi proizvod".

Nego zanima me koji je to veliki vendor kartica na ivici bankrotstva? Nedjo, znas li nesto o tome?

Poslednja izmena:
Propade nvidija,kuku..
Arhitekturno gledano nehalem je pentium 4... eto toliko o novinama... ( svaka cast na zakljucku da novi gpu nema novina u arhitekturi, bas me zanima koje si to novine video osim kockica na slicicama)..
Dve niti razlicitog prioriteta na istom jezgru, jedna na realtime druga na low... obe rade posto windows ne ralikuje fizicke i logicke procesore... koja tu ima veci prioritet?

Sa brojanjem procesora je dobra fora, i ja kad izbrojim amd-ove i intelove isto ih ima pa onda znaci nema razlike u arhitekturi

Poslednja izmena:
Q: Zasto 240 shader procesora?
A: Zato sto 16 od 256 koliko ih ima ne radi

Nema 256 sp-a. Fizicki je prisutno 240 sto se vidi sa die shot-a.
Stara konfiguracija kod G80 je bila 2 multiprocesora po cluster-u, a nova kod GT200 je 3 po cluster-u, pa racun ide 10*3*8 = 240 (cluster*multiprocesor*sp = ukupno_sp).
Na die shot-u se vidi 10*3 multiprocesora, bez viska.

To ne znaci da nemaju circuit redundancy (rezervna kola) za poboljsanje yield-a, samo sto ta kola ne mogu da rade dodatan posao negu sluze iskljucivo kao rezerva u slucaju defekta pri proizvodnji. Verovatno na nivou multiprocesora rezervni ALU. Videce se ako izbace die shot vece rezolucije.

Poslednja izmena:
Arhitekturno gledano nehalem je pentium 4... eto toliko o novinama...

Svrati ti u thread o Nehalemu pa se informisi, imas sve lepo sazeto sta je novo, bas sam juce pisao.

( svaka cast na zakljucku da novi gpu nema novina u arhitekturi, bas me zanima koje si to novine video osim kockica na slicicama)..

Pa hajde ti mi reci sta ima novo u odnosu na G92 koji je inace samo shrink/tweak G80 + noviji video procesor (VP2)?

- Da li podrzava DX10.1?
- Da li ima double precision?
- Da li moze vise od 2GB RAM-a da adresira?
- Da li trosi manje nego prethodna generacija?
- Da li radi na vecem taktu?

Jednom recju ima li ista novo u odnosu na G92?

@DeanXP:

Ozbiljno mislis da nema 256?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno