Šta je novo?

GeForce GTX 1050 (Ti) Thread

Ne znam zasto je to toliko povoljna kupovina. Imali ste 15% skuplju kartu koja je 25% brza (RX 470), sto je u tom segmentu vrh. Obicno se 25% vise placa 10-15% brza karta. 1050ti karta je obesmisljena po toj ceni, vredi 20k plafon.

Generalno slažem se sa tobom, ali malo sam analizirao stanje i moje potrebe. Konfiguracija koju imam je ultra tiha i hladna, RX470 je sigurno bolji izbor ali isto tako i troši duplo više.Takođe u naslovima koje ja igram razlika ipak nije 25% ( radio sam istraživanje uzimajući rezultate sa nekoliko sajtova da bi koliko toliko bio precizan )
Po ceni za koju je sada moguće nabaviti RX 470 definitivno je bolji izbor ali opet zavisi od potreba.

Isto tako verujem da je ovo cena koja će se dugo zadržati kod nas, jer nešto ne vidim skoro pražnjenje lagera silnih 750ti,950 i 960tki da bi oslobodile prostor za 1050ti ( 1050 ) i da mu cena padne na onoliko koliko treba da košta.

Jednostavno koliko god naši prodavci bili ''alavi'' isto tako dovoljno znaju da ne ponude karticu boljih performansi za manje para ;) Jer ko će kupiti 950tku a bogami i 960tku pored 1050ti koja em je jača , em uglavnom ima više rama ( jako bitan faktor kod naših kupaca ) ,a i tu je i famozna potrošnja za one koji se malo više razumeju.

Dobro, ne trosi duplo vise nego 40tak W vise, ali ako si vec poredio stanje u igrama koje igras i razlika je manja, to je vec druga stvar. Opet bih preporucio 15% skuplju za 15% dobitaka u performansama (pretpostavka da je 15% u tvojim igrama razlika) ali svako ima svoje misljenje, i to nije pogresno-i ja cesto merim razliku u 2-3 igre koje me zanimaju a ne u celoj bateriji testova. Ono sto ne valja kod te odluke je dugorocnost koriscenja karte, jer ce 1050ti pre poceti da stuca u igrama za par godina (ako ostane kod tebe toliko).

Najveca vrlina ove kartice je istovremeno njena najveca slabost, a to je Pascal arhitektura. Evo vec dosta primera kako se Polaris bolje snalazi od Pascala u dx12 native I patch-ovanim naslovima, kojih ce biti sve vise, evo vec se pomalo topi prednost 1060 u odnosu na 470. Mada uz malu korekciju cene, nVidia bi svejedno potpuno urnisala AMD u ovom segmentu. Eno npr 1050ti expedition je navodno 185e, a krsten 470 je (navodno, mada ga je skoro nemoguce naci po toj ceni) 225e; I otprilike je 470 nesto malo brzi nego sto je skuplji. Ako 1050ti pojeftini samo 10%, na svojoj strani vec ima I perf/$ I perf/W pointere. Podsecam da je velicina 1050Ti cipa mnogo bliza velicini RX 460, tako da profitnu marginu definitvno imaju bolju od AMDa I mogli bi mnogo lakse da odigraju ovu kartu.
To je sa aspekta cisto perf/$, a nVidia na svojoj strani ima uz to I physx I veci broj naslova koji bolje rade (TWIMTBP program) I manju potrosnju (odnosno tisinu).

edit:
na zapadu su cene drugacije i za 165e imate dobar 1050Ti, a odlican 470 za samo 205e, tu je AMD u prednosti.

Poslednja izmena:
Ne ulazim u to šta je najbolja kupovina perf/$; ali ne zaboravite da je kod nas često pitanje "šta da kupim za xxEur"; a ne šta je best buy... jednostavno, iako sad imam Atija, iako više volim AMD, u budžet mi se uklapa 1050Ti, ne i Rx470. I to je to, za te pare, nema bolje karte... za 220-230Eur ima, ali za ~185 (ili za ~195 trenutno u Bench shopu ;) ) nema.

Konačno da vidim komentare normalnih i realnih ljudi.

@jonesba
Čestitke na kupovini. Javi kako se overklok ponaša ako stigneš i da li se zaključava na 1911 MHz.

Konačno da vidim komentare normalnih i realnih ljudi.

@jonesba
Čestitke na kupovini. Javi kako se overklok ponaša ako stigneš i da li se zaključava na 1911 MHz.

Sobzirom da Asus gtx 1050ti Expedition nema 6-pin konektor nece ni blizu dostignuti tu frekvenciju.

Ako sam ja dobro razumeo ove sa overclock3d.net, i expedition udara u 1911MHz... Ne drzi bas zakucan na toj vrednosti, ali postize...

Sobzirom da Asus gtx 1050ti Expedition nema 6-pin konektor nece ni blizu dostignuti tu frekvenciju.

Mislim da je ~1911Mhz neka granica za 75W koliko isporučuje PCI-E. Ima test na Tom's Hardware gde su izmerili potrošnju na 1911Mhz gde karta troši oko 75W.
Kao da je tu postavljena granica pa karte koje imaju dodatni konektor nemaju nikakvu prednost što se oc-a tiče.

Imam jedno pitanje, kom proizvođaču bi dali prednost od ovih koji su izacili ovu kartu do sada(1050ti)?

Nebitno da li ovde ili preko, Mađarone...

Evga,msi,asus,zotac...

Ja nekako prednost dajem evga. Ali vidim da su svi tu negde u istom cenovnom rangu.

Samo me zanima Vaše mišljenje.

Poslednja izmena:
Kada se svi ispucaju sa modelima,znacemo po testovima sa neta i tuzakanju po ostalim forumima koja je serija dobra...

Nema dobrog proizvodjaca,samo dobre serije... jer cak i naj naj sa naj proizvodnjom i komponentama imaju failove...

Zbog fejlova Vas i pitam. Jer ovo je ipak neka nova tehnologija, a meni deluje da je sve nekako zbrzano sa predstavljanjem. Mozda je ipak bolje sacekati jos malo pa onda razmisljati o kupovini.

Mislim, jeste da ima garanciju, ali ako Vam zapali stan ili Vam zabrane da idete sa njom u avion...

Ako sam ja dobro razumeo ove sa overclock3d.net, i expedition udara u 1911MHz... Ne drzi bas zakucan na toj vrednosti, ali postize...
Udara na 1911 MHz to da,ali nema vajde od toga,na tom testu asus 1050ti expedition kartica postize u proseku 1723 MHz,bez mogucnosti podizanja power limita tu im je neki limit (i performanse koje se dobiju),jedino uzeti MSI 1050ti Gaming koji nudi povecanje PL-a na 125%,za stabilni fps treba i stabilan takt.

Imao sam nekad davno MSI 750ti Gaming,iako je bilo stabilan boost blizu 1400 MHz frekvencija je na novijim naslovima cesto padala ispod 1250 MHz.

Poslednja izmena:
MSI ima 6-pin, moguce da je do toga?

Imam jedno pitanje, kom proizvođaču bi dali prednost od ovih koji su izacili ovu kartu do sada(1050ti)?

Nebitno da li ovde ili preko, Mađarone...

Evga,msi,asus,zotac...

Ja nekako prednost dajem evga. Ali vidim da su svi tu negde u istom cenovnom rangu.

Samo me zanima Vaše mišljenje.

Zavisi sta te zanima, ja licno ne klokujem karte nikada, u praksi nije mi to nikad donelo nista bitno/presudno u igrama, za razliku od CPU-a. Tako da bih gledao neki balans navise out of box klokove/cena/hladnjak. Iz tog ugla rekao bih MSI.

Stigla Asus 1050ti Expedition :) Ocekujte ovih dana rezultate na konfi iz potpisa ;) Uzivo dosta bolje izgleda nego na slikama ( mislio sam da je plastika armor krs ali ipak nije :) )

Ova mu dodje kao neka TuF varijanta :)

Pozuri sa testom, ima jos nas koji planiramo da iskoristimo akciju. :D

Jest da sam off, ali sa RX 470 4GB za 26k ova 1050Ti nema sta da trazi dok ne bude ~21k maksimum.

Slazem se, jedino sto me odbija u toj prici je temperatura kartice i potrosnja, stvari koje su zapravo i jedina prednost ove(1050ti) kartice.

Stoji, ali premala je razlika u ceni za 25% sporiju kartu. 130-140W na 470 nije nikako sjajno, ali moze da se prezivi ako uzmes cenu u obzir.
Mada opet, ako pravis tihu masinu, ***, svaki watt manje mnogo znaci, a 55-65W bas razlika

Slazem se, jedino sto me odbija u toj prici je temperatura kartice i potrosnja, stvari koje su zapravo i jedina prednost ove(1050ti) kartice.

Potrosnja da, temperatura ne. Ne stavljaju tako dobre kulere na 1050ti. Uporedi recimo msi 470 vs msi 1050ti-iste temperature. Ima i drugih slicnih primera, mada ima i 1050ti kartica koje su dosta hladnije. Mozda si hteo reci buka, jer 470 rade na nekoliko decibela vise,ali sve su tihe.
1050ti je za sad, po tekucoj ceni, nesto losija kupovina. Videcemo dal ce da je srezu ispod 140-150e gde spada po onom sto nudi.

Poslednja izmena:
Da li da se saceka jos malo sa kupovinom? Koja je sansa sa ce u neko skorije vreme pasti cene na neku normalu?

Mozda oko NG bude nekih zanimljivih ponuda

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Koji model izabrati od ova dva : Msi GTX 1050 2GT OC ili INNO3D GeForce GTX 1050 2GB GDDR5 Twin X2 ?? Vidim da se pojavili na KP, za pristojnu cenu, koji naruciti od ova dva modela ?

Poslednja izmena:
Taj jeftiniji MSI.

R7 370, GTX950 i RX 460 4GB odlaze u zaborav. :d

Ja ne bih uzimao 2GB verziju. Zapravo ne bih uzimao grafiku sa 2GB, tacka.

Nazad
Vrh Dno