jonesba
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.01.2007
- Poena
- 320
Ne znam zasto je to toliko povoljna kupovina. Imali ste 15% skuplju kartu koja je 25% brza (RX 470), sto je u tom segmentu vrh. Obicno se 25% vise placa 10-15% brza karta. 1050ti karta je obesmisljena po toj ceni, vredi 20k plafon.
Generalno slažem se sa tobom, ali malo sam analizirao stanje i moje potrebe. Konfiguracija koju imam je ultra tiha i hladna, RX470 je sigurno bolji izbor ali isto tako i troši duplo više.Takođe u naslovima koje ja igram razlika ipak nije 25% ( radio sam istraživanje uzimajući rezultate sa nekoliko sajtova da bi koliko toliko bio precizan )
Po ceni za koju je sada moguće nabaviti RX 470 definitivno je bolji izbor ali opet zavisi od potreba.
Isto tako verujem da je ovo cena koja će se dugo zadržati kod nas, jer nešto ne vidim skoro pražnjenje lagera silnih 750ti,950 i 960tki da bi oslobodile prostor za 1050ti ( 1050 ) i da mu cena padne na onoliko koliko treba da košta.
Jednostavno koliko god naši prodavci bili ''alavi'' isto tako dovoljno znaju da ne ponude karticu boljih performansi za manje para