Šta je novo?

GeForce GTX 1050 (Ti) Thread

Razlika jeste velika u starijim generacijama tipa moja 750Ti i R7 260X... klinja ima R7 u masini,dosta je bucnija,greje ko luda i potrosnja je dupla a perf iste,cak malo slabije...

Fora je sto je AMD jako skresao izbor,kao i nV... imamo skoro po jednu kartu za low-mid i high i ko vas sisa... nekad smo imali gomilu varijacija pa svako bira sta mu odgovara...

Jako se lomim izmedju 1050Ti i 470-ke... jos uvek imam "strah" od AMD,inace bih je odavno uzeo...

Ma kakav strah, uzimaj i uzivaj

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

rx 470 je bar 2 klase jaca karta od gtx 1050ti tj rx 470 je desetak procenta slabija od gtx 1060 a cena ove karte nece biti nikad niža od 25.000 dok vec sad rx 470 imaš za 28.000 din.

@fingon82

1) E, bravo, takav primer je super, posto je isti kuler na 470 I 1050Ti. Po Guru3D 1050Ti u full loadu ide 33dB, 470 37dB. Mala razlika, ali postoji i moze se cuti. Na stranu sto je 470 pakleno vruca karta (ne GPU), a 1050Ti poprilicno hladnija. Koja ce duze trajati, tj. sa kojom se ocekuje manje iznenadnih problema? Realno, u korisnom zivotnom veku od par godina je svejedno; ali opet prethodnu grafiku sam koristio 3 godine I koristice jos neko iza mene ko zna koliko.
2) Alal ti cufte ako je 130-75=40 :). Pre ce biti 55W, nije duplo, zaista, ali je blizu. 470 koristi 175% energije za 130% performansi. Bravo :).
3) Uopste nije ezoterija, davno je proslo vreme napajanja kojima ventilator sve vreme radi na punoj brzini. Iole krsteno napajanje ce usporiti ventilator dok god nije previse optereceno u cilju snizenja buke. Full pasivna su kad bas ne znas sta ces sa sobom, posto ovo prethodno navedeno savrseno dobro radi posao. A prosto je postignuto - efikasnost napajanja sve veca, disipacija manja, pa je potreban i manji protok tj buka. Druga stvar, preko dana mi stvarno ne smeta racunar, ali ga cujem. Ali nocu kad sve utihne, a kad zaista mogu da sednem malo da se opustim se ventilatori cuju I te kako. A prozor mi je ka J. Gagarina, koja je bucna ulica sama po sebi - zalecu se kolima, motorima, brundaju tramvaji, kamioni, avioni (dobro, ne po ulici, ali blizu sam koridora za Surcinski aerodrom). Prozori, inace, dihtuju jako dobro, nije do toga.
4) Mozda se ja onda samo sa ludacima druzim, ali relativno veliki broj ljudi mi se pozalilo da su uzeli laptop. Na pitanje koliko cesto ga iznose, 95% vremena je odgovor "nikad". Kupljeno jer ne znaju gde bi sa kucistem i monitorom itd, uz opasku da je realno kuciste najveci problem. Monitor moze na zid, tastatura i mis mogu bezzicni, ali uvek je tu neka poveca kutija na podu. Ili klincima za igrice, pa je eto moralo ovakvo kuciste. A pricamo o ljudima koji su racunovodje, administratori (za unos podataka, ne sistemasi :D), direktori, pekari, mesari, zidari, apotekari... A za video rikorder ili kucni bioskop se niko nikad nije zalio da zauzima mesto. Cusnes negde uz TV I ne pipas dok god radi. A midi tower ces malo teze da cusnes.

A razlika u ceni od 20-30e ce se (mislim) malo povecati, u korist NVidia-e, seti se da je u pocetku RX 470 suludo kostao, pa se sleglo posle mesec-dva. Mozda ce I ostati 20-30 samo ce ta razlika postati procentualno veca kako obema budu padale cene...

Mislim, necu da se svadjam, stvarno ima pametnijih stvari da se radi, samo kazem da sam razocaran AMD hipijem za ovu generaciju i da mi se po svim aspektima sem cene vise doima nevidija. Pa do skora sam imao potpis "NVidia, the way its meant to be paid!", valjda govori koliko ih "volim" inace.

Poslednja izmena:
Ma kakav strah, uzimaj i uzivaj

E druze,ja koju god ATi da sam imao,samo problemi... jedino 4850 je pun pogodak,eno radi i dan danas bez ikakvih problema... jedna se upalila (zadimila fest),druga zveknula i sprzila mi pola maticne,treca zesce brljala sa drajverima... ma... zato imam kao neku averziju...

Mada me ovaj Sapphire 470 Nitro+ od 8GB za 230e jako mrko gleda...

Uzimaj, verovatno najbolja izvedba RX 470 trenutno u prodaji. Da mi nije skupo I ja bih je uzeo.

Da li se pojavila 1050Ti kod madjara i posto je?
a rx 470 od 8GB?

gdje ima 470 8Gb nitro za 230e, cisto sumnjam ili je neka greska u cjeni ili kad pozoves kazu ti nije ta nego ova :D

Da li se pojavila 1050Ti kod madjara i posto je?
a rx 470 od 8GB?

RX 470 od 4 gb je 240 evra a od 8 gb je 265 evra ali nisam bas preterano zalazio da vidim jel ima nesto jeftinije kod madjara. Ovo je sa KP sajta. A koje su cene bas u Madjarskoj e to ne znam ali su garantovano dosta nize. Ovo su cene za Sapphire Nitro+

gdje ima 470 8Gb nitro za 230e, cisto sumnjam ili je neka greska u cjeni ili kad pozoves kazu ti nije ta nego ova :D

http://www.mindfactory.de/product_i...tro--Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1115779.html

Poslednja izmena:
@Ostoja
Znaci,stisao si se za 15W kao da to nesto menja u proracunu struje? Ok, cisto da znam :)

Procentualno menja dosta :).

Taj procenat malo sta vredi osim na papiru.
Mnogo je bitniji perfornance/novac nego performance/watt, pogotovo kada graficku napaja samo jedan 8pin, dok npr 280x koja je slabija karta od nje zahteva 8+6pin(bar ove koje sam ja gledao kad sam hteo da pazarim polovnu pa sam prevagnuo na RX).

Sada napajanje od 50-60e e neko osnovno corsair,evga,seasonic moze da istera rx 470 bez ikakvih problema. A ko kupuje graficku iz te klase sumnjam da brine o velicini kucista i tim stavkama gore navedenim.

Sent from mTalk

Ima kod njega u Germaniji. ;) Vidis da nam zazubice pravi sa tim svapskim cenama konstantno da smo poceli njih da uzimamo kao reper. :D

Realno Duke uzmi 470 preko neta, testiraj pa ako ti se ne dopada vrati je u roku. :)

Taj procenat malo sta vredi osim na papiru.
Mnogo je bitniji perfornance/novac nego performance/watt, pogotovo kada graficku napaja samo jedan 8pin, dok npr 280x koja je slabija karta od nje zahteva 8+6pin(bar ove koje sam ja gledao kad sam hteo da pazarim polovnu pa sam prevagnuo na RX).

Sada napajanje od 50-60e e neko osnovno corsair,evga,seasonic moze da istera rx 470 bez ikakvih problema. A ko kupuje graficku iz te klase sumnjam da brine o velicini kucista i tim stavkama gore navedenim.

Sent from mTalk

Bas tako. Rekoh da cu uzeti 470 cim padne cena, kao I 5 puta do sad sto je cena odlucila, prosto iz prve sledece klase je kartica. I to zato sto imam setup koji to moze ad podrzi. Napajanje od 520W I lepo provetreno kuciste u koje moze da stane bilo koja graficka (nadam se bar). Ali da se sad upgradujem sa tipicnog consumer PCa (integrusa, napajanje "samo da radi", limarija "evo bilo a stanju, spakuj u to", bio bi veci problem. Samo smatram da je nV sad kompletniji.
Ali ako za iste pare bude izbor nvidija I 10% brzi AMD, kupujem nvidiju samo zbog potrosnje, obaram sve ventilatore na ispod 1000 obrtaja u full loadu I uzivam u nedostatku suma. A nV I partneri imaju prostora za ovo jer je jednostavniji pcb, manje elemenata, cip jeftiniji za proizvodnju. Zrtvovacu 10% za tisinu.
Realno, za 1050Ti ce ti posao zavrsiti I napajanje od 20e. Sto za R9 380 (tu su negde sa performansama) ne bih smeo da tvrdim.
Pa ko kupuje karticu iz te klase bas I gleda skuplje kuciste jer ne mozes ohladiti cudo u budzet kucistu. Realno, sto bi neko kupovao provetreni midi/full tower sem ako bas nema zelju da to bude neki simbol. Pricam u slucaju da u kucistu imas smesne potrosace, tipa 120-150W sve komplet.
Koliko korisnika znas da danas ima iskorisceeno vise od 2 fizicka pci/pcie slota (grafika + zvucna npr) I vise od 2 harda + ssd? Vremena se menjaju, nekad ako si hteo brzo, stavis 2 ili 4 harda u raid. Ljudi imali po 2-3 ODDa zbog kopiranja diskova ili prosto jedno je bilo CDRW, pa dokupljen DVD. Dosta ljudi imalo tv tjuner kartice, sad pustis sam TV da snima pa prekopiras na komp preko WiFi. Prosto prestaje pitreba za budzama ispod stolova, nemas sta da stavis unutra, a jedini razlog kupovine velikog kucista je provetrenost. Ili prosto volis veliko, stvar ukusa.

I opet se hvatate potrosnje struje u finansijskom smislu. Za nas ovde u SRB nerelevantno, osim ako nemate stotine radnih stanica. Ili majnujete. To su specificne stvari.

Poslednja izmena:

Da, to se slazem, ali to je statistika, moze da zvuci bombasticno (tipa 70% vise,vau), a sustinski to je nista u ovom slucaju. Drugo je recimo da nV karta trosi 170W, a AMD 70% vise, sto je blizu 300W, to je problem ohladiti, povelika je razlika, karta je verovatno ogromna ne moze u svako u kuciste da se smesti...te iste brojke su za karte koje trose 120W skoro nebitne.

Objasnih vec, razlika je manje bitna nama ovde koji smo dobro opremljeni, svima su masine nadprosecne. Uzmi prosecnog Srboljuba koji je na vikend akciji pre dve-tri godine kupio masinu za oko 350e, kakav je njemu upgrade path za 470 da deca I on pikaju nove igre? A kakav za 1050Ti? Jeste brzi 470 za mizerno vecu lovu, ali se ta razlika istopi ako ubacis jace napajanje I komad dva ventilatora (ako imas srecu da imas gde da ga usrafis). A ako uzme 460 koja je jeftinija I moze da se uklopi u scenario, dobio je preplacen proizvod, mizerno jeftiniji, dosta sporiji. Sve ovo pricam za realne cene tipa 460 za 130e, 1050Ti za 170e, 470 rgb za 210e (verujem za mesec dva da ce biti ovako).

Poslednja izmena:
Lepo razmisljas.
Kao sto sam vec jednom rekao na nekoj od tema, bas je lep izbor kartica sada na (globalnom) trzistu i sto se tice cena i sto se tice performansi,potrosnje,velocine itd.

Nije isti izbor za gamera/ljubitelja jakog hardvera i slicno nije isto kao za prosecnog korisnika/casual gamera.
Za svakog ima po nesto :)

Sent from mTalk

@Ostoja
Nema sanse da ce ljudi koji su pre par godina dali 350e za celu masinu sad dati 170+evra samo za grafiku. Takvi kupuju do 60-70e grafiku, mozda nesto polovno, jer imaju mozda 7750 ili GT430.

Videcemo market share ovih kartica KOD IGRACA za godinu dana. Naravno dosta 470ica je kupljeno od minera I nece se videti u gamer statistikama.

Edit:
Baj d vej, masina od 380e od pre 3 godine je bila nesto u fazonu Phenom II 965, 4GB (mozda I 8, zaboravih), 7770 I 1TB. Na napajanju od 400W u mini/midi tower sa 2 ventilatora. Em... konfiguracija gamer/ranger/rocket nesto... upotrebljivo I danas samo zamenom grafike.

Poslednja izmena:
Manje od 1% prodatih karata ide u rudnike.

Ponovo pogadjam, treci put :d

nYZiCHz.png

Poslednja izmena:
Samo par evra skuplja nego u Nemackoj. A i ovde jeftinija od GTX960 4GB.

Ali u sustini ne - valjda ce cene za one jeftinije MSI/Gigabyte/Palit modele takodje biti slicne kao u Nemackoj (do 160 evra). E sad, pitanje je kada ce se pojaviti na KP. Licno bih cekao te modele...

Poslednja izmena:
Oko Nove Godine ce mozda biti nesto lepo kad svi krenu u neke akcije.

ako je taj prcoljak 172€ onda oni bolji modeli bice 180€+ licno to je previse za karticu ti performansi.

Ma nevidija uvek osamari po dzepu, 750Ti je bio skuplji od r9 270(X) koji ga sije uzduz i popreko. A I tek je izasla, cek' malo da se stabilizuje cena.

Bas tako. Rekoh da cu uzeti 470 cim padne cena, kao I 5 puta do sad sto je cena odlucila, prosto iz prve sledece klase je kartica. I to zato sto imam setup koji to moze ad podrzi. Napajanje od 520W I lepo provetreno kuciste u koje moze da stane bilo koja graficka (nadam se bar). Ali da se sad upgradujem sa tipicnog consumer PCa (integrusa, napajanje "samo da radi", limarija "evo bilo a stanju, spakuj u to", bio bi veci problem. Samo smatram da je nV sad kompletniji.
Ali ako za iste pare bude izbor nvidija I 10% brzi AMD, kupujem nvidiju samo zbog potrosnje, obaram sve ventilatore na ispod 1000 obrtaja u full loadu I uzivam u nedostatku suma. A nV I partneri imaju prostora za ovo jer je jednostavniji pcb, manje elemenata, cip jeftiniji za proizvodnju. Zrtvovacu 10% za tisinu.
Realno, za 1050Ti ce ti posao zavrsiti I napajanje od 20e. Sto za R9 380 (tu su negde sa performansama) ne bih smeo da tvrdim.
Pa ko kupuje karticu iz te klase bas I gleda skuplje kuciste jer ne mozes ohladiti cudo u budzet kucistu. Realno, sto bi neko kupovao provetreni midi/full tower sem ako bas nema zelju da to bude neki simbol. Pricam u slucaju da u kucistu imas smesne potrosace, tipa 120-150W sve komplet.
Koliko korisnika znas da danas ima iskorisceeno vise od 2 fizicka pci/pcie slota (grafika + zvucna npr) I vise od 2 harda + ssd? Vremena se menjaju, nekad ako si hteo brzo, stavis 2 ili 4 harda u raid. Ljudi imali po 2-3 ODDa zbog kopiranja diskova ili prosto jedno je bilo CDRW, pa dokupljen DVD. Dosta ljudi imalo tv tjuner kartice, sad pustis sam TV da snima pa prekopiras na komp preko WiFi. Prosto prestaje pitreba za budzama ispod stolova, nemas sta da stavis unutra, a jedini razlog kupovine velikog kucista je provetrenost. Ili prosto volis veliko, stvar ukusa.

I opet se hvatate potrosnje struje u finansijskom smislu. Za nas ovde u SRB nerelevantno, osim ako nemate stotine radnih stanica. Ili majnujete. To su specificne stvari.

Mada dobar ti je rezon, tako sam i razmišljao za nvidiu, tišina, pa kupim GTX 950 MSi sklapajući HTPC PC, ali daleko je to od tišine i vreline, pa prebacim to iz mini u veće kućište, potpuno ista priča velika buka, 80C, pa onda i dalje čvrsto rešen da je nvidia bolje rešenje uzmem GTX 950 strix i dobijem samo manju temperaturu 75C ( ako su ti senzori tačni jer danas svi nešto muljaju).

Ko će danas kupiti R9 380 kad za te pare ima RX 470 sličnih performansi kao GTX 970.
Niko na forumu nije kupio GTX 1050 ili GTX 1050ti pa da čujemo info iz prve ruke.

Ma nevidija uvek osamari po dzepu, 750Ti je bio skuplji od r9 270(X) koji ga sije uzduz i popreko. A I tek je izasla, cek' malo da se stabilizuje cena.

Ima sve to svoje... klinja ima R7 260X i kada se cepaju igre znatno je bucnije i toplije u sobi a perf iste sa 750Ti, (+/- par %).

Nazad
Vrh Dno