Šta je novo?

GeForce GTX 1050 (Ti) Thread

Unormaljuju se cene kod nas:

Imam Gigabyte NVD GTX 1050 2GB DDR5 128bit GV-N1050D5-2GD za 16.750 dinara a Gigabyte NVD GTX 1050Ti 4GB DDR5 128bitGV-N105TD5-4GD za 20.400 dinara. To mu dođe 135 i 165 evra.

Pale su cene jer je prodaja bila ocajna a to je dobra stvar za sve one koji žele nešto dobro a amd i nvidia su se ocito malo preracunali tj njihovi dileri posebno oni van amerike.Previše su se bavili špekulaivnom zaradom.
Ovo su vec dobre cene za ove dve karte a koje nisam ocekivao iskreno videvši šta se dešavalo na tržištu.
gtx 1050ti za 20.000-21.000 din.

Ajde da ne citiram sebe, ali rekoh ti da će tako biti, a ti ne slušaš :)

Za 165 evra nije los izbor, s`obzirom da je RX 470 4GB onaj Power Color Red Dragon nesto preko 210e. Opet neka realna cena ove karta je 150-tak evrica, ali fino sto se polako cene dovode u neku normalu, mislim na nase prodavnice. Sad sta je razlog, ko zna, ali poznavajuci neke ljude koji su radili/rade u nasim vecim lancima(kako to smesno zvuci) i ono sto oni kazu gledaju oni cene kod "madjara" itekako.

Za 165 evra nije los izbor, s`obzirom da je RX 470 4GB onaj Power Color Red Dragon nesto preko 210e. Opet neka realna cena ove karta je 150-tak evrica, ali fino sto se polako cene dovode u neku normalu, mislim na nase prodavnice. Sad sta je razlog, ko zna, ali poznavajuci neke ljude koji su radili/rade u nasim vecim lancima(kako to smesno zvuci) i ono sto oni kazu gledaju oni cene kod "madjara" itekako.

Opala im prodaja verovatno pa zato i gledaju. :D

Opala im prodaja verovatno pa zato i gledaju. :D

Pa da, ali bez zezanja, rece mi lik da su mu likovi koji su kod njega uzimali recimo ploce (jeftinije) ili SSD-ove bukvalno rekli kod tebe(vas) uzimamo samo ovo jer ste slepci :d Tako da ona prica kako se uvoznici iskljucivi i jedini razlog za stanje kakvo je ili kakvo je jos u vecoj meri do skoro bilo, pada u vodu. Daleko naravno do toga, da se masno i sramno ugradjuju. Uz ogradu sto treba platiti reket ovoj kvazi drzavi.
Tu ti je najbolji primer Madjarske, gde je porez veci nego kod nas, a opet cene takve kave su.
Elem, kako god, samo nek cene padaju sto vise.

Unormaljuju se cene kod nas:

Imam Gigabyte NVD GTX 1050 2GB DDR5 128bit GV-N1050D5-2GD za 16.750 dinara a Gigabyte NVD GTX 1050Ti 4GB DDR5 128bitGV-N105TD5-4GD za 20.400 dinara. To mu dođe 135 i 165 evra.

Ma jok bre,uplasili se Radeta mainstream svercera pa spustaju cene na normalu...

Sve više modela na na tržištu ( IT svet), 1050 od 18.000rsd a 1050ti od 22.000rsd.

rx460 kreće od 16.000rsd a rx470 od 26.000rsd isti izvor.

Poslednja izmena:
Gigabyte od 20400 dinara, ako itsvet ne laže nije ti nego samo gtx 1050. Najjeftinija ti je 21 965

Ima 6pinac, ima 2 velika ventilatora, trebalo bi da bude dobra karta, samo ako nisu zas*ali fan profile pa kartica previse pokrece ventilatore (bucna).
Javi kako drzi klok :).

Quanto costa za krajnjeg kupca? :D

Imam par pitanja. Čemu služi 6pin kod 75w kartice? Pretpostavljam zbog OC. Može li da radi na default-u bez dodatnog napajanja i kad je priključeno koliko vuče više struje? Pitam zbog mog napajanja chieftec 400w da li da tražim 1050ti bez 6pin napajanja?

Naručio i ja danas (23.700 din), kad stignem okačiću neke rezultate u poređenju sa GTX 660, čisto ko planira upgrade sa slične generacije (R9 270/270X, GTX 570 itd).

Imam par pitanja. Čemu služi 6pin kod 75w kartice? Pretpostavljam zbog OC. Može li da radi na default-u bez dodatnog napajanja i kad je priključeno koliko vuče više struje? Pitam zbog mog napajanja chieftec 400w da li da tražim 1050ti bez 6pin napajanja?

Realno, mozda I nicemu. 750Ti su neke imale 6pin, neke nisu, a kartica svejedno nije trosila ni 75W.
Ali kao neka dodatna sigurnost ako krenes da OC, 6pin bi trebao da omoguci da cugne jos malo struje kroz taj konektor a ne kroz plocu. Koliko A na 12V ima taj Chief?

edit:
i3 6100 je 51W TDP, 1050TI je 75W. Vidim da ima split 12V1 (14A) I 12V2 (15A), nemas zime sa ovom grafikom.

Poslednja izmena:
E to woodoo, moja je isto gtx 660, pa da vidimo kako si zadovoljan...

Nikad mi nije imalo smisla menjati takve karte za ove navedene.Dobijate koliko procenta a gubite koliko novca?E sad druga stvar je što je svojevremeno bila velika rasprava koja je karta bolja gtx 660 ili r9 270x (hd 7870) a odavno je ova amd karta na nivou gtx 760, no sve jedno menjati takve karte mi nikad nije imalo smisla osim ako ti se pokvari pa je pod garancijom pa ti kao zamenu daju neku karta koja je u najboljem slucaju jaca desetak procenta.
Marketing je cudo zar ne?

Ako je prelazak sa GTX660 na GTX680 ili GTX770 imao smisla,
ako je prelazak sa 7870 na 7970 ili R9 280X imao smisla,

kako onda nema smisla prelaziti na 1050Ti 4GB?

Ko kaze da je prelazak sa 660 na 770 imao smisla? I nije bas. To je bila vise nego duplo skuplja karta ako prelazis sa polovne na novu,a 40tak% brza.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Nikad mi nije imalo smisla menjati takve karte za ove navedene.Dobijate koliko procenta a gubite koliko novca?E sad druga stvar je što je svojevremeno bila velika rasprava koja je karta bolja gtx 660 ili r9 270x (hd 7870) a odavno je ova amd karta na nivou gtx 760, no sve jedno menjati takve karte mi nikad nije imalo smisla osim ako ti se pokvari pa je pod garancijom pa ti kao zamenu daju neku karta koja je u najboljem slucaju jaca desetak procenta.
Marketing je cudo zar ne?

A sta se ti toliko brines za tudj novcanik?

Prvo ti ne valja kada ljudi kupuju kartice kod svercera, a sada ti ne valja kada ljudi kupuju malo jace kartice od svojih postojecih. Kao da ti dajes pare iz svog dzepa za njihovu zezanciju pa se tako brines.

I da nema apsolutno nikakvog smisla opet ne vidim sto to tebe toliko pogadja pa da moras da kritikujes neciju odluku? Mozda covek, decko ima para i tako mu je sve jedno u zivotu pa eto resio da sebe pocasti za crni petak ili da sebi kupi bozicni i novogodisnji poklon malo ranije.

Pa u pravu ste pošto je gtx 1050ti brža 76% od gtx 660 a kako kažu na ovom sajtu
https://goo.gl/R4lQXH
73% higher gaming performance.
Ili je to samo marketning?
A marketing jeste i ljudi daju novac za ovakve zamene jer nema ko da im kaže da se to tako ne radi.
Da vidimo kako je rasprava tekla na pocetku.
Ovo je karta koja menja gtx 750ti pa ko želi može da tu kartu zameni za gtx 1050 ili gtx 1050ti.
Onda su poceli da se dvoume ljudi sa gtx 950 jer je i za tu kartu ovo dobra zamena.
Zamena za te karte koje imaju iili imamo jedino ima smisla za gtx 1060 3gb ili rx 470.Ovo što oni rade je veoma pogrešno a to im niko nije reko.

Poslednja izmena:
Ma jok, pogledaj recenzije na boljim sajtovima od toga sto si linkovao. Oko 40-50% je bolja od GTX660.

Poslednja izmena:
GTX 660 razbija gtx 750ti u gotovi svim igrama i na nivou je sredine izmedju gtx 750ti i gtx 950.
Zamena za gtx 660 ili r9 270x nikako nisu ove karte
https://www.youtube.com/watch?v=z0s5dC3T6hk
Ako ljudi ne prate hardver ima nekih na forumu koji prate i koji treba da ima kažu kad naprave grešku zbog brdo sajtova kao gore navedeni.
Brza je gtx 1050ti al nikako nije dobra zamena.U nekim igrama zaista ima prednost i do 30 procenta ali u mnogim je ta razlika samo desetak procenta.

Poslednja izmena:
Realno, mozda I nicemu. 750Ti su neke imale 6pin, neke nisu, a kartica svejedno nije trosila ni 75W.
Ali kao neka dodatna sigurnost ako krenes da OC, 6pin bi trebao da omoguci da cugne jos malo struje kroz taj konektor a ne kroz plocu. Koliko A na 12V ima taj Chief?

edit:
i3 6100 je 51W TDP, 1050TI je 75W. Vidim da ima split 12V1 (14A) I 12V2 (15A), nemas zime sa ovom grafikom.

Hvala puno.

Posto imam samo jedan 6pin a 8pin nemam, pretpostavljam da je ovo najjaca graficka koja moze na to napajanje (nova naravno)?

Vrh Dno