Šta je novo?

GeForce GTX 1050 (Ti) Thread

ako je taj prcoljak 172€ onda oni bolji modeli bice 180€+ licno to je previse za karticu ti performansi.

Pa zato se i cekaju oni MSI/Gigabyte/Palit modeli od 150-160 evra. ;) A cena za performanse (i potrosnju) je ok, kada se poredi sa prethodnicima (GTX950/960), RX 460 i RX 470.

Poslednja izmena:
Rade,ajd brzo:
1050Ti ili 1060?

Sta bi ti uzimajuci u obzir perf/cene?

Ajd sto su cene dobre nego i modele da biras. Ovde sve na kasicicu. Prokletstvo malog trzista...

Mislis da vredi tih 100e razlike?
Mada sam i ja sacovao taj WindPowa...

Zavisi kako kome?

To samo ti mozes da znas najbolje, kakve igre sada igras i koje bi u skorije vreme mozda mogo da zaigras?

Da li pucas na velike AAA naslove ili su ti igre tpa LoL, DOTA, CS:GO, World of Tanks i tako slicne igre dovoljne?

Ako ti je ovo dovoljno onda nije vredno davanja 100 evra vise ali nije iskljuceno da u nekom periodu ove igre dobiju neki veci update gde mozda ta 1050Ti nece biti dovoljna i da ti zafali GPU snage a opet 1060 da ti bude prejaka i da bude vise neiskoristena nego sto ces da je oznojis.

Bolje onda uzmi zlatnu sredinu neki AMD RX 470 ili RX 480 sa 4 GB pa ni tamo ni vamo ali ce da radi.

Mislis da vredi tih 100e razlike?
Mada sam i ja sacovao taj WindPowa...

Procentualno je skuplja bas za koliko je i bolja. :D

Znaci sa jedne strane imas kartu ranga GTX960 - R9 280X, a sa druge strane ranga GTX980 - R9 390X. Jedino sam mozes proceniti koja karta tebi treba.

Moja filozofija, ides na najace sto mozes priustiti za dati budzet. Ima da traje na duze staze i da prelomi ta razlika u perfomansama kada ova druga zariba. Skoro probah gtx 560ti vs gtx 570 dok sam cekao da se vrne 980 ti pa se zezao malo. U igrama gde zariba ram i malo jace jezgro pravi razliku definitivno. Idi na GTX 1060 ipak, nece da propadne. Ako nista drugo bolje ce se prodati kasnije.

Pa ja se bas ne bih slozio sa tom logikom kasa5033, jer ako mu ostatak hardvera nije sposoban za iskoristavanje 1060 u podpunosti onda ce ta karta da stoji ne iskoristena u svom poslu. Ovako prema svom hardveru neka kupi graficku i igrama koje ce da igra.

Vala i ovi 775 Xeoni ce moci da nakrpe kartu na bar 80% zauzeca osim u igrama koje jedu bas CPU. Dovoljno da fino radi do upgrade-a. Jos kada bi kolega Duke omogucio da se vidi njegova masina, pa da ne moramo da gledamo u pasulj i gatamo hoce li moci ili ne.

i3-4160,neka Gigabyte H81 ploca i 750Ti... do sada mi uvek grafa bila usko grlo... inace mi se to najduze zadrzalo,uvek menjam,rotiram na par masina... valjda matorim..

I ja sam u nekoj sličnoj nedoumici, vagam između 1050 , 1050ti i 1060 3GB
Generalno igram u 1080P i dalje od toga narednih 5 godina sigurno ne dalje :)
A od igara koje želim da odigram ( koje sam propustio ) su: Fallout 4, Skyrim ( Remastered ) i možda se vratim WoW-u i Legion nastavak. To su bukvalno najzahtevnije koje znam.

E sad ono što je meni zapalo za oko jeste i da se 1050tka jako dobro ponaša sa novijim naslovima i da generalno za mene bi to bio sweet spot jer ne želim uzimati nešto što bi mi stajalo neiskorišćeno.

Pritom sam alergičan na buku i temperature :D Koliko vidim 1050 čip je hladan što mi odgovara :)

E sad biti pametan pošto je trenutno razlika između 1050 i 1050Ti 30tak evra :)

za 30e dobijes jaci cip i jos 2GB, ne zaboravi to. jedino naci neku kartu sa dobrim dual hladjenjem da ne bi bilo bucno...

i3-4160,neka Gigabyte H81 ploca i 750Ti... do sada mi uvek grafa bila usko grlo... inace mi se to najduze zadrzalo,uvek menjam,rotiram na par masina... valjda matorim..

Уф, у тешкој си недоумици, боље сачекај још недељу дана, да још мало оматориш, што кажу људи старији - паметнији.

Duke, tebi je lako, kod vas je izbor sjajan a cene normalne I ne cekas po 2-3 nedelje da se prodavac vrati iz nabavke. Ostaje samo sta kupiti, mada na svakih 30-40e ima nesto interesantno :)

Ajde daj te neku prodavnicu u Becu koja se bavi prodajom hardvera da posaljem zeta da vidimo sta ima tamo od 1050 Ti? I koja je cena?

Уф, у тешкој си недоумици, боље сачекај још недељу дана, да још мало оматориш, што кажу људи старији - паметнији.

Od****

Ostoja: nije problem u nabavci,problem je u iskoriscenosti,razumeo me Rade,tako da je Windpowa na putu...

Koliko para toliko i muzike i u ovom segmentu.
RX460 2GB može da se nađe već za $99 dok GTX 1050 kreće od $109. Druga je u ovim testovima u proseku 18% brža i manje troši. AMD ima prednost u DX12 i može da bude bolji future proof mada uz 2 GB teško da budućnosti ima. Ovo je ipak klasa minimum minimuma za gaming svet.

Poručena Asus Expedition 1050Ti :) Očekujte testove, realne naravno sa konfigracijom iz potpisa, koja je mislim i perfect match za ovu grafičku :)

gtx 1050 ti 4gb outperform gtx 680 2gb 500 dolara kartu iz 2012?

Nije los video, samo mi se ne svidja sto su (cini mi se?) forsirali graficka setovanja koja jedu preko 2GB VRAM, jer ako gledamo zauzece VRAM I RAM uvek je veci VRAM na 1050Ti a RAM na 680 (znaci verovatno kesira deo VRAM u RAM na 680), pa to mozda jede deo performansi 680ice. Ali OK, dok pruzaju solidan framerate (preko 60fps recimo) to je I manje bitno, bitno da radi.
4 godine je veliki period, tako da nije cudno sto danasanja entry level kartica postize performanse tadasnjeg hi-enda, ali je vrlo fascinantno sto cela masina trosi duplo manje za iste performanse (116W naspram 224W). To je 100+ W manje za ohladiti :)

Tako je, mada dosta zavisi i od arhitekture ova gtx 680 kepler starija dok je ova gtx 1050 ti novija pascal arhitektura, ali opet iste ili bolje performanse za entry level na strani gtx 1050 ti u odnosu na high end gtx 680 malo mi je iznenadjujuce jer po svim specif. je gtx 680 bolja ;)

Poslednja izmena:
Poručena Asus Expedition 1050Ti :) Očekujte testove, realne naravno sa konfigracijom iz potpisa, koja je mislim i perfect match za ovu grafičku :)

Odlična vest, moj predlog obavezno odradi dx11 i dx 12 neku noviju igru.
Pre ću da poverujem našem čoveku sa foruma neko nekim tamo šilibajzerima.

Naravno, biće testova i naravno realno.Isto tako i sve od zagrevanja do buke i generalnog utiska.Što se tiče igara jako sam slab u poslednje vreme pa mi vi slobodno dajte predlog, odradiću testove koje tražite :)

Ne znam zasto je to toliko povoljna kupovina. Imali ste 15% skuplju kartu koja je 25% brza (RX 470), sto je u tom segmentu vrh. Obicno se 25% vise placa 10-15% brza karta. 1050ti karta je obesmisljena po toj ceni, vredi 20k plafon.

Vrh Dno