Šta je novo?

GearBest, Banggood, LightInTheBox, DealExtreme, Geekbuying (Readme u prvom postu!)

Nazalost kupovinu sam tada uradio direktno sa mastercard kartice iz razloga sto sam u tom trenutku bio u postupku zamene kartice a isticala je akcija.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Ja evo već drugi put pošteno platio proizvod na girbestu i čekam mesec dana samo da ga pošalju a onda još sledi vreme u tranzitu...
250 puta obrnu novac za tih mesec dana, mogli bi ladno i proizvod da mi pošalju i vrate pare...

Najgori dripci da se tako blago izrazim, platio telefon pre 2 meseca u medjuvremenu ga reklamiraju i prodaju kao da je na stanju a nikako ga ne salju

Bangood je po meni mnogo bolji i azurniji sto se tice svega

Geekbuying se pokazao dobro kod ovog djojstika sto sam porucio. Sve stiglo, original. Iskustvo kao sa Joybuy, nivo iznad alija.

I ja sam skoro naručivo slušalice sa Geekbuying a. Besplatan šiping, sve stiglo ful, malo duže čekao zbog ovih naših na carini. Jako pozitivno iskustvo

BangGood desetak narudžbina u poslednjih dva meseca, sve uredno, sve preko Turske i sve stiže za 20ak dana.

Ali na to je možeš da utiče, jel tako, nego šta te zalomi? Meni je jedna stigla preko dubaija

Tačno, ne možeš :) izgleda da se meni zalomilo tako. Čak sam mislio da sve ide preko Turske s obzirom da su mi baš sve pošiljke prošle preko njih.

Danas naručio sa Gearbesta. Da vidim kad će stići? Vidim da su loša iskustva.

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Cisto da dodam moje iskustvo, izbegavajte bangoods. Porucio tastaturu, stigla i nije radila kratko nesto poceli dugmici da otkazuju. Nisam mogao da kucam nikako a jos sam je cekao skoro 3 meseca. Slao im poruke, zalio se ..nista. Niko mi nije cak ni odgovorio na poruku. Tako da komplet izbegavajte bangoods, dok takvih problema nikad nisam imao na aliexpresu.

Mislim da ce uvek biti slucajeva da neko ima lose iskustvo sa nekim, bez obzira da li je AE, BG, GB, Jom ili neko treci...ne treba to generalizovati. Na kraju krajeva ja sam u nekoliko navrata procitao losa iskustva ljudi i sa nasim prodavnicama...toga ima i bice.

Poslato sa Nova 5t

A žalba na PayPal?

bio sam *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* i zaboravio da mogu da se zalim na paypal i da bi mi verovatno vratili pare... Cekao skoro 3 meseca da stigne i onda sigurno jos mesec dva pisuci im i cekajuci sve hoce li odgovoriti. Nisam hteo ni los rejting da ostavim sobzirom da je bukvalno bio prvi paket koji sam ikad porucio sa bangoods i sve se nadao ja vice se i da to sredimo da ne pisem los rating ali nista...i utom prosao paypal security period i cao zdravo. Nemam prava da se zalim, pisao sam na paypal ali prosao window za zalbe. :/ . Najvise mi je zao sto je tastatura vrh po svemu, samo da radi ali ne bih se usudio opet da je porucujem a niti bih hteo od njih to je sigurno ikad vise.

I ko sad ima brzu dostavu:Bangood,Gearbeast,Geekbuying?

Може ли ми неко рећи како да видим шта се дешава са производом наручем преко Geekbuying ?
Наручио сам га још 11.11. а данас је 16.11. и када одем у my orders ту само стоји Payment Confirmed (Processing).

Не постоје никакве друге опције нити могућности да кликнем на нешто и погледам статус као на Али експресу? Чак не видим ни могућност да контактирам продавца?

Kako dalje da pratim pošiljku sa Gearbesta. Posle ove zadnje slike za primaoca izbaci unknovn a pošiljalac Turska.
2d5c7c128ac3ed6e804eb146f1699c7e.jpg
54784809094747261db98559f139802b.jpg

Rii mini k25A 17,19 $. Tu tastaturu sam kupio na Gearbest - u.
Zanima me u grubo koliko ću morati još da platim kad stigne (ako stigne).
Sada je u Istambulu. Za koliko dana bi mogla stići, pa da pečem vola
ea61da763b7779ce97c33ae1e3da7762.jpg

Rii mini k25A 17,19 $. Tu tastaturu sam kupio na Gearbest - u.
Zanima me u grubo koliko ću morati još da platim kad stigne (ako stigne).

Nije bitno koliko si je platio već na koju cenu će carinik prvo da naiđe na internetu kada je bude imao u rukama.
Na to ide standardna računica državnih službenika, više puta pominjana u ovoj temi, ugrubo negde oko 32% u odnosu na pomenuto iz gornje rečenice.

Imas aplikaciju carina kalkulator, tu ti racuna pdv i carinu. Ne znaci da ce ti obavezno obracunati, zavisi i od raspolozenja radnika u posti, tj carini i koliko ti bude racunao jer meni je jedan racunao 20 dolara kameru a drugi istu takvu 30 dolara.
Pre 20 dana mi je stigao BT transmiter i risiver koji me kostao 26e a nisam platio nista pdv i carinu kod nas

Poslato sa Nova 5t

Poslednja izmena:
Ako neko zna da mi kaže gde je paket i kako da ga pratim.
c6d0be368d037bcf039233b818890a6f.jpg

Unesi broj za praćenje na https://postal.ninja/en

Tu će ti detaljno izlistati sve statuse kao i alternativni broj za praćenje umesto Yanwen broja sa kojim možeš i na sajtu naše pošte da pratiš kada uđe u Srbiju.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Za koliko otprilike sad stiže sa gearbesta, uvek sam sa alija uzimao, sad prvi put sa gb-a..Uzeo sam bt slušalice xioami za 43e valjda neće da ukradu na carini ili poštar, kao što se priča da rade?*

Pre mesec dana mi je za mesec dana stiglo. Pošiljka sa praćenjem, preko Turske. :)

Nissam nigde zapazio da piše odakle se šalje, išo sam na opciju jeftinije pošte jer piše da stiže pre nego ona skuplja (registered air mail)?...Je l to razlika samo što se dobija neki bolji tracking ili?

Nazad
Vrh Dno