Šta je novo?

GearBest, Banggood, LightInTheBox, DealExtreme, Geekbuying (Readme u prvom postu!)

Stigla gaerbest pošiljka ipak, najzad, posle dva i po meseca. Samo mi novosadska carina otvorla i naplatila pola vrednosti lampe.
Treba mi još jedna ali naručio bih na BG jer je veća šansa da prođe ispod radara i ne otvaraju, samo mi je veći rizik da ne stigne jer neregistroane s alija mi ne stižu sve a problem je što i gearbest šalje neregistrovano iako nije beznačajna vrednost.

Da li je bolje da platim preko paypala umesto karticom, znači li to nešto po pitanju zaštite kupca i refunda u slučaju da ne stigne paket?

BG ti je proveren i moze slobodno placanje internet karticom..ne znam cak ni da li imaju Paypal opciju.

Pa nije baš da je proveren to je i problem tj proverio sam ga ja detaljno poslednje dve godine što se tiče neregistrovanih pošiljki sa aliexpresa bar pola mi nikad nije stiglo. Za većinu sam dobio refund ali za neke i nisam. Pošta u mom kraju ne dostavlja očigledno pa se vrati u kinu, ili krade neko negde šta god da je ključno je da ih ja ne dobijam. A ne mogu da gledam u pasulj ili idem svaki čas u poštu da proveravam ima li nešto. Pre računam da ne dostavljaju, jer mi se desilo da čak registrovanu pošiljku iz Francuske ne male vrednosti ne dostave, niti me pozovu niti ostave papirić, a nisam nadgledao tracking pa se vratilo u Francusku.
Onda sam popizdeo pa poručivao 6 neregistrovanih kod drugara na Voždovac jer mi reče da njemu sve stiže (mada ne poručuje mnogo) i opet mi od 6 neregistrovanih dve nisu nikad stigle, ni na njegovu adresu.
Zato je rizik poručivanje na BG.
U selo mi sve stiže ali novosadska carina otvara i lupa po ušima.
A zaštita kupaca na gearbestu je slaba, i na aliexpresu je postala loša izvrdavaju vraćanje para za nestale neregistrovane pakete.

Ako možete zaobiđite Gearbest. Počeli su da lažu i mažu, prodaju maglu . Imam 20-tak kupovina kod njih i nikad nisam imao problem, do sad.
Pre 14 dana naručim neke slušalice bratu za poklon. Platim ... prođe 10 dana , ne šalju. Otvorim tiket, pitam šta se dešava. Kao nemaju ih trenutno ali da menjam za nešto drugo ili da mi novac prebace kod njih u wallet... ili već šta Reko, vraćajte pare , ne zanimate me. Teglili su me i zavlačili tri četiri dana dok nisu uradili refund na pp, tražili da obrazložim zašto odustajem od kupovine a sami u poruci pre toga napisali da nisu u mogućnosti da pošalju robu jer je nema na stanju.
Što je najgore i dalje te slušalice nude i prodaju kao da ih imaju na lageru.

Pozdrav kolege , da li je neko porucivao telefona sa giztopa ili tradingshenzena? Citao sam neke ocene , ljudi iz EU uglavnom prodju bez troskova carine i poreza. Kakva su vasa iskustva ?

Ako možete zaobiđite Gearbest. Počeli su da lažu i mažu, prodaju maglu . Imam 20-tak kupovina kod njih i nikad nisam imao problem, do sad.
Pre 14 dana naručim neke slušalice bratu za poklon. Platim ... prođe 10 dana , ne šalju. Otvorim tiket, pitam šta se dešava. Kao nemaju ih trenutno ali da menjam za nešto drugo ili da mi novac prebace kod njih u wallet... ili već šta Reko, vraćajte pare , ne zanimate me. Teglili su me i zavlačili tri četiri dana dok nisu uradili refund na pp, tražili da obrazložim zašto odustajem od kupovine a sami u poruci pre toga napisali da nisu u mogućnosti da pošalju robu jer je nema na stanju.
Što je najgore i dalje te slušalice nude i prodaju kao da ih imaju na lageru.
Ista situacija. Cak narucim 2 para bezicnih slusalica. I na kraju sam otkazao pred kraj Marta, nisu pravili problem pri vracanju ali su isto nudili njihov wallet. Narucim odmah na banggood, i dodje mu nesipravne :cautious: sad treba da se navlacim sa ovima iz banggood

Je l' ima još neko problem sa Banggood-om od juče, manifest je da search ne radi? Ni app, ni web, ni inkognito web bez logovanja. Ne nađoh ništa nigde po netu, a deluje mi da nije do mene/account-a i sl.

Ne radi ni kod mene, ni na app ni preko browser-a. Napiše da ništa nije pronađeno šta god da pretražujem.

Pretraga im radi samo sa tačnim pojmom. Pokušao bez prijavljivanja sa digital multimeter i nije našao ali mi izbacio "možda vas interesuje" gomila unimera, preko browser-a. BG u zadnje vreme je dosta sporo otvarao.

Da li vredi kontaktirati prodavca na Gearbest-u i pitati da li je proizvod koji nudi na stanju pre kupovine?Prvi put narucujem preko njih a citajuci predhodna iskustva stekla sam utisak da odnedavno mmuljaj.Da li se trenutno isplati narucivati preko njih?

Gearbest je više kao radnja sa puno proizvoda, kao recimo Lidl, nisu tamo individualni prodavci kao na aliexpresu.
Možeš kontaktirati gearbest suport i oni će ti u 99% slučajeva reći da roba jeste na stanju a onda kad naručiš može da krene paket za 2 dana a može da stoji 2 nedelje i onda ih opet kontaktiraš i kažu ti da trenutno nije na stanju ali očekuju uskoro isporuku i onda ti čekaš jeoš 2-3 nedelje pa ti dosadi i tražiš pare nazad a oni su ih već iskoristili i najradije bi da ti vrate u onaj njihov wallet (novčanik) znači da piše kod njih da ti duguju određeni iznos a da ne vrati na tvoj račun u banci zapravo i onda ćeš se natezati s njima još koju nedelju dok ti ne odrade refund. a možda budeš imala sreće pa ti odma odobre refund, bez cimanja.
U prevodu, nikad se ne zna, tačnost informacija koje ti daju ne možeš da proveriš pa ako kupuješ onako iz radoznalosti onda slobodno ali ako uzimaš nešto što ti treba i imaš neki termin do kad bi to želela da imaš u rukama onda možda pogledaj negde dalje, tipa ebay!.

Ne znam da li se GearBest gasi ili šta je u pitanju, ali apsolutno stoji da su se, od nekada sasvim pristojne prodavnice, pretvorili u zločinačko udruženje prevaranata i pljačkaša. Više nikako od njih nešto naručivati. Mene su prošle godine opljačkali za oko $200, a i ostatak koji sam nekako uspeo da iskamčim nazad na jedvite jade nije bio vredan tog ponižavanja i vređanja zdravog razuma. U zadnjoj poruci tiketa (za tih opljačkanih $200, a koji je stajao otvoren više od 5 meseci) sam im napisao da im želim, između ostalog, i da taj novac koji su mi opljačkali potroše na lečenje svoje dece.

Gearbest su oduvek bili pilićari i zavrtali za refund ako ne plaćaš preko PayPal-a. Ako plaćaš preko Pqyapala otvoriš tiket kod PP da ti vrate novac za tu i tu transakciju, priložiš dokaze i nemaš ništa sa Gearbest-om.

GB je odavno izgubio smisao, a nekada je bio jako dobar sajt.

Baš me zanima kako se DX drži! Naručuje li iko išta od njih?
Sećam se da su oni bili jedan od popularnih sajtova tamo neke 2010-te kad sam ja počeo da naručujem iz kine.

Ono sto nije BREND obicno ne odgovara opisu a lose recenzije ne objavljuju ,tako da je za takve proizvode rizik bofla veliki .

Pokušavam da nađem Xiaomi Redmi 10x Pro što jeftinije (može i u Srbiji, ali ga retko gde vidim) ali mi baš i ne ide, ima li ko predlog gde gledati? Našao sam ovde za 233e ali nema opcija PayPal a mislio sam da potrošim neki PP balance što mi je ostao.

Gearbest se ugasio. Isključili su sajt i app.
Meni rade i sat i aplikacija.

Mada nisam uzimao nista od njih bas dugo, jer su tamo pred kraj 2019. poceli da imaju sve manje i manje robe.

A Banggood trenutno ima problema sa isporukama. Treba da mi posalju neki Mecool tvbox na recenziju, znaci nije ni da sam ga kupio sam, ali se to na sajtu vodi kao kupovina od $0 i stigla su mi vec dva maila od sistema kako ce posiljka kasniti, jer imaju dosta problema sa logistikom...

Aliexpress je i dalje najbolji, steta sto 99% prodavaca ne podrzava PayPal.

Bio je offline Gearbest nekih 15 dana, a Aliexpress ima svoj Alipay koji je mozda i bolja opcija od PP.

Vrh Dno