Šta je novo?

GearBest, Banggood, LightInTheBox, DealExtreme, Geekbuying (Readme u prvom postu!)

Jel neko skoro pazario sa GearBest-a? Odbilo mi karticu, a sve sam dobro upisao i naravno imam dovoljno sredstava na računu.

Pre nedelju dana, sve prošlo ok (paket je još u putu). Mada sam ja platio preko paypal-a, gde je povukao novac sa kartice/računa (ne sa paypal balansa).

Ovi cigani ne vrcacaju pare na karticu, vec ako imas paypal moze i na neki njihov racun BGpay...sad mi je potrebno ako je neko imao slicna iskustva kad mu je novac bio refundiran...svakako bih ga potrosio kod njih i vise nikad ne koristim ovaj sajt.

U pitanju je banggood.

Poslednja izmena:
Moja supruga je naručila sa Jooma nekoliko stvari pre nekoliko dana, videću kada će stići i kojom poštom šalju.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Poslali su joj sa praćenjem dve pošiljke preko Kirgistanske, dve preko Gruzijske pošte i ima četiri pošlijke za koje ne znam preko koga idu. Dve su sa brojevima YTxxxxxxxxxxxxxxxx. Ima jedan sa brojem FxxxxxxxxxxxxxxU i jedan CTAFTxxxxxxxxxxYQ.

Poslali su joj sa praćenjem dve pošiljke preko Kirgistanske, dve preko Gruzijske pošte i ima četiri pošlijke za koje ne znam preko koga idu. Dve su sa brojevima YTxxxxxxxxxxxxxxxx. Ima jedan sa brojem FxxxxxxxxxxxxxxU i jedan CTAFTxxxxxxxxxxYQ.

Uzimao sam uglavnom sa alija, ponekad sa ebay i davno par kupovina na GearBest. Sada na aliju sve sto bi mi trebalo ne mogu naci sa free shipingom pa pokusavam naci alternativu ako uspem.

Poslato sa Nova 5t

Pozdrav,
Da li postoji neki vid garancije na tehničku robu koja je kupljena na sajtu bangood a plaćanje izvršeno preko paypal-a?
Krajem juna mi je stigao uređaj(tv box) koji je do juče radio savršeno. danas neradi uopšte, ne daje znake života.
Kome se obratiti, i da li je moguće izvući refund?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

morao bi za početak da snimiš video kako box ne radi, i da im pošalješ ako je to nekako izvodljivo, pogledaj na sajtu oko garancije i reklamacije...MOŽDA prihvate recimo neki delimičan refund da ti urade, ali verovatnije je da će ti tražiti da vratiš box da oni vide šta je pa ti MOŽDA pošalju novi...u tom slučaju bi morao da ovde dobiješ potvrdu da je box ocarinjen da ti ne bi ponovo naplatili carinu...sve u svemu prilična igranka...bar je u principu takav fazon na aliju, pretpostavljam da je i ovde nešto slično, jedino pouzdano može da ti nešto kaže neko ko je to već radio sa bangoodom, ali sumnjam da se mnogo ljudi cimalo sa njima na taj način...mislim da je najmanje verovatna varijanta da dobiješ full refund a zadržiš uređaj...

u suštini oni teoretski kao žele da ti izađu u susret ali je to tebi svakako prilično cimanje...generalno važi za reklamacije za sve skuplje stvari...

Poslednja izmena:
Moraću da se cimam, 100e uređaj a radio 3 meseca. Bar nešto da izvučem. Koja da kontaktiram paypal ili bangood?

Pozdrav,
Da li postoji neki vid garancije na tehničku robu koja je kupljena na sajtu bangood a plaćanje izvršeno preko paypal-a?
Krajem juna mi je stigao uređaj(tv box) koji je do juče radio savršeno. danas neradi uopšte, ne daje znake života.
Kome se obratiti, i da li je moguće izvući refund?

Mozda ti je samo ispravljac crkao ?

Svakako ću da ih pitam šta može da se uradi.
Nije do napajanja, svetli lampica a i probao sam drugi adapter

to je neki skuplji box ako je 100 dolara, kaži koji je čisto da znamo?

90 i kusur
Ugoos x3 pro

pre nego sam uzeo beelink gledao sam neke njihove, deluju ok...sad teško je nešto generalno zaključiti nakon tvog lošeg iskustva, ali nije loše znati...dešava se na žalost...

Veoma sam zadovoljan banggood-om, tj. brzinom dostave kad upoređujem sa starim aliexpressom, onim od pre korone, sada ono što mi treba nude samo sa skupim shippingom. Ali sa banggooda:

porudžbina 17.09, stigla u tursku 01.10, stigla do mene 15.10

porudžbina 30.09, stigla u tursku 11.10, stigla do mene 20.10

i rekorder do sada, porudžbina 14.10, stigla u tursku 21.10, stigla do mene 26.10

šteta što nema toliko raznovrsnih proizvoda kao na aliexpressu, ali slanje im je dobro.

Evo da zatvorim celu moju situaciju i da prenesem iskustava sa bangood-a. Obratio sam im se povodom problema sa tv box-om koji je prestao da radi, opisao sam situaciju i uradio video klip koji dan postavio na YouTube u tu svrhu. U roku od 24h stigao mi jer mail sa izvinjenjem i predlogom da mi daju "pay token" u vrednosti od 30$. Ja sam se složio da to može biti token ali da povećaju vrednost na 50$ jer da ovim od 30$ ne pokrivam ni takse za carinu i porez. Nakon nepunih 24h usledio je njihov odgovor da se slažu sa time i da povećavaju vrednost tokena na 50$, ali da mi u tom slučaju oni ne mogu dati garanciju za sledeći uređaj koji kupim. Zbog toga sam tražio refund od 50$. I to su prihvatili! Dobio sam obaveštenje da su izvršili refund.
Mislim da su hladne glave mogli da me otkače, ali nisu. Kako sam se nadao, dobro sam poešao. Sve u svemu od mene palac gore za bangood!

Свакако, коректна пословна политика. Не као код ових наших.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Kod nas je situacija"šarena" zavisi na koga naletiš. U nekim situacijama se pokazalo da više mogu da verujem i očekujem od nekog "malog" prodavca gde sam u komunikaciji bio na TI sa prodavcem, nego od neke mega korporacije da kojim komuniciram preko call centra.
Sve u svemu treba biti uljudan pri obraćanju, ne sakrivati problem, bez pokušaja nekog da zeznete jer nisu od juče.

Evo da zatvorim celu moju situaciju i da prenesem iskustava sa bangood-a. Obratio sam im se povodom problema sa tv box-om koji je prestao da radi, opisao sam situaciju i uradio video klip koji dan postavio na YouTube u tu svrhu. U roku od 24h stigao mi jer mail sa izvinjenjem i predlogom da mi daju "pay token" u vrednosti od 30$. Ja sam se složio da to može biti token ali da povećaju vrednost na 50$ jer da ovim od 30$ ne pokrivam ni takse za carinu i porez. Nakon nepunih 24h usledio je njihov odgovor da se slažu sa time i da povećavaju vrednost tokena na 50$, ali da mi u tom slučaju oni ne mogu dati garanciju za sledeći uređaj koji kupim. Zbog toga sam tražio refund od 50$. I to su prihvatili! Dobio sam obaveštenje da su izvršili refund.
Mislim da su hladne glave mogli da me otkače, ali nisu. Kako sam se nadao, dobro sam poešao. Sve u svemu od mene palac gore za bangood!

Prijatno iznenadjen

Banggood je sasvim korektan, cak i Gearbest. Verovatno su shvatili da posto cenama ne mogu da pariraju Aliju, moraju necim drugim.

Dobijao sam u poslednje vreme dosta stvari sa tih sajtova za recenzije i sve stigne u Srbiju za max 2-3 nedelje. Doduse, carina posle ume da zadrzi jos nedelju dve preko, ako je veci paket, ali ovo manje prolazi bez problema.

Sto se tice GearBest-a, i oni hoce da urade refund, ali najcesce kao store kredite.

Poslednja izmena:
Pristigle pošiljke sa Jooma, dve preko Gruzijske pošte sa praćenjem za 20 dana, i tri bez praćenja koji su išli preko nekih Yun expressa i Flyt expressa stigle za 30 dana. Ostale još dve koje idu preko Kirgistanske pošte.

Pristigle pošiljke sa Jooma, dve preko Gruzijske pošte sa praćenjem za 20 dana, i tri bez praćenja koji su išli preko nekih Yun expressa i Flyt expressa stigle za 30 dana. Ostale još dve koje idu preko Kirgistanske pošte.

Cekam i ja 2 posiljke, jedna je vrednosti 26.5e i trenutno je u turskoj...nadam se da necu duze cekati. To je sasvim korektno.

Poslato sa Nova 5t

Ja evo već drugi put pošteno platio proizvod na girbestu i čekam mesec dana samo da ga pošalju a onda još sledi vreme u tranzitu...
250 puta obrnu novac za tih mesec dana, mogli bi ladno i proizvod da mi pošalju i vrate pare...

Imam kodove za Mi Band 5 na Banggood ako nekog zanima.
http://bit.ly/MiBand5PBZ
BGmi5new - sa ovim kodom je cena $29.99 za nove korisnike(10 mesta su mi dali)
BGmi5x - sa ovim je $32.99 za sve ostale

Poszdrav, treba mi pomoc kako da odradim after sales refund? Uradio sam nesto na kompu, ali prodavac kaze da ne vidi.
Inace narucio sam micro sd karticu koja nihe stigla a na app stoji kao da sam dobio paket. Prodavac me upucuje na gearbest customer service, a oni na prodavca. Ludilo. Bas da im ne oprostim 18$

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Najbolje da se obratiš paypalu.

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

Vrh Dno