Šta je novo?

GearBest, Banggood, LightInTheBox, DealExtreme, Geekbuying (Readme u prvom postu!)

evo narucio jedan sat i pop filter za studio bez tracking numbera i osiguranja pa da vidimo

Dal postoji neki sajt za online narucivanje, gde mogu da platim paket u kesu, tek kad mi stigne na adresu? :D

Dal postoji neki sajt za online narucivanje, gde mogu da platim paket u kesu, tek kad mi stigne na adresu? :D

Postoji naravno, većina domaćih online prodavnica ti dostavlja naručeno puzećem :D
A ako si mislio na inostranstvo toga nema naravno...

Kupio sam sa gearbest neke blutut sluske. Stvarno se to nesto oteglo, mislim da je placeno krajem marta, a poslato 31.og. I upravo mi stize mail kako se jako, jako izvinjavaju, kako sam ja super strpljiv lik itd i daju mi kupon popust od 8% koji vazi do 5.maja. To neka standardna ponuda kod njih kad kasne ili...?

Ovako je na sajtu za pracenje posiljki>

20-04-2016 00:55 The item has arrived in the country of destination
13-04-2016 18:38 The item is on transport to the country of destination
12-04-2016 13:35 The item is at the PostNL sorting center
31-03-2016 07:28 The item is pre-advised

17. februara porucio Xiaomi ruter sa GB, naravno poslali su ga tek pocetkom marta jer ga nisu imali na stanju do tad i ni traga ni glasa od njega jos uvek. Ne znam ni do kad je rok da stigne, pise 50 ali radnih dana

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Ja sam za sluske platio onaj jedan euro osiguranja, ako nesto znaci...

I ja imam jedan paket sa gearbesta, koji nije stigao 2 meseca. Neke lampa za powerbank, 1e je koštala.
Dobio sam i ja neki mail gde se nešto izvinjavaju, nisam skapirao na šta se odnosi, valjda na tu porudžbinu.
We just wanted to say a huge THANK YOU for your tolerance and patience. We appreciate how cool you are, you made the journey together an incredible one. But, now it’s time to say how VERY SORRY we are to you.

Why? For when you perhaps did not receive your awesome gear as fast as you expected. Maybe we even made a (super extremely rare) mistake, and you did not receive your ordered items. Or sometimes, our tireless team of superheroes Customer Service staff did not resolve your problem in time. Indeed, you might even feel that you have suffered unfairly. We get it.

We are sorry. But not just a little bit, we are so sorry from everyone here at Gearbest. So please accept our epic-sized apologies if we have ever disappointed you.
...but that's not all. Sometimes words are not enough...

So we asked all our colleagues at Team Gearbest for their best ideas: we're delighted to offer this cool Coupon Code to you, a massive

Na kraju maila se nalazi neki code, ali ne znam na šta se odnosi, niti kako se koristi taj kupon.
Osim na gerabest i na aliju mi jedan paket ne dolazi skoro 2 meseca, mislim da je juče isteklo vreme za koje su garantovali da će paket doći.
Kako se ponašati kada se ovo dogodi?
Hvala.

Poslednja izmena:
Da, to sam i ja dobio. Pa valjda se taj kod kuca peilikom sledece narudzbine i skinu ti 8%(taj procenat je bar kod mene).
Sto se tice paketa koji nisu stigli i pokretanje procedure za povracaj ili sta god, odg ce ti neko iskusniji od mene. :)

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk

Da, to sam i ja dobio. Pa valjda se taj kod kuca peilikom sledece narudzbine i skinu ti 8%(taj procenat je bar kod mene).
Sto se tice paketa koji nisu stigli i pokretanje procedure za povracaj ili sta god, odg ce ti neko iskusniji od mene. :)

taj poust nema nikakve veze sa povraćajem novca ukoliko ti paket ne stigne, to je popust prilikom sledece kupovine, ukoliko sam te dobro shvatio? Jel se taj popust odnosi prilikom kupovanja u toj prodavnici ili važi prilikom kupovine iz bilo koje prodavnice?
Jel tebi stigao paket i ako nije kako mislis da ti vrate pare, nisam shvatio kako se to radi preko gearbest-a, ne znam da li možda negde piše na forumu, pokušaću kasnije da pronađem na forumu.

jedno lejm pitanje. jel postoji način da se bez plaćenog tracking no. bilo šta isprati u pošiljci ili kad stigne stiglo je? :)

Evo ja ovih dana naručio 2 stvari odvojeno, bez praćenja tj. bez doplaćivanja za praćenje. Oni poslali švedskom poštom i oba paketa imaju onaj Q................XX broj i mogu da se prate. Bar dok su u Kini i Švedskoj.

obicno paketi preko 15$ imaju tracking ukljucen.
Bez trackinga nema sanse bilo sta pratiti

taj poust nema nikakve veze sa povraćajem novca ukoliko ti paket ne stigne, to je popust prilikom sledece kupovine, ukoliko sam te dobro shvatio? Jel se taj popust odnosi prilikom kupovanja u toj prodavnici ili važi prilikom kupovine iz bilo koje prodavnice?
Jel tebi stigao paket i ako nije kako mislis da ti vrate pare, nisam shvatio kako se to radi preko gearbest-a, ne znam da li možda negde piše na forumu, pokušaću kasnije da pronađem na forumu.

Tako je, prilikom sl kupovine. To je za gearbest, o njemu smo pricali. Nije mi stigao, na trackingu pise da je na carini kod nas. Ne planiram da trazim povrat, kontam da ce stici. Ni ja nisam nikad trazio pare nazad.

Da li je moguca kupovina na Gearbest VISA electron karticom (komercijalna banka)? Ne zelim bzvz da uplacujem pare na karticu, ako ne moze da se iskoristi. I sta stikliram od onih opcija ( tracking number i shiping insuarance)? Znam sta znace ali me zanimaju vasa iskustva.

Neki dan sam koristio i radi. Do sada od tih opcija nisam ništa koristio i stizalo je sve za 3 nedelje.

HTC 820 via Tapatalk

Ok narucujem neke sluske oko 8£ (rock zircon) sad sam probao izasao mi je eror kad je trebao da proveri karticu ali vrv zato sto nemam dovoljno na kartici uplaticu ovih dana pa cu probati, hvala na odgovoru.
Mogu li da ocekujem neke dodatne troskove sem onih koje oni naplate?

Poslednja izmena:
Da, mora da ima na kartici par dolara za verifikaciju. Jedino ako na carini naplate otvaranje paketa, mada je to mala pošiljka, verovatno neće biti ništa više.
Do sada nisam ništa dodatno plaćao.

HTC 820 via Tapatalk

Ok narucujem neke sluske oko 8£ (rock zircon) sad sam probao izasao mi je eror kad je trebao da proveri karticu ali vrv zato sto nemam dovoljno na kartici uplaticu ovih dana pa cu probati, hvala na odgovoru.
Mogu li da ocekujem neke dodatne troskove sem onih koje oni naplate?

Kada ti paket stigne u srbiju, ako ga otvore na carini, naplatice ti PDV na cenu koja je naznacena na paketu ( 20% na (8 funti + troskovi transporta) u tvom slucaju) + 140 din "usluga" otvaranja paketa od strane carine.

Ako ne budu otvarali paket na carini, nece naplatiti nista. U principu moze da te zalomi i ovako i onako, nevezano za vrednost paketa, bar su moja iskustva takva...

Za pakete pareko 50e (ako se ne varam) se naplacuje i carina 10% pa na sve zajedno PDV...

Poslednja izmena:
stiglo ono sto sam narucio 15-og, nije naplaceno nista :) ovaj megir sat za te pare stvarno izgleda sjajno, ja prezadovoljan

I meni je danas stigao Xiaomi Pocket 10000mAh Mobile Power Bank, porucio 18-og.

mislis da ce sve stici odjednom?

Pa ako si sve naručio u jednoj porudžbini onda će stići odjedno...

Pa sad, ako sam 1 po 1 porucivao u odredjenom delu dana, nadam se da nece mnogo uticati da stigne odjednom :d

Onda znači da imaš 3 različite porudžbine i da će stići odvojeno u 3 paketa. Ali za sluške i powerbank mislim da imaju veeeeliku šansu da zaglave na carini.

Nazad
Vrh Dno