Šta je novo?

GearBest, Banggood, LightInTheBox, DealExtreme, Geekbuying (Readme u prvom postu!)

Bome, i ja mislim... meni su neki paketbi sat cija je cena bila 40ak ojra zadrzali, iako je vrednost na paketu stajala 20 ojra, oni su sami pravili svoju procenu vrednosti... Tarzanija.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Meni su baš za ove slušalice na niškoj carini tražili dokaz koliko sam ih platio jer su Kinezi zabrljali pa napisali vrednost manju od 2$. :D

A razmisljao sam se da li da uzmem Ausdom M05 ili M06, M06 su jeftinije 11 evra valjda bese, ali eto dopao mi se dizajn, bluetooth 4.0 i izgleda da imaju kvalitetniju zavrsnu obradu + taj aptX codec pa ce mi dobro doci ako budem nekada koristio neki uredjaj koji podrzava tu tehnologiju.

Ja sam zadovoljan. Udobne su baš, mogu dugo da se nose bez neke nelagode. Baterija fino traje, punim na svaka 4-5 dana a rade po nekoliko sati dnevno.

Je l poručivao neko onaj dreger za merenje količine alkohola u krvi? Takođe me zanima da li neko ima iskustva sa onim uređajem koji meri temperaturu predmeta u koji se uređaj usmeri?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Za prvo mislim da nije baš precizno ali pričam napamet jer nisam imao nikad u ruci alkometar.
Ono drugo se zove IR termometar, imam ga i radi dobro, imaj u vidu da što si dalje od predmeta čija temperatura te zanima to će termometar pokrivati veću površinu i uzimati prosek temperature tako da treba da meriš iz blizine...

Ne treba mi ni malo precizno, nek maši 10-20% ja zadovoljan. Treba mi čisto za *******ciju i igranje :)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Imam ja jedan merač alkohola u krvi. Koliko se sećam, cena mu je bila oko $7. Nije baš precizan, ali pokazuje brojeve :D. Dobar je za zabavu i tu bi bio kraj njegove upotrebne vrednosti. Pretpostavljam da skuplji uređaji imaju preciznija merenja.

Ja sam video u Jumbu u Grčkoj merač alkohola za 3 evra. Krenuo sam da ga ubacim u korpu, ali onda primetih da meri do 0.2 promila. Dakle, neupotrebljivo :)

Zna li neko kako da trackujem posiljku sa gearbest, vidim da su slikali parcel i ide preko NL poste.
Tracking No. koji sam dobio je u formatu NL1234567891234 i ne mogu da ga nadjem nigde

Mislim da to ne može da se prati. Imam i ja jedan takav trenutno.

Trackitonline.ru, vec je nekoliko puta receno, pokazace posiljke

Sent from my x600 using Tapatalk

Vidi stvarno. Verovatno kao za one švedske besplatne brojeve samo dok ne poleti iz Kine?

Zna li neko kako da trackujem posiljku sa gearbest, vidim da su slikali parcel i ide preko NL poste.
Tracking No. koji sam dobio je u formatu NL1234567891234 i ne mogu da ga nadjem nigde
Moze da se prati do izlaska iz Kine, imam trenutno dva takva brija koja pratim a koja su 17.05 poletela iz Kine ka Srbiji.

My Samsung S6 sent this

Hmmm...ja sam narucio robu sa GB-a i imao sam pracenje preko Swedish post-a sve vreme. Do juče mi je paket bio na carinjenju, nisu me zvali, sad je kod pošte i sutra mi stiže. Sve vreme sam imao mogućnost praćenja i ništa platio.

Sent from my LG-D802

To je to. Na skupljim paketima (ne znam tačno, preko 30$ čini mi se) ide regularan tracking broj bez doplate. Na ovim jeftinijim ako se ne doplati idu samo ovi skrnavi što mogu da se prate po Kini. Na kraju krajeva nije ni to loše, bar da se zna kad je poleteo za Evropu.

Ok, i to je nesto. Prema informaciji sa tog sajta, moj paket je krenuo 7. videcemo koliko mu treba da stigne.

Evo malo zanimljivosti... stigao mi je konacno paket, trebalo mu je negde oko 3,5 nedelje. Naručio sam neki smart watch i usb kablic, sve zajedno 47e, na paketu pise 20e... ipak su zadrzale lopine na carini i naplatile 576 dinara carinjenje!!!
Na osnovu cega i kako, bilo koju od ove dve vrednosti da uzmu, spada pod svotu koja po zakonu ne podleze carinjenju, zar ne??? Mislim nije stvar u parama, stvar je u principu!

Evo malo zanimljivosti... stigao mi je konacno paket, trebalo mu je negde oko 3,5 nedelje. Naručio sam neki smart watch i usb kablic, sve zajedno 47e, na paketu pise 20e... ipak su zadrzale lopine na carini i naplatile 576 dinara carinjenje!!!
Na osnovu cega i kako, bilo koju od ove dve vrednosti da uzmu, spada pod svotu koja po zakonu ne podleze carinjenju, zar ne??? Mislim nije stvar u parama, stvar je u principu!
A ko kaze da ti ista carinjeno?
To sto su ti naplatili je PDV...

My Samsung S6 sent this

Pdv + otvaranje paketa. Da su realno naplaćivali trebalo je da te košta oko 800 din tako da si još i dobro prošao.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Mislim da se nismo dobro razumeli, ima posebno izražen pdv + otvaranje paketa, i oni iznose zajedno 490 din, a carinjenje još 576 din!

E ***, nemam je više, bacio kad je stigao paket. Na paketu se nalazila nalepnica sa odštampanim znakom "ocarinjeno". Ispod je bilo ručno napisano 3 stavke - pdv, carinjenje, otvaranje paketa.

ma to rucno pise svasta, u dekleraciji (satmpan papir A4 na stampacu) je jedino tacno, tebi su uzeli 800+ din pdv i pregled,otvaranje sigurno
a procenili su na ~40$ sigurno

Ne znam zašto bi preuzimao paket bez deklaracije i dao pare 'na reč'? To je mogao i poštar napisati usput..

Poslato sa Xperia Z3 pomoću Tapatalk-a

Pojeo postar, ona je zajedno sa uplatnicom ulepljena za paket onako ofrlje, nekad je u posti pocepaju kad vade uplatnicu koju proknjize :)

@Mikec desava se, mada posta to sve ima u digitalnom obliku zaduzenje, a ako oce papir moze da se zali upravi vodovoda, ili da ga vrati za kinu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno