Šta je novo?

Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition software version 5.00.00

procitao sam od korice do korice i imam veliki problem! imam nokiu E75 i nikako ne mogu da pokrenem garmin na njoj probao sam sve zive instalacije od 5.000 pa do 5.060 na nekima se samo pojavi pocetak startovanja programa i onda se sam ugasi a na nekima kada stisnem open nista ko da nisam ni probao da otvorim, da li mozda neko zna u cemu je problem???

Da nije uzrok neki software koji si predhodno instalirao pa on pravi greske? Hellox ili nesto slicno??? :trust:

Imao isti problem, ne secam se da sam imao nesto instalirano uz njega ali kad sam odradio reset i instalirao opet proradilo je, probaj isto ali sa verzijama 5.00.40 ili 5.00.50 jer mislim da je 5.00.00 malo stara verzija za tvoj telefon dok je 5.00.60 valjda za Azijsko trziste.
Pozdrav ,)

Hvala sdeki...... Uspeo sam da instaliram garmin 5.0020 zasto nije hteo druge verzije nije mi jasno i jos nesko ako neko ima E75 i treba u opcijama da ukljuci GPS posto nije aktiviran tu sam se bas pomucio da saznam zasto garmin nece da trazi satelit :mad::mad:

I u poslednjoj verziji garrmina se javlja problem sa curenjem baterije a sve vezano za pokretanje TRautostart.exe. Koji se ne iskljucuje posle podesavanja u samom garminu
vec mora rucno da se brise

u pitanju je nokia e71 i mape scgr 1.9,
da li je neko probao da nadje neko selo, ne grad, bilo koje selo?
ja nisam, da li ima nesto posebno da se podesava,
jer kao sto znamo procedura je izaberes zemlju grad pa adresu,
mozda je tu neka caka,

a recimo na HTC touch HD i iGO8 je ist aporcedura trazenja, ali kada pod grad ukucam neko selo on ga bez problema nalazi dok sa garminom nije taj slucaj.

Ides na Where to?, pa na Cities i tu upises mesto.

Probaj Where to pa lisatj na dole do cities i imas sa desne strane spell i tu ukucaj prva tri-cetiri pocetna slova i trebalo bi da ti izbaci meni tako jedino pretrazuje sela varosice i jako mala mesta

I u poslednjoj verziji garrmina se javlja problem sa curenjem baterije a sve vezano za pokretanje TRautostart.exe. Koji se ne iskljucuje posle podesavanja u samom garminu
vec mora rucno da se brise
Za koju verziju mislis 5.00.50 ili 5.00.60(TW)?
Na 5.00.50 ima ona procedura kao i u prethodnim(od kad postoji opcija "disable" za "launch background service"u tools\settings\system )bez brisanja fajlova:
-Pokrenes garmin, UKLJUCIS(enable) opciju(jer je po defaultu iskljucena), izadjes iz garmina. Ponovo startujes pa iskljucis opciju, iskljucis garmin. Proveris da li je TSR aktivan sa nekim TaskManagerom.:banana:
Meni nije ;)

u pitanju je nokia e71 i mape scgr 1.9,
da li je neko probao da nadje neko selo, ne grad, bilo koje selo?
ja nisam, da li ima nesto posebno da se podesava,
jer kao sto znamo procedura je izaberes zemlju grad pa adresu,
mozda je tu neka caka,

a recimo na HTC touch HD i iGO8 je ist aporcedura trazenja, ali kada pod grad ukucam neko selo on ga bez problema nalazi dok sa garminom nije taj slucaj.
Ides na Where to?, pa na Cities i tu upises mesto.
Potvrdjujem ovo od RYO. SCG route 2.1, where to\cities\ pa spell...kucas selo i nadje ga.

U krajnjem slucaju koje selo trazis da vidimo da li je ucrtano :)

Poslednja izmena:
Za koju verziju mislis 5.00.50 ili 5.00.60(TW)?
Na 5.00.50 ima ona procedura kao i u prethodnim(od kad postoji opcija "disable" za "launch background service"u tools\settings\system )bez brisanja fajlova:
-Pokrenes garmin, UKLJUCIS(enable) opciju(jer je po defaultu iskljucena), izadjes iz garmina. Ponovo startujes pa iskljucis opciju, iskljucis garmin. Proveris da li je TSR aktivan sa nekim TaskManagerom.:banana:
Meni nije ;)

Mislim na 5.00.50. Znam za tu proceduru ali kod mene nije htela. I dalje je bio aktivan TSR, sve dok nisam rucno obrisao, a trajanje baterije se povecalo skoro 4 puta

Poslednja izmena:
ok hvala, znaci nove mape.
na iGO8 ima i Zavidince ;), (selo 70 km juzno od Nisa)

iGO8 po meni mnogo bolji i precizniji od garmina ja sam ga imao na htcu i bio sam odusevljen kako radi spram garmina

Treba probati mapu Srbije koja je sada izašla u okviru Adrije. Imam utisak da je detaljnija.

I opet mi nije jasna logika Garmina da ima različite mape koje pokrivaju isto područje?!?

iGO8 po meni mnogo bolji i precizniji od garmina ja sam ga imao na htcu i bio sam odusevljen kako radi spram garmina
ok hvala, znaci nove mape.
na iGO8 ima i Zavidince ;), (selo 70 km juzno od Nisa)
Uvek najnovije mape, moze biti samo bolje(u vecini slucajeva)
Igo nema za symbian ;)

Treba probati mapu Srbije koja je sada izašla u okviru Adrije. Imam utisak da je detaljnija.

I opet mi nije jasna logika Garmina da ima različite mape koje pokrivaju isto područje?!?
Na sajtu kaze samo osnovni putevi za Srbiju. Tesko mi je da poverujem da su bolje uradili mapu za osnovne puteve nego nasi za detaljnu kartu :sceptic:

znam da nema iGO8 za symbian i to je mnogo lose sa njihove strane:D
ja trenutno koristim tu mapu srbije u oviru adrija rute, i nisam je bas nesto ekstremno testirao ali videcemo za koju nedelju, kada malo otopli pa sednem na bicikl da probam of-road puteve kako pokazuje;)

Na sajtu kaze samo osnovni putevi za Srbiju. Tesko mi je da poverujem da su bolje uradili mapu za osnovne puteve nego nasi za detaljnu kartu :sceptic:

Bogami, Srbija u okviru Adrije 3.0 (najnovija), ovo što sam do sada upoređivao je detaljnija od SCG! :trust:

Poslednja izmena:
Instalirao sam Garmin Xt 5.060 prema uputstvima koje je prilozio ERAX, ubacio mapu i sve je proslo OK do samog pokretanja programa. Kad pokrenem Garmin, izbaci mi pocetni logo i posle 2-3 sekunde me vrati u Aplkacije i nista. koristim Nokiu E 52. Da li neko zna u cemu je problem?

Bogami, Srbija u okviru Adrije 3.0 (najnovija), ovo što sam do sada upoređivao je detaljnija od SCG! :trust:
Khm! Kako šta. Recimo, Vrdnik je u Adriji ucrtan sa dosta ulica a u SCG je Vrdnik samo singularitet. Ali su zato Novosadske ulice oko mog kraja bolje u SCG nego u Adriji...

Poslednja izmena:
Meni su te adria 3 mape detaljnije nego scg 2.1 ili sam ja utripovao nesto? Koja je mapa srbije u toj kombinaciji?

Ja sam juce isao za Sarajevo, koristio ovu novu 3.0 mapu, i prosto nervira koliko ima gresaka i koliko nepostojecih skretanja mi je predlagao.

edit: e da, sad gledam neke gradove i tako to, stvarno 3.0 detaljnije uradjena od scg, mrzi me da probam po gradu, mozda ovih dana.

Poslednja izmena:
Da, Bosna je grozno urađena. Ail Adrija je jedina mapa koja je ikako podržava.

Instalirao sam Garmin Xt 5.060 prema uputstvima koje je prilozio ERAX, ubacio mapu i sve je proslo OK do samog pokretanja programa. Kad pokrenem Garmin, izbaci mi pocetni logo i posle 2-3 sekunde me vrati u Aplkacije i nista. koristim Nokiu E 52. Da li neko zna u cemu je problem?

Bukvalno se isto ponaša kod mog burazera koji ima E71. Nasao sam na nekoliko mesta na netu da ljudi imaju isti problem sa E71. Mislim da je generalno problem sa Garminom kod pojedinih telefona E serije.

Da Oggy, smešno je... ***, crna rupa sveta smo.

Nazad
Vrh Dno