Šta je novo?

Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition software version 5.00.00

Bukvalno se isto ponaša kod mog burazera koji ima E71. Nasao sam na nekoliko mesta na netu da ljudi imaju isti problem sa E71. Mislim da je generalno problem sa Garminom kod pojedinih telefona E serije.

Mislim da sam resio problem. Skinuo sam sa Garminovog sajta 5.050 instalitao ponovo prema ERAX-ovim objasnjenjima i za sada radi OK. Iskljucio sam BT i rotaciju ekrana, ubacio jezike i za sada ne koci. nadam se da ni nece.

Samo bih hteo da dodam da me ne kontaktirate za objasnjenja kako-ovo,kako-ono to imate na prvih sedam strana...
Rekao sam da me kontaktirate za sam softwer i njegovu "lokaciju" pa cu vam reci

@Kozma ,drago mi je da si uspeo,uopste nije tesko jel? Samo treba odovjiti malo vremena..

Prema informacijama sa jednog drugog foruma, za ovu ili narednu nedelju je najavljen izlazak nove SCG mape, najverovatnije pod nazivom SCG Route 2.2 NT.
Neko bi reko Info Team uzvraća udarac na Adriu 3.0 :D pošto je ista za SCG dobro urađena.

jedan savet za sve
meni radi na 5800XM pored garmina 5.040 instalirao sam ndrive sa nekim pips programom sto dodje uz njega i sad mi mob nadje signal satelita bukvalno za 5sec cak i kad je hladan i napolju oblacno
u kuci mu treba malo vise tj 10tak sekundi
ovo mi je prosto neverovatno jer je ranije hvatao fix i po 2-3 min.
koristim garmin i dalje ovaj je ubacen eto samo tako kao pojacivac :D

Prosto mi je malo cudno kad se ljudi zale kako Garmin nikako da update-uje jednosmerne ulice,neke nove puteve od pre godinu dana...a ja se pitam kada ce da konacno ucrtaju naselje u mom gradu koje postoji jedno 30 godina :S: Mozda je Adria 3.0 detaljnija tu-i tamo ali na mom terenu i Ardia i SCG izgledaju isto - suplje :mad:

Generalno milism da iGO treba da urade i za symbian i onda garmin moze u penziju
na scg 2.1 jos uvek nema kruznih tokova u SM koji su napravljeni pre vise od godinu dana dok na iGo em ih ima em ova devojka lepo kaze udjite u krzuni tok izdjite na drugom izlazu :D

Ja imam utisak da Garmin polako napusta Mobile XT. Od aprila nije izasla nova verzija, a pojavilo se dosta novih telefona/platformi...

Javite Garminu gde ste videli probleme u mapama. Nije teško a ubace sve što im jave.

jedan savet za sve
meni radi na 5800XM pored garmina 5.040 instalirao sam ndrive sa nekim pips programom sto dodje uz njega i sad mi mob nadje signal satelita bukvalno za 5sec cak i kad je hladan i napolju oblacno
u kuci mu treba malo vise tj 10tak sekundi

ovo mi je prosto neverovatno jer je ranije hvatao fix i po 2-3 min.
koristim garmin i dalje ovaj je ubacen eto samo tako kao pojacivac :D
Tebi je izgleda ukljucen aGPS...;)
Da li ti je ranije bio ukljucen i da li je sad?
Javite Garminu([email protected]) gde ste videli probleme u mapama. Nije teško a ubace sve što im jave.
Word i Amin :Klanjanje
:)

Poslednja izmena:
ma uvek mi je bio ukljucen :D

Assisted GPS. Pored ugrađenog GPS-a u telefonu, koristi i internet konekciju radi bržeg lociranja satelita...

Pomoću njega sam konačno uspeo da uhvatim satelite za manje od minut na Nokia E71 @ V400 FW. :) Potrebno je da se čačka malo u Positioning server odeljku. Namestio sam Telenor WAP za Access Point, ali nisam ukucao ništa u Server adress... Tu treba kucati supl.nokia.com i sve radi kao podmazano. :)

Upravo to...meni sa njim hvata satelite u 3d modu(garmin) za 10ak sekundi, a bez njega 10ak nekad i vise minuta.

@FXGT, zato se i cudim zasto ti je ranije trebalo sa njim 2minuta.
Da li si menjao server u "supl.nokia.com" pa ti sad radi ili sta...ne vidim vezu izmedju tog programa i GPSa.

nista nisam menjao ili dirao rekoh kako sam instalirao ndrive i taj neki ppis sto dolazi sa njim GPS mi odlepio nadje satelite dok se garmin ucita :D

Ne brej bas neki programcic dodje sa Ndrive-om
evo tacno naziva
pips_nokia_1_3_SS.sis

ja generalno na Garmin 50.0.50. nemam vecih primedbi, na 5800 sljaka skroz ok. a-gps mi je uklljucen, ali kad mi STVARNO treba navigacija, a ne samo estetski pokazivac mape, 3D, stavim tel. u offliine mod.jer sam se u pocetku gadno zaj. tj. VIP mi napravio dodatnih 1000 din....mada pravo testiranje dolazi tek kad bude bolje vreme tj. kad konacno isteram motor iz garaze
@ FXGT i dalje mi nije jasno sta si to tacno instalirao, moze link na PM?

Taj pips fajl se rucno instalira u procesu instalacije Ndrive softvera. Idu zajedno.:)
Ja ne koristim 5800 pa ne znam da li to stvarno pomaze.

ja generalno na Garmin 50.0.50. nemam vecih primedbi, na 5800 sljaka skroz ok. a-gps mi je uklljucen, ali kad mi STVARNO treba navigacija, a ne samo estetski pokazivac mape, 3D, stavim tel. u offliine mod.jer sam se u pocetku gadno zaj. tj. VIP mi napravio dodatnih 1000 din....mada pravo testiranje dolazi tek kad bude bolje vreme tj. kad konacno isteram motor iz garaze
@ FXGT i dalje mi nije jasno sta si to tacno instalirao, moze link na PM?

A zasto ne iskljucis aGPS? Onda nista ne skida sa mreze, pa nema ni racuna.

Da li kada imam instaliran GXT 5.0.50 i zelim da instaliram update na 5.0.60 pokrenem samo gxt.sys file ili prekopiram i ostale delove?

Pokrenes samo "GarminMobileXT.sis",
a mozes i sve da prekopiras na mem.karticu pa da pokrenes GarminMobileXT.sis, ali onda zna da zameni font.

Može li neko konačno objasniti u čemu je zonfa kod 5.0.60 verzije u odnosu na 5.0.50?!? Na oficijelnom Garmin sajtu postoji samo 5.0.50 i tamo to stoji od aprila prošle godine. Tu su se redovno i ažurno pojavljivale sve nove verzije. 5.0.60 se može naći kojekude osim na Garmin sajtu. A update, osim ako nije neka beta bi trebalo prvo da se pojavi tamo.

Mislim da je ista stvar, samo za određeno tržište (azijsko ili tako nešto)...

ima li neko mapu italije za garmin?

Nazad
Vrh Dno