Šta je novo?

Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition software version 5.00.00

Meni nije nikako mogao da nadje satelite...ali kad sam promenio server u supl.google.com...proradilo je, bez assisted gps....E sada, nisam isprobao u praksi, jer sam na poslu, pa sam samo izasao napolje da vidim hoce li uopste da se pokrene i radi...sad samo ostaje da vidim kako ce raditi u praksi.

Jel moze neko da mi kaze sta se dobija sa novim firmware-om?..>Mislim, sta su izmenili

Pozdrav, i hvala na resenju.

Poslednja izmena:
Cekaj, proradio ti je preko novog servera bez agps-a??
Pre ce biti da ti je agps bolji preko tog servera.
Bez agps-a ti ne treba nikakav server.

Pre E52 sam imao N95, tamo nisam nista cackao...i sve je radilo po "defaultu"...Medjutim na E52 nije mogao nikako da pronadje satelite...nisam puno obracao paznju, jer sam mislio da ajde, reko..treba mu vremena, mada je bilo trenutaka kad sam se vozao po gradu po 30min a za to vreme je on pokusavao da uvati server..i onda kad je Johnny B. napisao da se promeni server u supl.google.com promenio sam, izasao na terasu i odmah je pronasao satelite..sad sta je u pitanju ne znam... AGPS nisam palio...Ugasen je...ali kazem, to je sve bilo na kratko...posto radim u istoj ulici gde i zivim, samo par kuca nize, nemam prilike bas da ga testiram u praksi..ali valjda ce naici trenutak.

Pozdrav

Nisam siguran, ali meni to deluje vise ko sigurnija konekcija (mislim na to sa serverom).
Rekao bih da je hvatanje satelita stvar slucaja pogotovo jer mobilni uredjaji imaju slab modul, a vreme je uzasno poslednjih dana.
Modul hvata satelite, a server odrzava kvalitet konekcije. Tako ja to shvatam.

Meni se mnogo svidja a-gps opcija. Imam 5800, trebalo mu je po 10-15 min da nadje fix, a sa a-gps 20-ak sekundi.
Imam mb u paketu, tako da nije problem, ali bilo kako mislim da trosi malo.
Svakako da bi u roamingu bila smrt koristiti a-gps.

Da li je neko probao verziju: Garmin XT 5.00.60.sis

imam ja 5.00.60standalone verziju ali ne smem da kachim linak :) Iskopirate sadrzaj na karticu i pokrenete garmin xt.sis

Moze PM ako nekoga interesuje :)

Poslednja izmena:
Da, evo sad sam je i ja isprobao, osim ružnijeg fonta ne vidim neku razliku...

Ma nema nikakve razlike. To je verzija za tajvansko trziste ili tako nesto

Da li vredi uraditi update sa scg route 1.9 na 2.1? Ima li bitnih poboljsanja?

Zavisi sta je za tebe bitno, ali novije verzije mapa su obicno sadrzajnije i tacnije.

Ovde pogledaj sta je novo pa odluci

Što se mapa tiče, uvek treba preći na najnovije. Što se softvera tiče, to je već pitanje pojedinih apdejta.

Problem je sto nigde na netu nema"narodske"mape v2.1, a onaj paket od 72MB sam skinuo ali ne znam sta da radim sa njim... tacnije instalirao sam ga i onda nema dalje, trazi online otkljucavanje mape preko sifre sa CD-a!
Pozdrav ,)

Ni ne treba ti narodna verzija mape jer ne postoji takva nigde... Skines regularnu mapu sa oficijalnog sajta i procitas prvih 7 strana ove teme ,)

Postoje, do sad sam takve skidao sa neta i to otkljucane pa direkt u telefon, bile su oko 17MB ako se ne varam, aj probacu tvoj savet...
Edit: Ali badava, nisam nigde nasao objasnjenje o kome si pisao, u prvih 7 strana nema nista interesantno a ni u ostalim, ako ima neko da je izvukao mapu iz tog fajla nek mi se javi na PP (ako je voljan da posalje)?
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Na netu trazis "scg route" .img fajl, to je ta sto trazis ;)

Znam, nasao sam vec na jednom od stranih foruma koji nisam posecivao sigurno godinu-dve jer svuda koristim isti nick sem tu pa sam ga zaboravio... :d
Bas me zanima inace dal su sredili jedan veliki propust u Aleksincu, tamo je centar grada pesacka zona vec dobar broj godina a kad sam prvi put isao na Bovansko jezero Garmin me naveo bas u tu pesacku zonu, umalo se ne popeh na one plocice za pesake pa mi sinu da je to vec dugo godina tako a sto se SGC Route 2.0 mape ticalo tu je glavna saobracajnica!?
Pozdrav ,)

A da li sa 5.0.40 vredi prelaziti na 5.0.50? Meni 5.0.40 lepo radi na E71, samo od updatea firmwarea sa V200 na V400 mu je potrebno ~10 min da nađe satelite (ranije je trebalo minut-dva)... pa ne znam da li nova verzija Garmina može imati uticaja...

UVEK je preporucljivo ici na noviju verziju, cak i ako u change log-u postoje samo neke sitne ispravke jer se obicno desi da one povuku neke vece prednosti a retko donesu mane, ja prebacih i novi Garmin i 2.1 mapu jer sam mislio da cu moci preko BT-a da zavrsim posao ali sam zaboravio da treba ili citac memorijskih ili data kabal a trenutno kod sebe nemam nijedno, steta! :wall:
Pozdrav ,)

Lomnica, ako znaš za neke propuste u mapi, javi to Infoteam-u. Ima na njihovom sajtu na kraju strane http://www.garmin.rs/vesti.php?id=51 mail na koji se to javlja. Do sada sam im par puta javljao greške i uvek su ih ubacili u novije verzije. Probaj da budeš što detaljniji.

A da li sa 5.0.40 vredi prelaziti na 5.0.50? Meni 5.0.40 lepo radi na E71, samo od updatea firmwarea sa V200 na V400 mu je potrebno ~10 min da nađe satelite (ranije je trebalo minut-dva)... pa ne znam da li nova verzija Garmina može imati uticaja...
Deluje da ti je iskljucen AGPS. Bez njega su male sanse da ti za 1-2min nadje satelite, tako da ti je najverovatnije ranije bio ukljucen. Ukljuci ga ponovo...;)

U Garminu ne vidim da ima opcija za čekiranje Assisted GPS-a. Kad kliknem na one signal "crte" u gornjem levom uglu piše Assisted GPS, tako da je izgleda automatski uključen. Inače, ima samo opcija da li da koristi built-in GPS ili da ga vuče preko bluetootha... Ako postoji opcija u samom Garminu, javljajte pa da uključim. :)

A u opcijama telefona je čekiran A-GPS.

Naravno da nema, nalazi se u opcijama telefona, Alati/Podesavanja/Opste/Pozicioniranje pa"Asistirani GPS"ili"Zavistan od mreze GPS", kako gde.
Pozdrav ,)

procitao sam od korice do korice i imam veliki problem! imam nokiu E75 i nikako ne mogu da pokrenem garmin na njoj probao sam sve zive instalacije od 5.000 pa do 5.060 na nekima se samo pojavi pocetak startovanja programa i onda se sam ugasi a na nekima kada stisnem open nista ko da nisam ni probao da otvorim, da li mozda neko zna u cemu je problem???

Nazad
Vrh Dno