Šta je novo?

Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition software version 5.00.00

Da li ni jedna verzija Garmina ne radi lepo na E52?
Da li je izasla neka zakrpa za GPS ovog fona?

Ovo je glupo da ne moze gluplje da bude, mislim na ovaj bag koji postoji izmedju garmina i E52.

Verovatno ce sve biti u redu kad izadje nova verzija Garmina. Do tad, probaj NDrive, deluje dosta stabilnije a ima i PlanPlusovu mapu srbije koja je sasvim okej. Ja ne mogu ni nju da koristim jer ne prepoznaje half-QWERTY Nokije e55. Neverovatno je da samo navigacioni softver ne reaguje na tastaturu mog telefona, ostali programi (i igrice) rade bez ikakvog problema. Bezveze...

Ja sam upravo instalirao 5.00.60 na E52 i uopste nemam mogucnost da izaberem ono use bulit in gps...Imam samo opciju sa bluetoothom, jel to normalno na E52, il je to do verzije garmina?

Pozdrav

Bice da je to do tebe a ne do Garmina :) Nisi ga dobro otkljucao , da li si ga uopste otkljucao?

Ma da...bice da je do mene...nisam ga dobro otkljucao... zaboravio sam da prilikom pravljenja onih fajlova SW.unl i Gmapsupp.unl stavim u notepadu all files....pa sam fakticki "otkljucao" garmin sa fajlovima sw.unl.txt i gmapsupp.unl.txt

Sorry..

Hvala

Jel moze mala pomoc, imam nokiu e75 i treba mi neki program i jednostavnu uputstvo za isti, a sve to u vezu instaliranja GPS Garmin.

Ti si baš uporan...

Već je pisano sve što je dozvoljeno o Garminu, ako te mrzi da čitaš sve, koristi search.

^
^
Ovih 19 strana uopste nije mnogo za prelistati , uopste mi nisu jasni ljudi koji se pojave ovde prvi put i traze sve na gotovo,cist bezobrazluk ...
Docepali se svi telefona sa GPS-om i sada ajmo maso potrosite na nas svako po 20 minuta...

Jedan lik me kontaktirao na mejl, da ne citiram u detalje sta je sve napisao , ko je,cime se bavi i sta sve od tehnickih stvari ima :eyebrows: i posle svega toga mi trazi uputstvo step by step za instalaciju GSM :d softvera ...

Pogledaj prvih 7 strana i naci ces uputstvo

Poslednja izmena:
Ako mu je puno da cita 19 strana ima na drugim forumima i po 100 strana na ovu temu.:D:d

Ima nas svakakvih.:-devil-:

Za one koji "koriste" GMobile XT na nokijama E52, E55, E72... Probajte da iskljucite senzor za okretanje, kao i bluetooth i Garmin ce postati neuporedivo stabilniji. Sinoc sam pronasao tu foru na netu, danas isprobao i zaista radi, bar u mom slucaju (E55, fw 022.009, GMobile XT 5.00.50).

Pozdrav

Za one koji "koriste" GMobile XT na nokijama E52, E55, E72... Probajte da iskljucite senzor za okretanje, kao i bluetooth i Garmin ce postati neuporedivo stabilniji. Sinoc sam pronasao tu foru na netu, danas isprobao i zaista radi, bar u mom slucaju (E55, fw 022.009, GMobile XT 5.00.50).

Pozdrav

A sta cu ja sa e72, imam kompas ;) prc ! a to za okretanje ekrana ni nemam ;)

Insatlirao sam garmina na n95 i sve radi ok.
Ali imam problem prilikom instalacije map source na racunar. Kad krenem sa instalacijom i uradim agree nece da krene instalacija nego mi izadje obavestenje "previous map source not found. setup will terminate."
Jel zna mozda neko resnje kako mogu da instaliram map source na racunar i sta treba da radim? korisitm windows 7 ultimate 64 bit. Skinuo sam i najnoviju verziju map source i opet ista prica. popizdeo sam. :mad:

Ali imam problem prilikom instalacije map source na racunar. Kad krenem sa instalacijom i uradim agree nece da krene instalacija nego mi izadje obavestenje "previous map source not found. setup will terminate."
Jel zna mozda neko resnje kako mogu da instaliram map source na racunar i sta treba da radim? korisitm windows 7 ultimate 64 bit. Skinuo sam i najnoviju verziju map source i opet ista prica. popizdeo sam. :mad:

Ma ne gubi vremena s' tim,nadji lepo na netu vec sredjenu narodnu mapu u .img formatu i samo takvu prekopiraj na kartici fona u Garmin root folder i nema greske ;)...e ako bash zelis da instaliras map source,to je druga stvar,za to neznam resenje. :D

Nadji negde Garmin Training center for windows. Instaliraj njega pa onda Map Source. Iz nekog razloga Map Source nece da se instalira na komp na kome nikad nije bilo ni jednog Garmin proizvoda. Ovo je radilo na 32-bit Win XP.

Poslednja izmena:
Ne treba da instaliras posebno Map Source nego lepo pokrenes instalaciju bilo koje mape i automatski ces dobiti instaliran MapSource , jednostavnije ne moze biti...

^^ To je to...
Ali ćeš mape morati da otključaš i u Map Source-u.

Nadji negde Garmin Training center for windows. Instaliraj njega pa onda Map Source. Iz nekog razloga Map Source nece da se instalira na komp na kome nikad nije bilo ni jednog Garmin proizvoda. Ovo je radilo na 32-bit Win XP.
Ja sam na vise racunara (Win XP 32bit) instalirao odmah MapSource, ali iz same mape, ne zaseban program. I radilo je bez problema.

Mada se slazem da je najjednostavnije ubaciti samo .IMG u telefon :eyebrows:

hvala svima na pomoci.

bio je problem sto je rekao kolega emrax, sad radi sve ko sat. :d

:wave:

Najjednostavnije je staviti samo .IMG u telefon. Ali MapSource u računaru je izuzetno koristan softver koji, po meni, daleko izdiže upotrebljivost Garmina iznad iGo-a.

Najjednostavnije je staviti samo .IMG u telefon. Ali MapSource u računaru je izuzetno koristan softver koji, po meni, daleko izdiže upotrebljivost Garmina iznad iGo-a.

Upravo tako. Mada, ko ne zna, ne mora da se skine Mapsource verzija mape. Moze i .img i posle sinhronizovati uredjaj sa MapSource

Nisam prelistao celu temu..ali me interesuje, da li neko ima verziju garmina (i koja je uopste?) koja moze da se instalira na Nokiu N97?
Hvala unapred!!

Danas sam konacno koristio 20min neprekidno garmin na e52.
Nasamo sam da je potreno izmeniti server. Nokia.com baguje.

Ono sto je bilo potrebno je da se u
Ctrl. panel / settings / general / positionig / positioning server / server addres
ukuca
supl.google.com.
To je neka fora izgleda do same konekcije i pucanja iste.
Naravno stoji da treba gasiti senzor i bluetooth.

Postoji jos jedan stvar, a to je da se u samom garminu alati/postavke/karta stavite da je orjentacija pracenje (2D).

Ja sam bio podesio prvo oba, a zatim sam stavio da mi garmin radi u 3D i u oba slucaja je radio. Nisam mogao da verujem da na mom fonu radi garmin (GPS).

Poslednja izmena:
A da, pre svega toga sam jutros ubacio novi firmware. Tako da ne znam tacno do cega je.
Sada imam ovaj 022.009 firmware.

A da, pre svega toga sam jutros ubacio novi firmware. Tako da ne znam tacno do cega je.
Sada imam ovaj 022.009 firmware.

Nije do firmware-a, ja sam ga instalirao davno, Garmin se nije popravio... Videcemo sad, mada jos nije uhvatio fix (vec 10-ak minuta), verovatno mu treba vise vremena posto prvi put koristim taj server. Doduse, pokusavam iz sobe (tu mi je ranije fiksirao satelite bez problema), a i vremenske prilike mu ne idu na ruku... Sad sam malo gledao po netu, kazu da je taj supl.google.com problematican sa OVI Maps, ali ako radi sa Garminom, onda smo na konju!

Ja sam probao bez asistenta i nisam mogao da uhvatim satelit 15tak minuta onda sam upalio asistent i radilo je. Posle kada sam ugasio asistent odmah je nasao satelite i radio tih 20tak minuta koje sam pomenuo.

Nazad
Vrh Dno