Šta je novo?

Gainward HD4850 - prvi utisci

Nikola bre, nemoj me brukas!!!
Brzina fana se regulise preko njegove voltaze (na 2 zice)!
Ako mu se dovede manja voltaza, sporije se okrece i vice versa!

Разумијем ја то, али како ја да га пребацим на 7 волти?

Ево скор са овом графичком (E2180 @3Ghz)

Prilozi

• 11285.jpg
    11285.jpg
    92.4 KB · Pregleda: 89
da li radi vantage na win7? ja sam nestopokusavao al nece da se pokrene...

radi odlično.

probaj desni klik na exe pa run as administrator.

Poslednja izmena:
@Bojan84:

Ima li kakve veze to sto ja koristim WIN7 x64 (mislim na ovaj FurMark)?
Oce li to da radi na x64?

Trebalo bi da radi, u OS support pise da radi na visti x64. Samo sto ovaj test extremno zagreva kartu, pre svega memoriju na njoj. Tokom testa sam pipao gornju stranu kartice ispod koje se nalazi memorija i bilo je vrelo (mnogo vrelije nego pri standardom opterecenju kada radi 3dmark06 ili kada radi crysis) tako da nemoj da preterujes sa testom i mucenjem kartice jer hladnjak na karti ne prekriva memoriju. U sustini ne bi trebalo nista da se osteti pri default clock-u, ali nije bas moranje da se toliko muci karta, jer opet kazem ovaj test mnogo vise zagreva kartu nego bilo koja igra.

Poslednja izmena:
Trebalo bi da radi, u OS support pise da radi na visti x64. Samo sto ovaj test extremno zagreva kartu. Tokom testa sam pipao gornju stranu kartice ispod koje se nalazi memorija i bilo je vrelo (mnogo vrelije nego pri standardom opterecenju kada radi 3dmark06 ili kada radi crysis) tako da nemoj da preterujes sa testom i mucenjem kartice jer hladnjak na karti ne prekriva memoriju. U sustini ne bi trebalo nista da se osteti pri default clock-u, ali nije bas moranje da se toliko muci karta, jer opet kazem ovaj test mnogo vise zagreva kartu nego bilo koja igra.

OK!
Znaci 250 sec?

ma za te pare...

ko ima dobro provetreno kućište nema da se brine, samo nek skine tu plastiku kako bi vazduh mogao da "piri" preko nje.

OK!
Znaci 250 sec?

Da otpriliko toliko, moze i manje oko dva, tri minuta. Pogledaj cisto da vidis kolika je temperatura, ali ne bi trebalo da predje 60c za GPU sto je veoma dobro. GPU-Z ima i pokazatelj temperature memorije on je malo veci nego za GPU (otprilike za 5, 6 stepeni) ali nisam gledao prilikom zavrsetka testa kolika je temperatura memorije, a pretpostavljam da je bila velika.

Kad si unosio post pored onog globusa za unos URLa treća ikona desno je za ubacivanje slika u post. Ili da si samo ono url u [] zamenio sa img

Onda bi to izgledalo ovako

wahfo0.jpg
bfm3jn.jpg

U svako slučaju hvala što si skidao plastiku umesto nas :)

Poslednja izmena:
stigla mi je gainward 4850 sto ima da se kupi za 7200din i mogu da kazem da je temperatura kartice ispod 40 stepeni ali da se cooler dosta cuje i da ne pomaze smanjivanje brzine coolera u riva tuner-u jer je i ovako na minumumu...moracu da odradim neki mod pa da stavim da radi na 5v

Ja kad sam cuo za tu akciju, zovem druga da mu kazem da kupi nju.
On vec krenuo u G, i kupio za 8800din Safir 4850, isto na akciji.
Al barem su T niske, i kartica je tiha, mislim da to vredi 15e razlike :).

ja sam zadovoljan jer za te pare je ok...pre toga sam prodao 4870 i dugo sam razmisljao sta da uzmem (koristio sam "zver" 7300gs) i da li da cekam dx11 kartice ili da uzmem ovako nesto za prelazni period i pojavilo se za malo para i odluka je odmah pala...

bb king
hvala na savetu...nije mi tesko da rastavljam jer to svaki dan radim posto to prosto obozavam i ne bi verovali kakav sam "skarabudz" napravio juce u kombinaciji vodeno i vazdusno hladjenje za i7 920-ku tj iskoristio ono sto mi ostalo i mogu reci da sam zadovoljan sa temperaturama

Ima odvratnu, ali lepo uspalirenu, naponsku sexciju :d:d:d!

Cim dodjem kuci, a pre nego je posadim u kuciste, odmak stavljam 2 Al pravougaona niskoprofilna hladnjaka na naponsku grafe (na MOSFETe) ;).

Poslednja izmena:
mislis da je potrebno da ih stavljas?

Naravno. Imao sam Sapphire HD 4850 cim se pojavila kod nas i probao naponsku!
Ako ne racunamo sam GPU, ona se greje kao nenormalna!

Moja preporuka da ko ima hladnjacice zalepi ih na MOSFETe naponske i uziva u grafi bez bojazni od ...

Poslednja izmena:
evo ja sam malo pipao naponsku i hladna je tj mlaka...to verovatno nije merodavno jer je kartica u idle-u

evo ja sam malo pipao naponsku i hladna je tj mlaka...to verovatno nije merodavno jer je kartica u idle-u

Naravno. Idle nije merodavan jer ATi obara klokove (VPUa i DDRa) malte ne za duplo dok je u Idle stanju (a Bogme i struju VPUa i DDRa obara takodje).

@ZORZ, ako mozes uslikaj te hladnjake da vidimo kako izgleda. Inace naponska se greje u full loadu, ali mislim da ne bi trebalo da pravi problem ukoliko se graficka ne oveklokuje.
Sve u svemu za te pare ova graficka je pun pogodak i u poslednjih par godina predstavlja nesto najisplativije sto se moze dobiti od PC hardware-a.

Evo slika, ali je za stabilnost koriscen GPU Tool sa TechPowerUp-a.
Temperatura kartice je 36C Idle sa klokovima 500/993 a 53.5C Max load sa klokovima 625/993 i to posle 10min!!!

CATALIST.jpg i stability.jpg

IMG_0003_2.jpg, IMG_0004_1.jpg, IMG_0006_2.jpg i :banana::banana::banana::banana::banana:.

:guitar::guitar::guitar:

P.S. Deo MOSFETa koji nije prekriven hladnjakom se ni ne greje (jako malo)!

bas joj super "legao" hladnjak...da je crne boje hladnjak mislili bi da je fabricki stavljen...grejali su se pre stavljanja mosfet-i naravno pod opterecenjem?

Poslednja izmena:
@ZORZ, od cega je parce aluminijuma, nesto sto se namenski prodaje za ugradnju u kompjutere ili neka improvizacija? I cime si lepio hladnjake?

@ZORZ, od cega je parce aluminijuma, nesto sto se namenski prodaje za ugradnju u kompjutere ili neka improvizacija? I cime si lepio hladnjake?

Al hladnjak sam, prosle godine, dobio kada sam kupio Spire Al memorijski komplet hladnjaka pa u jednom kompletu idu ovakva 2 parceta Al-a i jos jedan koji obuhvata celu stampanu plocu memorije sa chipovima (naravno). Na 1nom je bila originalna termalna lepljiva traka a na drugom sam stavljao sam (svoju traku) i imas je u Radio Klubu Nikola Tesla!

RamCool II-SP301. To je taj komplet i jako je jeftin oko 300-350 DIN (ako ga nadjete).
Evo i slike: SP301.jpg.

:)

Evo kako je kod mene:

doduše, malo je veća gužva u kućištu. :d

Ovaj GPU Tool radi posao za grafičku, ali mi sad posle BIOS Flasha odlepio CPU cooler pa sve vreme urla na 1800RPM tako da ovaj od grafičke čujem samo kod POSTa. :wall:

BTW, kako smaraju ovi ogromni PNGovi koje pravi Win sa uključenim Aerom...

EDIT: ...a onda se malo progugla i otkrije Snipping tool u Visti/Windows7 koji napravi ovo:

Poslednja izmena:
Kartica je jako glasna ... mada za te pare nema osnova na prigovaranje bilo cega.
Za jeftin CrossFire setup dusu dala, jos da ima 1GB memorije ...
Inace u Pin-u ih vise nema...

Мени остала 2 меморијска пасивца са Залмана а требају ми 3. Пих. Значи ипак се може контролисати број обртаја. Мајку му а ја качио к'о сељак жицама 8ицу. Ваља ми сутра уштекати и тестирати. Јел се са овим програмом не чује?! Да ипак ја не скидам 8ицу коју могу софтверски контролисати, чак искључити?! Ај дајте неке резултате баш да видим колико губим са овим моји процесором. Јел пробао неко клоковати осим николаса?

Poslednja izmena:
Па ако се чује, онда прибјегните мом решењу. Монтирајте једну 8ицу на ону пластику (ја сам је окачио жицама јер нисам имао лијепка мада овако је чистије) уштекајте у матичну и имаћете исте екстра температуре! Мени ако пређе 60 по овим врелинам... Ма милина.

Vrh Dno