Šta je novo?

Gainward HD4850 - prvi utisci

fala :) radi sve :)

Jel imao jos neko problema sa ovim 4850? Stiglo mi dva komada i ni jedna ne radi, sa jednom ni jedan racunar ne boot-uje a druga nekad proradi u 2D na jednom.:wall:

mislim da nije imao niko ovde

Moja (prvi primerak iz G***na) nije htela da se probudi u 3D modu,a i 2D mod je izbacivao artefakte posle odredjenog vremena u DOS-u... Drugi primerak koji su mi dali kao zamenu radi za sada OK,knock on wood :)

Poslednja izmena:
Powercolor single-slot 4850 512MB DDR3

Moj prvi utisak(pre godinu dana) je bio... Vau, brza kartica, i nije bucna, a rekli su da moze da izdrzi ovakve temperature

Drugi utisak... hm sad se greje vise nego ranije, pa dobro povecacemo brzinu obrtanja kulera...

Treci utisak... greje se u pic.. mater... ne pomaze ni 70% obrtaja, pa dobro stavicemo da 12-icu da duva u nju...

Prokleti single-slot, ali stvarno nemam nikakvih drugih zamerki... cekam da prodje garancija pa da stavljam neki kuler... steta ovakve kartice da se greje ovoliko...

Poslednja izmena:
Ako nemas klimu naj-normalnije je da se sada kartice najvise greju jer je pakleno napolju ...
Ako imas klimatizovanu prostoriju a kartica se greje, probas da ocistis kuler
(ako to vec nisi uradio)
Hoce da se na pocetku samih rebara nakupi "tepih" od prasine i da zapusi protok
vazduha preko ostatka rebara na hladnjaku.
Sto se tice skidanja kulera, moze da se uradi i bez ostecenja zastitne nalepnice,
malo pazljivije uz pomoc fena za kosu.
Promenis pastu, sve lepo ocistis i vratis i ima kartica normalno da se greje kao i pre.

Duvao sam je :) Cistio sam je, imam klimu ali u drugoj prostoriji :p

Hvala na savetu za fen i tako to, mislim da cu uskoro da stavim neki dual kuler u svakom slucaju...

Sad je recimo na 69C idle sa 50% obrtaja i 12-icom koja bije u nju...

Nikada takve temperature u idle-u nisam imao sa referentnim single slot 4850-icama.
To je mnogo velika temperatura.
Necu sad da te ispitujem sa cime si cistio karticu :) prenecu moje iskustvo.
Malo jaci kompresor izbaci mnogo toga sto drugi metodi ciscenja ne mogu.
Imao sam nekoliko modela tih "referentnih" kartica, pa i crossfire sa takve
dve ... jedino sto sam radio da bi kartica bila prihvatljivo topla je da sam
u biosu grafike stelovao da mi ventilator bude uvek na min 35% i kartice su bile
pristojno hladne...

RefurbiSHTA?! :)

Prilozi

• IMG011.jpg
    IMG011.jpg
    485.7 KB · Pregleda: 114
  • IMG014.jpg
    IMG014.jpg
    476.8 KB · Pregleda: 99
  • IMG015.jpg
    IMG015.jpg
    478.9 KB · Pregleda: 101
Imam Gainward 4850 ali ne ovaj za 7000din vec redovan na koji sam stavio Cool Viva ventilator. Kloknuo sam karticu na 660/2020mhz pa da pitam jel je bezbedno da drzim ove vrednosti za svaki dan? Temperatura se digla tek za 3 stepena.

Jeste bezbedno. Nisi je bas preterano nasvirao, vec je to neki umeren klok. Samo vozi, nemas brige!

Imam Gainward 4850 ali ne ovaj za 7000din vec redovan na koji sam stavio Cool Viva ventilator. Kloknuo sam karticu na 660/2020mhz pa da pitam jel je bezbedno da drzim ove vrednosti za svaki dan? Temperatura se digla tek za 3 stepena.

mozes verovatno na 700 ;) ja cu ovu moju drati na 800 850 i nista nece da joj fali tako da nemoj da se brines

Nazad
Vrh Dno