Šta je novo?

Gainward HD4850 - prvi utisci

ja sam uspeo tako sto sam cooler od graficke spojio sa molex-on na 5v(nisam sekao zice i nisam nista ostetio) i radi na 40 stepeni u idle-u ili u loadu max 65 stepeni i sadje gotovo necujna

Hmm, probacu da ga spojim na fan controler... Vidis nisam razmisljao o tome, pretpostavio sam da je vent krsh sam po sebi i da mu nece pomoci dodatno spustanje obrtaja :crash:

Ako se ovo desava zato sto dati proizvodjac napusta ATI tabor, zar nije onda logicno da padnu cijene drugih kartica tipa 4670 ili sl a ne samo ovaj model.
Koje je minimum napajanje za ovu karticu, jer strarno je primamljiva cijena, bez obzira na glasnocu i veliku toplotu.

ma kartica je divna za pare koje kosta...dajte jos takvih ili malo skupljih npr 4870 i niko vam nece zameriti :)

Ako se ovo desava zato sto dati proizvodjac napusta ATI tabor, zar nije onda logicno da padnu cijene drugih kartica tipa 4670 ili sl a ne samo ovaj model.
Koje je minimum napajanje za ovu karticu, jer strarno je primamljiva cijena, bez obzira na glasnocu i veliku toplotu.
neko brand od 400w.

... ali mislim da je ovo ipak u pitanju za.... mušterija,
Зато што купујеш добру графичку по ултра повољној цени и 3 године гаранције...нешто ти је лош резон.... lol
...nanošenje štete konkurenciji...
..не ово се зове здрава конкуренција :wave: а шта би рекао тек за ово
Nije greshka ima i 4850 1GB GS za 8300din
4850 je 7000din
4870 je 9500din

to su cene po kojima su se prekjuche prodavale po NS.
Inache kontigenti su otishli pre nego su stigli :)
Gledajta najave pin-a ;)

da li ce mi ova 4850 gainward raditi na cooler master elite 332?

Pa radice, al dokle, sto kazu. Burazeru radi Phenom X3 8450, 4850, 320gb hard...na tom od 420w, al ja svakako ne bih previse rizikovao.

pa ja imam 770 black, 320hard i 4850 pa nisam siguran sta vi predlazete u tom rangu nesto?

Tja, zvao sam danas da pitam.
Svaka čast firmi za ranije poteze, ali mislim da je ovo ipak u pitanju za.... mušterija, nanošenje štete konkurenciji, a dugoročno gledano - i samome sebi.
Jedino ako su nabavljane negde u tvojoj blizini u maloprodaji...

Na osnovu cega to tvrdis? Atom Computers se ne bavi takvim stvarima, svaki artikal koje se nalazi na akciji je dostupan po toj ceni. U konkretnom slucaju jedna igraonica je pokupila vecinu kartica, par kartica je vec bilo na rezervaciji... Vec sad se prave rezervacije (bez ikakve obaveze) za sledecu turu, koja mozda i ne stigne.

Na osnovu cega to tvrdis? Atom Computers se ne bavi takvim stvarima, svaki artikal koje se nalazi na akciji je dostupan po toj ceni. U konkretnom slucaju jedna igraonica je pokupila vecinu kartica, par kartica je vec bilo na rezervaciji... Vec sad se prave rezervacije (bez ikakve obaveze) za sledecu turu, koja mozda i ne stigne.

U pitanju je odustanak datog proizvodjaca od ATI programa.
Jeli logicno razmisljanje da se onda jave i neke druge njihove kartice i da li ima tu nesto u najavi.
Hvala

Kad baš moram: po informacijama koje imam, uvoznik ***** je uvezao svega 40 karti od kojif je 15 kom. preuzela firma ****** iz BG, od čega 5 kom. za člana ovog foruma M***R****, a 25 komada firma ****** iz severne pokrajine.
Ukoliko je ovo tačno, držanje nepostojećih grafičkih na sajtu po ceni od 7000 din. je nekorektno prema firmi ****** iz BG itd...
Meni to liči na: imamo grafičke, nemojte ih kupiti kod drugoga, samo da vidimo da li će igraonica odustati - a u stvari ih nemamo i dobijamo a vremenu - možda ćemo ih nabaviti u međuvremenu.
Korisnika M****R**** više-manje boli uvo za ovu problematiku jer ne živi od prodaje HW, ali sam iskrenog mišljenja da su za mršavu zaradu na prodaji HW krive najviše same maloprodaje.
U svakoj drugoj branši (ili skoro svakoj) postoje predstavništva firmi koje se bave proizvodnjom i ovlašteni uvoznici. Predstavništva prate prodaju, dogovaraju strategiju i preporučuju minimalnu prodajnu cenu na tržištu. Ko se ne pridržava - nema robe više za njega.
Ako sam gde pogrešio - ispravi me, izvinjavam se, možda nemam potpune informacije. Možda bi bilo bolje na PM.

cekaj cekaj, nerazumem... impliciras da bi cena trebala da bude naduvana i da MP treba saradjivati u ovim podlim radnjama kako se cena ultra mega 4850 ne bi srozala??

@ zeljko
Bojim se da ćemo otići u žestok OT, ali moram da ti odgovorim:
Impliciram da se ni u jednoj normalnoj državi ne radi za džabe, i da rad za džabe (pa barem to bila i trgovina) vodi ka drastičnom padu kvaliteta usluge.
Evo ti primer: na ovim kartama koje su uvežene pre mesec dana pomenuta firma ***** iz BG je imala zaradu (kad se odbiju porezi) od 3,66e / kom. U pitanju je artikal koji je nabavljen po nesvakidašnje dobroj ceni i dobra kupovina za potrošača i kad bi bila mnogo veća marža. Ista firma plaća poslovni prostor (na relativno zabačenom mestu) 400e + dažbine. Gde je tu računica? Kako misliš da ta firma zaposli radnika koji ima 2 čiste o hardveru, koji ti može dati dobar savet, koji može da ti kvalitetno odradi servis? I koliku platu da mu da?

Poslednja izmena:
@ zeljko
Bojim se da ćemo otići u žestok OT, ali moram da ti odgovorim:
Impliciram da se ni u jednoj normalnoj državi ne radi za džabe, i da rad za džabe (pa barem to bila i trgovina) vodi ka drastičnom padu kvaliteta usluge.
Evo ti primer: na ovim kartama koje su uvežene pre mesec dana pomenuta firma ***** iz BG je imala zaradu (kad se odbiju porezi) od 3,66e / kom. U pitanju je artikal koji je nabavljen po nesvakidašnje dobroj ceni i dobra kupovina za potrošača i kad bi bila mnogo veća marža. Ista firma plaća poslovni prostor (na relativno zabačenom mestu) 400e + dažbine. Gde je tu računica? Kako misliš da ta firma zaposli radnika koji ima 2 čiste o hardveru, koji ti može dati dobar savet, koji može da ti kvalitetno odradi servis? I koliku platu da mu da?

1. pa ovako ako njim se nesvidja trziste kljuc u bravi... svi sretni HW jeftiniji itd... nikom nece biti zao, to je realnost

2. a zar nisi primetio da je mala kolicina ovih kartica i cena idealna za promociju i reklamu ???

Kad baš moram: po informacijama koje imam, uvoznik ***** je uvezao svega 40 karti od kojif je 15 kom. preuzela firma ****** iz BG, od čega 5 kom. za člana ovog foruma M***R****, a 25 komada firma ****** iz severne pokrajine.
Ukoliko je ovo tačno, držanje nepostojećih grafičkih na sajtu po ceni od 7000 din. je nekorektno prema firmi ****** iz BG itd...
Meni to liči na: imamo grafičke, nemojte ih kupiti kod drugoga, samo da vidimo da li će igraonica odustati - a u stvari ih nemamo i dobijamo a vremenu - možda ćemo ih nabaviti u međuvremenu.
Korisnika M****R**** više-manje boli uvo za ovu problematiku jer ne živi od prodaje HW, ali sam iskrenog mišljenja da su za mršavu zaradu na prodaji HW krive najviše same maloprodaje.
U svakoj drugoj branši (ili skoro svakoj) postoje predstavništva firmi koje se bave proizvodnjom i ovlašteni uvoznici. Predstavništva prate prodaju, dogovaraju strategiju i preporučuju minimalnu prodajnu cenu na tržištu. Ko se ne pridržava - nema robe više za njega.
Ako sam gde pogrešio - ispravi me, izvinjavam se, možda nemam potpune informacije. Možda bi bilo bolje na PM.

Imas lazne informacije. Znaci u Atom je stiglo 20 kom, 13 je danas prodato za jednu igraonicu (ako treba mogu da posaljem fiskalni sa fakturuom). Cena je kod nas na sajtu 7270 din. E sad ako nas krivis za ubijanje cene opet nisi u pravu, jer su ih drugi prodavali i ispod te cene.

Meni je jako zao sto se vecina diskusija na ovom forumu u poslednje veme vodi o cenama, stanju na trzistu...

Ako nas javno prozivas onda je glupo da odgovaramo na PM

@zeljko
Da, i onda hajd'mo svi u Maxi diskonte po računare. I kasirka će nam lepo reći šta da kupimo i dobićemo kilo banana gratis.
Koliko ti godina imaš i čime se baviš?

@JoKa
U pravu si, ja sam izneo javno, ne treba na PM.
Cena: da, bilo ih je i po 69xx din.
Razlog: zove me čovek kome sam trebao da prodam tu grafiku (po nižoj ceni nego u oglasu) i kaže: "Ima ih u Atomu po 7xxx din". Hajde da proverimo: juče kažu (ili kažeš) - ima, rezervisano, može igraonica odustati. Nazovite oko 16h. U redu. Oko 16.30 (dakle radno vreme), ČINI MI SE ISTI GLAS: jao, ne znam šta ste pričali sa kolegom, ali naš referent maloprodaje je izašao pre 5 minuta, nazovite sutra.
***, liči na zaj.....
Ako nije problem (ali ovog puta stvarno na PM) možeš li mi dati ime dobavljača?

Poslednja izmena:
kakvi ste vi likovi.

od 17 strana ima bar 7 strana djubreta ne vezenao za karticu.

@zeljko
Da, i onda hajd'mo svi u Maxi diskonte po računare. I kasirka će nam lepo reći šta da kupimo i dobićemo kilo banana gratis.
Koliko ti godina imaš i čime se baviš?

vidim da me prozivas a ovo nije tema za to..... sto je najgore ja koji se nabavim prodajom vidim celu sliku bolje od tebe.....

1. maxi je za OK za klasicne konfiguracije koje imaju, znaci ~250e kupe komp ubodu ga on pusti film i ode na internet... takvim korisnicima nista drugo ni ne treba

2. jer si obisao lokalne radnje i procenio njihov stav po strucnosti i servisu?

Tu ima takve bagre da to nije normalno, i naravno da treba bar 50% da se unisti jer ti prodavci/vlasnici nisu za prodaju tehnicke robe...

Ajd što nije vezano za karticu, ali još i ovakve prozivke...

Marko, kriv si što drugi ne mogu da prodaju ove karte za 8000, priznaj. :d

vidim da me prozivas a ovo nije tema za to..... sto je najgore ja koji se nabavim prodajom vidim celu sliku bolje od tebe.....

1. maxi je za OK za klasicne konfiguracije koje imaju, znaci ~250e kupe komp ubodu ga on pusti film i ode na internet... takvim korisnicima nista drugo ni ne treba

2. jer si obisao lokalne radnje i procenio njihov stav po strucnosti i servisu?

Tu ima takve bagre da to nije normalno, i naravno da treba bar 50% da se unisti jer ti prodavci/vlasnici nisu za prodaju tehnicke robe...

Uopšte te ne prozivam, replicirao si na moj tekst.
1. Bolje da ne komentarišem.
2. Jesam, zbog toga i pišem.
3. Bagra - možda si u pravu, ali ja govorim o onih drugih 50% (u šta ne računam "velike").
4. Ja kupujem voće u radnji preko puta kad god mogu, treba i onaj vlasnik 'leba da jede. Kad me zakine na računu ili mi uvali trulo, neću mu više svratiti u radnju, imam "Idea"-u na 100 metara.
Stvarno smo zaglibili van teme, ja neću više replicirati o "privrednim" stvarima.
Izvinjavam se JoKi zbog "insinuacija na bazi nepotpuno proverenih informacija" (rasčistili smo neke stvari na PM).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno