Šta je novo?

G92

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E sad ako je 8800 GT PCI-E 2.0 kartica koliko sporije ( odokativno ) ce da radi u PCI-E 1.0 slotu ??

Sto bi radila sporije?! Ako sve urade kako treba,PCI-E 2.0 karta bi trebalo da radi isto u PCI-E 1 slotu sa dodatnim napajanjem.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
289mm² je ~20% manje nego sto bi bio cist die-shrink G80 sa 90nm na 65nm.

Izgleda da Nvidia izbaciti najacu verziju G9X ove godine.
http://www.maximumpc.com/article/nvidia_launching_new_hardware_to_coincide_with_crysis_release
NVIDIA'S NEXT SHOT IN THE GPU WAR
During his speech, Nvidia’s senior vice president Dan Vivoli let slip that Nvidia intended to “launch new hardware to coincide with Crysis’ launch.” Vivoli didn’t elaborate, but the rumor mill has been predicting that Nvidia would ship a new top-end GPU right before the holiday shopping season, just as they did with the GeForce 8800 last year.

Nvidia has been working closely with Crytek throughout the life of this project, according to Vivoli, who told the press that Crysis is “the most advanced game ever developed.” Comparing Crysis to Dinosaur Island, the tech demo that Crytek eventually turned into Far Cry, Vivoli claimed that the new game performs “3,000 operations per pixel, compared to 30 operations per pixel in Dinosaur Island.” He said Crytek had created “85,000 shaders for the game, about the same shader complexity as today’s animated films.”

289mm² je ~20% manje nego sto bi bio cist die-shrink G80 sa 90nm na 65nm.

Kako si dosao do toga?

Ako je RV630 velik oko 155mm2 i ima 390m tranzistora,onda skoro duplo veci G92(289mm2) bi trebalo da izadje bas negde na oko 700m koliko ima i G80??

Gde je to dosta brzi? Moze da bude samo jednako brz sto je jako retko i to dok se ne ukljuci AA ili DX-10.

G80 jezgro je 484mm².

484 / (90 / 65) = 350mm².

Naravno racunica je priblizna jer ne moze sve da se skalira za isti faktor pri prelasku na novi proces.

Da,tako sam ja ranije pokusavao da izracunam ali nesto mi se nije slagalo_Ovo sto si napisao je moglo i ovako da se napise: 484*(65/80) = 350. Ovde je faktor smanjivanja broj koji pokazuje koliko je puta broj 65 manji od broja 80 (tj. 65/80).Ali pogledaj recimo primer G70->G71:
http://www.techreport.com/articles.x/9529

G70 je uradjen u 110nm,ima 302m tranzistorai velik je 333mm2;G71 u 90nm ima 289m tranzisora i ima ga samo 196mm2.Ajde da vidimo sta ce se desiti ako 333mm2 prebacimo sa 110nm na 90nm-treba da ocekujemo cifru koja je nesto veca(ali ne mnogo) od nasih 196mm2 koliko ima shrinkovano G71(nesto veca cifra jer G71 ima nesto manje tranzistora):

333*(90/110)=272,5 !!! ipak se ocekivala neka cifra koja je mnogo bliza 196 zar ne?
Zato kazem da mislim da se ovo bas i ne slaze,razlog je verovatno to sto kad se kaze 65nm ili 90nm u pitanju jedna dimenzija a ove velicine GPU-ova(484mm2,333mm2,196mm2) su dvodimenzionalne pa i to treba uzeti u obzir.Ako razumete sta sam napisao.. :)

opa-cupa, ode 8800gts 320mb u EOL

http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2007/10/05/nvidia-kills-8800gts-320mb

We knew that Nvidia was planning to kill the 8800GTS 320MB in order to make room for the 65nm die-shrink that the world has come to know as G92.

But it turns out that you cannot order 320MB versions any more either, since it is being pronounced as an EOL (End of Life) product.

Next in line to go through a change is the 8800GTS 640MB, which is being tweaked up in order to live through the 512MB and 256MB versions of G92.

Nvidia decided to raise the specs by another 16 scalar shader units, so the 8800GTS will now feature 112 scalar shaders, 16 less than 8800GTX/Ultra. Clockspeeds remain the same, as do thermal and other specs.

Poslednja izmena:
Kakva papazjanija ! Sta li ce da nam serviraju na kraju ?

ne znam ali znam da ce novi 8800gts 640mb biti extra karta :D maltene GTX za male pare !!! :banana:

Poslednja izmena:
8800GT anyone ?! :D

imageview.jpeg

imageview1.jpeg

Source

Poslednja izmena:
ne hvala Jerry, ne hvala...

@Typhoon.X:

ovo deluje kao nesto sto ce da proizvodi zvuke kao 7600GT sa reference kulerom :D

Poslednja izmena:
Hehe, da, deluje tako... Mada mi se svidza shto je single slot :) Videcemo, sad ce to josh malo ;)

to je i meni odmah palo napamet: buka zbog malecnog kulercica...

Pominjali su neshto da se prewishe greje sa single slot coolerom? Mozhda ne bude to referentni... al izgleda wec jeste

Poslednja izmena:
Nadam se da karta dolazi sa pure video 2 podrskom kao i 8500/8600 serija, a za razliku od trenutne 8800 serije.

Poslednja izmena:
Jel se znaju koje ce otprilike cene biti za GT i novi 640MB GTS ?

Samo sto prilikom kupovine necemo znati da li kupujemo staru sporiju verziju GTS-a ili novu ubrzanu. Cenim da ce ovaj veoma poslovan nVidijin potez biti posebno cenjen od strane kupaca.

Poslednja izmena:
Samo sto prilikom kupovine necemo znati da li kupujemo staru sporiju verziju GTS-a ili novu ubrzanu. Cenim da ce ovaj veoma poslovan nVidijin potez biti posebno cenjen od strane kupaca.
znaces, jer ce novi modela 8800gts nositi neke drugacije oznake od stare serije.

Zivi bili pa videli. Neupuceni nece imati pojma o varijetetima a mi ce mo na forumu gubiti vreme u diskusiji da li je verzija XYZ starija ili mladja od XZY.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno