Šta je novo?

G92

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
cisto sumnjam da ce biti brza. manje SP-ova, verovatno sasecena magistrala, ko zna sta je sa ROP-ovima itditd...ja verujem da ce biti sporija, i da ce biti ono sto je 8600GTS trebalo da bude: dobra kupovina za dve glave...

magistrala je 256, ROP-ovi su netaknuti, a klokovi na 65nm chipu su sumanuti ako je verovati shaminu sa VR zone-a, on je i rekao da ce karta uz neki overklok biti i brza od 8800gts-a...U principu karti nece nista faliti, verovatno ce imati DX10.1, a 65nm GPU ce se manje grejati i manje trositi, a i sigurno vise o/c ...

Da li ce G92 biti probni chip( marketinshki i funkcionalno) ili shta vec...teshko je sada prognozirati.Ono shto znam sigurno:8800 seriju necu kupovati jer je losh proizvod sa stanovishta potroshnje i grejanja.Nije to do kraja odradjen koncept.Izem ti ja grafichku koja ti zagreva celu mashinu kao luda i troshi kao "rusko vozilo".
Sacekacu G92 itd. i videti da li su reshili da ne budze vishe neshto shto u osnovi teshko izdrzava to hardwersko silovanje.
Grafichka ne treba da ide preko 65c i ne treba da troshi toliko struje.Ako serija 9 bude reshila ove probleme onda se govori o kvalitetnom proizvodu o kome treba razmisliti.

:D:D:D

Sta je Darkic, malo ti nesto to kuciste i slabo provetreno za 8800GTX, a?!? :d

Ja sam se nesto u pocetku mrstio na grejanje, ali kad sam video FPS u Bioshock-u u 1920x1200 na high podesavanjima sad mi vise ne smeta vrucina :D

Nedjo je napisao(la):
Nego, palo mi je na pamet, da obzirom na cinjenicu da ce obe kompanije izbaciti nove mainstream GPU-ove pred sam pocetak Bozicne sezone, mi zapravo ni necemo imati novog HighEnda ove godine!! To je samo po sebi presedan kome najvise mogu da se raduju oni koji su za sebe davno obezbedili HighEnd karticu, pa im investicija nece biti devalvirana u novembru.

Ja cisto sumnjam da nece biti novog high-enda, NVIDIA je obecala Double Precision Floating Point (u CUDA dokumentaciji doduse) krajem ove godine.

A i pocinje grejna sezona polako, vreme je za novu "furunu"...

Poslednja izmena:
Овај фура по своме... :D

G98 is for the entry level
There has been a lot of talk about G92 and many sites reported that this chip is a mainstream part. Our well informed sources have confirmed our previous allegation that G92 is a high end. It should be a faster clocked revised version of the G80 core at 65 nanometre and it should launch in mid November. The G98 is also the real codename and that is the 65 nanometre version of the G86 the 80 nanometre entry level chip. 65 nanometre will help Nvidia to make its production cheaper and the chips cooler. There will be one more G9x chips on 65 nanometre and we believe that G96 is the name. Time will tell.

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2939&Itemid=34

Po meni ce performanse da budu tu negde sa 8800 GTS-om a i cena im je slicna 10-20 eura gore dole. Totalno mi je nebitno koliko ce da trosi i u kom proizvodnom procesu je uradjena vec njene performanse i da bude tiha. Prednost je 512 MB memorije ali ne znam koliko je to bitno za 1280x1024.

e pa sad, znas kako, tebi nije bitno, ali nekom sa 350-400W napajanjem jeste ;)

pa ti se onda downgrade-uj ko Vinko, prodas 8800gtx , uzmes 2900xt, em vise greje em sporije radi - bargain, nema sta :p

Poslednja izmena:
OT
Hoces da kazes da znas koja je toplija ;) Jeste sporija, to niko ne spori, ali furuna kao 8800GTX zaista nije!
:wave:

pa ti se onda downgrade-uj ko Vinko, prodas 8800gtx , uzmes 2900xt, em vise greje em sporije radi - bargain, nema sta :p
Ma prichao mi Vinko.Njemu u nezgodnom trenutku iskljuchili grejanje jer nije placao.Nije imao kinte jer je potroshio za 8800GTX.:D Ali on je to lukavo osmislio:grejao se na grafulju.Shta ce mu parno grejanje?:D;)
Shalu na stranu: dosta su skupe a nekako mislim da ce ova 9-ka da ipak bude jeftinija iako za sada nema najava.I potroshnja energije ce biti manja.Secam se kad je @SPACE pisao kako treba minimum 600w za sli 8800 i quad i mislim da je bio u pravu.Ali ljudi,to nije normalno da mi kompjuter troshi kao frizider.:d
Ps.secam se kada su predvidjali da grafichke kartice budu externe i da imaju sopstveni PSU. :D Ako nastave sa trendom 8800gtx onda idemo ka tome.

Poslednja izmena:
OT
Hoces da kazes da znas koja je toplija ;) Jeste sporija, to niko ne spori, ali furuna kao 8800GTX zaista nije!
:wave:

:) Salio sam se malo ;) Znam kolko je vruc GTX i znam da je moja karta (x1900xt) sa stock hladjenjem toplija od njega (aka 94C full load :p ). X2900xt je tu negde oko 80C sudeci po onome sto sam procitao na netu ranije...

Признао човек да се зезнуо. Изгледа да дефинитивно неће бити high-end картице ове године :( ...

G92 might be a high mainstream part
Now we can say that we are confused with G9x series. One thing is certain, Nvidia plans to launch the new chips, codenamed G92 and G98, in November, but now it looks that G92 is indeed a high mainstream part.

Our sources now believe that G92 is the 65 nanometre version that is set to replace 8600GTS and that it can easily be branded as the 8700 card. This card should be faster than GTS but slower than 8800 GTS cards and it should cost between 200 and $250 at launch.

If this is true this means that there won't be a Geforce 8800GTX / Ultra replacement in this year.

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3044&Itemid=34

Bolje po ATI a onda po nas,jer bi bio monopol.
I stvarno je prebrzo svake godine novi modeli,nek malo uspore :)
Ljudi nisu stigli da rasprodaju 6xxx i 7xxx modele a oni bi vec na 9xxx.

Poslednja izmena:

Ja mislim da ako NVIDIJA proceni da je yield dobar, i ako im sve ispadne kako treba (bez bug-ova) da nece uopste cekati i da ce izbaciti novu generaciju high-end grafickih cipova u Novembru.

Razlozi?

1. 8800 se jako dobro prodaje ali je skup za proizvodnju pa su margine manje
2. Najavljen je OpenGL 3.0 i DX 10.1, kao i double precision FP, bez novog cipa to ne moze
3. ATI je jedva odgovorio na 8800, novi high-end pred Bozic bi ih sahranio
4. SLI je zapostavljen (posebno Quad) zbog gabarita 8800, nov cip bi ponovo omogucio SLI
5. Double precision bi omogucio znacajan GPGPU pomak (citaj: ATI leti iz Stanforda)

Ima sigurno jos ali me mrzi da nabrajam. Nedjo sta ti mislis?

Ja mislim da nece biti HighEnd-a iz 'vidije u Novembru.

yooyo je lepo primetio da 'vidija kada prelazi na novi proces, prvo testira na low-endu i mid-rangeu, pa se onda seli u highend.

DP FP ce sacekati DX10.1 GPU, sto ce reci izlazak SP1 za Vistu, koji donosi DX10.1. U prevodu mu to dodje CeBIT timeframe.

Ja mislim da nece biti HighEnd-a iz 'vidije u Novembru.

yooyo je lepo primetio da 'vidija kada prelazi na novi proces, prvo testira na low-endu i mid-rangeu, pa se onda seli u highend.

DP FP ce sacekati DX10.1 GPU, sto ce reci izlazak SP1 za Vistu, koji donosi DX10.1. U prevodu mu to dodje CeBIT timeframe.

to je bilo jednom. Sta je prvo izaslo 5900 ili 5200 ? 6800 ili 6600/6200 ? Geforce full ili mx ?

edit: ne znaci da sada nece tako uraditi, zahvaljujuci amd-u :(

Poslednja izmena:
ovo je ista ona pisanija od pre mesec dana. Receno je vec da ce g92 biti high-mainstream, a ne high-end...

Uhh.. znaci zgazice ATI na svim frontovima. Lepo.. lepo... :)

Evo jos informacija i konacnog imena "Gej-devet-dvojke" :d

http://www.vr-zone.com/?i=5299

Ime nagovestava da ce biti sporija od 8800GTS-a, sto ce reci da ce imati 64SP-a i 256bitnu mem. magistralu.

U principu ovo je zamena za 8800GTS 320, koji je za 'vidiju zaista bio neisplativ po ceni po kojoj se gurao na trziste. 65nm proces ce im omoguciti da imaju singlechip resenje, sto ce opet uticati na povoljniju cenu u odnosu na 8800GTS 320, koji em je velik em ma i NVIO chip.

Evo jos informacija i konacnog imena "Gej-devet-dvojke" :d

http://www.vr-zone.com/?i=5299

Ime nagovestava da ce biti sporija od 8800GTS-a, sto ce reci da ce imati 64SP-a i 256bitnu mem. magistralu.

U principu ovo je zamena za 8800GTS 320, koji je za 'vidiju zaista bio neisplativ po ceni po kojoj se gurao na trziste. 65nm proces ce im omoguciti da imaju singlechip resenje, sto ce opet uticati na povoljniju cenu u odnosu na 8800GTS 320, koji em je velik em ma i NVIO chip.

Odlicna karta i kao po obicaju odlican potez nVidie. Sad ce biti 8800gts 320 za 250, ovo za ~220, a ati ce imati 2900pro i GT i sve je tu. E sad samo da nam daju onaj high-end GPU sa "besplatnih" 4xAA i sve ce biti ok :p

Odlicna karta i kao po obicaju odlican potez nVidie. Sad ce biti 8800gts 320 za 250, ovo za ~220, a ati ce imati 2900pro i GT i sve je tu. E sad samo da nam daju onaj high-end GPU sa "besplatnih" 4xAA i sve ce biti ok :p

Sa 8800GT-om, 8800GTS 320 odlazi u penziju!

da, sto se nvidie tice, ali postoje lagerovane karte u poprilicnoj kolicini, treba to prodati...O 640mb verzijama da i ne pricam...

Pa cekajte, ako je 64 shader unita i 256b bus, onda neci biti blizu performansi 8800GTS, tako da ce samo popuniti prostor izmedju 8600GTS i 8800GTS??

Znatno veci clock, memorija na 2 GHz i nece biti daleko od GTS.

da, sto se nvidie tice, ali postoje lagerovane karte u poprilicnoj kolicini, treba to prodati...O 640mb verzijama da i ne pricam...

Pa nije 'vidija looda pa da partnerima ostavi nalagerovane 320-ke i da izbaci GT-a.
Sto se tice GTS 640-ke, kakve on veze ima sa GT-om i cinjenicom da on menja 320-ku??

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno