Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

videcemo kako ce se pokazati u prelaznom periodu
Covek ce prvo da proba pa da vidi dal mu to odgovara... Rano je za suditi i prognozirati u napred sta ce i kako biti.. Po meni je vrlo pametna opcija prvo uzeti jednu klimu za dnevni boravak i probati grejanje tokom prelaznog perioda , videti kako radi uredjaj , dali ti odgovara takav vid grejanja (mlako pirkanje) itd itd pa tek onda na osnovu svog nekog iskustva proceniti sta dalje...U najgorem slucaju ako ti se to ne svidja ostace ti klima u dnevnom boravku da te hladi leti... Ako su finansije malo tesne kombinacija klime + neki ogrev isto nije losa stvar, ja se tako grejem proteklih 5 sezona...
90% posla mi odrade klime , kad malo stegne minus kao u januaru ove godine onda podpalim kazan i lozim otpad koji sam skupio tokom godine (vocke, stari namestaj i kojesta...) , cim se temp. digne iznad nule klime se vracaju nazad u pogon.. Na ovaj nacin ja 75 kvadrata ugrejem za 200-250 eur po sezoni i malo je reci da sam prezadovoljan.
Probas pa vidis dal je to to... u grejanju svi imamo razlicite zahteve , ocekivanja, finansije...

Upravo to i pokusavam da vidim
Svakako klima ostaje za hladjenje i medju period

Rezervisao sam 2 komada devetke ,treba da mi stigne kada zavrsim sobu, koliko sam upucen na -15 LMCB 3.04 kw dok LMCE 12 2.66 kw na -15 tezina 9 spoljne 36 kg ima grejac itd. Oni koji je imaju kazu da je super klima i defrosta dosta manje ima nego kod LMCE.Ne bih ti nista drugo rekao jer dalje ne znam.Ali eto od svih modela na trzistu nekako ulozeno dobijeno ta mi zapala za oko.Nordic je nije za nase trziste i do -25 je model.
Pozdrav. Distributer iz Viacoma mi je ponudio 09LMCB. I ja planiram da je uzmim pa malo pročitah neka tvoja iskustva na ovom forumu. Taj model ima Pdesign 3kw na -10C,to sam procitao na njihovom sajtu a i distributer mi je isto to rekao. Ne znam gde si procitao da daje na -15C 3.04kw. To bi zaista bio odlican podatak ako je to stvarno tako? Znam da je model pojačan i da ima troredni izmenjivač,kao i grejač tacne i deklarisana je da radi do -25C. Da li bi bio ljubazan da mi kazes jos neka iskustva u vezi LMCB?Kako modulura,da li je bučna itd. Hvala.

pdesign je gubitak na koji je klima bazdarena.
Moze dati i vise toplote, samo sto onda dosta gubi na efikasnosti.
09LMCB zapravo daje 3.3kW na -15C.
Razmisli dobro pre nego sto se odlucis za LMCB, jer je dosta neefikasna za danasnje standarde, a pitanje je da li imas potrebe za istom.
Takodje, ako grejes veci prostor i imas potrebe za snagom, Gree Amber Premium 9 je ozbiljniji uredjaj i jako dobra ponuda za ~800e.

Ovo je 09LMCB:
1727272329122.png

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: EOL
Ova 09LMCB vidim da je Nordic negde u imenu, deluje dobro, da li ima grejač spoljne?
I ako je Gree Amber isto dobar verovatno Fujitsu ima bolji softver.

12KMCC se odlično pokazala u 23,5 m2 (1. sprat kuće) pa sam danas poručio General 09KMCC za sobu od 18 m2 u prizemlju.

• Like
pdesign je gubitak na koji je klima bazdarena.
Moze dati i vise toplote, samo sto onda dosta gubi na efikasnosti.
09LMCB zapravo daje 3.3kW na -15C.
Razmisli dobro pre nego sto se odlucis za LMCB, jer je dosta neefikasna za danasnje standarde, a pitanje je da li imas potrebe za istom.
Takodje, ako grejes veci prostor i imas potrebe za snagom, Gree Amber Premium 9 je ozbiljniji uredjaj i jako dobra ponuda za ~800e.

Ovo je 09LMCB:
Pogledajte prilog 459623
Hvala za komentar. Prostorija je 27kv. Na unutrasnjim zidovima je stirodur debljine 2cm kao i u podu. Na ploči je 20cm staklene vune. Visina plafona je 235cm i nova PVC stolarija. Zaista sam u nedoumici i ne znam koji uredjaj da kupim. Znam da je amber ultra zver ali ne znam kakva je sto se tice modulacije. Imas li mozda neki podatak o njoj?Hvala

Zasto ne bi uzeo 12 KMCC ili KETA, ako te brine kultura rada? Da li je zaista potreba da uzimas 9-ku samo zato sto je ova Nordic?

• Like
Zasto ne bi uzeo 12 KMCC ili KETA, ako te brine kultura rada? Da li je zaista potreba da uzimas 9-ku samo zato sto je ova Nordic?
Gledao sam Pdesign za KETA i pise da je 2,5kw. Ispada da je mnogo jaca LMCB. Pitao sam i ljude iz Viacoma i oni su nasli isti podatak. Znas li mozda kakva je KMCC,imas li neki podatak i iskustvo o njoj?Hvala

Naravno da je jaca i efikasnija, nego pitam da li bas imas potrebe sa tim? Kod nas je narod takav da cim vidi da je klima deklarisana na vecem minusu bolja( nevezano za ovu gore, vec uopstena prica). Konkretno iskustvo sa Tim modelom nemam, ali ima dosta ljudi koji imaju iskustvo sa KMTA, sto je isto, takodje mozes i prelistati i iskustva za KMCC. Samo mi nije jasno zasto bi uzimao devetku koja je ustrojenija u 27 kvadrata, samo zato sto moze do -30, osim ako ne zivis negdje gdje su temperature bas niske. Da je manja kvadratura i nikakva izolacija pa ajde.....

• Like
Naravno da je jaca i efikasnija, nego pitam da li bas imas potrebe sa tim? Kod nas je narod takav da cim vidi da je klima deklarisana na vecem minusu bolja( nevezano za ovu gore, vec uopstena prica). Konkretno iskustvo sa Tim modelom nemam, ali ima dosta ljudi koji imaju iskustvo sa KMTA, sto je isto, takodje mozes i prelistati i iskustva za KMCC. Samo mi nije jasno zasto bi uzimao devetku koja je ustrojenija u 27 kvadrata, samo zato sto moze do -30, osim ako ne zivis negdje gdje su temperature bas niske. Da je manja kvadratura i nikakva izolacija pa ajde.....

Naravno da je jaca i efikasnija, nego pitam da li bas imas potrebe sa tim? Kod nas je narod takav da cim vidi da je klima deklarisana na vecem minusu bolja( nevezano za ovu gore, vec uopstena prica). Konkretno iskustvo sa Tim modelom nemam, ali ima dosta ljudi koji imaju iskustvo sa KMTA, sto je isto, takodje mozes i prelistati i iskustva za KMCC. Samo mi nije jasno zasto bi uzimao devetku koja je ustrojenija u 27 kvadrata, samo zato sto moze do -30, osim ako ne zivis negdje gdje su temperature bas niske. Da je manja kvadratura i nikakva izolacija pa ajde

Živim u Mačvi gde nisu tako niske temperature ali je zato bas velika vlažnost vazduha. Naročito u novembru i decembu,kada mi klime ne izlaze iz difrosta,pa sam i izmedju ostalog isao na varijantu LMCB jer ona teze ide u difrost. Pogledao sam podatke o uredjajima koje si mi pomenuo i jedan i drugi imaju pdesign 2,5kw na -10C. Cene su im oko 80K a LMCB je 70K.

Vidim danas na KP lik prodaje Fujitsu neki nordic model, 9000 btu. Nova u kutiji za 500 evra. Kod nas tog modela nema a preko kosta vise od 1000 evra. Ako nekom treba mozda nije losa ponuda ( nije moja i nemam veze sa oglasom).

Vidim danas na KP lik prodaje Fujitsu neki nordic model, 9000 btu. Nova u kutiji za 500 evra. Kod nas tog modela nema a preko kosta vise od 1000 evra. Ako nekom treba mozda nije losa ponuda ( nije moja i nemam veze sa oglasom).
Nema ih vise,zvao danas.
Donosi mu neko iz Svedske. Jednu je imao i prodao valjda nekome svome. Kaze da je zadovoljan kako radi u ovih par dana.
E sad,koliko je to za nas nisam pametan.
Mozda neko iskusniji konpoznaje modele nesto da kaze.

Nema ih vise,zvao danas.
Donosi mu neko iz Svedske. Jednu je imao i prodao valjda nekome svome. Kaze da je zadovoljan kako radi u ovih par dana.
E sad,koliko je to za nas nisam pametan.
Mozda neko iskusniji konpoznaje modele nesto da kaze.
model KMCDN koji je prodavao je nordic,ima ga na sajtu fujitsu bugarska sa detaljnim opisom,cena je bila ok,ali garancija,rez delovi itd ...

Први комшија има 12KMCBN, спољна је јако бучна иако нису ниске температуре, видим пре неки дан тандрче-дефростује, а напољу 5-6 степени. Е сад, да ли они не знају то да користе, типа гасе па упале кад се превише охлади простор, или је конкретна клима лоша то не знам.

Gde može da se kupi spoljašnja jedinica koja odgovara unutrašnjoj ASYG18KMTA?

Pita me kum, kuca u nemackoj, hoce da uzme i da namontira klimu za dnevnu sobu, nasao neki model Hisensa za 1100e 12-icu, covek nije u tom svetu, zamalo je i porucio, dao mi link sajta, ja pogledam cene japanaca, Fujitsu KGTF skuplja za citavih 11 evra. I nakon toga naravno...

Prilozi

• 460105940_1981177175736619_2043690582021971318_n.jpg
    460105940_1981177175736619_2043690582021971318_n.jpg
    327.1 KB · Pregleda: 192
Koja je to Hisense za 1100e?

Ova kgtf je bas dobra po specifikaciji za te pare.

500e, u malom je gradu, ide i do soma, u Svedskoj isto, a da ne pricam ako ti j stan, kucu ako imas mo da rais sta hices, ja ne znam ako budem naredno leto gore, neki pingvin, edina opcija, jel je stan u centru tamo :)

Bas sam sad na neku stranicu video da ide i do 1500€... A za multi-split... Moze covek ovde kod nas da uvede skoro parno :)

Da, ide dotle da se i poravna sa cenom uredjaja.
A ebg, sta ces, tamo i napravis pare, pa ono...a l opet van pameti je.
Do duse, u Svedskoj imas 7 godina garancije, u Nemackoj, mislim 5, i ne postoje one gluposti, tipa, prodizenje garancije, zaoista vazi, dolaze, menjaju na kraju, ako nema druge, jel.

Poslednja izmena:
Odradio sam neko malo sezonsko čišćenje - jak usisivač sa četkicama, dobro natapanje prljavštine paročistačem, pa potom ispiranje mlakom vodom.

Naručio sam sa normalnim i čestitim majstorom, zahvat da kod majke spašava inverter od propasti, premontira na nosače od 18ke i da mu vrati kapacitet i produži vijek.
Trenutno grije smiješno loše u odnosu na moju, doslovce ju je maestro svudje nabio što bliže zidu je mogao.
20241008_082618.jpg

Takođe kod mene naručeno da se stave šine od 18ke i odmakne još oko 10 cm vanjska od zida, iako su momci sve instalacije uradili besprijekorno na kući, baš ovu klimu koja se najviše koristi (na prvoj etaži u dnevnoj) montiraše na nosače za 12-ku (nju su prvu montirali), a kako KMCC ima skoro 30 cm dubine+cijevi namotane iza, ne bih da se zezam i da ju gušim, trebaće mi da što duže može gurati.

20241008_082657.jpg

Nemam pojma
Po meni cena ok koliko je preko.
Mada LMCBD kod nas rekoste da je 70.000 a preko je skuplje dosta kolko videh.
Nije los uredjaj,kapacitet dosta veci a protok vazduha skoro isti kao kod LMCE
Imam 09LMCB nordic i 09LMCE. Drastična je razlika u protoku vazduha u korist nordic modela. Pise da je kod oba modela protok vazduha 750,a u praksi je to skroz drugačije.

Vrh Dno