Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

Pozdrav forumaši,
crkao mi telefon pa sam izgubio mail i šifru za prethodni nalog 11:55.
Ddee mi je preporučio za sobu od 13m2 07lmce, otvarao bih vrata i dogrijavao ili hladio hodnik od 3m2 koji bi kroz druga vrata isto tako dogrijavao ili hladio sa 12llce, mada sada i llce dovoljno dobro hladi taj hodnik.
Uzeo sam 07lmce i dobio unutrašnju Fujitsu ASYG07LMCE, a spoljnu General AOHG07LMCA.
Danas naručio, isporučili sutradan. Inelektronik, što se tiče dostave moram ih pohvaliti.
Dva pitanja, da li da vratim i uzmem fuji 07 kmt, i da li da vratim i uzmem da i spoljna bude 07lmce.
Vjerovatno se ne bih ni dvoumio da nije spoljna General i lmca. Koliko ću dobiti sa fuji07kmt za tu kvadraturu? Vredi li trošiti vreme?
Zvao sam najhladniju prodavnicu i oni mi rekoše da imaju 07lmce i vanjska i unutrašnja mada i oni imaju trenutno te kombinacije fujitsu-general, i da sve potiče od viacom tj uvoznika.
Još ugovorio sa majstorom da montira u ponedeljak.

Poslednja izmena:
Pa rečeno je da je Fujitsu LMCE = General LMCA

Pozdrav forumaši,
crkao mi telefon pa sam izgubio mail i šifru za prethodni nalog 11:55.
Ddee mi je preporučio za sobu od 13m2 07lmce, otvarao bih vrata i dogrijavao ili hladio hodnik od 3m2 koji bi kroz druga vrata isto tako dogrijavao ili hladio sa 12llce, mada sada i llce dovoljno dobro hladi taj hodnik.
Uzeo sam 07lmce i dobio unutrašnju Fujitsu ASYG07LMCE, a spoljnu General AOHG07LMCA.
Danas naručio, isporučili sutradan. Inelektronik, što se tiče dostave moram ih pohvaliti.
Dva pitanja, da li da vratim i uzmem fuji 07 kmt, i da li da vratim i uzmem da i spoljna bude 07lmce.
Vjerovatno se ne bih ni dvoumio da nije spoljna General i lmca. Koliko ću dobiti sa fuji07kmt za tu kvadraturu? Vredi li trošiti vreme?
Zvao sam najhladniju prodavnicu i oni mi rekoše da imaju 07lmce i vanjska i unutrašnja mada i oni imaju trenutno te kombinacije fujitsu-general, i da sve potiče od viacom tj uvoznika.
Još ugovorio sa majstorom da montira u ponedeljak.
ne postoji spoljna lmce, to je samo naziv za redizajniranu unutrasnju jedinicu lmca.

Hvala na odgovorima, klima je postavljena. Dvoumljenje završeno.

Jel može neko da okači ono kako se podešava za lmca da unutrašnji ventilator nastavi da vrti i kad se kompresor ugasi. Linkovi koji su bili ne rade :(
Da li neko ima uputstvo? Meni je počela LMCE 12 da smrdi prilikom početka hlađenja a sve iz razloga jer je uveče ostavim da radi i tajmer je ugasi oko 03.00 , iz tog razloga ostane vlage u unutrašnjoj jedinici i fali da nastavi da radi ventilator kako bi je osušio..

Da li neko ima uputstvo? Meni je počela LMCE 12 da smrdi prilikom početka hlađenja a sve iz razloga jer je uveče ostavim da radi i tajmer je ugasi oko 03.00 , iz tog razloga ostane vlage u unutrašnjoj jedinici i fali da nastavi da radi ventilator kako bi je osušio..
Probaj sa onim jeftinim sprejom za autoklime, trebalo bi biti u svakom bolje opremljenom hyoermarketu. Meni se dobro polazalo. Svakih nekoliko dana kada cistim filtere malo naspricam te pjene po izmjenjivacu. I kada to praktikujem nema nikakvih neugodnih mirisa.

Ti zivis u bas prasnjavom predelu negde, ako filtere cistis na par dana...ja ih na hladjenju ne ocistim cele sezone u sirem centru BG-a, a prozor mi je otvoren minimum 10 sati dnevno.
Razmisli dobro o preciscivacu vazduha.

Imam, Ćomi 3h. Ne budu prljavi vec vise stvar navike. Doduse vecinom ih usisam samo.
Sad bi trebao generalku renovirat pa cu sebi ubaciti i decentralizovane rekuperatore zraka sa hepa/karbon filterom. U svaku sobu po jedan.

Jer si uspeo nesto, identicna situacija i kod mene. Kaze zena meni jer si p....o, ja kao ma jok daj ne lupetaj, ona na mene drz ne daj, smradu jedan...... I slucajno ode pogled ka klimi i rekoh to je to :sneaky: i zena mirna :) .

Jer si uspeo nesto, identicna situacija i kod mene. Kaze zena meni jer si p....o, ja kao ma jok daj ne lupetaj, ona na mene drz ne daj, smradu jedan...... I slucajno ode pogled ka klimi i rekoh to je to :sneaky: i zena mirna :) .
Dobro je. Resen problem, zamisli da ne priča puno nego odmah krene na motku.... dok se ti opravdaš...xaxaxa

Zar vam ne idu konstantno klime, bilo grejanje bilo hladjenje?

Meni radi 24/7.

Zar vam ne idu konstantno klime, bilo grejanje bilo hladjenje?
Meni ne... valjda nisam navikao na to. Ne prija mi spavanje u pretoploj sobi zimi, niti sa zatvorenim prozorima leti. Čak ni tokom dana ne rade non-stop već ih uključujem po potrebi. Uglavnom boravim u radnoj/spavaćoj sobi male kvadrature koja se brzo zagreje/ohladi.

Poslednja izmena:
Meni je barem 10 sati dnevno otvoren prozor, ne mora da bude iskljucena klima da bi otvorio prozor :)

Nisam poodavno niti sta pratio, niti pisao ...
Ima li neko bilo kakav podatak ili mozda i iskustvo sa klimom Fujitsu ASYG12LMCB/AOYG12LMCBN ?
To je neki model navodno za severno trziste, navodno dobro poznata serija LM, ali sa tezom spoljnom, 39kg.
Mozda ste i pisali o tome, ali sam malo pretrazio i nista nisam nasao. Koliko vidim kod nas je nema.
Hvala

edit-dopuna: na sajtu Euroventa nisam uspeo da je pronadjem

Poslednja izmena:
Nisam poodavno niti sta pratio, niti pisao ...
Ima li neko bilo kakav podatak ili mozda i iskustvo sa klimom Fujitsu ASYG12LMCB/AOYG12LMCBN ?
To je neki model navodno za severno trziste, navodno dobro poznata serija LM, ali sa tezom spoljnom, 39kg.
Mozda ste i pisali o tome, ali sam malo pretrazio i nista nisam nasao. Koliko vidim kod nas je nema.
Hvala

edit-dopuna: na sajtu Euroventa nisam uspeo da je pronadjem
Rezervisao sam 2 komada devetke ,treba da mi stigne kada zavrsim sobu, koliko sam upucen na -15 LMCB 3.04 kw dok LMCE 12 2.66 kw na -15 tezina 9 spoljne 36 kg ima grejac itd. Oni koji je imaju kazu da je super klima i defrosta dosta manje ima nego kod LMCE.Ne bih ti nista drugo rekao jer dalje ne znam.Ali eto od svih modela na trzistu nekako ulozeno dobijeno ta mi zapala za oko.Nordic je nije za nase trziste i do -25 je model.

Prilozi

• Screenshot_2024-06-05-20-54-09-901_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_2024-06-05-20-54-09-901_com.google.android.apps.docs.jpg
    115.3 KB · Pregleda: 19
Dosta je neefikasna ta klima, A+ ili ti samo 4.1 SCOP, a verujem da nije jeftina.
Razmislite da li vam bas takva klima treba, verujem da ima boljih izbora za te pare.

Dosta je neefikasna ta klima, A+ ili ti samo 4.1 SCOP, a verujem da nije jeftina.
Razmislite da li vam bas takva klima treba, verujem da ima boljih izbora za te pare.
Papir trpi sve braco moja, to SCOP i A+ ne gledam vise, samo praksu, za 5 godina izmenjao sam 5 klima sa većim skopom kad ono nije to to, daj ti meni da ja udjem vidim osetim kako to radi, dzabe Scop i A+++ gledao sam i hisense i gree i voxa kod komšija znam kako to greje.Za mene r410 kao sto je stari Mercedes 123 bio mos' sam da ga mrzis.Ovo po utiscima drugih je top klima, ja to ne mogu da tvrdim dok ne dodje zima pa tacno da kazem sta i kako.I najvise kod Fujitsu mi je softver njihov(algoritam ili kako vec kazu) super a ne ko ja na vivaxu daj keca daj dvojku de podesi ga a ono nema zapinje ko zena u trudnoći nikako da se uskladi.Neka ja cu ovo pa sta mi Bog da.

Nisam rekao drugi brend, vec drugi model :)
SCOP je realno merenje i najvise ocrtava nasu klimu, a tu je bas los, pa se zapitaj da li ti je taj grejac tacne toliko potreban?
Da li ti treba klima koja je deklarisana do -25C umesto recimo dosta efikasnije 12kgtb(kgta) sa 5.1 SCOP, a i dalje jaca od te 09lmcb, dosta noviji model, bolji softver i hardver?

Poslednja izmena:
Sa kojim programom vam funkcionise wifi? Sa Airstage sam uspeo povezati jednu klimu, druga uz isti princip ne prolazi..

Nisam rekao drugi brend, vec drugi model :)
SCOP je realno merenje i najvise ocrtava nasu klimu, a tu je bas los, pa se zapitaj da li ti je taj grejac tacne toliko potreban?
Da li ti treba klima koja je deklarisana do -25C umesto recimo dosta efikasnije 12kgtb(kgta) sa 5.1 SCOP, a i dalje jaca od te 09lmcb, dosta noviji model, bolji softver i hardver?
To si u pravu, grejac nema nikakvu ulogu bar vidim po LFCA.To jeste bolja klima ali je i skupa ovo mene izlazi 133100 tj dve klime.A jacina klime mi treba kuca prizemna, dve sobe po 20 m2 i to je na udaru vetrova kuca na G e sad od viska glava ne boli, snage treba.Lmce llca itd to me jos jeftinije izlazi.Vecina njih cak i viakom mi predlažu LMCB a ne noviju seriju dal ciste zalihe starijih uredjaja ili ne nemam pojma ali cena je za nju po meni bas korektna.Znam kako radi LMCE kod brata i nju sam planirao ali eto predlažu mi LMCB.Mislis da je pametno to ili K serija neka to ne znam kako greje...?

Meni je Eurovent sajt oduvek bio malo haotican. Ima li LMCB neki test tamo ili ne ? Ja ne uspevam da ga pronadjem ...

@ivanlik999

Meni se više sviđa kako radi K serija.
Imam 12KMCC i 07LMCE u sobama od 23,5m2 i 11m2, u kući sa samo 5cm zidne izolacije, 20cm izolacije na tavanskoj ploči i sa drvenim prozorima ( obično dvostruko staklo ). Ne greju se okolne sobe niti sprat ispod.
Obe klime su tihe, bez problema greju i hlade uz vrlo malu potrošnju, ali KMCC se ne zaleće da što pre postigne zadatu temperaturu, preciznija je, niže modulara i uglavnom radi u kontinuitetu. Kod LMCE mi smeta to što sporije obara potrošnju i ne može dovoljno nisko da modulira već posle nekog vremena kreće da radi kao ON/OFF klime, čak i uz otvorena vrata prema hodniku. Ne mislim da je L serija loša, ali je K serija sigurno bolja za manje i bolje izolovane prostore, kao i za prelazni period kada nisu neke ekstremne temperature.

@ivanlik999

Meni se više sviđa kako radi K serija.
Imam 12KMCC i 07LMCE u sobama od 23,5m2 i 11m2, u kući sa samo 5cm zidne izolacije, 20cm izolacije na tavanskoj ploči i sa drvenim prozorima ( obično dvostruko staklo ). Ne greju se okolne sobe niti sprat ispod.
Obe klime su tihe, bez problema greju i hlade uz vrlo malu potrošnju, ali KMCC se ne zaleće da što pre postigne zadatu temperaturu, preciznija je, niže modulara i uglavnom radi u kontinuitetu. Kod LMCE mi smeta to što sporije obara potrošnju i ne može dovoljno nisko da modulira već posle nekog vremena kreće da radi kao ON/OFF klime, čak i uz otvorena vrata prema hodniku. Ne mislim da je L serija loša, ali je K serija sigurno bolja za manje i bolje izolovane prostore, kao i za prelazni period kada nisu neke ekstremne temperature.
E volim sto si ovo podelio ovako se vec zna sta je i kako je, znas li mozda koja je razlika u modulaciji izmedju te dve klime tj jel velika razlika u potrošnji? LFCA kod mene grejala 56m2 nije prelazila 7000 mesecno stim sto u sobi bude oko 6 stepeni razlike a dnevna super topla.Prelazan period sam planirao da palim samo LFCA na 76 m2 i po potrebi kasnije ove dve 9 jer kada dodje zima LFCA ne staje, znaci non stop duva dok ne ode u defrost stim sto sam se odusevio sa defrostom bas dugo radi dok ne udje u DF.Hvala ti

Nazad
Vrh Dno