Covek ce prvo da proba pa da vidi dal mu to odgovara... Rano je za suditi i prognozirati u napred sta ce i kako biti.. Po meni je vrlo pametna opcija prvo uzeti jednu klimu za dnevni boravak i probati grejanje tokom prelaznog perioda , videti kako radi uredjaj , dali ti odgovara takav vid grejanja (mlako pirkanje) itd itd pa tek onda na osnovu svog nekog iskustva proceniti sta dalje...U najgorem slucaju ako ti se to ne svidja ostace ti klima u dnevnom boravku da te hladi leti... Ako su finansije malo tesne kombinacija klime + neki ogrev isto nije losa stvar, ja se tako grejem proteklih 5 sezona...videcemo kako ce se pokazati u prelaznom periodu
90% posla mi odrade klime , kad malo stegne minus kao u januaru ove godine onda podpalim kazan i lozim otpad koji sam skupio tokom godine (vocke, stari namestaj i kojesta...) , cim se temp. digne iznad nule klime se vracaju nazad u pogon.. Na ovaj nacin ja 75 kvadrata ugrejem za 200-250 eur po sezoni i malo je reci da sam prezadovoljan.
Probas pa vidis dal je to to... u grejanju svi imamo razlicite zahteve , ocekivanja, finansije...