Šta je novo?

Frižideri

Tu nemam problema, ima dovoljno mesta sa svih strana da se smesti, kad rekoh da su preveliki ovi side by side, mislio sam na to da će većinu vremena provesti poluprazni.
 
Jel ima neko iskustva sa kombinovanim friziderom Bosch KGN 39VLEA?Neka preporuka za kombinovani frizider do 700e budzeta.
 
Ja sam u tom budžetu (pre dve godine) uzeo Liebherr Cnef4015. Takav model ali bez "smart steel" obrade je bio nešto jeftiniji. Po meni sasvim dobar za te pare. Nemam zamerki.
 
E pa da se zapljunem i u ovu temu - moram priznati da me je pozitivno iznenadilo otvaranje ovih eksperimentalnih foruma iz prostog razloga što uglavnom imamo slične poglede ka nabavci bele tehnike kao geekovi. :giggle:

Dakle, u narednih mesec dana bi trebalo da se nabavlja nov frižider i prvo sam malo istraživao online i jedino sam došao do zaključka da svi proizvođači tehnike (frižideri, televizori...) gledaju da daju što kriptičnije nazive kako bi ljudi osedeli od istraživanja koji je iz koje serije i šta je koji model, pa u skladu s time moram da vičem upomoć.

Ukratko - potrebe su 185-203cm, kombinovani, poželjno da nije beo/front i da nije bučan. No frost poželjan a i tako ide na sve bolje modele. Nemam neke posebne zahteve oko hlađenja, više da bude pouzdan jer mi je mrska pomisao da moram da ga popravljam za koju godinu. Nije neophodan ni ledomat ni dispaner za vodu, koji mi deluju kao nepotrebni kvarljivi dodaci. Budžet nije presudan mada nije ni neograničen, merkam sve do Miele KFN 29233 D mada bih više voleo da bude nešto upola te cene.

Odmah da da kažem da mi je sve što sam pregledao deluje neverovatno jeftino i plastično spolja, ma kakav front da je u pitanju. Šarke, police unutra, videću sutra baš i taj Miele da obiđem, nije bilo nijednog njihovog u ovih par radnji gde sam banuo, a pregledah sve do side by side Boscha i Liebherra od 250k (dobro, oni jesu OK, ali su mi preveliki i nepotrebni).

Jedino mi se Samsung RB34A7B5E22/EZ koliko toliko svideo, mada pretpostavljam da su glavni utisak napravila tonirana stakla na policama unutra. Spolja ovo crno staklo mi se nije nešto dojmilo, ali vidim da je moguće naći i RB38A7B63B1/EF koji je em mat crn, veći i trebalo bi da je još bolji pošto ima Twin Cooling, tj odvojeno hlađenje zamrzivača i frižidera.

Ne uspevam nikakva iskustva da izguglam na ovu temu, pa bih bio zahvalan ako neko ima saznanja valja li to čemu i koliko je kvarljivo, tj pouzdano? Inverter kompresor, daju 10 godina garancije na motor, 5 na frižider, videh prethodne postove da motor nije nešto kvarljiv, dakle marketing.

Po potrošnji struje su dosta ispod svega ostalog što sam video (deklarisano 169kWh godišnje prema uglavnom 200-250 kod konkurencije), buka koju su deklarisali od 35dB takođe bolja od konkurencije, pa jel' da verujem šta piše na tarabi ili da slušam iskusnije korisnike?

PS. Imam vrlo negativan stav prema Samsungu tako da sam donekle razočaran i što su vizuelno najbolji utisak ostavili a onda potom i pregledom specifikacija. :geek:
Ja imam Milele već 7 godina. Pisao sam skoro OVDE oko problema koji sam mislio da imam, međutim trebalo ga je samo isključiti i osušiti posle 7 godina. Evo radi i dalje kao nov, tako da od mene imaš sve preporuke ukoliko si voljan da daš nešto više novca. Naravno, ništa ne deluje jeftino i plastično, u šta ćeš se i sam uveriti ako odeš da pogledaš.
Doduše, ovaj tvoj model je prilično skup (oko 2000e) u odnosu na moj, koji sam platio, koliko se sećam, oko 1200e i u to vreme bio je među top modelima, možda je bilo par skupljih…
Mada s obzirom da je sve poskupelo, ne znam šta da ti kažem… prilično je skupo za frižider tog tipa.
Iskreno, ponoviću 100 put, koliko god para da sam pukao na Miele belu tehniku, nisam ni malo zažalio, bar za sad, a sve radi već toliko godina.:)
 
Poslednja izmena:
Iskren da budem, bio pogledao Miele i - uopšte nisam nešto impresioniran. KFN 29233 D ima vrata kao na tenku (mehanizam otvaranja mi se nije baš nešto previše svideo) i to je otprilike to. Unutra nisam video nikakvu kvalitetniju završnu obradu od ostalih, čak mi je i nekako skučeno delovao. Ne sumnjam da je frižider kvalitetan, ali ipak neću davati toliko para. Da dodam i da ga i nemaju na stanju u Miele radnji osim izložbenog, pa bi morao da se čeka i do 8 nedelja nov. Ima ga još u Tehnomediji, ali isto samo izložen.

Kad se siđe na cene oko 1000eur, Miele modeli u tom rangu deluju kao plastikaneri koji kod drugih koštaju 50-60.000 tako da to nisam ni razmatrao. Sve u svemu, izbor je za sad pao na pomenuti Samsung Bespoke RB38A7B63B1/EF model koji niko nema izložen, ali može da se poruči, unutrašnjost je kao kod ovih manjih modela samo još 1 dodatna polica usled veće visine.

Termin za kupovinu je još uvek u magli (stan nije još useljiv), pa ostaje još malo vremena da se porazmisli. Alternativa je Gorenje NRK620EABXL4 za duplo manje para od Samsunga i mislim da će tu negde da bude i konačna odluka.
 
Ja sam u tom budžetu (pre dve godine) uzeo Liebherr Cnef4015. Takav model ali bez "smart steel" obrade je bio nešto jeftiniji. Po meni sasvim dobar za te pare. Nemam zamerki.
Ja kupio pre 6 godina liebherr,i crko posle 3 godine.Ne znam tacno koji model je bio.
 
Pa dešava se to... Mislim da svi njihovi modeli imaju 5 god garanciju.
Na mom Samsungu crko displej posle par godina, nešto sto se baš ne očekuje od njih.
 
Da li neko ima Bosch KGN39LBE5? Zanima me da li je tih posto sam kupila samsung sa deklarisanih 35db koji bruji 20h od 24.
 
Ovaj je deklarisan na 39dB, što je značajno više u odnosu na 35dB.
Možda taj Samsung nije lepo nivelisan ili je neki drugi problem u pitanju. Nema mnogo frižidera na tržištu koji imaju tako malu buku svega 35dB.
 
Da li neko ima Bosch KGN39LBE5? Zanima me da li je tih posto sam kupila samsung sa deklarisanih 35db koji bruji 20h od 24.
Koji model Samsunga si kupila?
Mene baš tih 35-dB i vuku ka njihovoj ponudi između ostalog, LG je na papru sledeći najtiši sa 36-37 i onda tek Bosch, Gorenje i ostali sa po 38-39+ uglavnom.
 
Da ga ne ureknem, mene moj Samsung SR-L39WEBS verno sluzi od 2003. Skoro 20 godina a ni keder zamenjen. Najbolja kupovina ikad.

 
Koji model Samsunga si kupila?
Mene baš tih 35-dB i vuku ka njihovoj ponudi između ostalog, LG je na papru sledeći najtiši sa 36-37 i onda tek Bosch, Gorenje i ostali sa po 38-39+ uglavnom.
RB38T650EB1. Bili serviseri i kazu da sve radi normalno, normalno je da bruji, zubori i sl kad se ukljuci kompresor. Kad je pun frizider cuje se pola h, h pa napravi kratku pauzu pa opet. Ali daleko vise nego deklarisanih 35db. Stari Beko frizider posle 15 godina je poceo da bruji ali ni blizu ovog novog. A LG?
 
Meni se Beko čuo užasno. Mnogo više od deklarisanih ~ koliko god. Ovaj VZug je deklarisan na 34db, mislim da se ni toliko ne čuje jer se ne razlikuje od ambijentalne buke.
 
RB38T650EB1. Bili serviseri i kazu da sve radi normalno, normalno je da bruji, zubori i sl kad se ukljuci kompresor. Kad je pun frizider cuje se pola h, h pa napravi kratku pauzu pa opet. Ali daleko vise nego deklarisanih 35db. Stari Beko frizider posle 15 godina je poceo da bruji ali ni blizu ovog novog. A LG?
A što reče kolega desp, jeste li proverili da li su sve nogice stabilno da podu, možda nije ravnomerno opteretio sve 4 pa da tu ima prostora za brujanje i mrdanje ili je naslonjen na nešto što mu daje mogućnost za dodatne vibracije... Mada koliko vidim na Samsung strani, ne baš mali broj recenzija pominje da su očekivali da proizvodi manje buke.
 
Stabilan, libelom provereno, sa svih strana ima lufta nije skroz do zida. Buka ide i do 45+db a reklamiraju ga kao "Pored njega je tiše nego u čitaonici".
 
Kako si izmerio to do 45db?!?
 
Koji je kombinovani frižider za preporuku kada je u pitanju što manja buka? Do 150 000.
 
Ja sam uzeo

Whirlpool samostalni frižider sa zamrzivačem: frost free - W7 821O OX

buka je deklarisana na emitovanje/nivo buke: 40 dB, čuje se povremeno, ali subjektivno mi ništa ne znači, čak zvuk nekada podseća kao da prede.
Za 56k na rate sasvim ok kupovina:

w7-821o-ox-fri%C5%BEideri.jpg

w7-821o-ox-fri%C5%BEideri-2.jpg


w7-821o-ox-fri%C5%BEideri-3.jpg


w7-821o-ox-fri%C5%BEideri-4.jpg

w7-821o-ox-fri%C5%BEideri-5.jpg

w7-821o-ox-fri%C5%BEideri-6.jpg

w7-821o-ox-fri%C5%BEideri-7.jpg

w7-821o-ox-fri%C5%BEideri-8.jpg

w7-821o-ox-fri%C5%BEideri-9.jpg
 
Koji je kombinovani frižider za preporuku kada je u pitanju što manja buka? Do 150 000.
Za taj budžet možeš mnogo toga da odabereš. Čak i Miele se uklapa sa par modela. Naravno i LG, Liebherr i ostali. U tom rangu cena nema promašaja.
 
Tako sam i mislio ali nažalost promašio sam sa bosch kgn393iep.
Jednostavno buka pri paljenju i gašenju kompresora je velika.
 
Ima li neko neki savet po gore navedenoj temi?
Možda Liebherr CNef4835?
Da se ogradim, ne znam kakav je, jer ga lično ne posedujem, no s obzirom da je Liebherr, trebalo bi da je dobar, a deklarisan je na 36db.

Mislim da je teško naći tiše od toga. Bosch koji je bio preglasan je deklarisan na 39db, tako da bi ovaj trebao biti osetno tiši.
 
Koji frizider je ok od 25 000 do 30 000 din ali visina do 1, 5 m.
 
Шта мислите о Gorenje NRM8181MX? Планирам њега да узмем, сад је на снижењу 20%
 
Preporuka za neki oko 60 000 - 70 000 (moze i jeftinije)?
Treba mi sto veceg kapaciteta, pa uzimam u obzir samo ove preko 2 metra.
BEKO MCNA406E63ZXBN ovaj je sa invertor motorom jel vredi to uzimati u obzir
 
Imam electrolux erb 3322 kombinovani frizider koji koristi gas r600 sa dva motora.Pre par dana je prestao da hladi gornji deo.Dolazio je majstor i ustanovio da problem pravi motor koji je dosta oslabio.Tacnije nece uvek da se ukljuci kad treba i onda pravi problem.Inace frizider je star nekih 18 godina a mozda i vise.
Dogovorio sam se sa majstorom da mi stavi polovan motor koji je star godinu ipo dana i dobio sam od njega garanciju na motor od godinu dana.
Zamena motora,punjenje freona i njegov rad me kostao 65 eura.
Drugi motor za duboko zamrzavanje radi dobro.
Motor koji je stavio radi odlicno,dosta bolje ohladi gornji deo nego sa starim kompresorom.
Ali imam sada da kazemo jedan drugi problem pa ako moze pomoc.
Frizider se sada dosta vise cuje,i to ne kompresor nego tecnost koja ide po onim cevima pozadi.Kao da se cuje neko klokotanje tecnosti i to tako radi non stop.
Sad ne znam ima li neka caka da se nesto uradi da se to ne cuje?
Koliko sam citao po nekim forumima to je da kazemo neka normalna pojava.
Inace frizider je u kuhinji primaknut skoro do zida,ima mozda 5cm lufta od zadnjeg zida i 2cm od levog bocnog zida.Sa desne strane frizidera je radni deo i on je na 1cm od frizidera.
Intervencija je radjena pre dva dana ono zamena kompresora i punjenje freona.
Da li mozda treba neko vreme da prodje od punjenja freona pa do neke normalizacije sistema ili je to nebitno?
Mislim da li ce to klokotanje mozda prestati samo od sebe posle nekog vremena ili nece?
Ako neko ima mozda neki savet sta pokusati da se uradi da se smanji ta buka tu sam da cujem predloge.
 

Svideo mi se ovaj Beko jer ima dobru zapreminu frizidera, a uklapa mi se u dimenzije. U odnosu na ostale jaci je 20-30L, dok je zamrzivac nesto manji sto meni i odgovara. Pise da je NeoFrost i E razred. Jedino deluje da je malo bučniji - 37db, naspram 35 koliko sam planirao. I cena mu je skroz korektna. Sta mislite? Ima li sta bolje do 80 000?
 
Nazad
Vrh Dno