Šta je novo?

Fotografije - 2016

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ n1tr0 Hvala ..... sa leve strane neki glupi beli stub pa je kropovah eto nesretno .... nisam imao vise bliceva 😀 ... nazad sam stavio plavi gel na blic da ofarbam pozadinu ...crveni je isto bio na jednom .... ali taj stub beli me zezao .....

s16 prva super ...druga , hmmm .... ja to vristanje ovako uradim nekako .... da deluje da ce nekome kosti da polomi 😀

btw: pozadina je fajtalica sa vodom radila 🙂 ...ali neka losa ...suvise sitne kapljice pravi

Poslednja izmena:
^
Ova druga mi se mnogo dopada 🙂

^Ovde bih kompoziciju sasvim drugacije uradio, ne kazem da je fotka losa ali, po meni, moze malo drugacije i bolje. Narativni potrencijal je jako dobar ali nije realizovan. Uzi kadar, mnogo dubljim dof-om povezati pricu izmedju spomenika/statue, vrata i zene...
krop.jpg

Bolje bi bilo da si prišao još bliže, ove cigle gore barem meni ne igraju nikakvu ulogu u fotografiji. Možda još malo iznad lampe da se uhvati taj luk iznad i tavanica, cigle stvarno deluju kao višak 🙂 Iskoristi tu blendu kad je već imaš, ovako daleko f1.4 nikako ne dolazi do izražaja, taman je mogao da bude plići DOF iza nje i lepše bi izgledalo.

Yep, bolji krop o vertikale. 🙂 Mozda bih isao za nijansu sire da se istakne desna strana cisto zbog ambijenta...

Citiracu naseg kolegu @Milosa, ne zameri Milose 🙂 "Nemojte da ste ograničeni kada je u pitanju kompozicija..." hahahaha 😛
Naravno ovo je bila sala, hvala na kometarima 🙂 Kadar je tu, sad nema nazad, a uvek je zanimljivo i korisno cuti misljenje posmatraca, zapravo to je nesto najkorisnije svakome ko zeli da napreduje... Ne zato sto je to sto neko ima da kaze pametnije i bolje od onoga sto je vec uradjeno vec zato sto daje neku novu dimenziju i potencijano otvara nove mogucnosti da u nekoj drugoj situaciji napravimo nesto kreativnije i bolje 🙂

Jedina sto se meni ne dopada kod ove fotografije to su ove dve svetiljke, nisam pokusao obradom da ih uklonim a mislim da sam trebao... @Marti Misterija Probao sam tako pri kadriranju i nesto mi se tu nije dopalo, mada sada vidim da je i tako dobro... Bilo je tu nekog reklamnog materijala na ovom zidu koji sam uklonio u obradi, a mislim da me je bas to i ova svetiljak kraj vrata odvratilo od uzeg kadra. Jos uvek ne mogu dobro da sagledam kadar na terenu i sta od tog kadra mogu da uradim u obradi, ipak je za tako nesto potrebno daleko vise iskustva na terenu pri kadriranju, i analize sopstvenih radova, za iskusvo je potrebno vreme, a svakodnevno analizriram fotografije koje sam do sada napravio... Sustinski radim sve sto mi mogucnosti dozvoljavaju kako bi krajnji rezultati i neke nove fotografije bile sto bolje 🙂

Meni nikako ne ide uz tako tamnu pozadinu. Mislim - ok je zbog kontrasta i to, ali se ne uklapa nekako u tematiku tj. kako devojka izgleda - bolje bi islo sa necim svetlim...

Iskreno, crna pozadina je bila tu zbog nekog drugog fotkanja, pa je prosto nismo menjali, a meni se lično baš sviđa kako je ispalo.
Btw, dečko je u pitanju, nije devojka 🙂

Hahaha... Izvini, nisam navikao da vidim muske osobe sa ofarbanom kosom i socivima (ili si to ti PS-ovao).
Meni deluje bas zbog pozadine nekako iseceno totalno...

Kosa je zapravo perika, a sočiva su prava. Skoro ništa nisam obrađivao nakanadno, osim malo štelovanja u Lightroom-u.

Necemo da komentarisemo modele. Samo tehnicki aspekt fotografija. 😉
BTW i meni se ne dopada tamna pozadina.

Moze li original ?

@ nikola1970
Odlicna fotka, volim ove atmosfericne 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno