Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ili jedno ili drugo, ali ja od te konstatacije nemam nista, posto je to nesto cime se trenutno najvise bavim pa ako ti nije tesko pomizi mi na konkretnom primeru kakav bi histogram trebao da bude. Net je jedini izvor mojih informacija, ali ocigledno nisam nesto dobro skontao 😛

Poslednja izmena:
Hajde ovako. Da li ti subjekat na slici deluje normalno eksponiran, taman, presvetao? Meni deluje tamno...
Histogram ti kaze da je pomeren u levo, znaci da ti najveci deo fotografije cine tamni tonovi. da je preeksponiran bio bi pomeren u desno

Preeksponiran= presvetao (od normalne ekspozicije)
Podeksponiran=previse taman (od normalne ekspozicije)
Konkretno za histogram gledaj OVO
Mozes da pratis ovog lika na YT, taman da naucis i druge stvari.

Poslednja izmena:
Da da, uporavu si Mladene, ja sam pogresio, postavio sam jos juce na flickr radnu verziju koju sam samo ja mogao da vidim, a posle toga sam zavrsio sa obradom, ali sam greskom sada ne geldajuci kliknuo na public, i nisam je zameni ovom zadnjim koja sam ustvari trebao da postavim 😛

```1.jpg

@dexter87
Hvala dex, konacno nesto konkretno korisno po ovom pitanju, ja nikao nesto pametno da nadjem 😛

Poslednja izmena:
^druze *******i, bez da se ljutis, ali imas temu gde su pitanja vezana za fotografiju, ne bi trebalo ovde da pitas i cekas odgovore.

Lepih fotografija se u ovoj temi može videti.
Sa zadovoljstvom čitam temu. 🙂

@seizmos
Moja grska 🙂 Po defaultu postavljam ovde, potpuno sam zaboravio da postoji druge tema za tako nesto, gde se fotka postavlja sa konkretnim pitanjem... Mozda bi neko odo moderatora ako mu nije cimanje moga da premesti sve vezano za ovu fotku i komentare u temu Fotografije - 2015 - Pitanja, odgovori i razno...

Poslednja izmena:
Zamenjena, tako da sve vezano za predhodnu fotografiju moze da se brise. Izvinjavam se moderatorima sto sam napravio lom u temi 🙂

H83A2843-2 by Nenad Ristic, on Flickr

^^

Po meni, previse praznog prostora ostavljeno sa leve strane. Tj. takva resenja obicno imaju primenu kada se recimo prave flajeri ili tako nesto. Ja bi voleo vise prostora i iznad glave, a i sa desne strane.
Neki drugi format bi verovatno vise prijao .

Pozdrav. ,)

^
Aj bas 🙂 Nije bas najbolji pokazatelj mogucnosti objektiva posto je morala da ide malo jaca obrada zbog ekspozicije, ali nije ni losa 😉

@sa3ani
Evo jedne u kojoj model dobro popunjava kadar 😛 I meni se cini da ima dosta praznog prostora, opet nije ni tako prazna zbog cveca pa mi je fotka u celin dobra...

H83A3552-3 by Nenad Ristic, on Flickr

Poslednja izmena:
Previse usko kropujes/kadriras, nemoj toliko blizu ivice, vidi gde joj je patika 🙂

Edit:

Isto i ova sa cvecem, vrlo malo prostora si ostavio iznad glave, i jeste malo previse zbijeno u desno, sve nekako hoces tesno da popunis kadar 🙂

Poslednja izmena:
Nesto sam se istripovao u pra zadnjih fotki da ne menjam osnovnu velicinu, vec ako cropnem da bude srazmerno smanjena u donsu na orginal i tako zadrzim osnovni oblik, pa trazim najbolje resenje 😛

@sa3ani
Hvala druze, jeste problem al snaci cu se nakako 😛

Sta je tu savrseno, polivacki objektiv 🙂

Malo da iskoristim sveze postavljen laminat u studiju :d

Poslednja izmena:
@ driver
A sta to znaci "polivacki" 😛

@ driver
A sta to znaci "polivacki" 😛

Polivacki znaci objektiv kojima se ne prave dobre fotke, vec pare 🙂.

Da si uzeo bilo koji prajm koji kosta manje od toga, imao bi 2-5x bolje fotke a pogotovo portrete, a da ne pricam sto si mogao da kupis dva vhunska koriscena prajma u stanju kakav ce taj da bude za nedelju dana 🙂 Al necu sad da ti kvarim kad neces da nas slusas 🙂

Poslednja izmena:
Ma ne kvaris mi nista, samo necu prajemove u rasponu 24~70 i tacka hehehe 😀 85mm hocu, vec znas i koji 😉

Aj videcemo kad budes probao 🙂

Evo jos jedna, ne pitajte za kadar, dobro sam je fotnuo a onda sam je skratio jer sam se nesto utripovao da je ovako bolje 😛

Opet jedna studiska, ovaj put 2 sijalice od po 100w a isto predsoblje heheh 😀 koriscen polivacki bezveze objektiv koji niko ne koristi 24-70 f2.8L II 😛

H83A3576 by Nenad Ristic, on Flickr

Hmmmm, vrlo čudna poza. Nikad, ali apsolutno nikad u glamur fotografiji nemoj da pozicioniraš modela sa podignutim rukama tako da se vidi pazuh, to je jednostavno velika greška. Niko to ne voli da gleda, nije deo tela koji je preterano privlačan kod bilo koje ženske osobe. Koliko sam gledao, dosta ženskih modela voli da podiže ruke i savija ih na čudan način tako da se vidi pazuh, što je po meni pogrešan i neprivlačan stav.

Ovako amaterski da prokomentarisem, meni ova pozadina jako bode oci, nikako mi se ne uklapa uz ovu scenu... A i poza je disktuabilna bas kao sto Gizmo napisa iznad.

A umetnicka sloboda to ne postoji samo sve po pravilu heh 😛 Meni se dopala fotka ne vezano za to da li je po nekom pravilu ili ne, pa sam resio da je postavim, ali svakako hvala na sugestiji imacu to u vidu za neki drugi put... Ima ih jos, kad ih obradim postavicu 🙂

Sto se pozadine tice vec sam naveo da je studio u pitanju 😀

Malo se vezba obrad i rad sa novim objektivom, opusteno 😉

Poslednja izmena:
Sa telefona mi deluje da nisi dobro WB podesio?

Sta znam na s4 izgleda dobro 😛 kod mene na monitoru isto tako, mislim na boju koze...i

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno